CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny!
Radosnych Swiat:)
Platku-tez dwa razy przeszlam przez zawod na wczesnym etapie i wiem jak to boli i bedzie niestety dalej bolec, ale trzeba walczyc.
Kizia - to samo, nie rezygnuj tak w ogole... Zawsze jest cien cienia szansy, ktory moze przeksztalcic sie w dwie tlusciutkie krechy.
I wszystkim i kazdej z osobna tego zycze w 2016 - nie tlustego portfela, ale dwoch tlusciutenkich pieknych kreseczek na testch i owu i ciazowych.
Buziaki!Biedronka7, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
Piękne życzenia cooki. Chyba tylko tu mamy taką sytuację, że życząc spełnienia marzeń każda z nas zna to marzenie i ma takie samo. Ja też życzę wam wszystkim dwóch tłuściutkich kreseczek, bety rosnącej w szaleńczym tempie, słodkiego ciężaru do dźwigania w brzuchu, a na na następne święta najpiękniejszego uśmiechu swojego dzieciątka.
-
Hej dziewczyny ja jutro zaczynam clo. Jestem pełna obaw. Z jednej strony staram się wyluzować i nie myśleć tyle z drugiej jak jestem gdzieś sama to myśli same przychodzą. Chyba kupię sobie kolorowanki żeby zająć myśli. Czytałam już tyle o clo że sama nie wiem już czy mam na co liczyć czy nie.
-
Jak tam Dziewczęta po Świętach?
Witam Basiu i powodzenia:) nie czytaj za dużo:) jakie u Ciebie są wskazania do CLO?
u mnie dziś pierwszy dzień w końcu okresu - za długo brałam luteinę, bo a co jeśli jednak udałoby się...Od przyszłego cyklu po prostu w 10-11 dpo robię betę i odstawiam, bo ile może cykl trwać;(
Mój plan na ten cykl wygląda następująco:
1) jutro wizyta u irydologa (byłam 2 lata temu z czystej babskiej ciekawości i po tym jak pani dr była w stanie określić które kręgi mam uszkodzone po wypadku, że mam problemy z zatokami, nerkami itd - wszystko się zgadzało - i teraz uznałam, że 80 zł to żaden wydatek, a może zobaczy coś, czego jeszcze nie znaleźli.
2) we wtorek (3dc) chcę w końcu zrobić badania hormonalne - estradiol, LH, FSH, amh, testosteron - lekarz obecny nie zlecił, bo uznał, że skoro w ciążę dwa razy zaszłam to znaczy. że to z drugą fazą jest coś nie bardzo, ale dla własnego spokoju chcę to zrobić. Czy możecie polecić co jeszcze warto zrobić?
3) W tym cyklu chcę się umówić na sonoHSG, które liczę na to, że nawet jak nie wykaże problemów może pomoże.
A u Was jakie plany?
-
A czy któraś pominela jedna dawkę clo? Ja się ostatnio podlamalam bo stracilam prace (nie przedłużyli mi umowy) i nie pilnowalam tych tabletek... 3 dnia brania pominelam dawkę i zazylam dopiero rano a następna dzień później wieczorem. Nie wiem czym to się skończy... Jutro monitoring...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Rafaello, ja też ten cykl jestem bez clo i chyba bez rezultatów. Kupiłam testy na owulacje i robię go od 12 dc i niestety dziś jest 19 dc i test nie wykazał owulacji:(
Trzymam kciuki za Ciebie:)
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Basia1771 wrote:Hej dziewczyny ja jutro zaczynam clo. Jestem pełna obaw. Z jednej strony staram się wyluzować i nie myśleć tyle z drugiej jak jestem gdzieś sama to myśli same przychodzą. Chyba kupię sobie kolorowanki żeby zająć myśli. Czytałam już tyle o clo że sama nie wiem już czy mam na co liczyć czy nie.
-
Dziewczyny prosze o porade. Jestem rowniez stymulowana CLO, dostalam tez pregnyl na pekniecie jajeczka w 16 dc. Okres mi sie spoznia jeden dzien, bole miesiaczkowe byly a okresu nie ma. Dzisiejszy test pokazal jedna tlusta kreske. Czy Waszym zdaniem jest sens ponawiac test czy raczej uznac, ze @ mi sie zatrzymal. Pytam Was, bo do lekarza to dopiero w srode sie dostane, a on bedzie pewnie pytal o testy itd. Na bete nie dam rady podjechac, bo do Sylwestra mam takie zmiany, ze sie nie wyrobie.
-
Kendra ja mam z reguły okresy co 26-29 dni ale raz mi sie spoźnił i dostałam dopiero w 36 dc wiec tak chyba moze sie czasami zdążać.
Jesli testy pokazują jedna kreskę a tempka spadła to chyba ci sie tylko okres spóźnia ale jesli tepka wysoka to jeszcze jest nadzieja !
Będzie córeczka -
Kiedys kiedys mierzylam regularnie temperature, ale pozniej jakos tego zaniechalam. W tym cyklu mierzylam i w pierwszej polowie cyklu temp nie przekraczala 36.4 bo ja z chyba z tych niskotemperaturowych jestem. Natomiast od 3 ostatnich dni jest 36,9-37.0 i to mi daje nadzieje, ale wynik dzisiejszego testu sprowadzil mnie na ziemie.
-
Oj cierpliwości to mi brakuje. Boję się tylko że ta temp to taka zludna nadzieja bo może zwykle mam takie temp w drugiej części cyklu? A może jestem zwyczajnie podziebiona i to dlatego.
-
Cierpliwości brakuje każdej... z doświadczenia wiem że jeśli nie ma w 14-15 dniu po owulacji dwóch kresek to się najpewniej nie pojawią. Jasne zdążają się wyjątki ale...
Ja kolejny cykl na clo ale nie liczę na nic.
Jezu przykre to strasznie ale nawet kochać nam się nie chce03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta