CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym na waszym miejscu pobrała trochę witamin I zrobiła jeszcze raz za miesiąc W innym miejscu tak dla pewnościAngie 31 wrote:W Novum tu w Szwecji
-
Angie 31 wrote:Muszą być świeże dlatego partner musi być w tym czasie blisko. Kobieta idzie w trakcie dni plodnych nafaszerowana żeby były pecherzyki kiedy pęcherzyki są już blisko odpowiedniej wielkości kobieta leży w klinice partner oddaje spermę i jeszcze tego samego dnia podawana jest sperma konkretnie do macicy żeby nie musiały przechodzić tej drogi.in vitro już typowo wybrane plemniki te najsilniejsze podawane są do komórki jajowej. Jeśli doszło do zaplodnienia komorka jest wkladana do macicy. O boziulku
Co do in vitro wiem ze ze moze byc swieze i mrozone,nie wiedzialam jak przy inseminacji....
A ja jeszcze raz bym zbadala probke nasienia,czy tym razem tez wyszlyby tak slabe parametryAntoś IVF,Julisia natural

-
ana1122 wrote:Kochana nie poddawaj się. Walcz . idźcie to lekarza może coś Z hormonami nie tak? Może trochę leczenia I będzie stopniowo lepiej. Zobaczysz za trochę napiszesz że lekarze nie dawali wam nadziei A tu się udało I będziesz się cieszyć Z spełnionych marzeń. Pamiętaj że przeszkody są po to aby je pokonywać. Bądź silna .
Będę walczyć tzn serduszkoeac z tego raczej nie zrezygnujemy:-) ale kurcze nie chciałam zrezygnować z tego forum a boję się że popadne w paranoje jakąś. Same rozumiecie. Pecherzyki te sprawy to wszystko co mnie tak rajcowalo teraz nie ma sensu.
Wiem że teraz muszę zakupić jakieś suplementy dla lubego i go wspierać bo to nie jego wina tak samo jakby mi coś uszkodzili albo wycieli przez przypadek i na pewno przez to nie skreslilby mnie. Na dobre i na złe.
Na jakiekolwiek zmiany podczas brania suplementow trzeba poczekać ok 3m-cy prawda?my się wybieramy do polski na początku maja tam poszukam jakiejś kliniki lub laboratorium żeby oddać spermę i z wynikami do androloga. Poczekam swoje i bedziemy walczyć o maleństwo.
A wy dziewczyny jestescie najlepsze KOCHAM WAS po prostu. Kazda z was dodaje mi 1% iskierki w tym bałaganie. Mój luby wie że będę siedzieć dzisiaj na necie a jutro bede miała różową twarz od tej strony.
atat lubi tę wiadomość

5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
ana1122 wrote:Ja bym na waszym miejscu pobrała trochę witamin I zrobiła jeszcze raz za miesiąc W innym miejscu tak dla pewności
Zrobimy. Jednak Szwecja to komunalne państwo i tu jest jeden wieeelki oooogromniasty szpital w którym lądują wszyscy ze wszystkimi problemami. Wygląda jak wyspa ten szpital. Maszyny i aparatura jest najlepszej jakosci ludzie tam prawie nic nie wiedza nie muszą maszyny robią wszystko. Są cyfry jest wynik.
Za miesiąc mamy wizytę u androloga. Ponowne pobranie nasienia do badania teraz zakupię wszystkie suplementy i zobaczymy co wyjdzie.
Jagna 75 lubi tę wiadomość

5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna ja niepokalanka zaczęłam brać w tym cyklu i gin mówił ze jedna tbl.dziennie i tyle,bez względu na dzień cyklu,biorę tez ovarin na regulacja hormonów bo ten castagnus czyli niepokalanek to bardziej na prolaktyne bo mam na granicy ale ponoć jeszcze nie na tyle żeby lekami zbijac
-
AniaStaraczka85 wrote:Jagna ja niepokalanka zaczęłam brać w tym cyklu i gin mówił ze jedna tbl.dziennie i tyle,bez względu na dzień cyklu,biorę tez ovarin na regulacja hormonów bo ten castagnus czyli niepokalanek to bardziej na prolaktyne bo mam na granicy ale ponoć jeszcze nie na tyle żeby lekami zbijac
chyba jutro skocze po niepokalanka,spróbuje ten ovarin jeszcze..ovarin to chyba dwie tabl.dziennie z tego co wyczytałam...mam nadzieje ze nie bedzie mnie bolał brzuch bo po inofoliku zle sie czułamAntoś IVF,Julisia natural

-
Dziewczyny ale mam stresa przed jutrem,najpierw zrobię test rano,potem pojadę na betę bez względu na wynik,test mam juz taki jeden sprawdzony o czułości 10,jak sobie pomyślę o momencie jak się te kreski zaczynają wybarwiac...
Nic a nic nie czuje oprócz grzyba który mi się przeplatal nie wiedzieć skad i mega kataru,miłego dnia Wam zycze! -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny ale mam stresa przed jutrem,najpierw zrobię test rano,potem pojadę na betę bez względu na wynik,test 8mam juz taki jeden sprawdzony o czułości 10,jak sobie pomyślę o momencie jak się te kreski zaczynają wybarwiac...
Nic a nic nie czuje oprócz grzyba który mi się przeplatal nie wiedzieć skad i mega kataru,miłego dnia Wam zycze!
Jaki grzyb masz na mysli?
Wszystko bedzie dobrze,ja obstawiam wynik dwóch kresek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 07:57
Antoś IVF,Julisia natural

-
A kwas foliowy folik to już od czerwca 2014 biore;) i biorę dalej,ale faktycznie powinnam zapytać gina co w sytuacji gdy te suplementy nowe dostałam, zspytam.
A grzyb to jak to ładnie w tv nazywają infekcja intymna:(, nie wiem czy nie po tej luteinie -
AniaStaraczka85 wrote:Witamy nowa koleżankę
ja 5 cykl na clo,teraz 1 tabletka 3-9 dc,a wcześniej połówka w różnych konfiguracjach 
AniaStaraczka85 i jak się czujesz po CLO?
Czytałam, że w pierwszym cyklu z CLO szanse są na 20%, a przy 3 cyklu już 70%.
W przyszłym tygodniu mąż idzie zbadać nasienie- chcemy wiedzieć czy problem leży tylko po mojej stronie czy nie. -
a mi cos dziwnie tempka skacze, zawsze takie ładne książkowe wykresy a teraz jakaś pokraka
myślicie, że to po clo?
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Agnes87 ja jestem z tych pacjentów co ogólnie po lekach nie mają żadnych specjalnych odczuć i po clo jest tak samo,nic nie czulam,jedynie po zastrzyku na pękniecie pęcherzyków miałam kłucie w jajniku,także z samopoczuciem jak najbardziej normalnie,jedyne czego nie lubię w clo to to że endometrium przy nim słabo przyrasta...
Badanie nasienia faktycznie warto zrobić -
Ladybird polecam oeparol femina,jest z olejem z wiesiolka,stosowany do owulacji polepsza endometrium i ilosc śluzu, j a jeszcze biorę lecytyne która zawiera fitoestrogeny i tak pomimo że mam już teraz zwiększona dawkę clo to nawet endo nie najgorsze i ilosc śluzu bardzo dobra w dni płodne, polecam!