CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dunda wrote:KIZIA MIZIA ja np. po podobnej "trójcy" jak ty miałam różnie: raz plamienia dwa dni i @ a raz od razu z grubej rury. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
Dzięki za odp
Chciałam w ogóle pogratulować wszystkim zaciążonym. Ja w tym cyklu dalej ten sam zestaw, a w grudniu sobie odpuszczę bo owulacja mi w okolicach 20-któregoś wypada, to w wigilie słabo monitoring robić... -
tulipanna wrote:Nie rozumiem jaki problem zrobic z krwi bete..wysoki wynik ciaza,wynik niski swiadczy albo o biochemicznej,a skoro wychodza Ci pozytywne testy non stop to polecam sie lepiej zdiagnozowac.. I nie rob testow coazowych w okolicach owulacji bo to glupota i ciazy nie badaj testami owu. Zacznij brac progesteton to i cykle Ci sie wyreguluja...
Taki problem ze nie mam najblizszych laboratoriow w obszarze 30km do tego to nie Polska ze z buta wchodze i mam. Wizyty u lekarza przynajmniej tydzien przed zeby sie umowic a do tego Szwecja to kraj gdzie robia ci tu z buta ale tylko ABORCJE!tu jest to legalne i do 3m.ca oni nie uwazaja ze to ciaza
Zostal mi internet i domyslanki.
Ja bylam w ciazy mam cudownego syna 7letniego i uwierz mi ze wiem wszystko tylko nirstety teraz mam pod gorke bo nie jestem u siebieTo tyle.!
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
U mnie to już w tym cyklu bez szans- pęcherzyki nie urosły
Powodzenia dziewczyny trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 13:56
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Daktylek gratulacje! Podejżałam Twój wykres,i zapewne plamienie 9dpo to implantacja! Gratulacje!
daktylek lubi tę wiadomość
-
Kizia ja tak właśnie miałam i niestety pi kilku dniach rozchulala się @
Smile no bomba gratuluję
Daktylek po cichu Gratuluję!
Mnie pobolewaja jajniki po zastrzyku myślę że dobrze. Na szczęście dobrze się czuje po pregnylu bo po ovitrelle masakra.... Mdlilo mnie i byłam zdechla..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:36
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
atat wrote:Super, moja była podobna. Który dzień?
Boję się o przyrost bety i zastanawiam sie czy juz mówić Męzowi czy poczekać do kolejnej bety....
co radzicie??Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:Atat 30 dc a 14 dpo. czuję się jak bym byla w innym świecie
Boję się o przyrost bety i zastanawiam sie czy juz mówić Męzowi czy poczekać do kolejnej bety....
co radzicie??
Dokładnie to samo czuje co Ty!
Tak sie boje o ten przyrost! Ale mój mąż to juz od drugiego ciemniejszego sikańca jest przeszczęśliwy i pewny
Betę powtórzyć co drugi dzień. Przy tak małych może za 4 dni. co 48h powinno sie podwajac. Ja ide jutro i liczę na 160!ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Aaaaa i jeszce jedno...jeśli to nie ciąża teraz...to jeszce się tu nie zdarzyło, żeby 40 dniowe cykle były owulacyjne w czasie brania clo...Reakcja na clo ma wystąpić w odpowienim czasie, jak jej nie ma to znaczy że albo trzeba zwiększyć dawkę (nie wiem ile brałaś) albo zmienić lek.. Po prostu Szwedom nie daj sobie kitu wciskać..
-
tulipanna wrote:Jeśli to torbiel endometrialna to raczej laparo tylko pomoże, ale na jak długo będzie efekt tego nie wiem..Laseczki od endopaskudy CI pomogą. Musisz nam bardziej szczegółowo pisać czy torbiel endo czy torbiel z niepękniętych pęcherzyków (takich nie wolno dalej stymulowac bo rosną)
Przy torbieli endo tylko laparo. Tak naprawdę nikt Ci na sto procent nie stwierdzi podczas USG czy to czekoladowa czy cos gorszego.
Lepiej pójśc i mieć z głowy. a jesli masz jakieś ogniska endo to zajscie nie bedzie proste, wiec lepiej pozbywac się przeszkód. Zmień lekarza.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
tulipanna wrote:Aaaaa i jeszce jedno...jeśli to nie ciąża teraz...to jeszce się tu nie zdarzyło, żeby 40 dniowe cykle były owulacyjne w czasie brania clo...Reakcja na clo ma wystąpić w odpowienim czasie, jak jej nie ma to znaczy że albo trzeba zwiększyć dawkę (nie wiem ile brałaś) albo zmienić lek.. Po prostu Szwedom nie daj sobie kitu wciskać..
Otoz to. Przede wszystkim jakieś badania.zgadzam się. Fakt zorientowana za bardzo nie jestem bo w pierwszą ciążę zaszłam nawet nie wiem jak. Lekarz robił monitoring stwierdził pco.porobil wyniki i nie były za ciekawe. Umówiliśmy się że w następnym cyklu zacznie mnie symulować potem zastrzyk itd i nie zdążył bo właśnie zaszłam w ciążę. Nie chciał uwierzyć bo nie miałam rzekomo owulacji. A jednak. Chodzi już do szkoły. Bardzo chce mieć rodzeństwo i ja zatęskniłam za tym pięknym czasem i bach wylądowaliśmy w Szwecji a tu lekarz od razu do mnie" letrozol" od 5dc przez 5dni jajko urosło i pękło w 22dc nie udało się jednak. Teraz kazał wziąć od 3dc po jednej tabletce owulacji nie było w 16dc sprawdzone monitoringiem i stwierdził że nie będzie i endo małe bo 5mm.
Skad w takim razie w 37dc na usg inny lekarz stwierdził że jestem dopiero po owulacji bo widzi płyn w zatoce i endo ok 13mm stwierdził że @ powinna nadejść ok 7-10dni lub sie nie pojawi.
Jestem wściekła i powiem szczerze ze dzięki temu forum dowiedziałam się dużo rzeczy jak to powinno wyglądać bo moja historia jest wrecz niedorzeczna. Nie jestem nastolatką która chce dzidziusia bo inne mają.
Także czekam sobie na nadejście @ w środę mam wizytę u lekarza i uwierz mi że teraz nie wyjdę z gabinetu póki nie da mi skierowania na wszystkie badania
Ha i jak mu walnę tekst z wiedzą którą teraz posiadam to szybko zacznie pisać w tym swoim komputerku!
Jednak całe życie człowiek się uczy
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
atat wrote:Ja jutro powtarzam betę. Jak się strasznie denerwuje to nawet nie wiecie.
Podbrzusze ciągle pobolewa, zaparcia już mam od tygodnia.
Czy myslicie, zeby jutro tez zrobic progesteron? lekarz jeszcze nie zlecił.tulipanna lubi tę wiadomość