X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja się czuje tak jak zawsze,jutro mam testować w 26 dc,oprócz mega przeziębienia i infekcji intymnej być może po luteinie to wszystko jest tak jak normalnie,a ta gulka pytałaś nie boli mnie wcale:)
    No to trzymam kciuki. Ja oczywiście zrobiłam dziś test (mam ich całą szafę), choć wiem, że nie powinnam, bo to dopiero 7 dzień po owu...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co i co i co??? Ja na wszelki wypadek właśnie kupiłam jeden żeby mnie nie kusilo robienie dzisiaj-ma być jutro to bedzie:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też go uwielbiam i tak dodaję do siebie te wszystkie "małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia":)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No i co i co i co??? Ja na wszelki wypadek właśnie kupiłam jeden żeby mnie nie kusilo robienie dzisiaj-ma być jutro to bedzie:)
    Jak zwykle negatywny:) A Ty ile dni po owu jesteś?

iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde powiem Ci jak się nakręciłam w zeszłym miesiacu:) zrobiłam test oczywiście jedna kreska i głupia spojrzałam na niego po godzinie,zaczęłam go oglądać pod światło i.... jest dopatrzylam się jakiegoś śladu po drugiej klęsce hahahah,domyślasz się ze dokupialm znów kilka i było to samo,hahahahha ale rozsądek mi gdzieś w głębi podpowiadal ze przecież minęła godzina... no i oczywiście @ przyszła w termjnie:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah widzę ze byśmy się dogadaly:)) ja jutro 14 dzień po owu

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już możesz jutro testować! Super, że jesteś taka wytrwała:) Ja jeszcze trochę poczekać muszę, mam tylko nadzieję, że tym razem wybiorę chociaż do końca luttagen, bo w tamtym cyklu w 7 dniu zażywania dostałam okres - moja faza lutealna trwała 8 dni:( Więc w duchu liczę na to, że teraz uda się przynajmniej ją wydłużyć. Już to będzie dla mnie pocieszające. To mój drugi cykl na clo i pierwszy raz w życiu owulacja w 14-15 dc! A co do tego Twojego testowania w zeszłym miesiącu, to i tak Ci zazdroszczę tej przeterminowanej drugiej kreseczki, bo ja zawsze widziałam tylko jedną:( A staramy się od marca 2015:(

iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od stycznia 2015,tez podobnie,a ten cykl to już 5 na clo,tylko zmieniłam lekarza i teraz zamiast pregnylu dostałam ovitrelle a zamiast Dupka ta luteine,powiem Ci ze jak przypomnę sobie pierwszy nieudany cykl po clo to miałam to samo-mega załamka bo byłam pewna na 99 proc ze się uda-po lekach?ciąża bankowa!!
    Także rozumiem to doskonale,najgorsze ze wszystkie myśli podporządkowane są oczekiwaniom i nagle jak się okazuje ze lula to taka pustka jest jakby nie było innych rzeczy wogole na świecie:) wiec teraz podchodze z większym dystansem,choć zawsze jest mało przyjemne ukrycie zawodu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:)
    Jestem po wizycie u gin, 5 tydzień:) lekarz powiedział, że wszystko jak na razie jest w porządku. Powiedziałam o przepisanych lekach na jelita, i tak jak gastrolog tłumaczył, że nie ma 100% pewności. Właśnie przyjęłam pierwszą dawkę i będę myśleć pozytywnie:) strasznie się obawiałam tych leków, ale stwierdziłam, że nie ma sensu, przecież wszystko będzie, musi być dobrze!:)
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie, zlecił mi full badań:P.

AniaStaraczka jutro wykonujesz test?:)

Opolanka 85, Ladybird:), 230515 lubią tę wiadomość

h4zpyx8d4ws8hvys.png

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uklucie miało być i zamiast lula -lipa ,wybacz,pisze z tekefonh

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minions super wieści!!! Tak trzymaj;)
    Tak jutro robie najpierw sikanca a potem podjadę na betę,mam nadzieje ze wyniki tez będą jutro popołudniu jak zawsze,choć to sobota.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tak jutro robie najpierw sikanca a potem podjadę na betę,mam nadzieje ze wyniki tez będą jutro popołudniu jak zawsze,choć to sobota.

Ja robiłam betę w sobotę i wynik był tego samego dnia. i to chyba po 2 godzinach miałam.

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

A który to Twój dzień cyklu?

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A my od stycznia 2015,tez podobnie,a ten cykl to już 5 na clo,tylko zmieniłam lekarza i teraz zamiast pregnylu dostałam ovitrelle a zamiast Dupka ta luteine,powiem Ci ze jak przypomnę sobie pierwszy nieudany cykl po clo to miałam to samo-mega załamka bo byłam pewna na 99 proc ze się uda-po lekach?ciąża bankowa!!
    Także rozumiem to doskonale,najgorsze ze wszystkie myśli podporządkowane są oczekiwaniom i nagle jak się okazuje ze lula to taka pustka jest jakby nie było innych rzeczy wogole na świecie:) wiec teraz podchodze z większym dystansem,choć zawsze jest mało przyjemne ukrycie zawodu

To prawda, choć ja w pierwszym cyklu na clo miałam owulkę później o 2 dni niż normalnie i już czułam, że to raczej nie wyjdzie. A wcześniej sobie myślałam, że po stymulacji ciążę mam jak w banku. Ale teraz... no zawsze jest taka nadzieja na początku cyklu, a potem przychodzi dół. Jeszcze mnie w pracy jedna baba dobija i ciągle opowiada o swoich porodach, poronieniach, dzieciach i wszystkich wypytuje o dzieci, ciąże, porody... Ale ona mnie nie lubi i jest w 100% świadoma, że to mnie dobija;/ Pięćdziesiątkę ma na karku, a taka franca wyrachowana... Dzisiaj znowu jej się poród sprzed dwudziestu lat przypomniał ze szczegółami, no k***a!

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawka 1x1. Do gina nie mam co teraz wydzwaniać, pójdę jak przestane krwawić.
    A 14 miałam testować.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie mój 26 dc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • atat Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny pomocy- zakładając sobie luteine dopochwowa wymacalam sobie jakąś gule w niedalekim sąsiedztwie szyjki macicy, wilekkości chyba wiśni, co to może być? Miała tak któraś z Was? Mam nadzieje E to jakieś hormonalne tylko,bo tak właściwie z dnia na dzień się pojawiło, praciez regularnie chodzę do gina,codziennie ta luteine zakładam...cholerka

Moze to od tego stanu zapalnego?
    W każdym razie marsz do gina i na cytologię tak czy siak!!
    Ale nie ma co sie martwic, pewnie od tej luteiny i podraznilas to sie jakby pryszcz zrobił.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ja też biorę Luttagen :) mój gin powiedział, że tabletki dopochwowe to już przeżytek :D

dziewczyny w ovarinie jest kwas foliowy, choć mi się ovarin kończy i kazał mi przejść na zwykły kwas foliowy :)

Minions jak po wizycie? było coś widać? ja byłam w poniedziałek i oprócz pogrubionej macicy i ciałka żółtego nic nie widział :/ niby powiedział, że to normalne. martwi mnie teraz kaszel i katar żeby mojej kruszynce nie zaszkodził :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,u mnie test oczywiście negatywny,jadę jeszcze na betę, przynajmniej wiem jak się już nastawic

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam doła... Mam dość tego wszystkiego. Mam piękne owulacje, super endometrium, wszystkie wyniki super w normie- i dlaczego mi się nie udaje? ;(;( już mam dośc tego łażenia po lekarzach, sprawdzania itp... dlaczego muszę tyle czekać :( i jeszcze nie wiem czy kiedykolwiek zajdę w ciąże :(

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ