X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Angie Tulipanna prawidłowo pisze. Weź to pod uwagę.

No pewnie że wzięłam :-) juz mnie pabelka świetnie pokierowala:-) dużo wcześniej.
    Mimo wszystko muszę poczekać do @.
    Tylko nie lubię oooj bardzo nie lubię pesymistycznych komentarzy nie znając szczegółów i osoby.
    Zresztą nieważne...
    Dobre słowo napis czasem bardziej pomaga przetrwać ten czas...
    Powodzenia wszystkim starajacym się i juz zafasolkowanym w tym pięknym czasie.
    Wracam za miesiąc lub daruję sobie.
    Trzymajcie się dziewczyny

daktylek lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    No pewnie że wzięłam :-) juz mnie pabelka świetnie pokierowala:-) dużo wcześniej.
    Mimo wszystko muszę poczekać do @.
    Tylko nie lubię oooj bardzo nie lubię pesymistycznych komentarzy nie znając szczegółów i osoby.
    Zresztą nieważne...
    Dobre słowo napis czasem bardziej pomaga przetrwać ten czas...
    Powodzenia wszystkim starajacym się i juz zafasolkowanym w tym pięknym czasie.
    Wracam za miesiąc lub daruję sobie.
    Trzymajcie się dziewczyny
    Angie trzymaj sie. Będzie ok. Ale popieram, masz rację że szczególnie tutaj powinnysmy sie maksymalnie wspierać i wykazywać zrozumienie. Ja takowe otrzymywalam w szczegolnosci od Aiszy i Demeter. Dlatego w tym miejscu gorąco Im za to dziekuje i czekam po fioletowej stronie:-*

Angie 31 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daktylek gratulacje! :)
    Napiszę tak jak kilka dziewczyn pod Twoim wykresem...wiedziałam, że tak będzie ;)

Trzymam kciuki za ładny przyrost bety i nuuudne 9 miesięcy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 19:45

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... myślałam że po dzisiejszej wizycie u gina będę mądrzejsza ale nie. Byłam na usg, żeby potwierdzić ovu, dziś 24 dc, 2 dzień wyższej temp, endo 11 mm i nic poza tym nie wiadomo... w sensie pęcherzyka już nie ma ale co do ciałka żółtego lekarz nie był przekonany. Powiedział, że coś tam jest ale nie może mi na 100 % powiedzieć, że to ciałko i kazał w pn (7dpo) zrobić progesteron i wtedy wiadomo czy była ovu. Kurcze teraz będę panikować do wtorku...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 jesteś tu? Ja wracam na różową stronę mocy. Pamiętasz mnie? U nas starania o rodzeństwo, dziś pregnyl, jeden pęcherzyk 22x21 endo rozszalale 20 mm:-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Pabelka88 jesteś tu? Ja wracam na różową stronę mocy. Pamiętasz mnie? U nas starania o rodzeństwo, dziś pregnyl, jeden pęcherzyk 22x21 endo rozszalale 20 mm:-)
    Ojjjjjj...ojjj.....a nie za duże to endo????Coś to nie bardzo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aaaaa i jeszce jedno...jeśli to nie ciąża teraz...to jeszce się tu nie zdarzyło, żeby 40 dniowe cykle były owulacyjne w czasie brania clo...Reakcja na clo ma wystąpić w odpowienim czasie, jak jej nie ma to znaczy że albo trzeba zwiększyć dawkę (nie wiem ile brałaś) albo zmienić lek.. Po prostu Szwedom nie daj sobie kitu wciskać..

Halo Tulipanna, ja mam po clo owulacje indukowaną pregnylem po 20 dc, więc można mieć 40 dniowe :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Halo Tulipanna, ja mam po clo owulacje indukowaną pregnylem po 20 dc, więc można mieć 40 dniowe :)
    ok- powinnam dopisać że są ewenementy...ale raczej należysz do rzadkości...ja jeszcze nie widziałam przynajmniej z takich cyklów efektów w postaci ciąży... chyba że zapomniałam... a zaglądam tu półtora roku...
    Nooo chyba, że Pabelka przypomi...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Jestem słoneczko! Kilka stron do tyłu wspomniałam o Tobie! Bardzoooooo miło że jesteś po rodzeństwo dla Filipka!!!! Mam nadzieję ze nie długo posiedzisz na różowej stronie mocy!!! Buziole ogrrromne kochana dla Ciebie i maleńkiego mężczyzny Filipka od cioci Pabelki! :-*

akuszerka89 lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ale gdzie Ty sie wybierasz, ze piszesz ze wracasz za miesiąc? Odpuszczasz ma jakiś czas? Nie będziesz tu zaglądać?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaciążone jakie terminy Wam wychodzą. Tez macie na lipiec? Fajnie będzie miec Was na lipcowkach

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Angie ale gdzie Ty sie wybierasz, ze piszesz ze wracasz za miesiąc? Odpuszczasz ma jakiś czas? Nie będziesz tu zaglądać?

Wiesz... Jakos tak poczułam złość żal smutek... Tylko i wyłącznie z mojej winy. Postanowiłam od nowego cyklu wziąć się za siebie od podstaw. W grudniu jadę do Polski na święta zdążę zrobić kilka dodatkowych badań...ale... Nie bede juz komentować wypisywać swoich odczuć myśli na tym ani pewnie na żadnym innym forum.
    Istnieją odmience nie książkowe przypadki kobiet.
    Nie chce psuć sobie humoru bo z natury jestem optymistką potrafię sama z siebie się śmiać i tego nie ukrywam.
    Ja nie brałam CLO tylko letrozole i prawdopodobnie ten wątek nie jest dla mnie.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie których potrafiłam wesprzeć pocieszyc i cieszyc sie waszym szczęściem. Straaasznie bylam zaangazowana w tym wątku ale czas stad uciekać. Buziaki.
    I tak jak raz Michasia napisała "nadzieja umiera ostatnia "
    Nigdy tego nie zapomnę

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie, co się może stać, jak zacznę brać clo za wcześnie? Nie wiem czy to dzisiejsze plamienie traktować jako pierwszy dzień cyklu, czy nie :/

• Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ok- powinnam dopisać że są ewenementy...ale raczej należysz do rzadkości...ja jeszcze nie widziałam przynajmniej z takich cyklów efektów w postaci ciąży... chyba że zapomniałam... a zaglądam tu półtora roku...
    Nooo chyba, że Pabelka przypomi...

Jesteś strasznie niemiła. Kąśliwa na każdym kroku. Ty się nie czujesz jako ewenement, skoro nie jesteś książkowo płodna?

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie nie posdawaj sie!
    Mnie jest bardzo ciezko. Szczegolnie, ze wszystkie prawie z tego forum sa w ciazy. To boli.
    Dlatego postanowilam odpuścić i wrocic jak zacznę brac clo

Daktylku ciesze, ze Ci sie udalo, a zarazem tak strasznie zazdroszcze :-(

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Jesteś strasznie niemiła. Kąśliwa na każdym kroku. Ty się nie czujesz jako ewenement, skoro nie jesteś książkowo płodna?

To prawda. Wiele z sugestii można przekazać duuuuzo grzeczniej. Lukrowanie nie ma tu nic do rzeczy. Pytania typu "co za problem porobić badania?" są średnio na miejscu na początku dyskusji. Warto się rozeznać, bo jak widać wiele jest przypadków, że może to być problem. Tak jest i DE i w UK i w Szwecji jak się okazuje. Pewnie nie tylko tam. A Angie nie jest glupiutka panienka, która od 3 dni marudzi "to mój tysiąc pięćset siedemdziesiąty szósty dzień cyklu, nie mam okresu, bolą mnie piersi, test negatywny przez ostatnie 1000 dni ale czy mogę być w ciąży?"...

Nikoleta, Edka, Katie87 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Mam jeszcze jedno pytanie, co się może stać, jak zacznę brać clo za wcześnie? Nie wiem czy to dzisiejsze plamienie traktować jako pierwszy dzień cyklu, czy nie :/

Czekaj na krew, inaczej sobie rozregulujesz cykl. Plamienie to nie 1dc. Krew i podpaska to 1dc.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie to wielokrotnie juz Pabelka pisala o koniecznosci badan.. A lukrowsnie nie ma sensu.. Komus sie nie podoba niech nie czyta albo niech tu nie pyta skoro nie slucha.. Juz tu takye "gwiazdy" byly..roznie sie to konczylo.. A argument ze jest sie za granica to zaden argument..Tez mam znajomych poza granicami RP i wiem ze jak sie chce to mizna,kwestia determinacji,chceci.
    A Ty Anatolko sama wiesz jak to jest jak sie tu niektorym tlumaczy..Angie wlasnie nie jest glupiutka,co wiecej ma juz jedno dziecko wiec nalezaloby spodziewac sie ze testow ciazowych w okolicach owulacji robic nie bedzie..

Wy sobie mowcie co chcecie,ja tam zawsze bede gonić tu Laski na badania i monitoringi bo sama wiem jakie to wazne..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikoleta wrote:
    Prwnie ze sie czuje ale nie miewam owulacji 20-30 dc po clo..zachecsm do poczytania wątku.. Jest tu wieeeele przydatnej wiedzy,bardzo wiele.
    I czy Ty mnie bedziesz nazywac tsk czy inaczej to sytuacja sie nie zmieni... Powtarzam nie mam w zwyczaju glaskac po glowie i przytakiwac po to zebys Ty napisala jaka tulipanna "mila" :-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie- slusznie postanowilas sie przebadac. To wazne zanim zacznie sie brac torpedy w postaci letrozolu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ