X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna tak zrobię właśnie tylko ze gin gdyby test był pozytywny kazał nie przerywać luteiny,a jak negatyw to od 29 dc nie biorę juz, bo mam na 10 dni,chyba że jemu chodziło o betę? Powiedzual-test ciążowy :)

Ladybird a ta aspiryna to może na endometrium?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna tak zrobię właśnie tylko ze gin gdyby test był pozytywny kazał nie przerywać luteiny,a jak negatyw to od 29 dc nie biorę juz, bo mam na 10 dni,chyba że jemu chodziło o betę? Powiedzual-test ciążowy :)

Ladybird a ta aspiryna to może na endometrium?
    Tak,zrób bete bo płytkowy moze wyjsc negatyw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 17:26

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Widzisz Ty to masz pomysły;) ale wyczytałam tez fajne testy w jednej aptece co mają czułość 10,czyli najbardziej czułe:)
    Musze ginowi na następny raz coś podrzucić może o tej aspirynie lub accardzie bo tylko estrogeny miałam ale w 11 dc endo miałam 6,5 wiec jak zwykł d... nie urywalo choć jak w 9 dc było 4,7 to gin pow ze jest spoko,nic zobaczę co wyjdzie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna wlasnie przeczytałam :( tak strasznie mi przykro ! Wierzyłam ze bedzie dobrze. Nie wiem co ci napisac, wierze ze sie szybko podniesiesz i do dzieła!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna wlasnie przeczytałam :( tak strasznie mi przykro ! Wierzyłam ze bedzie dobrze. Nie wiem co ci napisac, wierze ze sie szybko podniesiesz i do dzieła!
    Kochana Jesteśmy Z Tobą. Nie martw się jeszcze chwila I wszystko się uda. Widocznie tak musiałao być. Los nas tak doświadcza ale my Jesteśmy silne I dla maleństwa wszystko zrobimy nawet góry na placach przeniesiemy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions po pierwsze gratuluje, po drugie napisz czy byłaś na dupku czy luteinie?
    Dea28 jak mierzysz temperaturę to kiedy rano, tak jakie są zalecenia tuż po przebudzeniu, a teraz brałaś luteinę czy dupka??
    Te pytania są, gdyż ja jesteś w 26 dc miałam testować w czwartek (04.02), ale temp mam 36,67, wydaje mi się ze trochę za niska a czuje się jak przed @ ale jestem na dupku i przeczytałam w necie ze dupek zaniża temp a luteina podwyższa ale nie wiem czy to wiarygodne informacje.
    Jagna ty to babka ze stali jesteś , nie dość że tu większości osób poderwałaś do dzieła to jeszcze teraz pokazujesz jaka mądra jesteś. Myślę ze zasługujesz na to szczecie jak mało kto...
    No i moja czerwona kiecka już jest wyprasowana i czeka na włożenie...kwestia dni..
    Pozdrawiam Wszystkie „staraczki”..

1. 19.02.2017 IUI :(
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:
    minions po pierwsze gratuluje, po drugie napisz czy byłaś na dupku czy luteinie?
    Dea28 jak mierzysz temperaturę to kiedy rano, tak jakie są zalecenia tuż po przebudzeniu, a teraz brałaś luteinę czy dupka??
    Te pytania są, gdyż ja jesteś w 26 dc miałam testować w czwartek (04.02), ale temp mam 36,67, wydaje mi się ze trochę za niska a czuje się jak przed @ ale jestem na dupku i przeczytałam w necie ze dupek zaniża temp a luteina podwyższa ale nie wiem czy to wiarygodne informacje.
    Jagna ty to babka ze stali jesteś , nie dość że tu większości osób poderwałaś do dzieła to jeszcze teraz pokazujesz jaka mądra jesteś. Myślę ze zasługujesz na to szczecie jak mało kto...
    No i moja czerwona kiecka już jest wyprasowana i czeka na włożenie...kwestia dni..

Nie brałam dupka ani luteiny. Od 3 do 7 dnia cyklu brałam 1 tabletkę clo. To był mój trzeci cykl na clo. Dodam, że pęcherzyk sam pękł (co było dla mnie zaskoczeniem) więc nie musiałam mieć zastrzyku na pęknięcie.
    Dodatkowo brałam dostinex na zbicie prolaktyny.

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    w kolejnym cyklu będę brała clo.
    Mam długie nieregularne cykle, 6 msc temu odstawiłam antykoncepcje..

ironią losu wiele lat zabezpieczałam się przed ciążą z mężczyzna z którym teraz w tę ciążę zajść nie mogę..
    Lekarz wysłał na dalszą diagnostykę.
    póki co zrobiłam tylko ATPO, TSH i PRL

wyniki jak poniżej,
    w związku z tym ze jest weekend nie mam jak się z nim skonsultować, wiec proszę o radę, co sadzicie, zbyt wysoko ?

TSH (s)

2,64 mU/l

ATPO

6,8 IU/ml

< 34,0

PRL

415,9 mU/l

102 - 496

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Minions przeczytałam Twoje wcześniejsze wpisy,widzę że co do clo to podobnie,z tym ze ja jestem juz w sumie w 5 cyklu,miałam jedna przerwę miesięczna wogole od leków. U nas w tym cyklu niestety mało przytulanka bo w 13 dc nad ranem,choć znalazłam wypowiedź eksperta na ovufriend ze najwięcej ciąż powstaje ze współżycia dwa dni przed owu;)
    Mój nowy gin chce jeszcze przyszły cykl postymulowac bo mówi ze odpowiedz jest bardzo dobra na stymulacje, a jeśli nie wyjdzie to chce mnie wziąć na laparoskopia diagnostyczna do siebie na oddział.
    W każdym razie dajesz nadzieje,może u mnie też będą 2 kreseczki:))
    Pamiętam jak miałam pierwszy cykl na clo,jaki był zawód jak przyszła @,a była pewna na 99 proc.ze skoro stymulacja to na bank się uda,pewnie to samo przeżywałas...

Trzymam za Ciebie kciuki:) hmm a co do przytulanka, to ja też tak czytałam, dużo lekarzy tak mówi. dokładnie nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia, bo jak przyszłam na monitoring, aby sprawdzić czy pęcherzyk urósł okazało się, że jest w trakcie pękania - byłam trochę zawiedziona bo nie kładliśmy dużego nacisku na przytulanko, a jednak się udało:).
    Więc się nie martw:) A co do stymulacji clo - to masz w 100% rację. Za pierwszym razem byłam pewna jak nigdy, nawet jak test pokazywał jedną kreskę, to tłumaczyłam mężowi, że to nic bo to jeszcze wcześnie i na pewno się udało. Drugi cykl na clo- czułam, że się nie uda, bo miałam wtedy trochę stresów.. Trzeci - udało się. Trzymam kciuki, żeby Twój 5 był udany!!!

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny dzisiaj mam temp 37,5 w czwartek wzięłam ovitrelle i nie wiem czy ta temperatura to dobrze czy nie pierwszy raz miałam ovitrelle.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:

Nie przejmuj się tak bardzo temperaturą. Uważam że Twoja jest całkiem dobra. W cyklu w którym zaszłam po owulacji raz tylko miałam 36.6 tak to zawsze niższa była. Wszystko zależy od temperatury podstawowej. Najważniejsze żeby utrzymywała się ponad temperaturę podstawową.
    W tym cyklu przed owu moje temperatury nie osiągały 36 stopni, po owu jest 36.3 a mimo to mam wielką nadzieję że się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:07

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions dzieki:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy podwyższona temperatura to po ovitrelle czy coś jest nie tak ovitrelle 4 dni temu .

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Czy podwyższona temperatura to po ovitrelle czy coś jest nie tak ovitrelle 4 dni temu .

A jaką miałaś temperaturę przed zastrzykiem? Po ovitrelle pecherzyk powinien pęknac 24 do 36 godzin natomiast skok temperatury przy owulacji może być do trzech dni od pęknięcia. Także taka temperatura może świadczyć o owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:19

• Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    A jaką miałaś temperaturę przed zastrzykiem? Po ovitrelle pecherzyk powinien pęknac 24 do 36 godzin natomiast skok temperatury przy owulacji może być do trzech dni od pęknięcia. Także taka temperatura może świadczyć o owulacji.

Przed zastrzykiem 36,7

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

I mam ból jajnika zwłaszcza wieczorem boli i to dość mocno

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina ja jak sobie zrobiłam ovitrelle w tamtą sobotę o 18 to rano w pon miałam klubach ból jajnika po jednej stronie,choć pęcherzyków było 4 z obu,ale czułam tylko prawa

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może to być skok owulacyjny :)
    Ja co prawda nigdy takiej temperatury nie miałam ale tak jak pisałam na poprzedniej stronie - temperaturę podstawową mam w granicach 36.0 wiec trudno się dziwić że po owu nie osiąga wysokich wartości.
    A jeśli chodzi o ból jajnika to mam zawsze jak pecherzyk peka i kilka dni przed i po.
    Teraz jestem w trakcie cyklu gdzie owulacji miało nie być ale natura mnie zaskoczyła. I w ogóle bym nie wiedziała że jest owu gdyby nie okropny ból jajnika. Kilka dni mnie bolał, wystraszyłam się ze coś się złego dzieje, polecialam na usg i okazało się że jestem właśnie po owulacji.
    Także ból jajnika to na pewno objaw owulacji :)
    Masz jeszcze monitoring żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł?
    Powodzenia :)

• Elina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    To może to być skok owulacyjny :)
    Ja co prawda nigdy takiej temperatury nie miałam ale tak jak pisałam na poprzedniej stronie - temperaturę podstawową mam w granicach 36.0 wiec trudno się dziwić że po owu nie osiąga wysokich wartości.
    A jeśli chodzi o ból jajnika to mam zawsze jak pecherzyk peka i kilka dni przed i po.
    Teraz jestem w trakcie cyklu gdzie owulacji miało nie być ale natura mnie zaskoczyła. I w ogóle bym nie wiedziała że jest owu gdyby nie okropny ból jajnika. Kilka dni mnie bolał, wystraszyłam się ze coś się złego dzieje, polecialam na usg i okazało się że jestem właśnie po owulacji.
    Także ból jajnika to na pewno objaw owulacji :)
    Masz jeszcze monitoring żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł?
    Powodzenia :)

Nie mam monitoringu lekarz kazał wziąźć ovitrelle to był czwartek piątek przerwą a od soboty się staramy czyli od wczoraj a dzisiaj dostałam tem 37,5 i mamy się starać do wtorku a od wtorku duphaston przez 10 dni i 12 lutego mam iść na bete. A mam do was pytanko czy mogę zrobić test z apteki 10 lutego czy to za wcześnie ??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojego doświadczenia wiem że dobrze jest iść jeszcze na usg żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł bo tak to nie ma się 100% pewności ze owulacja była ale niestety większość lekarzy inaczej do tego podchodzi.
    Z tego co liczę to 10 lutego będziesz 13 dni po zastrzyku wiec myślę że już nie powinien falszowac wyniku :)

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ