X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dobrego: wakacje, miło spędzone lato, podwyżka, dobra atmosfera w domu, jajowody drożne- więc to też dobra wiadomość ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli kochane jest też się z czego cieszyć ;)
    cookiemonster miałaś super pomysł ;)

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba wyłamię. Dla mnie rok 2015 nie był zbyt szczęśliwy. a na koniec jeszcze nowy smutek.
    Wczoraj byłam u mojego lekarza. Na USG okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał zrobić betę ale się nie nastawiać. Powiedział, że to pewnie pęcherzyk z poprzedniego cyklu, który przestał się rozwijać. Jeśli beta będzie dobra, to jest nadzieja. Jeśli wynik zły, to poronię. Dziś wynik bety 1...
    Mam nadzieję, że krwawienie pojawi się przed świętami :(. Nie wiem jak to będzie wyglądać, czy jak @, czy gorzej. Nie wiem czy można wtedy normalnie liczyć cykl. Nie wiem jak to wszystko znieść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Ja się chyba wyłamię. Dla mnie rok 2015 nie był zbyt szczęśliwy. a na koniec jeszcze nowy smutek.
    Wczoraj byłam u mojego lekarza. Na USG okazało się, że jest pęcherzyk ciążowy. Lekarz kazał zrobić betę ale się nie nastawiać. Powiedział, że to pewnie pęcherzyk z poprzedniego cyklu, który przestał się rozwijać. Jeśli beta będzie dobra, to jest nadzieja. Jeśli wynik zły, to poronię. Dziś wynik bety 1...
    Mam nadzieję, że krwawienie pojawi się przed świętami :(. Nie wiem jak to będzie wyglądać, czy jak @, czy gorzej. Nie wiem czy można wtedy normalnie liczyć cykl. Nie wiem jak to wszystko znieść.

tulę ;*

• Stiffi Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, mogę się przyłączyć? to mój pierwszy cykl z Clo ( dziś 4 dzien jak go biorę ) oby pierwszy i ostatni cykl z Clo :D jestem pełna nadziei :)

W skrócie wszystkie badania moje i męża dobre, 18 cykl starań :(

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam nadzieje że nowy rok przyniesie wiecej nadzieji i pozytywnych chwil. Myśle jednak ze w życiu nic nie dzieje sie bez przyczyny, czasem tego nie rozumiemy ale trudności kształtują ludzki charakter.

Kobitki mam pytanie wczoraj wieczorem zrobiłam test ovu i był pozytywny . W nocy tak po drugiej obudził mnie bol jajnika trwało to tak koło 45 minut ale seksik był dopiero rano i teraz mam dołka ze to juz była musztarda po obiedzie :( jak długo taka uwolnina komórka żyje i jest zdolna do zapłodnienia ?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj stiffi. Mój też 18, a na clo już 5 :(.

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Stiffi oby sie udało i witamy w naszym gronie :)

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszek szkarłatny przykro mi :( tulę cie mocno!

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczynki mam nadzieje że nowy rok przyniesie wiecej nadzieji i pozytywnych chwil. Myśle jednak ze w życiu nic nie dzieje sie bez przyczyny, czasem tego nie rozumiemy ale trudności kształtują ludzki charakter.

Kobitki mam pytanie wczoraj wieczorem zrobiłam test ovu i był pozytywny . W nocy tak po drugiej obudził mnie bol jajnika trwało to tak koło 45 minut ale seksik był dopiero rano i teraz mam dołka ze to juz była musztarda po obiedzie :( jak długo taka uwolnina komórka żyje i jest zdolna do zapłodnienia ?
    Podobno w teorii to do 24 godzin. W praktyce to do 12 godzin a ostatnio przeczytałam, że tak naprawdę to ok. 6. A plemniki potrzebują 6 godzin, żeby dojrzeć do zapłodnienia. dlatego lepiej kochać się krótko przed owulacją niż po. Myślę jednak, że dzień po owulacji też nie zaszkodzi bo a nuż komórka pociągnie trochę dłużej i się uda. Nie trać więc wiary.

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje. Szkoda ze nam sie nie udało w poniedziałek poprzytulać a te z soboty wieczora napewno juz nie dotrzymały. No nic w przyszłym miesiącu bardziej tego przypilnuje ;)

34bwugpje1vo91cp.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z soboty wieczór mogły przetrzymać. Nawet OF twierdzi, że 3 dni przed owulką to dobry czas serduszkowania. A może te rano zdążyły. Zawsze trzeba mieć nadzieję. Cóż nam wszystkim pozostaje.

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płatku... trzymaj się kochana! mam nadzieję, że wszystko szybko ułoży się po Twojej myśli.

Biedronko - jest tak jak napisane wyżej. Komórka żyje około 24 godz, ale nie przez cały ten czas jest zdolna do zapłodnienia. Kciukam za owocną owulkę!

Stiffi witaj - ja 12 cykl starań, drugi z CLO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 21:08

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym miesiącu jestem bez clo i mam się starać. Kupiłam więc testy na owulacje żeby sprawdzić czy w ogóle będę miała owulacje (bo do tej pory niestety bez wspomagacza nie było jajeczek). I chyba niestety nici z owulacji - dziś jest mój 14dc a test negatywny. Zazwyczaj przy clo owulacje miałam 15 albo 16dc. Czy któraś była w takiej sytuacji? Czy miałyście owulacje po odstawieniu clo? Dodam, że od 16dc mam brać duphaston 2x1 aby otrzymać regularne cykle i nie tracić miesięcy bo w styczniu lekarz zalecił jeszcze jeden miesiąc na clo.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć KOBIETKI!!!

wpadłam życzyć Wam spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w 2016 roku!!

rozumiemy się doskonale wszystkie! trzeba pogodzić się z tym, że pewnych rzeczy nie da się zmienić!

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Releaseme dzięki za życzenia i dla Ciebie spokojnych i rodzinnych Świąt oraz spełnienia marzeń:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka ja nie wiem jak to w końcu jest...

w poniedziałek miałam wizyte u gina i pęcherzyk 18,6mm i endo 6,1mm i podał od razu pregnyl 10000j. i powiedział że najlepszy czas na zachodzenie w ciąże jest między środą a niedzielą....powiedzial, że pęcherzyk przeważnie pęka między 24-48h po podaniu pregnylu a czasem pęcherzyk rośnie i pęka kiedy jest gotowy. mi raz po podaniu pregnylu gdy miał 17mm pękł w 5 dobie po podaniu...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dręczy czy wystarczająco dużo się staram i czy w dobrym momencie :) Mój lekarz nic na ten temat nie mówi. Zastrzyk był po południu, a staraliśmy się tego dnia rano, na drugi dzień wieczorem i kolejny dzień po południu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 10:01

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wesołych Świąt i spełnienia marzeń:)!!!!

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Życzę Wam zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz wiele łask od Dzieciątka Jezus!

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ