X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest refundowane tylko najpierw musimy przejść przez androloga.a czeka się do miesiąca na wizytę. Atat co to jest ten selen?Musze zacząć głęboko wierzyć w cuda❤
    Nie wiem czy to jest porownywalne ale czuję się jakbym właśnie straciła dziecko.pustka.a najgorsze że.... Ech nie chce się nakręcać

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie przykro mi... Ale pamiętaj że jest na to rada, zapodaj mu androvit i potem działać z in vitro :*

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • atat Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    U nas też jest refundowane tylko najpierw musimy przejść przez androloga.a czeka się do miesiąca na wizytę. Atat co to jest ten selen?Musze zacząć głęboko wierzyć w cuda❤
    Nie wiem czy to jest porownywalne ale czuję się jakbym właśnie straciła dziecko.pustka.a najgorsze że.... Ech nie chce się nakręcać

Selen, taki pierwiastek w tabletkach. Poprawia nasienie.
    Zapytaj lekarza o clo dla meza czy moze pomoc? Ale wierz w cuda i idź sie bzyknij tak czy siak.
    Jesteście razem na dobre i zle! A nasienie mozna poprawić!!!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tak mi przykro:(. Jednak wiara czyli cuda, musisz wierzyć. Głęboko wierzyć, że jest chociaż cień nadziei.

Biedronka ja czuje się bardzo dobrze, jutro wizyta u gin. Stresuje się trochę:P

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:

Mysle ze u tego androloga wszystkiego sie dowiecie,moze bedzie jakis sposób by udroznic to wszystko,moze ktos podczas zabiegu cos spieprzył,moze jakims zabiegiem usprawnią to wszystko.Mysle ze spokojnie powinnas poczekac na te wizyte,nie załamuj siè,moze cos ten specjalista podpowie,bedzie mial pomysł na...
    Wierze w to,wierze ze jeszcze bedziecie mieli swoje wspólne dzieciàtko

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Biedronka ja mam zatestować wg zaleceń lekarza w sobotę, w 26 dc,mam stresa oczywiście:)

Myśl pozytywnie:). Przesyłam Ci trochę mojej pozytywnej energii - ciążowej!!!:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie przykro mi bardzo :( no wlasnie a in vitro ? W uk 1 podejście jest refundowane a do tego wystarczy jeden plemnik.

Jagna jak sie trzymasz ? U mnie w domu od zawsze są zwierzęta i zawsze bardzo przeżywałam jak któryś odchodził. Pamiętaj ze teraz nie meczy sie juz a napewno miał wspaniałe życie u ciebie a to największy dar jakim możemy obdarzyć zwierzątko.

Minions a ty jak sie czujesz ?

Ktora bedzie testować w najbliższym czasie?

Jeszcze po jednej stracie nie ochłonęlam a juz dzis musialam pozegnac nasze futro.
    Przyjechalam z pracy,dziubnelam troche obiadu bo wiecej nie dałam rady,kazalam sie męzowi z nim poźegnac...myslal ze poczekamy jeszcze dzien dwa,powiedzialam ze nie bo bedzie jeszcze trudniej.Pojechałam,cała droge plakalam,u weterynarza tez,nie mogłam mówic wiec odpowiadałam na pytania kiwajàc glowà.Zrobil zastrzyk glupiego jasia,powiedzial ze po tym zastrzyku za pare minut zrobià zastrzyk do eutanazji i ze on go zabierze bo nie moge byc przy tym.
    Dobrze ze nie musialam patrzec jak odchodzi,zanim zrobil zastrzyk moj kotek zwinàl sie w kłebek w koszyku jakby ukladal sie do snu...
    Jeszcze nie dochodzi do mnie ze go nie ma,wszedzie go widze wszystko mi go przypomina.Lekarz powiedzial ze przez pól roku nie mozemy miec kota,tak dlugo wirus moze panowac w domu.
    Jest tylko niebezpieczny dla kotów bo to kocia choroba,psy i ludzie nie mogà sie zarazic.
    Byl i juz go nie ma,przez cala droge plakalam i pytalam Boga dlaczego kaze nam decydowac o zyciu i smierci biednego zwierzaka,to taka trudna decyzja

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marti2015 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie a mąż ma zdrowe zęby? Nasz androlog twierdzi, że często mężczyznom pomaga właśnie dentysta, bo chore zęby potrafią zatruć cały organizm. Nam przepisał androwit i lkarnitynę na lepszą ruchliwość. Stres podobno BARDZO osłabia nasienie także myśle, że androlog Wam dużo wyjaśni i znajdzie rozwiązanie!

Jagna współczuję Ci bardzo, ale wierzę że się nie poddasz i wszystko będzie dobrze! Doczekasz się maleńkiego szczęścia :)

Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions trzymam kciuki :)

ja wizytuję 22.02

Angie mój był ostatni lub przedostatni cykl z CLO lekarz powiedział że jak sie nie uda to Letrozol a potem inseminacja a tu popatrz niespodzianka :)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

ja wizytuję 22.02

Angie mój był ostatni lub przedostatni cykl z CLO lekarz powiedział że jak sie nie uda to Letrozol a potem inseminacja a tu popatrz niespodzianka :)

Piękna niespodzianka,rosnijcie zdrowo

Dea28 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

ja wizytuję 22.02

Ale u mnie nie ma problemu ze stymulacja letrozol podział dobrze prawdopodobnie jutro będzie owulka bo dziś jajo miało 22mm a endo uroslo do 8mm jeszcze pewnie podrośnie tylko niunia o to chodzi że nie ma plemnikow żeby zapłodnić to jajko:-(

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti2015 wrote:
    Angie a mąż ma zdrowe zęby? Nasz androlog twierdzi, że często mężczyznom pomaga właśnie dentysta, bo chore zęby potrafią zatruć cały organizm. Nam przepisał androwit i lkarnitynę na lepszą ruchliwość. Stres podobno BARDZO osłabia nasienie także myśle, że androlog Wam dużo wyjaśni i znajdzie rozwiązanie!

Jagna współczuję Ci bardzo, ale wierzę że się nie poddasz i wszystko będzie dobrze! Doczekasz się maleńkiego szczęścia :)

Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Zęby ma super lepsze od moich ech...

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Miał być drugi monitoring ale teraz to już jest niepotrzebne.

Byliśmy i niestety moje przeczucia się sprawdzily.
    Pojedyncze plemniki ilość nawet nie podano w % kilka kilkanaście sztuk.O metodzie naturalnej możemy zapomnieć o IUI także. Za mało ba prawie wogole. Jedyna droga dla nas to invitro. Czekamy na wizytę u androloga. Tam dowiemy się więcej. Moja walka dobiegła końca już nic nie mogę zrobić. Jedynie lekarze.
    Mąż miał skret jednego jadra oraz operację na to. Lecz gdzie podziały się plemniki z drugiego jądra. Czyżby zostały uszkodzone? Do zaplodnienia naturalnego potrzebne jest min 40tys plemnikow z czego jeden wygrywa ale gdy zostaje wpuszczony tylko jeden? Nie ma szans żeby znalazł drogę do mety.Co mogę zrobić? Nic. A to jest najgorsze co może być. Koniec walki koniec marzeń. Mam jednak nadzieję że wizyta u androloga pomoże w znalezieniu przyczyny. Dwa dni wstrzemiezliwisci bylo przed badaniami do tego okropny stres z powodu pogrzebu bardzo bliskiej mu osoby "babci "ktora go wychowywala jak matka. Czy to mogło spowodować tak prawie nieliczna ilosc plemnikow?pewnie nie

Pecherzyk urósł ma 21mm czy 22 nie pamiętam endo 8mm .wciąż słyszę te słowa o naturalnym zaplodnieniu proszę zapomnieć.
    Dziewczyny nikomu tego nie życzę.
    Kochana nie poddawaj się. Walcz . idźcie to lekarza może coś Z hormonami nie tak? Może trochę leczenia I będzie stopniowo lepiej. Zobaczysz za trochę napiszesz że lekarze nie dawali wam nadziei A tu się udało I będziesz się cieszyć Z spełnionych marzeń. Pamiętaj że przeszkody są po to aby je pokonywać. Bądź silna .

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ale u mnie nie ma problemu ze stymulacja letrozol podział dobrze prawdopodobnie jutro będzie owulka bo dziś jajo miało 22mm a endo uroslo do 8mm jeszcze pewnie podrośnie tylko niunia o to chodzi że nie ma plemnikow żeby zapłodnić to jajko:-(
    Ja bym próbowala moze akurat w tej dawce nasienia ktorà màz ci zapoda bedzie wiecej plemników.Nie marnuj czasu,kilka to nie znaczy zero!
    Moze w tych kilkanastu plemnikach bedzie ten jeden ktory mial byc w druzynie kilkudziesieciu milionow i jemu sie uda,co za róznica czy bral udział w wyscigu pieciu plemnikow czy paru milonów.Daj szanse,byc moze szanse są nikle ale ja bym dalej próbowala...cuda sie zdaźają.Trzeba wszystkie cykle wykorzystywac,nie wazne ze takie wyniki,szansa to szansa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Kochana nie poddawaj się. Walcz . idźcie to lekarza może coś Z hormonami nie tak? Może trochę leczenia I będzie stopniowo lepiej. Zobaczysz za trochę napiszesz że lekarze nie dawali wam nadziei A tu się udało I będziesz się cieszyć Z spełnionych marzeń. Pamiętaj że przeszkody są po to aby je pokonywać. Bądź silna .

Tak,warto tez zbadac hormony,trzeba sie nad tym zastanowic,wszystko trzeba w takiej sytuacji zbadac.Cenna sugestia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie jeszcze mam pytanie? gdzie robiłaś badania?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:

Tak sie zastanawiam czy do inseminacji potrzeba swieze nasienie czy moze byc tez mrozone jak do in vitro...bo jesli by uzbierac co kilka dni plemniki i je pozamrazac to za pare tygodni uzbiera sie niezla armia,moze wystarczylaby inseminacja....nie trzeba by przechodzic calej procedury na refundacje bo insemka jest o wiele tansza..tylko wlasnie nie jestem doczytana w tej sprawie czy mogloby byc mrozone nasienie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Angie jeszcze mam pytanie? gdzie robiłaś badania?

W Novum tu w Szwecji

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten niepokalanek to mozna przez caly cykl brac?Bo wyczytalam ze dziala na wszystkie hormony?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak sie zastanawiam czy do inseminacji potrzeba swieze nasienie czy moze byc tez mrozone jak do in vitro...bo jesli by uzbierac co kilka dni plemniki i je pozamrazac to za pare tygodni uzbiera sie niezla armia,moze wystarczylaby inseminacja....nie trzeba by przechodzic calej procedury na refundacje bo insemka jest o wiele tansza..tylko wlasnie nie jestem doczytana w tej sprawie czy mogloby byc mrozone nasienie

Muszą być świeże dlatego partner musi być w tym czasie blisko. Kobieta idzie w trakcie dni plodnych nafaszerowana żeby były pecherzyki kiedy pęcherzyki są już blisko odpowiedniej wielkości kobieta leży w klinice partner oddaje spermę i jeszcze tego samego dnia podawana jest sperma konkretnie do macicy żeby nie musiały przechodzić tej drogi.in vitro już typowo wybrane plemniki te najsilniejsze podawane są do komórki jajowej. Jeśli doszło do zaplodnienia komorka jest wkladana do macicy. O boziulku

Jagna 75 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ