X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, tak bardzo sie ciesze, ze tu wysyp!
    Czekam na Wasze bety :) CLO naprawde daje rade.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    No chyba, że Jagna poszła na całość i od razu bliźniaki będą, wtedy beta będzie wyższa :)) czego Ci życzymy!

Juz moja siostra zazartowała ze moze blizniaki bedà,teraz ty Cookie,jesli tak by bylo to ja was tez podwójnie pozarazam...
    Wizyta minèla spokojnie,dałam lekarzowi wyniki a on patrzy i patrzy i nagle pytanie:jestes w ciązy?
    Chyba tak-odpowiedzialam,pan doktor musi potwierdzic.
    Na badaniu usg znow patrzyl na monitor i patrzyl i nagle...dwa?dwa są?Ale juz po chwili ze jeden jest i ze miejscówke wybral tez dobrą.
    Za tydzien widzimy sie kolejny raz,prócz dzisiejszej bety mam zrobic jeszcze w piątek bete i z tymi wynikami na wizyte....juz czekam z niecierpliwoscià,serce wali,za póltorej godziny màź odbierze wyniki.
    Tak chyba od wizyty do wizyty bede miec straszaka

atat lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Olka wrote:
    Biegne, czekaj na mnie!!! :D

Za dlugo spałas,bylam wczesniej he he
    Jak tam u ciebie beta?odebralas?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czyyyytam i czyyytam i czyyyyyyytam aż mi popcornu zabrakło!

Cześć dziewczyneczki spóźnione życzenia noworoczne. Miałam tu już nigdy ale to nigdy nie wracać żeby podrasować się psychicznie bo jestem już wrakiem! Ale chęć dzidziusia tego słodkiego rozowiutkiego jest silniejsza i mimo że nie udzielam się na forum to prowadzę wykres i gapię się na niego jakby to on miał sprawić że pojawi się ta druga kreska na teście. Byłam sobie w Polsce na święta tam nareszcie zrobiłam sobie wszystkie potrzebne badania. Jedyne z tych badań co dopiero teraz zaczęłam rozkminiac to Lh zbyt wysokie bo w 5dc aż 10,0 niby mieści się w normie ale jednak... Gdzieś wyczytałam że problem jest z przysadka mózgową i z tym bym się zgodziła bo moj mozg ma tylko jedno w głowie.
    I nie uwierzycie co się stało! Przez 3dni bylam w ciazy!nie no to niemożliwe tylko tak można to ująć żartobliwie. Otóż od 20dc do 23dc wychodziły mi testy ciążowe na +.Z tym że każdego dnia kreska była coraz słabsza zamiast na odwrót. Prawdopodobnie w tym czasie miałam owulacje i moje ogromniaste LH było na tyle wysokie że niektóre testy wyczowaja je mylac z ciążą.ovufriend zaznaczył mi linią przerywana owulke w 12dc.ale koniec tej historii bo w ciąży nie jestem. W 24dc byłam u lekarza i jedyne co się dowiedziałam to czy była owulka tego stwierdzić nie może bo już za późno za to endo 9,7mm.I tak sobie siedzę i was czytam i dużo nowych dziewczyn doszło fajnie im więcej tym lepiej zawsze jakieś nowe doświadczenia i przyklady. Niestety nie ogarniam tych wszystkich AMH itd itp jakieś mutacje to jednak za wysokie progi na moja uszkodzona przysadke mozgowa❤
    Jagna siemanko i gratulacje fasolinki.Z tego co wyczytałam mam nadzieję że nie pomyliłam pod koniec grudnia wpadłaś na forum jako raczkujaca a z jakim zapałem i optymizmem że aż mi się cieplo na serduszku zrobiło. Uwielbiam optymistycznych ludzi i może dlatego znów wróciłam.

Ataaaaaaat!ty łobuzie ty latasz po badaniach i twarda sztuka z ciebie ale ty już pewnie w ciąży jesteś wiec weź sprawy w swoje ręce a lekarze niech tylko pieczątki przystawiaja.

Martek32 chodź tu spowrotem popierniczymy glupoty to i deprecha minie zakleimy buziulki naszym synkom o checi bycia starszym bratem bo to chyba nas najbardziej stresuje. Tego się nie kupi chociażby człowiek pracował na trzy etaty i jadł suchy chleb!

A tu takie wiruski i takie fajne opowiesci!

Miśkowa chodź kochana wyłaź zza krzaków bo nam jeszcze korzenie wyrosną i mchem zarosniemy hahaha

Biedrooneczko ty moja kropeczko hsg przeżyłaś odepchali co musieli to i fasolka się przepcha!zazdroszcze ci ze już jesteś po
    To tyle dziewczynki buziolki

Depresję mam no jak nie wiem co!

Martek32, atat lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Juz moja siostra zazartowała ze moze blizniaki bedà,teraz ty Cookie,jesli tak by bylo to ja was tez podwójnie pozarazam...
    Wizyta minèla spokojnie,dałam lekarzowi wyniki a on patrzy i patrzy i nagle pytanie:jestes w ciązy?
    Chyba tak-odpowiedzialam,pan doktor musi potwierdzic.
    Na badaniu usg znow patrzyl na monitor i patrzyl i nagle...dwa?dwa są?Ale juz po chwili ze jeden jest i ze miejscówke wybral tez dobrą.
    Za tydzien widzimy sie kolejny raz,prócz dzisiejszej bety mam zrobic jeszcze w piątek bete i z tymi wynikami na wizyte....juz czekam z niecierpliwoscià,serce wali,za póltorej godziny màź odbierze wyniki.
    Tak chyba od wizyty do wizyty bede miec straszaka

Strasznie zakręcony ten Twój lekarz ;-)

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ja tutaj cały czas jestem :) podczytuję, podpatruję... tylko milczę trochę ;) faktycznie mniej jestem aktywna, ale trochę za bardzo mnie OF nakręcił chyba...
    i musiałam odpocząć psychicznie...<3

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, wróciłaś! Teskniłam :*

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna! Czyli już widać było na usg! zagniezdzil sie! wiec beta musi byc okolo 2000!!!
    Bosko, czekamy, 1,5h ,minelo, masz wyniki :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Angie ja tutaj cały czas jestem :) podczytuję, podpatruję... tylko milczę trochę ;) faktycznie mniej jestem aktywna, ale trochę za bardzo mnie OF nakręcił chyba...
    i musiałam odpocząć psychicznie...<3

A odpoczelas?bo ja nie. Choć bardzo się starałam. W sumie to może i trochę odpoczęłam ale chodzby nie wiem co to i tak wiem że o tym nie zapomnę. Nie da się. Of czy jaki drugi diabeł i tak wleziesz na coś w necie. Niestety XXI wiek.
    E tam kochana latka lecą to nie ma co sobie odpuszczać. Kiedyś to się stanie. Jeju jak ja nienawidzę tego słowa "kiedyś "

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Angie, wróciłaś! Teskniłam :*
    Cześć łobuzie jak tam opowiadaj ponakrecamy się

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się poddac, zrobic przerwe. Ale rzuciłam moneta i postanowilam wziac w pierwszym cyklu po poronieniu znowu CLO.
    Nałaziłam sie po lekarzach tu jakies skierowanie, tam sie czegos dowiedzialam to sama porobilam. Posuplementowalam sie. I jakies mam przeczucie ze sie udalo.
    Znowu mam mnostwo energii, bardzo intensywne sny jak w kazdej poprzedniej ciazy. I cera masakryczna. Wiec sie troche nakrecam i co drugi dzien jakies badanie albo lekarz :)
    Wariat jestem, ale dzięki forum jaki mądry :*
    Angie, każda z nas w końcu jest wrakiem psychicznym, ja postanowilam te slabosc przekuc w dzialanie. i nie przejmuje sie ze nawet maz ma mnie juz za maniaczke.
    Bedzie dobrze :)

A Ty jak mój najzabawniejszy Aniołku? :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten cykl to zagadka. Nawet nie wiem czy była owulka. Ale jeśli była to endo 9,7mm.Dzis mam 31dc .12 dni po owu wg OF test negatywny a zrobiłam ich trzy!Na jeden się gapię clear blue ze zmieniajaca końcówką i dopatrzylam się cienia. Ale że po czasie więc negatyw. Jutro mam wizyte z moim chlopem u lekarza żeby umówić się na zbadanie jego nasienia. Ale chyba przełożę na środę to może jeszcze zdążę betke zrobić tak dla świętego spokoju poki @ nie ma.

Jajniki dzisiaj bawią się na wesoło a ja przespałam pół dnia i tak mam od dłuższego czasu. Ale to raczej depresja.
    Nawet nie wiem czy po cesarce którą miałam 7lat temu czy moje jajowody są drozne i bede naciskać lekarza żeby mnie wysłał.
    Mój plan a raczej mojego lekarza na następny cykl to podwojna dawka letrozole od 3-5 dnia w tym czasie zrobi się wyniki spermy i teraz nie wiem kiedy się robi hsg w którym dniu cyklu

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładny plan.
    Ja wiem, że to przytłaczające. Ile trzeba jeszcze zrobić, co sprawdzić. Głowa szaleje.
    Na mnie nie działa zupełnie jak ktoś mówi, że potrzeba mi spokoju. Ameryki nie odkryli. I dlatego, że mi tak radzą, nagle tego spokoju nie poczuję.
    Ale masz rozpisany plan, wiesz co robić.
    Działasz! Trzymam kciuki za betę, zrób. A nóż?? :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna! Gdzie Ty jesteś? My tu sie niecierpliwimy!!!!
    Dawaj ten wynik :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat czekaj czekaj Jagna telenowele pisze aż jej pewnie spacja odskoczyla i szuka jej pod biurkiem!

Uwielbiam jej wpisy!
    Jagnaaaaa czekamy!

atat lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam, jakoś tak odżyło to forum, tchnęła nowego ducha i rozsiewa wirusy!
    Więc juz nas nie zostawiaj.
    jagna, epopeję napiszesz później, najpierw sam wynik nam daj :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Olka a Ty juz masz wyniki????
    No co tu taka cisza? :) człowiek paznokcie obgryza :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra w wielkim skrócie beta 1953,13
    Rosnie ha ha,jeszce powtorka w piątek
    W pracy jestem wiec cięzko znalezc chwile.Milo poznac (dla mnie nowe)kolezanki.

Tak,mój lekarz wszystko obróci w zart,
    ale bije od niego taka pozytywna energia ze kazda pacjentka z usmiechem wychodzi z gabinetu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:00

Laskotka, paullaa1990, atat, Martek32, Angie 31, minions, cookiemonster, Aganeska, Marti2015, Dea28 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Nawet nie wiem czy po cesarce którą miałam 7lat temu czy moje jajowody są drozne i bede naciskać lekarza żeby mnie wysłał.
    Mój plan a raczej mojego lekarza na następny cykl to podwojna dawka letrozole od 3-5 dnia w tym czasie zrobi się wyniki spermy i teraz nie wiem kiedy się robi hsg w którym dniu cyklu

Dokładnie takie same mam myśli.. Też miałam 6,5roku temu CC i zastanawiam się czy tu problem też u mnie nie leży ale lekarz słuchać nie chce :-/

Jagna super!!!!!! :-D

Pani Olka i jak???? Świętujesz? :-D! Bo nie wiem czy za Ciebie też mam dziś lampke wina pić czy ino za Jagne? ;-)

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Goszu Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Rzadko tu zaglądam, ale dziś mi się nudzi troche :)
    Jestem w trakcie 3 cyklu z CLO.
    pierwszy- pęcherzyk ładny, ale nie pękł (23mm) po zastrzyku z pregnylu i jak poszłam żeby sprawdzić czy pękł, miał 31mm i kolejny zastrzyk
    jeden cykl przerwa- bo dość boleśnie przeżyłam 5 dni z CLO- pęcherzyka, owulacji nie było
    drugi z CLO- w 13 dc byłam na usg i lekarz powiedział że jest ciałko żółte już (a dzień wcześniej robiłam test ovu i był+) no ale nic nie wyszło z tego faktu.
    Teraz 3 cykl z CLO, dziś test ovu pokazał +, pobolewają mnie jajniki, ale to wszystko.

Generalnie mój ginekolog uważa, że powinnam zgłosić się do invicty...

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ