X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Angie, wiem ze to trudne ale wytrzymaj do jutra.
    Stresem nic nie zmienisz. Podejdz dumnie i z podniesiona głowa cokolwiek by to nie było.

Albo spróbuj zmusić doktorka zeby przez tel powiedział!
    Kochana, co by nie było, jestesmy z Toba! Bede trzymać kciuki i mocno o Tobie myślec.

Powoli oswajam się z najgorszym i myślę teraz co tu zrobić w życiu... Jak narazie przemeblowalam cale mieszkanie wywaliłam połowę mebli niepotrzebne zapasowe stoły itp ogólnie jest jedna wielka rozpierdziucha w piwnicy a właściwie na zewnątrz nie wiem skąd tyle siły wzięłam ale to chyba z żalu jadę zaraz posprzątać w samochodzie. Najwidoczniej taki został scenariusz dla mnie napisany. Dzięki za wsparcie dziewczyny ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dzięki za wiadomosci,jakos dzis daleko jestem od tematu...siedze i płacze co chwile,patrze na mojego kociaka jak grzeje sie przy grzejniku...jutro tak poprostu go nie bedzie,zostanie pusty koszy,kocyk i miseczka..

O matko faktycznie straszne:( przykro mi bardzo, nie byłam nigdy w takiej sytuacji, ale miałam żółwia długo długo i zostałam go kiedyś martwego:(( tez to przeżyłam, choc faktycznie patrzenie na zwierzę którego jutro nie będzie. ..; (( pozostaje tylko myśleć ze to dla jego dobra i ze będzie mu tak lepiej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie, jeszcze nie wiemy jaki scenariusz!!
    Moze diety, moze suplementy? Selen dobry dla mężczyzn!
    A moze tez clo?
    Bedziemy myślec nad rozwiązaniami jutro! :)
    A dzis jak masz tyle energii to wykorzystaj ja w sypialni!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Kochanie, jeszcze nie wiemy jaki scenariusz!!
    Moze diety, moze suplementy? Selen dobry dla mężczyzn!
    A moze tez clo?
    Bedziemy myślec nad rozwiązaniami jutro! :)
    A dzis jak masz tyle energii to wykorzystaj ja w sypialni!

Nie ma go w pracy jest. Może i dobrze. Ja wylewam łzy a on pracuje. Kazał mi o tym nie myśleć on w to nie wierzy. Twierdzi że on jest jugol a jugole są silni i ich nasienie też. Kuzwa skąd on takie myślenie bierze. Strzela slepakami i jeszcze do niego nie dochodzi. Ech nie zanudzam tu się dzieje na watku pęcherzyki te sprawy. Sorki dziewczyny musialam się wygadać.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Nie ma go w pracy jest. Może i dobrze. Ja wylewam łzy a on pracuje. Kazał mi o tym nie myśleć on w to nie wierzy. Twierdzi że on jest jugol a jugole są silni i ich nasienie też. Kuzwa skąd on takie myślenie bierze. Strzela slepakami i jeszcze do niego nie dochodzi. Ech nie zanudzam tu się dzieje na watku pęcherzyki te sprawy. Sorki dziewczyny musialam się wygadać.
    Faceci mają inne podejście. wierzą że będzie Dobrze. my kobiety zawsze szukamy problemów I ukrytego dna. Moj ma mało plemników I cały czas muszę mu przypominać O witaminach. Mimo że ja biorę dużo więcej I pamietam. Takie małe dzieci ci nasi faceci

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Powoli oswajam się z najgorszym i myślę teraz co tu zrobić w życiu... Jak narazie przemeblowalam cale mieszkanie wywaliłam połowę mebli niepotrzebne zapasowe stoły itp ogólnie jest jedna wielka rozpierdziucha w piwnicy a właściwie na zewnątrz nie wiem skąd tyle siły wzięłam ale to chyba z żalu jadę zaraz posprzątać w samochodzie. Najwidoczniej taki został scenariusz dla mnie napisany. Dzięki za wsparcie dziewczyny ❤

na razie ten czarny scenariusz sama piszesz,nie wiedząc nawet o co biega,w dzisiejszych czasach medycyna jest tak rozwinieta ze mozna własciwie wszystko.
    A przeciez masz syna,więc czemu teraz nasienie nie byłoby ok?Cos mi sie nie widzi ten czarny scenariusz,czuje ze chodzi o cos innego...stawiam na to ze próbka była do bani,trzeba naczepac nową i tyle,dlatego macie razem przyjechac

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche za spokojnie tutaj,Elina chyba siedzi i naprawia łącze,z królika pewnie gotuje potrawke za kare,chyba ze pisze te kilkustronicowe streszczenie z wizyty.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    troche za spokojnie tutaj,Elina chyba siedzi i naprawia łącze,z królika pewnie gotuje potrawke za kare,chyba ze pisze te kilkustronicowe streszczenie z wizyty.
    Spokojnie? ja tu czytam 2 strony bo zgubiłam wątek. zostawić was na chwilę:)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    na razie ten czarny scenariusz sama piszesz,nie wiedząc nawet o co biega,w dzisiejszych czasach medycyna jest tak rozwinieta ze mozna własciwie wszystko.
    A przeciez masz syna,więc czemu teraz nasienie nie byłoby ok?Cos mi sie nie widzi ten czarny scenariusz,czuje ze chodzi o cos innego...stawiam na to ze próbka była do bani,trzeba naczepac nową i tyle,dlatego macie razem przyjechac

Synka mam z poprzedniego małżeństwa. Mój mąż teraz z którym jestem ma dwie córeczki ktore ja zaadoptowalam. Trzy lata temu miał skręt jąder i operację. Niby wszystko się udało a jednak.... Czas leciał.... Mamy dzieci jednak nie mamy wspólnego a bardzo byśmy chcieli. Stad ten mój scenariusz.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego ten skręt jądra
    ? myślę że skoro macie dzieci I jesteście płodni to będzie Dobrze

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no co ty zostań to ja zmykam tylko chciałam trochę nabazgrac. Z tymi facetami masz racje dziecinne podejście do sprawy kurcze chciałabym mieć takie podejście

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A od czego ten skręt jądra
    ? myślę że skoro macie dzieci I jesteście płodni to będzie Dobrze

No właśnie niewiadomo. Zaczęły go jajka boleć ni z gruchy ni z pietruchy i nagle okropny ból. Nie mógł chodzić. Pojechaliśmy do szpitala i od razu wzieli go na stół. Po prostu się zaplataly kuzwa nawet nie wiem jak. Normalne ma te jajka nie za duze nie za małe nie wiem o co kaman. Po dwóch dniach wyszedł ze szpitala a po tygodniu już biegał. Masakra jakaś

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ana no co ty zostań to ja zmykam tylko chciałam trochę nabazgrac. Z tymi facetami masz racje dziecinne podejście do sprawy kurcze chciałabym mieć takie podejście
    Dobrze pisz pisz wymiana doświadczeń się przyda

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie! Cokolwiek by sie nie działo cos sie Zaradzi. Patrz ile tu głów do myślenia! Ty, Twój lekarz, my!!:)
    A Teoj chłop jest super! Dlatego ichvtak kochamy bo nie widza w niczym problemu! Uczmy sie od nich! Przeciez dlatego z nimi jestesmy!

Angie 31 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Angie! Cokolwiek by sie nie działo cos sie Zaradzi. Patrz ile tu głów do myślenia! Ty, Twój lekarz, my!!:)
    A Teoj chłop jest super! Dlatego ichvtak kochamy bo nie widza w niczym problemu! Uczmy sie od nich! Przeciez dlatego z nimi jestesmy!

tak tak,wymyslimy cos,po to tu jestesmy,w grupie jest moc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ale naskrobałyście postów;)

Angie 31 trzymaj się, mam nadzieję, że nie jest to wyrok, który podejrzewasz. Może lekarz jest zaniepokojony wynikami i chce Was wezwać, aby omówić strategię działania. Niektóre osoby/pacjenci olewają sprawę i może lekarz jest w porządku i chce z Wami omówić wszystkie aspekty na spokojnie, abyście się skupili na tym co on tam Wam powie. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze! Musi być!

Jagna - kochana jesteś silna!! musisz się trzymać. cieszę się, że już niedługo znowu możesz się strać, a nie musisz czekać.

Jeżeli chodzi o mnie - byłam wczoraj u gastro. Przepisała mi leki - 2x2 tabletki dziennie. Pytałam czy mogą zaszkodzić dziecku, odpowiedziała, że nigdy nikt mi nie da 100% pewności. Ale, że z reguły lek nie szkodzi i należy go grupy łagodnych. Powiedziała też, że większe ryzyko jest nie brać tych leków niż je brać. Jutro idę na wizytę do gin i skonsultuję to jeszcze z nim i zacznę leki przyjmować. Jednakże strasznie się boję, że jak je przyjmę to stanie się coś złego - wkońcu początki ciąży są najważniejsze:(

h4zpyx8d4ws8hvys.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana faktycznie masz rację z tymi facetami,ja niestety też muszę sprawdzać czy wszystkie suplementy bierze, o stanie zauważyłam że DHEA jest wybranych mniej tabletek niż w innych listkach-czyli se zapomina...ech,ale przypomniałam się i oczywiście był lekko obruszony ze liczę tabletki;)mój ma ilość ok,tylko z ruchliwości a tak se:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jesteśmy dzisiaj z Tobą, pamiętaj o tym!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:

Angie 31 trzymaj się, mam nadzieję, że nie jest to wyrok, który podejrzewasz. Może lekarz jest zaniepokojony wynikami i chce Was wezwać, aby omówić strategię działania. Niektóre osoby/pacjenci olewają sprawę i może lekarz jest w porządku i chce z Wami omówić wszystkie aspekty na spokojnie, abyście się skupili na tym co on tam Wam powie. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze! Musi być!

Jagna - kochana jesteś silna!! musisz się trzymać. cieszę się, że już niedługo znowu możesz się strać, a nie musisz czekać.

Jeżeli chodzi o mnie - byłam wczoraj u gastro. Przepisała mi leki - 2x2 tabletki dziennie. Pytałam czy mogą zaszkodzić dziecku, odpowiedziała, że nigdy nikt mi nie da 100% pewności. Ale, że z reguły lek nie szkodzi i należy go grupy łagodnych. Powiedziała też, że większe ryzyko jest nie brać tych leków niż je brać. Jutro idę na wizytę do gin i skonsultuję to jeszcze z nim i zacznę leki przyjmować. Jednakże strasznie się boję, że jak je przyjmę to stanie się coś złego - wkońcu początki ciąży są najważniejsze:(

Jakie masz tabletki od gastro?
    Ja dostałam polprazol. Gin uważa ze spoko przez 6 tyg moge brac. Gastro pewności nie daje ale tak samo jak tobie powiedziała ze sa dopuszczone do podawania w ciazy ale pewności sie nie ma. A gorzej nie brac.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:

Dobrze ci lekarz powiedzial,ze gorzej bedzie jak ich nie wezmiesz.W Dzisiejszych czasach jest duzo bezpiecznych leków które mogà brac kobiety w ciàzy,leki najnowszej generacji potrafià naprawde pomóc a nie zaszkodzic.Wiadome co lekarz to inny prorok ale jesli bedzie tego samego zdania to nie masz sie czego obawiac

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ