X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    No właśnie a dlaczego nie chciał nic powiedzieć o wynikach przez telefon przecież i tak już tym telefonem doprowadził mnie do kompletnego dna. Mówi się jest dobrze albo źle jak jest źle to dlaczego ale można to naprawić. W naszym przypadku najwidoczniej jest bardzo źle skoro musimy tam jechać osobiście żeby usłyszeć prawdę. Nie możecie mieć dzieci! To samo jakby mnie ktoś zastrzelił
    Kochana nie martw się będzie wszystko ok. Zawsze jest jakieś rozwiązanie. Ja też myślę że trzeba będzies powtórzyć badanie bo coś im Tam nie poszło. Ja jak miałam złe wynikI to mi od razu powiedziała że dzwoni bo wyszła bateria I trzeba się leczyć

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze glupie pytanie, ale czy jak bralyscie bromergon to swedzialy was moze sutki.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Moze glupie pytanie, ale czy jak bralyscie bromergon to swedzialy was moze sutki.
    Czasami tak. Ja już pół roku biorę I PRL obniżyła się Aby O polowe. A U ciebie jak?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzy tygodnie dopiero i . Teraz czekam na @ i zaczynam cykl z clo. Za dwa tygodnie mam zrobic badanie prolaktyny. Ale mysle ze spadla bo zawsze przed miesiaczka mnie tak cycki bolały a teraz nic tylko te dziwne swedzenie.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    No właśnie a dlaczego nie chciał nic powiedzieć o wynikach przez telefon przecież i tak już tym telefonem doprowadził mnie do kompletnego dna. Mówi się jest dobrze albo źle jak jest źle to dlaczego ale można to naprawić. W naszym przypadku najwidoczniej jest bardzo źle skoro musimy tam jechać osobiście żeby usłyszeć prawdę. Nie możecie mieć dzieci! To samo jakby mnie ktoś zastrzelił
    Spokojnie będzie ok zawsze tak jest jak człowiek schizuje. Walnij lampkę wina albo całą butle i idź spać. Jutro wasze dobry dzień

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions 7 tc to powinien być

AniaStaraczka ja brałam ovarin przez ostatnie 1,5 miesiąca może on mi pomógł?
    mój gin nie wierzy luteinie dopochwowej powiedział, że to dziadostwo i dał mi Luttagen normalnie doustny ponoć lepiej wchłanialny.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna współczuje z powodu kotka

Jagna 75 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy ktoras z was po poronieniu miala podawane CLO?czy raczej moze naturalnie kazano spróbowac?Jak to u was wyglàdaly początki po tej traumie?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagna współczuje sytuacji z kotkiem, mam dwa persiaki, kocham je nad życie

Jagna 75 lubi tę wiadomość

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa byłam na usg. I była owulacja. okazało sie że pękły dwa pęcherzyki. Jeden z lewego drugi z prawego. Oby się udało. A czy ktoś wie po jakim czasie od owulacji pojawia sie ciałko żółte? I jeszcze ile dni żyja plemniki? Ja kochałam się w niedziele a owulacje miałam albo we wtorek albo w środę. Dziś tez było przytulanie z rana. o matko żeby sie udało. Mam nadzieje że polip nie przeszkodzi.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• atat Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mam pytanko czy ktoras z was po poronieniu miala podawane CLO?czy raczej moze naturalnie kazano spróbowac?Jak to u was wyglàdaly początki po tej traumie?

Mi kazała w pierwszym cyklu po brac. Czyli jakieś 30 dni po poronieniu. I ten cykl był bardzo krótki, bezowulacyjny.
    Dlatego mysle ze lepiej zrobic przerwę.
    Ale gin była zdania zeby iść na całość. Ja fizycznie ani psychicznie nie byłam gotowa.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, mi teraz kazała poczekać 3 cylke. Poroniłam 3 stycznia i do tej pory nie mam @. Po poprzednim poronieniu (moim drugim) gin chciała poczekać do pierwszej @ i wprowadzić clo, ale wtedy sama chciałam kilka miesięcy przerwy wiec wzięłam antyki. Być może teraz kazała czekać 3 cylke bo to było drugie poronienie w ciągu roku? Kilka lat temu jak pierwszy raz poroniłam tez miałam 3 cylke szlaban ale wtedy miałam łyżeczkowanie. Głupota to była bo poroniłam samoistnie w szpitalu a u nich takie procedury, że się zawsze czyści. A Tobie co powiedział lekarz?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania85 plemniki żyją średnio 72h czyli 3 doby,ale mówi się że nawet mogą do 5 dni jak wszystko z nimi ok,widzę że sytuacja u nas podobna,ja prawdopodobnie też mam polipa ale gin póki co nic z nim nie zdecydował się robić, ja owulacje miałam w pon. Rano a przytulanie było w niedziele w nocy:) tez mam nadzieje ze się udało,w sobotę mam zrobić bete;) trzymam wiec za Ciebie kciuki! Dla pocieszenia napisze Ci ze przeczytałam na owu w pytaniach do eksperta odpowiedz na jakieś pytanie pana profesora i napisał on ze najwięcej ciąż powstaje ze współżycia na dwa dni przed owu,wiec macz duże szanse!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, wiem ze to trudne ale wytrzymaj do jutra.
    Stresem nic nie zmienisz. Podejdz dumnie i z podniesiona głowa cokolwiek by to nie było.

Albo spróbuj zmusić doktorka zeby przez tel powiedział!
    Kochana, co by nie było, jestesmy z Toba! Bede trzymać kciuki i mocno o Tobie myślec.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie to nie mój pierwszy kot,od 7 lat mam koty,ten jest trzeci.Nie robilam jeszcze badan na toksoplazmoze,raczej za tyle lat mój organizm wyprodukowal przeciwciala.Bardziej niebezpieczne jest kiedy bedąc w ciazy bierze sie pierwszy raz kota...ale wiem ze musze zrobic to badanie

To na luzie juz masz przeciwciała.
    Szkoda kociaka, jeszcze to ci doszło.
    Uszy do góry! Bardzo współczuje, mojego usypiałam po 13 latach! :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny właśnie wróciłam od ginekologa byłam na usg. I była owulacja. okazało sie że pękły dwa pęcherzyki. Jeden z lewego drugi z prawego. Oby się udało. A czy ktoś wie po jakim czasie od owulacji pojawia sie ciałko żółte? I jeszcze ile dni żyja plemniki? Ja kochałam się w niedziele a owulacje miałam albo we wtorek albo w środę. Dziś tez było przytulanie z rana. o matko żeby sie udało. Mam nadzieje że polip nie przeszkodzi.

no to wszystko w waszych rękach,oby sie udało

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, mi teraz kazała poczekać 3 cylke. Poroniłam 3 stycznia i do tej pory nie mam @. Po poprzednim poronieniu (moim drugim) gin chciała poczekać do pierwszej @ i wprowadzić clo, ale wtedy sama chciałam kilka miesięcy przerwy wiec wzięłam antyki. Być może teraz kazała czekać 3 cylke bo to było drugie poronienie w ciągu roku? Kilka lat temu jak pierwszy raz poroniłam tez miałam 3 cylke szlaban ale wtedy miałam łyżeczkowanie. Głupota to była bo poroniłam samoistnie w szpitalu a u nich takie procedury, że się zawsze czyści. A Tobie co powiedział lekarz?

powiedział ze jak dostane miesiączke to mamy zaraz przyjechac na wizyte,zaczniemy działac od nowego cyklu,nie widzi przeciwwskazan

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Ja po ciąży biochemicznej miałam poczekać do następnej @ i nowy cykl zaczęłam z clo, po drugim poronieniu dwóch lekarzy kazalo czekać trzy miesiące i dopiero zacząć stymulację. Ale wtedy miałam zabieg lyzeczkowania. I wtedy też mimo zabiegu został mi jeszcze w macicy jakiś skrzep ale oczyściło się wszystko po pierwszej @.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    powiedział ze jak dostane miesiączke to mamy zaraz przyjechac na wizyte,zaczniemy działac od nowego cyklu,nie widzi przeciwwskazan

Jeśli tylko czujesz się psychicznie na siłach to dzialajcie, ja wtedy też chciałam od razu w następnym cyklu ale mi nie chcieli leków przepisać a nie miałam nic na zapasie :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja po ciąży biochemicznej miałam poczekać do następnej @ i nowy cykl zaczęłam z clo, po drugim poronieniu dwóch lekarzy kazalo czekać trzy miesiące i dopiero zacząć stymulację. Ale wtedy miałam zabieg lyzeczkowania. I wtedy też mimo zabiegu został mi jeszcze w macicy jakiś skrzep ale oczyściło się wszystko po pierwszej @.

dzięki za wiadomosci,jakos dzis daleko jestem od tematu...siedze i płacze co chwile,patrze na mojego kociaka jak grzeje sie przy grzejniku...jutro tak poprostu go nie bedzie,zostanie pusty koszy,kocyk i miseczka..

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ