X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Traktujesz dziewczyny bardzo z góry, coraz częściej. Płodności i jej oznak trzeba się nauczyć jak wszystkiego. Porady, żeby ktoś chciał ich słuchać muszą być odpowiednio podane, bo na razie efekt jest taki, że kolejna dziewczyna opuszcza wątek z powodu atmosfery.

A w ciążę z owulacja w niewiadomo, którym dc zaszła Miu95. Też miała podobno widmo-owulacje. Pewnie jej efekt leży już w łóżeczku.

Nikoleta lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu sie za straszna atmosfera zrobiła?
    Za duzo tych dwóch kresek na wątku i ciśnienie pękło?
    Angie, ty sie nie wygłupiaj tylko chodz tu, czekam na dobre wieści :)

Tulipanna, co tak sie uczepilas tych testów? Każdy robi kiedy chce, to zdrowiu nie zagraża.
    Fajnie ze wymieniasz sie wiedza z dziewczynami, przez długi czas na forum złapałas duze porównanie.
    Ale pamiętaj ze jest cienka granica miedzy szczerością a zwykłym chamstwem. I te granice inteligentni ludzie widza wyraźnie.

Miśkowa, daktylek, Nikoleta, Elf, Katie87, Angie 31 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane, jak się dzisiaj czujecie?jak samopoczucie?ja mam dzisiaj wizytę u gina. Bardzo mocno za Was 3mam kciuki i ciepło myślę, po cichu też przesyłam wiruski, może docierają jak sobie słodko śpicie:)

Już jestem podobno ekspertką haha:)chciałam Wam b.podziękować że kazałyście mi sikać, potem poradziłyście co dalej, naprawdę jesteście tu bardzo przydatne:)każda jedna:)

Angie ostatnio byłam w Szwecji ale niestety b.krótko, uroczo tam u Ciebie:)nie poddawaj się, są gorsze lepsze dni ale my Kobietki jesteśmy bardzo silne:)jedno szczęście masz, drugie też będzie tylko może dłużej karze na siebie czekać:)

Pozdrawiam Was ciepło, dobrego dnia!

Miśkowa, pabelka88, Nikoleta, Angie 31 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie strone wczesniej przyznala mi racje ze potrzebne jej badania.Ja nie mowie ze jej nie jest smutno,ma prawo byc,ale luktowanie pt "laduj dalej w siebie letrozol bo madrzy Szwedzi Ci wypisali ot tak" na pewno jej nie pomoze..a moze przyniesc wiecej szkod jej organizmowi. I nie traktuje tu nikogo z gory,Wy mozecie glaskac po glowkach,ja nie bede bo to nie w moim stylu..I tez mam do tego prawo..kto chce niech sie dąsa..to i tak nic nie zmieni...Angie powinna sie przebadac i najwazniejsze ze to zrozumiała-to mnie cieszy :-) I nie wiem czy wiecej szkody przynosi moj "zimny pprysznic" czy zachwycanie sie tu co niektorych jej kolejnym pozytywnym testem i mowienie ze "teraz to na pewno ciaza" i skladnie gratulacji..
    A dlaczego Angie gonie na badania przy pozytywnych testach ciazowych mimo braku ciazy i brania hcg lub pochodnych? Proponuje doczytac....ja mam cichą nadzieje ze baaaaardzo sie pomyle

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Moje Kochane, jak się dzisiaj czujecie?jak samopoczucie?ja mam dzisiaj wizytę u gina. Bardzo mocno za Was 3mam kciuki i ciepło myślę, po cichu też przesyłam wiruski, może docierają jak sobie słodko śpicie:)

Już jestem podobno ekspertką haha:)chciałam Wam b.podziękować że kazałyście mi sikać, potem poradziłyście co dalej, naprawdę jesteście tu bardzo przydatne:)każda jedna:)

Angie ostatnio byłam w Szwecji ale niestety b.krótko, uroczo tam u Ciebie:)nie poddawaj się, są gorsze lepsze dni ale my Kobietki jesteśmy bardzo silne:)jedno szczęście masz, drugie też będzie tylko może dłużej karze na siebie czekać:)

Pozdrawiam Was ciepło, dobrego dnia!
    Trzymam kciukasy :-) Odezwij sie po wizycie :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

A w ciążę z owulacja w niewiadomo, którym dc zaszła Miu95. Też miała podobno widmo-owulacje. Pewnie jej efekt leży już w łóżeczku.
    No i Miu zaszla na cyklu naturalnym, z piekna owulacja w 17dc,wybitnie dodatnimi testami owu,temperatura i ekstra progesteronem..tak dla jasnosci :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Robaczki, wiem że mnie nie znacie, ale 2 lata temu spedzalam tu baaaardzo dużo czasu. Mię traccie wiary, Cuda się zdarzają :-) ja miałam nie mieć dzieci, a mam 14 msc synka, nikt nie dawał szans na utrzymanie ciąży ale ja wierzyłam i się udało, teraz Chcemy rodzeństwo. II ciążę poronilam, ale się nie poddaje. Wy też się nie poddawajcie, warto walczyć do końca:-) Pabelko , Slonce, mam nadzieję że Tobie też się uda z rodzeństwem :-)

pabelka88, Nikoleta lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej Robaczki, wiem że mnie nie znacie, ale 2 lata temu spedzalam tu baaaardzo dużo czasu. Mię traccie wiary, Cuda się zdarzają :-) ja miałam nie mieć dzieci, a mam 14 msc synka, nikt nie dawał szans na utrzymanie ciąży ale ja wierzyłam i się udało, teraz Chcemy rodzeństwo. II ciążę poronilam, ale się nie poddaje. Wy też się nie poddawajcie, warto walczyć do końca:-) Pabelko , Slonce, mam nadzieję że Tobie też się uda z rodzeństwem :-)
    Dobrze że wrocilas,że znalazłaś w sobie siłę i odwagę! Byłam z Tobą 2 lata temu,i będę teraz!!!! :-) ja też walczę kochana,i nie poddam się choćby nie wiem co! A wierzę głęboko że cudowne zakonczenie naszych zmagań jest już o krok :-* :-* :-* :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Traktujesz dziewczyny bardzo z góry, coraz częściej. Płodności i jej oznak trzeba się nauczyć jak wszystkiego. Porady, żeby ktoś chciał ich słuchać muszą być odpowiednio podane, bo na razie efekt jest taki, że kolejna dziewczyna opuszcza wąteìk z powodu atmosfery.

Ja też w czerwcu miałam owulacje w 26dc a brałam Clo. Oczywiście usłyszałam od Tulipany ze to nie możliwe ze owulacja była a już tym bardziej ze będzie z niej ciąża. A jednak w ciążę zaszłam w tym cyklu z "nieowulacji". To że ją straciłam to inna sprawa.
    Czytam to forum od roku i każda jej wypowiedź jest napisana w ten sposób aby pokazać ile ona się starała o Dzidzie, że wie najlepiej i jej wiedzy się nie podważa.
    Oczywoscie zgadzam się z Tulipaną ze badania są ważne ale nie bierzcie sobie tak bardzo jej słów do serca bo nie warto :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Prwnie ze sie czuje ale nie miewam owulacji 20-30 dc po clo..zachecsm do poczytania wątku.. Jest tu wieeeele przydatnej wiedzy,bardzo wiele.
    I czy Ty mnie bedziesz nazywac tsk czy inaczej to sytuacja sie nie zmieni... Powtarzam nie mam w zwyczaju glaskac po glowie i przytakiwac po to zebys Ty napisala jaka tulipanna "mila" :-)

Nie potrzebuję Twojego głaskania, bo nie jesteś dla mnie nikim ważnym, choć mam wrażenie, że targa Toba poczucie oddziałowej tego wątku. Skończyłaś specjalizację z ginekologii, że jesteś tak bardzo przekonana, jak działa CLO na wszystkie kobiety tego świata..? Wiesz, co to jest zmienność osobnicza?
    Pewnie nie, bo do wykształcenia medycznego Ci daleko, a to niestety widać. Więc chociaż zaprezentuj byle jaki, ale jakiś, poziom kultury.

Cieszę, się, że są w tym wątku dziewczyny, które wieją optymizmem na kilometr i dlatego pozwoliłam sobie tutaj być :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ma wiedzę jak by inaczej :-)
    Mimo to uważam że zauważyłam że wypowiedzi są niegrzeczne.... Też napisałam o swoim problemie i był od razu atak jaka jestem nieodpowiedzialna że zmieniłam lekarza który mnie prowadzi.... Kurcze no sory... Nie zna się sytuacji a ocenia. Choć prowadzę firmy i jestem twarda babka to bym w życiu tak komuś nie napisała...
    Myślę że odpowiedzi powinny być bardziej sympatyczne i z wyczuciem.
    Uważam że każda z nas jest inna ale na forum powinniśmy się szanować i być mile dla siebie nawet jeśli mamy inne poglądy i przedewszystkim instynkt :-) jeśli czuje ze powinnam zmienić lekarza to konsultuje się z innym a wy mnie wspieracie a nie mówicie że to nieodpowiedzialne tak robić :-)

Miłego dnia

Nikoleta, daktylek, Katie87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Piękna historia, gratuluję Akuszerka89 - strasznie lubię czytać historię dziewczyn, które wracają z fioletowej strony po to, żeby dodać otuchy, albo starać się o kolejne potomstwo.. Jesteście dowodem na to, że nie można przestać wierzyć :) :)

• Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Angie nie posdawaj sie!
    Mnie jest bardzo ciezko. Szczegolnie, ze wszystkie prawie z tego forum sa w ciazy. To boli.
    Dlatego postanowilam odpuścić i wrocic jak zacznę brac clo

Daktylku ciesze, ze Ci sie udalo, a zarazem tak strasznie zazdroszcze :-(

Michasia, niech Ci to doda otuchy, że tyle dziewczyn w tym wątku odniosło sukces! Ja też jeszcze czekam, wspieram i odzywaj się tu ze swoim naturalnym cyklem, bo ciekawa jestem, jaki będzie u Ciebie efekt odstawienia CLO.

• daktylek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z nas nie zagląda tutaj z nudów tylko szuka wsparcia, pocieszenia i wskazówek od tych doświadczonych. Chęć bycia w ciąży powoduje, że te wskazówki mogą być przekazane w łagodnej formie a i tak zostaną zastosowane ;)poza tym oczekiwanie na ciążę i stan ciąży to powinny być miłe i ciepłe chwile :)

Atat, Edka i inne jak się czujecie? pisałyście coś o ciągnięciu w brzuchu. teraz ja zaczynam to mieć.... a wizytę mam w środę dopiero. mam nadzieję, że to naturalny objaw .....;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:49

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz boli jak na @, ból budzi mnie nawet nad ranem.
    Powtórzyłam dziś betę, oby ładnie rosła!
    Ja mam 33dc

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek a jak zrobić żeby na dole było w którym tyg ciąży jestem?:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    daktylek a jak zrobić żeby na dole było w którym tyg ciąży jestem?:)
    ja zrobilam suwaczek na tej stronie

https://www.suwaczki.com/

postępujesz zgodnie z tym jaka tam jest instrukcja (wybór rodzaju suwaczka) a na koncu kopiujesz link jaki Ci się utworzy do Twojego suwaczka i wklejasz w podpisie Twoich postów. wchodzisz tu na forum w ustawienia swojego profilu i masz okienko na podpisy pod postami (zakładka "społeczność". tam wklejasz ten link :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:21

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek, powtarzasz jutro bete?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka, nawet nie wiedziałam,że takie cuda istnieją:)dzięki daktylek:)oby teraz wszystko było w porządku i fasolinka rosła zdrowo:)Tego sobie i Wam życzę:)

atat, daktylek lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Daktylek, powtarzasz jutro bete?

boję się :( może poczekam do poniedziałku :( ??

Smile piękny suwaczek :)

oby Fasolki rosły zdrowo!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:49

w57v3e3k7yxei1cq.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ