X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niestety pozostaje czekac do poniedzialku na wizyte,nie moze dac mi teraz jasnej odpowiedzi.
    Sama mam mętlik w głowie,ale musze byc przygotowana na wszystko.Jakos czuje ze jeszcze nie teraz dziewczyny,jeszcze bedzie mi trzeba poczekac.Smutne ale jakos bedzie trzeba dac rade jesli przyjdzie najgorsze.Wy przeszlyscie przez to jakos to i ja przejde

Nie no nie no nie no! Zabronilam robić bet sret! Cholera co to za popieprzona moda żeby latać i klikać na kalkulatorze czy wzrosła czy nie kuzwa mozna tak do końca ciąży latać i sprawdzać bete. Cholera Jagna czy ty potrafisz się cieszyć z tego co zescie zrobili z mężem!? Na pewno tak!
    Zmiataj mi z tego forum ale już!
    Uciekaj na fioletową albo wogole skasuj program ovufriend z komputera. Zablokuj!
    Nie jestem wróżką ani wiedźmą ale zauważyłam że większość dziewczyn które zafasolkowaly zostawaly na tym forum żeby się podzielić wszystkimi uczuciami i doznaniami objawami i co?powrocily spowrotem do walki. Nie jest to wina żadnej z nas ale może siedzi tu jakaś po cichaczu nawiedzona co to czyta od 2010r watek zaciazyc nie moze bo lekarze to grzech bo invitro to grzech a wszystkie stymulanty to narzędzia diabła! I rzuca tu jakieś kiri kuru laleczki voodo czy co tam nawiedzona jeszcze posiada. Nie wiem nie wiem ale jakoś tak to się wszystko sklada mi do kupy.

Jagus my nic nie mozemy zrobic ani pomóc utrzymać ci dzidzi mozemy gdybać i każda może napisać swoja historię ale nic więcej.
    Proszę wiesz że zyczymy ci wszystkie jak najlepiej i zaczynamy się martwić ale przytulić nie mozemy i żadna nic nie przewidzi.
    Nie wiem dlaczego ale jakoś szybko wyczowam kąsliwe wyklikane powodzenia czy trzymam kciuki. Przejrzałam swoje cykle i tam też można to wyczuć. Automatycznie traciłam wiarę że może się udać.
    Skup się na tym co zrobić żeby zrzucic kilka kilo po porodzie i jakiej firmy wózek kupić.
    Tyle!
    Buziole!

Laskotka, silvia lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny,dzięki za wsparcie,za słowa.
    W poniedziałek dowiem sie co i jak,ale jesli scenariusz bedzie taki jak mysle to nic nie bede mogła zrobic,jak to mówią-Bóg dał Bóg zabrał.
    Dzięki temu jeszcze bardziej bede wierzyc ze jest szansa by zostac mamą,jesli nie teraz to znów za chwile.Widocznie tak musi byc,jesli miałoby sie urodzic bardzo chore to lepiej by Bóg teraz to zrobił,to prawo natury.Kazda z nas marzy o slicznym rózowym zdrowym bobasku,ale jesli ma sie stac cos złego to wole stracic to teraz niz za pare miesięcy.
    Angie,nie jestem osobą która wpatruje sie w komputer,skacze z wątku na wątek,porzeszukując fora by jeszcze bardziej sie nakręcac.Nie,nie jestem,mimo iz ujzałam te dwie kreski to nie dołączyłam do niebieskiej strony,byłam tutaj i jakis czas chciałam byc z wami i cieszyc sie jesli któras byłaby następna.Odkąd jezdze do kliniki wiem ze bzdurą jest porównywac wyniki na necie,lekarz w moim przypadku jest innego zdania niz to co wyczytałam na niektórych stronach.
    Tak więc dziewczynki,jesli spotka mnie to najgorsze to napisze tylko krótko i nie chce by kilka stron tutaj zajęło tylko moje współczucie,brniemy do przodu,nie bedziemy dołowac siebie i innych,mamy tutaj cel i tego sie trzymamy.Pewnie troche popłacze ale nie spadne na to dno,to najgorsze co moze byc,musze byc silna by znów najszybciej jak sie da próbowac.Takie doswiadczenie mnie wzmocni,ale teraz wiem ze wszystko jest mozliwe,ze jest nadzieja,ze bedzie dobrze.Ta malutka istotka pewnie nie była jeszcze gotowa,nie była tak silna jak jej mama,dlatego jesli tak bedzie to musze pozwolic jej odejsc.Cudownie było cieszyc sie tymi chwilami,choc tak krótko,przynajmniej cierpienie nie będzie tak długo bolec,ale następnym razem mam zamiar cieszyc sie dziewięc miesięcy tym stanem,wiem ze sie uda.Nic mnie nie złamie by moje marzenie sie spełniło.

Miłego dnia kochane,moze popołudniu cos zaglądne kiedy w pracy bede,teraz duzo spraw do załatwienia.

zamierzam sie usmiechac mimo przeciwnosci losu,wam tez tak radze

Ladybird:), silvia lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna!
    Jesteś bardzo silna kobieta! Podziwiam Cię i zazdroszczę tej siły właśnie!
    Ja mimo wszystko dalej wierzę że wszystko dobrze się skończy! Miłego mimo wszystko!

Jagna 75, Ladybird:) lubią tę wiadomość

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mam nadzieję, że wszystko będzie ok!!! nie martw się kochana!!!

u mnie po monitoringu dobre wieści... owulacja była i to z prawego i lewego jajnika, end super... pozostaje czekać na rozwój sytuacji...:)

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Jagna mam nadzieję, że wszystko będzie ok!!! nie martw się kochana!!!

u mnie po monitoringu dobre wieści... owulacja była i to z prawego i lewego jajnika, end super... pozostaje czekać na rozwój sytuacji...:)
    Trzymam kciukasy,to super wiadomosc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.Dołączam do was. Od nastepnego cyklu będę brala Clo od 2-6 dnia pol tabletki i luteine od 15 do 25. Na dzien dzisiejszy biore Metformax, bromergon. Mam stwierdzone pco i wysoka prolaktyne.
    Jestem juz mama 10 letniej dziewczynki ale marzy bam sie jeszcze jedno dzieciątko:)

silvia, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzis 3 dzien cyklu. Brac to clo czy warto zrobic miesiąc przerwy?
    To juz byłby trzeci cykl na clo. Drugi po poronieniu.
    Waham sie. Moze odpocząć? Czy iść za ciosem?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Witam dziewczyny.Dołączam do was. Od nastepnego cyklu będę brala Clo od 2-6 dnia pol tabletki i luteine od 15 do 25. Na dzien dzisiejszy biore Metformax, bromergon. Mam stwierdzone pco i wysoka prolaktyne.
    Jestem juz mama 10 letniej dziewczynki ale marzy bam sie jeszcze jedno dzieciątko:)

Witaj u nas :)
    Jaka masz te prolaktyne? Moja po obciążeniu wzrosła 13 razy i nic nie dostałam na zbicie.

Kiedy zaczynasz brac clo?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 lutego powinien byc to drugi dzien cyklu. Prolaktyny nie mialam badanej po obciazeniu. Moj wynik to 28,78.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat ja bym wziela clo. A bierzesz moze progesteron na podtrzymanie ciazy?

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Pani Olka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskotka wrote:

Dziewczyny, zafasolkujemy wszystkie w lutym hah ;-)

Tak,tak!!! :)

Misia 69 lubi tę wiadomość

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki :*

Dziewczyny a ja zaczynam cykl z CLO, od 5 dc, trzymajcie kciuki proszę żeby mi się udało bo strasznie długo to trwa i juz mam dosyć...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyatii a w jakich dawkach masz brac? Bierzesz cos jeszcze?

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:

Nie wiem czy miesiąc przerwy cos da,ja bym szła za ciosem.Do odwaznych swiat nalezy Atat.

Witaj Misia,sukcesów zycze.Dobrze tragiłas,wspaniale dziewczyny tutaj sà.

Pyatii,jestem z tobà,kiedys musi zaskoczyc,bądz silna,nie zniechecaj siè

Napisal dzis lekarz,mam zadzwonic kolo godz.20
    Mimo wszystko daje rade,moze dlatego ze jeszcze nie uslyszalam tego ostatniego słowa.Ale tlumacze sobie w myslach ze ze to w razie czego nie jest ostatnia szansa,to nie koniec,to dopiero poczàtek.Bede dalej cierpliwie czekac,jestem w dobrych rękach.
    Zaraz do pracy,ale to dobrze bo nie bede zbytnio myslec.
    I znow cos zaczyna sie dziac na naszym wàtku,duzo poczàtkowych cykli a to dobrze,bedziemy sledzic wasze starania i wyczekiwac testowania,ktoras musi wypasc z gry

Misia 69 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marti2015 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy cykl z CLO chyba mogę powoli zaliczyć do nieudanych :/ Wczoraj test negatywny, dziś ból brzucha i jasnobrązowy śluz w środku zwiastujący mendę. Miałam w tym cyklu dwa pęcherzyki i liczyłam na cud, a nawet na podwójny cud. No nic, jakoś muszę przełknąć kolejną porażkę i dalej walczyć...

Życzę Wam dziewczyny powodzenia, Jagna trzymam kciuki z Ciebie i maleństwo/ maleństwa! Laskotka obyś miała rację, w końcu w lutym Walentynki to trzeba się przyłożyć do pracy hehe ;)

W grupie siła, damy radę i wierzę, że każda z nas doczeka się upragnionego CUDU <3 a narazie czerwona kiecka buuuu Angie bosko to wymyśliłaś Hehehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:25

Biedronka7, Angie 31, silvia, Martek32 lubią tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat moim zdaniem weź. To zyciu nie zagraża. A w tym roku zostało już tylko albo aż 11m-cy na szansę w tym roku.Czas leci nieublagalnie tik tak tik tak. A CLO pomaga pecherzykom. Nawet nie wiesz ile dziewczyn marzy o szansie dostania jakichkolwiek stymulantow.Lekarze i lekarzyny.
    Ja biorę dziś dwie na raz. Tak mi kazał. Co ma być to będzie.
    Zastanawia mnie tylko że przez 4cykle monitorowane zawsze owulka jest z prawego jaja nigdy jeszcze z lewego.Moze mam coś nie tak z tym lewym.
    Jeśli pojawi się owu z lewego to będę miała nadzieje jeśli nie czekam na @.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Marti2015 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:

Ja bym szła za ciosem, do 3 razy sztuka.

• Laskotka Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat,bierz! Ja bym brała!

Marti szkoda że czerwona kiecka :-(

Ja dziś biorę ostatnią luteine i czekam na środowy okres..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laskotka wrote:

Ja dziś biorę ostatnią luteine i czekam na środowy okres..

Czekasz na środowy okres?A może jednak on nie przyjdzie?

Dziewczyny od razu mówię! Zapas w magazynie czerwonych kiecek jest OGRANICZONY!I producent nie przewiduje dalszych produkcji!
    Ogarnijcie się!

atat, Misia 69, Martek32 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty mi lepiej Angie powiedz w jakiej ja mam kiecy chodzić bo tak z gola dupa w takie zimno nie wypada :) jeszcze se jajcory przeziębie :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ