CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
unt wrote:hej jestem tu nowa, ale chciałam Cię zapytać o tą torbiel z niepękniętego pęcherzyka? sama się wchłonęła? brałaś coś? bo ja teraz tak mam ...dzisiaj koncze dupa i czekam na okres...i od nowa clo ale mniejsza dawka...
Nic nie brałam i niestety nie wiem czy się wchłonęła:/ ale okres dostałam bez wspomagaczy. Na monitoring idę dopiero w nowym roku -
Dziewczyny! Mam wyniki badan z dzis i wszystko wydaje mi sie ok poza:
Prolaktyna 55.92 (norma do 26)
AntyTG 3.88 (norma do 4.11)
AntyTPO 0.15
Uslyszalam, ze moze to wskazywac na problem z tarczyca, czyli to co powiedziala pani irydolog zgadzaloby sie. Pomoze ktos co dalej? -
atat wrote:Zbić prolaktynę.
Pewnie nie robiłaś jej na czczo i od razu po wstaniu z łóżka ale i tak za wysoka.
Do endo czy ginekologa?
Czy to mogla byc przyczyna wczesnych poronien? -
unt wrote:rozumie, a od nowego cyklu rozpoczynasz również stymulację?
jakie miałaś poprzednie dawki?
W poprzednim cyklu brałam przez 5 dni po jednej tabletce. Obecny cykl nie stymuluje bo nie wstrzeliłabym się z monitoringiem, więc olałam sprawęJak zrobiła Ci się torbiel to może przy kolejnej stymulacji podać zastrzyk z pregnylu na pęknięcie jajca? Mi ginka to zaproponowała przy kolejnym cyklu, ale może uda mi się na naturalnym cyklu podać pregnyl.
-
cookiemonster wrote:Bylam na czczo,dwie godziny po wstaniu, po 8h snie.
Do endo czy ginekologa?
Czy to mogla byc przyczyna wczesnych poronien?
Może.
Ja się zbieram do ponownego badania prolaktyny.
Tak naprawdę albo się bada bezposrednio po przebudzeniu - nie da się w warunkach innych niż szpitalne dobrze zbadac prolaktyny, dlatego czesto pomijaja to badanie. Wraz z rytmemm dnia prolaktyna sie zmienia. Mi jak mierzyli na oddziale endo to pobierali krew co dwie godziny i nawet nie pozwalali oczu otwierac.
Dobrze jest zmierzyć przyrost po podaniu tabletki - nie pamietam nazwy ale łatwe do wyszukania.
Idź do gin, chyba nie musi byc endo.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Rafaello wrote:W poprzednim cyklu brałam przez 5 dni po jednej tabletce. Obecny cykl nie stymuluje bo nie wstrzeliłabym się z monitoringiem, więc olałam sprawę
Jak zrobiła Ci się torbiel to może przy kolejnej stymulacji podać zastrzyk z pregnylu na pęknięcie jajca? Mi ginka to zaproponowała przy kolejnym cyklu, ale może uda mi się na naturalnym cyklu podać pregnyl.
No, chyba tak własnie bedzie...12 stycznia jade sie pokazac i pewnie bedzie cos na pękniecie...mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
Hej dziewczyny !
Dzis moj 21 dc cyklu i boli mnie troche brzuch ale tak po stronie gdzie ovu było nie tak jak zwykle. Takie uczucie ciągnięcia. Nie chce sie nastawiać ale sylwester pewnie bez szampana sie nie obejdzie i nie wiem co o tym myślec
Będzie córeczka -
Poprzedni cykl 24dniowy (norma u mnie 27-28) z clo i torbielą po niepękniętym pęcherzyku. Wczoraj (11dc) wyszedł mi raczej pozytywny test owulacyjny- jak na mnie to owulacja jest stanowczo za wcześnie (cykl naturalny). Kolejny cykl jakiś sfiksowany się robi:/
-
Dziewczyny,
Dziś mam 3 dc, powinnam zacząć mój drugi cykl z CLO.
Strasznie się boję ale nie chce stracic kolejnego cyklu. Nie chce tez znow poronic.
Możecie cos doradzić? Same na pewno wiele razy podejmowałyście taką decyzję...ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Dziewczyny,
Dziś mam 3 dc, powinnam zacząć mój drugi cykl z CLO.
Strasznie się boję ale nie chce stracic kolejnego cyklu. Nie chce tez znow poronic.
Możecie cos doradzić? Same na pewno wiele razy podejmowałyście taką decyzję...
LEkarze znaleźli przyczynę poronień? Nie mam pojęcia co Ci doradzićJa bym się starała, ale pod kontrolą lekarza
-
Nie znaleźli, wciąż mam sporo badań zlecanych.
Gin mówi zeby próbować, endo i hematolog zeby sie wstrzymac...
Ale w końcu udało się zajść po tylu latach. Więc może kuć żelazo?
Do wieczora jeszcze troche czasu a ja nie wiem czy brać to CLO...ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat nie myśl za duzo tylko działaj. Na jakimś innym forum była kobitka ktora 3 razy poroniła praktycznie w niewielkich odstępach czasu ale w końcu sie udało i teraz jest przy połówce i wszystko ok. Wiec ja bym nie czekała i próbowała dalej !
atat lubi tę wiadomość
Będzie córeczka