CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie możliwe. Ja czułam ze cos nie tak jest z progesteronem.
Któraś tu nawet pisała o nieprzyswajaniu dupka.
Jutro ide do gin, to akurat dopytam. Ale wydaje mi sie ze w jakis dziwny sposób dupek mi obniża moj własny progesteron.
Ja juz zdjelam biała spódnice latam z gołym tyłkiem chwilowo
Ale wiesz, tydzien mniej nakręcania to zawsze jakis plus. A nóż nie zwariuje
Wiesz, tez mysle ze za szybko wzięłam znów clo po poronieniu. Trzeba było odczekać te trzy cykle i juz. A tak to strata cyklu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 23:06
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Nieprawda! Historie dziewczyn po poronieniu nigdy zadnej przerwy nie robiły szybko zafasolkowaly przerazone wspomnieniami i nie jest to wyssane z palca. Działaj i bzykaj się na potęgę! Pomóż naturze bo znasz siebie już lepiej niż niejeden lekarz
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Kocham Cie Angie
Ale tu juz chyba pozamiatane. W następnym moze sie uda choć juz nie moge brac clo.
Zbadam sie jeszcze za kilka dni. We will see!
No i co powie gin na znikający progesteron?
To wszystko w kolejnym odcinkuAngie 31 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat a luteina? Mój organizm najlepiej ją przyswaja akurat,ona jest naturalną, bo dupek jest syntetyczny. Mi np.po progesteronie na O..(nazwa mi wyleciała) zrobiło się zamieszanie w cyklu..
Pani Olka z tego co pamiętam (ba jakimś forum czytałam) potwierdzona owu jest gdy progesteron jest wyższy niż 15nmol. U mnie w fazie lutealnej bez luteiny progesteron wynosi aż 0.80 gdzie norma zaczyba się pd 3-76nmolStarania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
atat wrote:Ten progesteron masakra! W 20dc bez dupka był 8 w 24 dc jest 3! Przy dupku!
To chyba niedobrze wróży.
Atat musi zrobic bete przynajmniej 10 dni po ovu,co ona taka w gorącej wodzie kàpana,zdarza sie ze zagniezdzenie zarodka bywa nawet pozniej wiec to wszystko sie przesuwa
Atat,gdzies juz czytalam ze biorac dupka ten wynik nie jest tak do konca prawidlowy,ze jest wyzszy niz wynik pokazuje.Jak znajde popoludniu link na ten temat to wkleje,ewentualnie zapytaj lekarza jak to jest
Antoś IVF,Julisia natural
-
atat strasznie szybko bete Ci kazala zrobic. Mnie prosila o odczekanie do 14 dni po owu.
U mnie tez kijowy progesteron jest, nie martw sie. jako wsparcie stosuje luteine podjezykowa. dupki bralam w ciazy, ale sa strasznie niewygodne,bo zawsze bielizne brudzalekarka powiedziala mi, ze ta luteina podjezykowa lepiej sie wchlania. Moze zapytaj lekarza czy moglabys sie przerzucic na nia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 10:45
-
Ja już przy ciąży pytałam o to bo strasznie na dupku bolał mnie żołądek.
Dziewczyny pisały ze to objaw nie przyswajania progesteronu doustnego.
Nie wiem czy to prawda ale gin mnie wtedy olala mówiła ze tak ma byc i nawet nie chciała zmierzyć progesteronu.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Pani Olka wrote:atat strasznie szybko bete Ci kazala zrobic. Mnie prosila o odczekanie do 14 dni po owu.
U mnie tez kijowy progesteron jest, nie martw sie. jako wsparcie stosuje luteine podjezykowa. dupki bralam w ciazy, ale sa strasznie niewygodne,bo zawsze bielizne brudzalekarka powiedziala mi, ze ta luteina podjezykowa lepiej sie wchlania. Moze zapytaj lekarza czy moglabys sie przerzucic na nia.
a ty brałas duphaston dopochwowo? ja najpierw miałam luteinę dopochwowo przez 3 mieś , a potem duphaston doustnie. Moja ginka mówiła, że u jednych lepiej działa jedno a u innych drugie. W sumie podczas pierwszej ciąży brałam luteinę więć nie wiem czemu mi zmieniła na dupka. W sumie jak poczytałam to duphaston ma więcej skutków ubocznych... ale cóż, może warto zaufać lekarzom??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:03
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
atat wrote:Angie!! Ta karkówka dla tych z owu!!!
No kocham Cie
Ja juz nie testuje w tym miesiącu, 7 dni po owu zrobiłam bete i nic. Sahara.
Do tego biorąc dupka mam progesteron poniżej normy, mniej niż na 20dc!!!
Kiedyś pisalyscie o nieprzyswajaniu dupka musze poszperać.
Tak wiec ten cykl zamknęłam dosc szybko moge sie upićtadaaam!!!
Ja nie przyswajam duphastonu, nie działa na mnie. Tylko luteina dopochwowo+językowo i to w sporej ilości. -
Dziewczyny czy miała któraś po clo wydłużony cykl
mój cykl po clo i progesteronie w tej chwili 43 dzien -testy negatywne
Starania od marca 2014
4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
Niski progesteron,niedobór wit.d3
09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
10.07.20016 [ *] -
Atat,ja miałam raz krótki cykl raz długi znów krótki i to podobno przez progesteron że za niski i stąd krótki cykl. Raz nawet przy luteinie mi się do 23dni skróciłStarania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
silvia wrote:Dziewczyny czy miała któraś po clo wydłużony cykl
mój cykl po clo i progesteronie w tej chwili 43 dzien -testy negatywne
A miałaś potwierdzoną owulacje monitoringiem?
Ja miałam monitoring i owulacji nie miałam tzn w 11dc był pecherzyk 9mm w 14dc dużo się nie powiększył a to znaczyło ze owulacji nie będzie.Jednak mierzac temp owulacja prawdopodobnie odbyła się ale dopiero w 33dc i cykl trwał 47dni.Mimo tego że był stymulowany.
Jeśli nie mierzysz temp zmierz sobie ją jutro rano i pojutrze zanim jeszcze wstaniesz z łóżka. Jeśli wykarze ok 37lub więcej tzn że jesteś już w f. lutealnej. I niedługo nadejdzie @.
I co jeszcze testy testami niejedna z dziewczyn miała pustki na teście a kilka dni później beta sięgała nieba.
Jeśli masz możliwość zrób beta hcg
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
atat wrote:oo to własnie Ty cookie pisałaś o tym wcześniej.
Poprosiłam ponownie o luteine, dostałam.
Ale teraz sie zastanawiam jakim cudem ten cykl tak mi sie skrocil?
24 dni? No bez przesady.
Już czerwoną kieckę nałożyłaś ? Ostro!
Ale są tego plusy przechodzisz do rundy nr 2.Masz jakieś plany na ten cykl?Kiedy spodziewasz się na zakupy po żółtą spódnicę?
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Tak, krótko latałam z gołym tyłkiem.
Gin dała plan znowu CLO - ona chce dwie tabletki, onkolog nie pozwala.
Ja sie boję dwóch tabletek jak ognia.
Zmienilismy dupka na luteine.
Ale jeszcze nie zdecydowalam czy wezme CLO. Boje sie jak diabli!!!!!
szczegolnie ze nie wiem czy pecherzyk na pewno pekl bo nie zdazylam na usg.
W sumie owu byla wyliczona poziomem estrogenu/LH sluzem i temperatura. USG mialam w 13dc i jeden maly pecherzyk - 20mmm.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1