WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar testować w sylwestra :) chociaż to dopiero 25 dc, więc i tak pewnie nic nie wyjdzie ale idę na imprezę i nie wiem czy pić alkohol.
    Nadziei też sobie specjalnie nie robię po to praktycznie moja pierwsza normalna owulacja :) Ciężko wytrzymać te 14 dni. Lekarz mówił żeby nie myśleć o tym ale stwierdzam, że się nie da.
    moniaaa_1988 co do kochania to wydaje mi się, że z sexu "na siłe" tylko w wiadomym celu nic nie wychodzi :/ my się staramy żeby było fajnie ale wiadomo jak to jest...szczególnie po wielu nieudanych próbach.

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam liczyc teraz obecny cykl skoro okres mi sie zatrzymal? Bo lekarz mowi ze pecherzyki na jajnikach sa ladne i widac ze rosna. Bole byly w sobote.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Wróciłam z wizyty od irydologa, to jest pani dr, która ukończyła medycynę i potem kursy pod kątem irydologii.
    Według niej mam prawy jajowód niedrożny, policystyczne jajniki (potwierdzone ginekologicznie) i przewlekły stan zapalny dróg moczowych i rodnych - to mnie martwi najbardziej - kazała zrobić badanie na chlamydię z krwi, bo stwierdziła, że skądś to zapalenie trwałe się bierze i była bardzo zaskoczona, że tego nie miałam zleconego. Fakt, z zapaleniem dróg moczowych mam bardzo często problemy. Stwierdziła również, że mam zbadać dokładniej tarczycę antyTPO i antyTG, bo coś jej się nie podoba (podstawowe wyniki tarczycowe mam super, ale twierdzi, że coś z autoimmunologią szwankuje).
    Jutro robię kompleksowe badanie krwi, zobaczymy czy coś się z tego sprawdzi.
    Czy macie rozeznanie jak sprawdzić to zapalenie dróg rodnych i moczowych?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster to ciekawą diagnozę ci dała. Heh bardzo mnie ciekawi czy sie potwierdzi z badaniami. Dawaj znać co i jak !

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra co masz na myśli ze okres ci sie zatrzymał ? Nie rozumiem tego

34bwugpje1vo91cp.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres mi się spoznial 3 dni. Poszłam do ginekologa i stwierdził że w wyniku nadmiernego stresu okres się zatrzymał.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak moze sie zdążyć i co dal ci cos na wywołanie?

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka nie da sie nie myślec, ja to co cykl sobie to obiecuje :( ale teściów zrób moze juz cos pokaże no i moze nie pij za duzo nawet jesli wyjdzie negatywny. Zreszta przy starankach to lepiej unikać alkoholu

34bwugpje1vo91cp.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Czasami tak moze sie zdążyć i co dal ci cos na wywołanie?
    No wlasnie nie dal poki co, bo musze wyleczyc infekcje i isc do niego na poczatku stycznia. Ale mowil ze pecherzyki na jajnikach sa ladne i ze widac ze rosna, wiec teraz nie wiem, jak bedzie z ewentualna owulacja.

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny!
    Wróciłam z wizyty od irydologa, to jest pani dr, która ukończyła medycynę i potem kursy pod kątem irydologii.
    Według niej mam prawy jajowód niedrożny, policystyczne jajniki (potwierdzone ginekologicznie) i przewlekły stan zapalny dróg moczowych i rodnych - to mnie martwi najbardziej - kazała zrobić badanie na chlamydię z krwi, bo stwierdziła, że skądś to zapalenie trwałe się bierze i była bardzo zaskoczona, że tego nie miałam zleconego. Fakt, z zapaleniem dróg moczowych mam bardzo często problemy. Stwierdziła również, że mam zbadać dokładniej tarczycę antyTPO i antyTG, bo coś jej się nie podoba (podstawowe wyniki tarczycowe mam super, ale twierdzi, że coś z autoimmunologią szwankuje).
    Jutro robię kompleksowe badanie krwi, zobaczymy czy coś się z tego sprawdzi.
    Czy macie rozeznanie jak sprawdzić to zapalenie dróg rodnych i moczowych?
    Trzeba zrobić posiew. Ja właśnie wróciłam z wynikami i od jutra antybiotyk. Pewnie z 6 cyklu z clo też będą nici :(

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Cierpliwości brakuje każdej... z doświadczenia wiem że jeśli nie ma w 14-15 dniu po owulacji dwóch kresek to się najpewniej nie pojawią. Jasne zdążają się wyjątki ale...
    Ja kolejny cykl na clo ale nie liczę na nic.
    Jezu przykre to strasznie ale nawet kochać nam się nie chce :(
    Wiem co czujesz :(. U nas ostatnio w dni płodne seks była taki słaby jak nigdy. Za to w święta poszaleliśmy i było super. Taka to psychika, że w dni płodne napięcie za dużo a po @ mam takie libido, że ho ho.

Biedronka7 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Trzeba zrobić posiew. Ja właśnie wróciłam z wynikami i od jutra antybiotyk. Pewnie z 6 cyklu z clo też będą nici :(
    Płatku, ale posiew w sensie moczu?
    Co Ci wyszło?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam do Was pytanie - czy po clo dostawałyście okres normalnie?? Bo mi się spóźnia 2 dni, brzuch boli małpowo, czuję, że idzie, ale coś nie chce przyjść. Okres dostawałam zawsze regularnie, jak w zegarku. W ciąży niestety nie jestem :(

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Witajcie dziewczyny, mam do Was pytanie - czy po clo dostawałyście okres normalnie?? Bo mi się spóźnia 2 dni, brzuch boli małpowo, czuję, że idzie, ale coś nie chce przyjść. Okres dostawałam zawsze regularnie, jak w zegarku. W ciąży niestety nie jestem :(
    A dostałaś luteinę/duphaston na druga fazę cyklu?

3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    A dostałaś luteinę/duphaston na druga fazę cyklu?
    Nie dostałam :(

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po clo zdarzyło się dwa razy nie dostać okresu A ciąży nie było. Tak właśnie mam teraz.

230515 lubi tę wiadomość

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra Balwanera wrote:
    Mnie po clo zdarzyło się dwa razy nie dostać okresu A ciąży nie było. Tak właśnie mam teraz.
    A brałaś luteinę/duphaston?? Kurcze, wystraszyłam się teraz, że nie brałam, lekarz nic nie wspominał :(

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 29 grudnia 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie brałam.

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteinę/duphaston nie zawsze przepisuje lekarz, nie ma reguły. Mi z niepękniętego pęcherzyka zrobiła się torbiel a ginka mi powiedziała, że okres może się spóźnić, a ten gad przyszedł o 3 dni wcześniej

• unt Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    luteinę/duphaston nie zawsze przepisuje lekarz, nie ma reguły. Mi z niepękniętego pęcherzyka zrobiła się torbiel a ginka mi powiedziała, że okres może się spóźnić, a ten gad przyszedł o 3 dni wcześniej

hej jestem tu nowa, ale chciałam Cię zapytać o tą torbiel z niepękniętego pęcherzyka? sama się wchłonęła? brałaś coś? bo ja teraz tak mam ...dzisiaj koncze dupa i czekam na okres...i od nowa clo ale mniejsza dawka...

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ