WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu na CLO mialam trzy pecherzyki - w 12dc mialy ponad 22 mm. Wszystkie pekly. Teraz 13dc i tylko jeden pechezryk 20 mm. Martwi mnie to, ze coraz slabiej bedzie dzialc na mnie CLO.
    Tez tak macie, ze co cykl to słabiej?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,nie mozecie sie stresowac badaniami,przeciez chcecie znac powód swego problemu,nawet zły wynik lepiej znac wczesniej by zacząc działac,niewiedza jest gorsza od tych złych wyników.
    ZŁY WYNIK +DZIAŁANIE=EFEKT
    Głowa do góry,jesli u mnie w poniedziałek nie bedzie dwóch kresek to tylko czekac na @,bo juz w 3dc mase badan mam zrobic i czeka mnie wizyta i kolejna rozpiska na kolejny cykl,nie wiem czy z CLO czy cos innego mój lekarz wymysli..wszystko przede mną.

ILKA co z tobą,byłas juz na usg?Nie mozna rzucic hasłem ze sie udało i miec nas w nosie.Wiem ze teraz szczescie cie rozpiera ale my tez chcemy troche tego szczescia zaznac,cieszyc sie razem z tobą,takie jak ty podnoszą tutaj dziewczyny które czują zwątpienie,dodaj im otuchy słonce

Atat i tylko tyle ze pęcherzyk dominujący i kilka mniejszych?Nic nie mówił lekarz?tak bez entuzjazmu kochana piszesz

buziaki,słodkich snów

atat, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos bez entuzjazmu. Czuję ze za wczesnie znowu w to weszlam po kolejnym poronieniu.
    No i tylko jeden wiekszy pecherzyk. Może to i lepiej, bo trudniej utrzymac jesli sie wiecej jajeczek zaplodnilo.
    Endo mam piękne, więc powiedział, że widać że hormony dobrze działają i wszystko przygotowane.
    Eh, martwi mnie to wszystko.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat to Ty weteranka jesteś w tej homocysteinie! Dla mnie to kompletna nowość - dopiero wczoraj doczytałam naprowadzona wynikami moni ;-) ciekawa jestem strasznie co mi wyjdzie.
    Co do efektów clo - w poprzednich staraniach brałam przez 3 cylke w dawce 1 tabletka 3-7 dc za każdym razem. W każdym cyklu badałam progesteron i robiłam testy owulacjne. Monitoringu niestety nie miałam ale z każdym cylkem progesteron był gorszy a owu była coraz później. Efekt? W 3 cyklu zaszłam w ciążę przy owulacji ok 25 dc o ile dobrze pamiętam. Niestety poroniłam, jak już wiecie. Także może coś w tym jest, że efekt słabnie u niektórych osób.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Zapewne ten temat był już przerabiany, ale zapytam: pomimo tego, że mam co miesiąc owulację lekarz przepisał mi clo. Czego mam się spodziewać? Większej ilości pęcherzyków? Zupełnie nie rozumiem po co. Przecież chyba to nie ilość, a jakość jest najważniejsza. Może Któraś z Pań pomoże? Pozdrawiam :)

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    Witajcie :)
    Zapewne ten temat był już przerabiany, ale zapytam: pomimo tego, że mam co miesiąc owulację lekarz przepisał mi clo. Czego mam się spodziewać? Większej ilości pęcherzyków? Zupełnie nie rozumiem po co. Przecież chyba to nie ilość, a jakość jest najważniejsza. Może Któraś z Pań pomoże? Pozdrawiam :)

CLO przepisują rowniez na jakosc,wzrost.Nie panikuj,bedzie dobrze.

cicho sza lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna Ty 3 strony a ja chyba z 10...

Jagna powtarzam teraz wszystkie badania bo dla mojego gina badania sprzed roku czy więcej są nieaktualne. Jeździłam już po innych miastach i wszyscy mówią to samo co u mnie w mieście więc uznałam że nie ma sensu. kupiłam mieszkanie więc nie stać mnie teraz na wyjazdy po lekarzach. mieszkam w małym miasteczku ale są tu też dobrzy ginekolodzy.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho_sza a w którym dniu cyklu masz owulację? Ja też mam naturalną owulację ale bardzo późno bo mam bardzo długie cylke. Moja lekarka twierdzi, że im późniejsza owulacja tym gorszej jakości jajeczko i przestarzałe endometrium (choć teorie są różne i mój syn z bardzo późnej owulacji też temu przeczy :-) ). Z tego względu również byłam na clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:04

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak szczerze - czy po clo + zastrzyk + luteina/luttagen/duphaston, przytyłyście? Ja, przez cały ten mój pierwszy wspomagany cykl, czuję się jak przed okresem - pełna i napompowana.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka, niestety ja po 6 cyklach z clo tez mam wrażenie, że przytyłam. może nie jakoś dużo ale wcześniej waga się w miarę trzymała a teraz jest regularnia kilogram więcej. niby nic ale przy moim niskim wzroście widzę róznicę. Jeszce żeby zaszła, to w ogóle bym nie myślała o tym. A tak, tyle poświęceń na nic.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a tak szczerze - czy po clo + zastrzyk + luteina/luttagen/duphaston, przytyłyście? Ja, przez cały ten mój pierwszy wspomagany cykl, czuję się jak przed okresem - pełna i napompowana.

Tak Opolanka,własnie ta samo sie czuje po CLO+zastrzyk+Duphaston,wielki mam brzuch,czuje sie napompowana a do tego bardzo bolą piersi ale tak przeczytalam ze po dupku piersi bola.
    Tak więc nie odbiegasz od normy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Jagna Ty 3 strony a ja chyba z 10...

Jagna powtarzam teraz wszystkie badania bo dla mojego gina badania sprzed roku czy więcej są nieaktualne. Jeździłam już po innych miastach i wszyscy mówią to samo co u mnie w mieście więc uznałam że nie ma sensu. kupiłam mieszkanie więc nie stać mnie teraz na wyjazdy po lekarzach. mieszkam w małym miasteczku ale są tu też dobrzy ginekolodzy.

Milego czytania zaleglosci,ostatnio dziewczyn przybylo i baaardzo sie rozpisały ale to dobrze,wątek nam sie rozwija a walczymy i idziemy do przodu.

Dea,jak bedziesz miec wyniki to koniecznie sie nimi podziel,trzymam za ciebie by wszystko ok bylo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Łaskotka,nie namieszaj sobie sama,lekarz przepisując CLO nie koniecznie widzi potrzebe zastosowania czegos na pęknięcie,nie jest tez powiedziane ze po zastrzyku pęcherzyk pęknie.Czekaj cierpliwie,nic tu nie przyspieszysz.A nie masz wizyty po ovu?Dobrze by było sprawdzic czy pęcherzyk pęknął.
    CLO w twoim przypadku powinno poprawic jakosc i wzrost pęcherzyka,taka jego skutecznosc,zresztą w 10dc masz ładny pęcherzyk,dlatego CLO pomoze równiez temu drugiemu..poza tym- OWOCNYCH STARAN

Niestety nie mam kolejnej wizyty po owu..mam się zgłosić 10-11dnia cyklu następnego by znów zobaczyć jakie peherzyki wyhodowałam.. Dziękuję!

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskotka dlaczego nie masz kolejnego podglądu? Co sie stało?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka twierdzi że jedna wizyta z jefnym usg na msc wystarczy hmm. Mogłabym iść gdzieś prywatnie ale to znów są spore koszta,bo strasznie zdrożaly takie wizyty wszędzie. Mam w zanadrzu jeszcze jednego gin który jest dość konkretny ale u niego usg jest raz w tygodniu tylko i ciężko się dostać

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam 14dzien po ovu,zrobilam test niestety jedna krecha,teraz to juz czekam na @ ale pewnie sie opózni po duphastonie.
    Ciekawi mnie czy choc pècherzyk pèkł,nie bylo mozliwosci monitoringu bo swięta były,nie dowiem się.
    Oby @ szybko przyszła i zabieram sie za dalsze badania no i wizyta zaraz na poczatku cyklu.Nie myslcie ze sie dołuje albo płacze w rękaw,niestety nie,bylam jakos pewna ze to jeszcze nie mój czas,jeszcze przede mnà któras z was bèdzie.Ja sie nie poddaje,kolejny cykl przede mnà,kolejna szansa.Pozdrawiam i słodkich snów.

Jutro ide wyrwac ząb,jestem przerazona ale mimo wszystko Biedronka trzymam jutro za ciebie aby wszystko łatwo poszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 21:32

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dzis mam 14dzien po ovu,zrobilam test niestety jedna krecha,teraz to juz czekam na @ ale pewnie sie opózni po duphastonie.
    Ciekawi mnie czy choc pècherzyk pèkł,nie bylo mozliwosci monitoringu bo swięta były,nie dowiem się.
    Oby @ szybko przyszła i zabieram sie za dalsze badania no i wizyta zaraz na poczatku cyklu.Nie myslcie ze sie dołuje albo płacze w rękaw,niestety nie,bylam jakos pewna ze to jeszcze nie mój czas,jeszcze przede mnà któras z was bèdzie.Ja sie nie poddaje,kolejny cykl przede mnà,kolejna szansa.Pozdrawiam i słodkich snów.

Jutro ide wyrwac ząb,jestem przerazona ale mimo wszystko Biedronka trzymam jutro za ciebie aby wszystko łatwo poszło.

Ciąża bardzo często właśnie lubi zaskakiwać! 3mam kciuki! Oby kolejny cykl okazał się szczęśliwszy. Nie można się poddawać!
    Znam kilka przypadków gdzie sytuacja była bardzo kiepska a zdążył się cud którego bikt się już nie spodziewał więc zawsze trzeba mieć nadzieję do końca!

• atat Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Jagna, przykro mi.
    Ale może zrób jeszcze jutro, pojutrze test. Nie jestes pewna kiedy była Owu dokładnie.
    Kazda z nas to zna. To juz nawet nie jest rozczarowanie...

Buziaki!

Jagna 75 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, trzymam jutro kciuki, wyśpij się porządnie :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Eh Jagna, przykro mi.
    Ale może zrób jeszcze jutro, pojutrze test. Nie jestes pewna kiedy była Owu dokładnie.
    Kazda z nas to zna. To juz nawet nie jest rozczarowanie...

Buziaki!

Mysle ze nic z tego nie bedzie raczej,bo jesli nie mialam jej wtedy to potem bralam dupka i po nim juz nic.
    W 11dc bylam na monitoringu,dnia nastepnego mialam zrobic zastrzyk i potem przez trzy dni jeszcze serduszkowac a po nich dupek...Jesli dzis nie bylo nic to juz nie bedzie,jest dwa tygodnie od pierwszego dnia kiedy zaczęlam duphaston

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 22:14

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ