CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
atat wrote:Tak, krótko latałam z gołym tyłkiem.
Gin dała plan znowu CLO - ona chce dwie tabletki, onkolog nie pozwala.
Ja sie boję dwóch tabletek jak ognia.
Zmienilismy dupka na luteine.
Ale jeszcze nie zdecydowalam czy wezme CLO. Boje sie jak diabli!!!!!
szczegolnie ze nie wiem czy pecherzyk na pewno pekl bo nie zdazylam na usg.
W sumie owu byla wyliczona poziomem estrogenu/LH sluzem i temperatura. USG mialam w 13dc i jeden maly pecherzyk - 20mmm.
Właśnie założyłam czerwoną spódnicę!
Mam pytanko dopiero zaczęło się krwawienie. Takie normalne nie zadne plamienie. Więc już mogę zaliczyć ten dzień jako pierwszy?
Mam w tym cyklu brać po dwie tabletki od 3dc więc przypada na sobotę zeby zacząć tak?Ale jeśli dostałam @ teraz wieczorem to w sobotę lepiej wziąć te tabletki rano czy też wieczorem?
Atat powiem ci tak nie wiem co ci poradzić ale jakbym była na twoim miejscu kula bym te żelazo póki gorące. Ja bym wzięła!
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Dea28 wrote:Jagna gratulacje!
ja jutro uciekam do gina
Biedronka mi kiedyś gin powiedział że krwawienie zależy od grubości endo jak i od unaczynnienia.
Pęcherzyki różnie pękają moje przechodzą same siebie nie raz pęknie przy 17mm a teraz w poniedziałek miał 21,6mm
pozdrawiam wszystkie dziewczyny :*
jak tam po wizycie?na jakim etapie jestes?Antoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:Dziewczyny wlasnie wyobrazilam sobie nasze spotkanie .Wszystkich starajacych sie.Hahahaha ale jaja czytajcie bedzie bomba .Glupawka mnie zlapala
Znaki rozpoznawcze ! zeby ominac zbedne pytania czy jestes przed owu czy po a ile itd
Diewczyny okresowe@- czerwone spodnice
Dziewczyny czekajace na owulke-zolte spodnice
Dziewczyny po owulce -biale spodnice
Dziewczyny dopiero co zafasolkowane-zielone spodnice
tylko ze!
dziewczyny dopiero zafasolkowane wchodza na impreze na wlasne ryzyko.Niestety nie znamy wszystkich dziewczyn a wzrok dziewczyn w czerwonych spodnicach moze zabic.
Lub
uczucie tysiaca rak na swoim brzuchu poprzez dziewczyny w bialych spodnicach zeby sie zarazic to tez na wlasne ryzyko!
Sala dla czerwonych na stole dla kazdej 1l whiskey bez coca coli I chipsy
Sala dla zoltych na stole czerwone wino orzechy brazylijskie pistacje karkowka iinne
Sala dla bialych na stole ananas soczki roznego smaku itp
Sala dla zielonych dla kazdej bochenek chleba sledzie kapusta czekolada rodzynki ser itp itd
Cdn...
suuuuper,tylko ze ja to chyba chodziłabym od sali do sali i zjadała wszystko na co miałabym ochote,jeszcze nie mam zachcianek ciążowych,jedyne co to nie ciągnie mnie do słodkiego.Wmyslach przeglądam sie w lustrze,ja i zielona spódnica....nigdy takiej nie miałam.Dzieki Angie za spódnice ha haAntoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:Właśnie założyłam czerwoną spódnicę!
Mam pytanko dopiero zaczęło się krwawienie. Takie normalne nie zadne plamienie. Więc już mogę zaliczyć ten dzień jako pierwszy?
Mam w tym cyklu brać po dwie tabletki od 3dc więc przypada na sobotę zeby zacząć tak?Ale jeśli dostałam @ teraz wieczorem to w sobotę lepiej wziąć te tabletki rano czy też wieczorem?
Angie jeżeli jest krwawienie to zaznacz jako pierwszy dzień, wtedy od soboty weź tabletki... a lekarz ci mówił, że dwie naraz?? czy dwa razy dziennie po jednej??? clo raczej zalecają brać 2x po jednej rano i wieczorem... buziaki i powodzonka w nowym cyklu kochana!!![/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Zdesperowana85 wrote:Dziewczyny skąd bierzecie tyle optymizmu i sił ja to znów mam zwątpienie a jestem dopiero w połowie cyklu, ale wczoraj byłam na wizycie u mojej gig i powiem ze myślałam ze sie popłacze wszystko nie tak..
chyba to oznacza, że mi sie nie udało
Jedynie pozytywne jest to ze endometrium mam 12mm no i dwa ciałka żółte ..i właśnie powiedzcie mi czy jak już jest ciałko żółte to znaczy że się zaczęły dni niepłodne..
Jagna jeśli może to proszę napisz do jakiej kliniki jeździsz bo chyba ja też musze to rozpatrzyć..bo fakt więcej dowiaduje się od Was i z neta niż od lekarza a chodze prywatnie i wizyty nie są tanie (150 zł za wizytę)
Do miesiączki mam około 2,5 tygodnia a już dostała recepte na kolejne CLO i tym razem Ovitryll bo podobno dużo lepszy od pregnylu
nie wiem juz co o tym sadzić...ale okres wyczekiwania jest okropny szkoda , że nie można go przyspieszyć..powiem Wam że wpadki jak dla mnie są błogosławieństwem..Pozdrawiam
nie smutaj siostra,zmien ten nick bo faktycznie nic dobrego z niego nie czerpiesz,a w ogóle nowy cykl-nowa szansa,ja z ovitrelle zafasolkowałam,więc nie smutaj się
Ja do kliniki w Krakowie do Macierzynstwa jezdze,wizyta pierwsza 200 a nastepne juz 150 więc stawki te same,za badania płace tyle co w osrodku zdrowia,więc róznicy w tym nie ma,tyle ze z pewnoscią więcej badan robie,ale tylko tych potrzebnych.Badz cierpliwa,z pewnoscią to czekanie bedzie ci w koncu nagrodzone.Ja tez czekałam,w kwietniu byłoby cztery lata,to nie mało,ale udało sie,tobie tez sie uda.Wszystkie na raz nie mozemy zaciążyc bo na porodówce byłby tłok kochana,twoja kolej przyjdzie z pewnosciąMartek32 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Martek32 wrote:Angie jeżeli jest krwawienie to zaznacz jako pierwszy dzień, wtedy od soboty weź tabletki... a lekarz ci mówił, że dwie naraz?? czy dwa razy dziennie po jednej??? clo raczej zalecają brać 2x po jednej rano i wieczorem... buziaki i powodzonka w nowym cyklu kochana!!!
Nic mi właśnie nie mówił jak je brać. Jutro do niego zadzwonię to się dowiem. Oddzwoni pewnie po 16.Od razu pewnie ustali pierwszy monitoring.
A ty Martek kiedy idziesz na monit?
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna 75 wrote:suuuuper,tylko ze ja to chyba chodziłabym od sali do sali i zjadała wszystko na co miałabym ochote,jeszcze nie mam zachcianek ciążowych,jedyne co to nie ciągnie mnie do słodkiego.Wmyslach przeglądam sie w lustrze,ja i zielona spódnica....nigdy takiej nie miałam.Dzieki Angie za spódnice ha ha
Hahaha Jagna nie ma za co zielony to taki kolor wiosenny wszystko się naradza ozywa po mroznej zimie jakoś tak mi się ten stan błogosławiony skojarzył. I zapewniam że w sali dla zielonych wszystko byłoby dostępne. Lepiej nie wchodzić do sali dla czerwonych bo tam głośno i wali whiskaczem z daleka przy spiewach "kolorowe jarmarki" około północy już tylko "przeżyj to sam"Jagna 75 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Płatek szkarłatny wrote:Angie, ja też brałam po jednej rano i wieczorem, więc jesli masz brać diwe dziennie to może własnie w taki sposób.
Ok zapytam jutro. A przy podwojnej dawce szybko miałaś owulke?
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
atat wrote:Ale sie Angie zsynchronizowalysmy!!!
I co zdecydowana jestes walczyć dalej?
Ja sie dygam jak nigdy!!!
Dwóch to chyba nie wezmę!
Ach tam przestań nie dygaj nic ci nie będzie .najwyżej wychodujesz dwa jajcory się je zaplodni i będziesz mieć blizniaki. I tak się napocisz przy jednym to przy okazji dwa odchowasz i za szybko nie będziesz znów kombinować ze starankami. Słyszałam też że mimo podwojnej dawki wcale nie musi dojść do owulacji. Bez paniki. Ale jesli boisz się tego CLO to poproś o recepte na letrozole?lub jakiś zamiennik. Ja moge polecić go bo żadnych skutków ubocznych nie odczułam
I patrz jak bedziemy się fajnie schizowac przez cały cykl!
Pewnie że walczę jak się nie uda w tym cyklu to w następnym a jak nie w następnym to w kolejnym marzenia się spełniają tylko mocno tego musisz chcieć i nie tracić wiary. Najgorsze były pierwsze stymulowane cykle strasznie to przeżyłam zresztą nawet chyba pamietacie. Zegnanie się itp. Straszne dno. Teraz nie pozwolę żeby coś takiego mnie dopadło bo niby jak dzidziulek ma się pojawic w tak martwym stanie ducha.
Będzie co ma być. A wierzę że będzie dobrze.Jagna 75 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Nic mi właśnie nie mówił jak je brać. Jutro do niego zadzwonię to się dowiem. Oddzwoni pewnie po 16.Od razu pewnie ustali pierwszy monitoring.
A ty Martek kiedy idziesz na monit?
Jutro idę, ale dopiero po 19. Dam znać czy coś pękłodzisiaj mnie jajcory nawalały że hoho, lewy aż promieniował do uda... bagno jak tralala poza tym... ale dzisiaj bez serduszek bo małż w delegacji, dopiero jutro będziemy działać
wczoraj też było
więc może mimo dzisiejszej przerwy się uda...
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Angie 31 wrote:A miałaś potwierdzoną owulacje monitoringiem?
Ja miałam monitoring i owulacji nie miałam tzn w 11dc był pecherzyk 9mm w 14dc dużo się nie powiększył a to znaczyło ze owulacji nie będzie.Jednak mierzac temp owulacja prawdopodobnie odbyła się ale dopiero w 33dc i cykl trwał 47dni.Mimo tego że był stymulowany.
Jeśli nie mierzysz temp zmierz sobie ją jutro rano i pojutrze zanim jeszcze wstaniesz z łóżka. Jeśli wykarze ok 37lub więcej tzn że jesteś już w f. lutealnej. I niedługo nadejdzie @.
I co jeszcze testy testami niejedna z dziewczyn miała pustki na teście a kilka dni później beta sięgała nieba.
Jeśli masz możliwość zrób beta hcg
angie napawasz mnie nadzięją
temp. co prawda mierze codziennie od 10 miesięcy .Cykl śrenio 30-32 dni, owulacja ok 16dc oraz niski progesteron
Kurcze już myslałam ze poznałam troche moje ciało a tu się tak rozjechało wszystko, mimo clo i progesteronu nie miałam monitoringu i w tym problem .tez się nad tym zastanawiałam ovufriend wyznaczyło w 24dc, temp do tej pory nad linią podstawową ale nie super wysoka .Hmmm 17 dni od owu testy raczej wychodzą pozytywne zgłupiałam totalnie a @jakoś sie nie spieszyStarania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
silvia wrote:angie napawasz mnie nadzięją
temp. co prawda mierze codziennie od 10 miesięcy .Cykl śrenio 30-32 dni, owulacja ok 16dc oraz niski progesteron
Kurcze już myslałam ze poznałam troche moje ciało a tu się tak rozjechało wszystko, mimo clo i progesteronu nie miałam monitoringu i w tym problem .tez się nad tym zastanawiałam ovufriend wyznaczyło w 24dc, temp do tej pory nad linią podstawową ale nie super wysoka .Hmmm 17 dni od owu testy raczej wychodzą pozytywne zgłupiałam totalnie a @jakoś sie nie spieszy
Marsz na bete!Jesli była późna owulacja to i zagniezdzenie może potrwać do 12dni dwa dni po już jakiś bladzioch by wyszedł. Do tego wg OF zawsze licz dwa dni plus dwa dni minus jeśli chodzi o owulke. Dlatego niektorym dziewczynom testy cienie wychodzą juz niby 10dpo a innym 12dpo.Powodzenia i fasolinki życzę ❤
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤