X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja się czuje tak jak zawsze,jutro mam testować w 26 dc,oprócz mega przeziębienia i infekcji intymnej być może po luteinie to wszystko jest tak jak normalnie,a ta gulka pytałaś nie boli mnie wcale:)
    No to trzymam kciuki. Ja oczywiście zrobiłam dziś test (mam ich całą szafę), choć wiem, że nie powinnam, bo to dopiero 7 dzień po owu...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co i co i co??? Ja na wszelki wypadek właśnie kupiłam jeden żeby mnie nie kusilo robienie dzisiaj-ma być jutro to bedzie:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też go uwielbiam i tak dodaję do siebie te wszystkie "małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia":)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No i co i co i co??? Ja na wszelki wypadek właśnie kupiłam jeden żeby mnie nie kusilo robienie dzisiaj-ma być jutro to bedzie:)
    Jak zwykle negatywny:) A Ty ile dni po owu jesteś?

iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde powiem Ci jak się nakręciłam w zeszłym miesiacu:) zrobiłam test oczywiście jedna kreska i głupia spojrzałam na niego po godzinie,zaczęłam go oglądać pod światło i.... jest dopatrzylam się jakiegoś śladu po drugiej klęsce hahahah,domyślasz się ze dokupialm znów kilka i było to samo,hahahahha ale rozsądek mi gdzieś w głębi podpowiadal ze przecież minęła godzina... no i oczywiście @ przyszła w termjnie:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah widzę ze byśmy się dogadaly:)) ja jutro 14 dzień po owu

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już możesz jutro testować! Super, że jesteś taka wytrwała:) Ja jeszcze trochę poczekać muszę, mam tylko nadzieję, że tym razem wybiorę chociaż do końca luttagen, bo w tamtym cyklu w 7 dniu zażywania dostałam okres - moja faza lutealna trwała 8 dni:( Więc w duchu liczę na to, że teraz uda się przynajmniej ją wydłużyć. Już to będzie dla mnie pocieszające. To mój drugi cykl na clo i pierwszy raz w życiu owulacja w 14-15 dc! A co do tego Twojego testowania w zeszłym miesiącu, to i tak Ci zazdroszczę tej przeterminowanej drugiej kreseczki, bo ja zawsze widziałam tylko jedną:( A staramy się od marca 2015:(

iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od stycznia 2015,tez podobnie,a ten cykl to już 5 na clo,tylko zmieniłam lekarza i teraz zamiast pregnylu dostałam ovitrelle a zamiast Dupka ta luteine,powiem Ci ze jak przypomnę sobie pierwszy nieudany cykl po clo to miałam to samo-mega załamka bo byłam pewna na 99 proc ze się uda-po lekach?ciąża bankowa!!
    Także rozumiem to doskonale,najgorsze ze wszystkie myśli podporządkowane są oczekiwaniom i nagle jak się okazuje ze lula to taka pustka jest jakby nie było innych rzeczy wogole na świecie:) wiec teraz podchodze z większym dystansem,choć zawsze jest mało przyjemne ukrycie zawodu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)
    Jestem po wizycie u gin, 5 tydzień:) lekarz powiedział, że wszystko jak na razie jest w porządku. Powiedziałam o przepisanych lekach na jelita, i tak jak gastrolog tłumaczył, że nie ma 100% pewności. Właśnie przyjęłam pierwszą dawkę i będę myśleć pozytywnie:) strasznie się obawiałam tych leków, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, przecież wszystko będzie, musi być dobrze!:)
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie, zlecił mi full badań:P.

AniaStaraczka jutro wykonujesz test?:)

Opolanka 85, Ladybird:), 230515 lubią tę wiadomość

h4zpyx8d4ws8hvys.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uklucie miało być i zamiast lula -lipa ,wybacz,pisze z tekefonh

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions super wieści!!! Tak trzymaj;)
    Tak jutro robie najpierw sikanca a potem podjadę na betę,mam nadzieje ze wyniki tez będą jutro popołudniu jak zawsze,choć to sobota.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tak jutro robie najpierw sikanca a potem podjadę na betę,mam nadzieje ze wyniki tez będą jutro popołudniu jak zawsze,choć to sobota.

Ja robiłam betę w sobotę i wynik był tego samego dnia. i to chyba po 2 godzinach miałam.

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

A który to Twój dzień cyklu?

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A my od stycznia 2015,tez podobnie,a ten cykl to już 5 na clo,tylko zmieniłam lekarza i teraz zamiast pregnylu dostałam ovitrelle a zamiast Dupka ta luteine,powiem Ci ze jak przypomnę sobie pierwszy nieudany cykl po clo to miałam to samo-mega załamka bo byłam pewna na 99 proc ze się uda-po lekach?ciąża bankowa!!
    Także rozumiem to doskonale,najgorsze ze wszystkie myśli podporządkowane są oczekiwaniom i nagle jak się okazuje ze lula to taka pustka jest jakby nie było innych rzeczy wogole na świecie:) wiec teraz podchodze z większym dystansem,choć zawsze jest mało przyjemne ukrycie zawodu

To prawda, choć ja w pierwszym cyklu na clo miałam owulkę później o 2 dni niż normalnie i już czułam, że to raczej nie wyjdzie. A wcześniej sobie myślałam, że po stymulacji ciążę mam jak w banku. Ale teraz... no zawsze jest taka nadzieja na początku cyklu, a potem przychodzi dół. Jeszcze mnie w pracy jedna baba dobija i ciągle opowiada o swoich porodach, poronieniach, dzieciach i wszystkich wypytuje o dzieci, ciąże, porody... Ale ona mnie nie lubi i jest w 100% świadoma, że to mnie dobija;/ Pięćdziesiątkę ma na karku, a taka franca wyrachowana... Dzisiaj znowu jej się poród sprzed dwudziestu lat przypomniał ze szczegółami, no k***a!

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawka 1x1. Do gina nie mam co teraz wydzwaniać, pójdę jak przestane krwawić.
    A 14 miałam testować.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie mój 26 dc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny pomocy- zakładając sobie luteine dopochwowa wymacalam sobie jakąś gule w niedalekim sąsiedztwie szyjki macicy, wilekkości chyba wiśni, co to może być? Miała tak któraś z Was? Mam nadzieje E to jakieś hormonalne tylko,bo tak właściwie z dnia na dzień się pojawiło, praciez regularnie chodzę do gina,codziennie ta luteine zakładam...cholerka

Moze to od tego stanu zapalnego?
    W każdym razie marsz do gina i na cytologię tak czy siak!!
    Ale nie ma co sie martwic, pewnie od tej luteiny i podraznilas to sie jakby pryszcz zrobił.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja też biorę Luttagen :) mój gin powiedział, że tabletki dopochwowe to już przeżytek :D

dziewczyny w ovarinie jest kwas foliowy, choć mi się ovarin kończy i kazał mi przejść na zwykły kwas foliowy :)

Minions jak po wizycie? było coś widać? ja byłam w poniedziałek i oprócz pogrubionej macicy i ciałka żółtego nic nie widział :/ niby powiedział, że to normalne. martwi mnie teraz kaszel i katar żeby mojej kruszynce nie zaszkodził :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,u mnie test oczywiście negatywny,jadę jeszcze na betę, przynajmniej wiem jak się już nastawic

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam doła... Mam dość tego wszystkiego. Mam piękne owulacje, super endometrium, wszystkie wyniki super w normie- i dlaczego mi się nie udaje? ;(;( już mam dośc tego łażenia po lekarzach, sprawdzania itp... dlaczego muszę tyle czekać :( i jeszcze nie wiem czy kiedykolwiek zajdę w ciąże :(

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ