X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, nie mam sił do ludzi... Właśnie dostałam smsa od mojej szwagierki w którym napisała, że nasza znajoma wraz ze swoją brątową są w ciąży i obie mają termin na października. I pyta mnie "a kiedy Ty?". No kur... Jakby nie wiedziała że w ciągu ostatniego roku straciłam 2 ciąże, ostatnią niespełna 2 miesiące temu. A może ja jestem przewrażliwiona?

Ja tez zaczynam wrzec kiedy ktos zadaje mi takie pytanie...jakby nie znał sytuacji.Ludzie nie majà pojecia ile nas to kosztuje.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, wszystkie rosół gotują ;-)

No tak,ja do tesciowej na obiad :-)
    Smacznego obiadku kochane

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma niestety ja się też z tym spotykam, łeb za przeproszeniem im wszystkim można ukrecic:)) niech Cię takie niegrzeczne pytania nie łamią,niech nie robią na Tobie wrażenia.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, nie mam sił do ludzi... Właśnie dostałam smsa od mojej szwagierki w którym napisała, że nasza znajoma wraz ze swoją brątową są w ciąży i obie mają termin na października. I pyta mnie "a kiedy Ty?". No kur... Jakby nie wiedziała że w ciągu ostatniego roku straciłam 2 ciąże, ostatnią niespełna 2 miesiące temu. A może ja jestem przewrażliwiona?
    Roma nie przejmuj się tym! Nie warto! Najchętniej bym odpowiedziała takim osobom, że to nie ich zasrany interes i niech się soba zajmą. Ja niestety mam tak z teściem- przy każdym spotkaniu pyta, a ja mu zawsze ospowiadam że w swoim czasie. To jest bardzo przykre gdy najbliżsi zamiast okazać wsparcie i zrozumienie, tylko jeszcze bardziej nas dołują

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze mam Z tym problem że jak ktoś mnie o dziecko pyta to mówię że jeszcze mamy czas ale jak się zaczyna dociekanie i sto pytań do to mam ochotę ryczec aby az mi sie głos lamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:18

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wymagam żeby obchodzić się ze mną jak z jajkiem i nie wspominać o ciąży w mojej obecności. Ostatnio moja dobra koleżanka w większym gronie (tylko ona wiedziała o moim problemie) palnęła głupotę mówiąc, że jej znajoma przyszła rano do pracy i powiedziała że miała straszny koszmar. Na pytanie co jej się śniło odpowiedziała "że jestem w ciąży". Zaraz uświadomiła sobie, że to było nie na miejscu. Widziałam, że strasznie jej głupio bo po prostu jej się zapomniało i nawet nie byłam zła bo wiem, że nie chciała. Trudno natomiast powiedzieć, żeby mojej szwagierce się wyrwało - w końcu jak się pisze smsa to się myśli co się pisze. I takie sytuacje mnie irytują bo mam wrażenie, że robi mi na złość. Wie o każdym moim poronieniu, to co się głupio pyta?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Kochana, moja bratowa, która też wie jak jest potrafi wysłać mi w ciągu trzech dni 7 zdjęć ich dziecka plus filmik... (oczywiście dziecka nie planowali..). Ze strony najbliższych powinnyśmy dostać najwięcej wsparcia, ale jest jak jest :(

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Kochana, moja bratowa, która też wie jak jest potrafi wysłać mi w ciągu trzech dni 7 zdjęć ich dziecka plus filmik... (oczywiście dziecka nie planowali..). Ze strony najbliższych powinnyśmy dostać najwięcej wsparcia, ale jest jak jest :(
    Niestety prawda.... I oni czasem są tak okrutni bo wiedzą gdzie nas boli... Ale trzeba być silnym. Ja w pracy niestety dziś całe popołudnie.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Stosunkowo udanej nocki :) z tego coś będzie :)
    Ja taki przypływ miałam 2 tyg temu, do tego stopnia że dołączyłam do forum ;)
    obyś miała rację

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączam! Nie tylko dlatego, że dzisiaj też gotowałam rosół;)
    to mój 1 cykl z CLO, dostałam zastrzyk z ovitrelle 8 lutego, 23 lutego mam testować.
    2 poronienia za mną, prawie 4-letnie szczęście biega w salonie;)
    Hashimoto, więc biorę encorten, oprócz tego Acard i Duphaston.

Aż się boję tego testowania za dwa dni, oczywiście o ile nie przyjdzie @
    generalnie nie potrafię sobie miejsca znaleźć, słabo sypiam,
    trzymam kciuki za Wasze starania!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mozemy sie schowac przed takimi pytaniami,musimy byc silne i nie pokazac ile nas to kosztuje.
    Kiedy sie poroni to juz w ogóle pytania działają jak sól na rane,jak znalezc slowa by odpowiedziec na tak durne pytania,tym bardziej jesli ktos wiedział o naszej stracie..
    Pamiętam kiedy poroniłam i w ten sam dzien kolezanka mi przysłala całą serie zdjęc z jej trzy miesięcznà córeczkà,rzuciłam telefonem i płakałam,tak bardzo to bolało.
    Teraz lubie patrzec na małe cudenka,bobaski ale wciàz nie lubie kiedy ktos pyta kiedy mój bratanek bedzie miał kuzynostwo.
    Zeby kazda z nas znała odpowiedz zycie byłoby proste,a tak to walczymy i zmagamy sie z problemami nie wiedzàc na pewno czy to ma jakis sens,wierzymy tylko ze ma i to daje siłe choc w srodku schowana cała nasza kruchosc

roma lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Niestety prawda.... I oni czasem są tak okrutni bo wiedzą gdzie nas boli... Ale trzeba być silnym. Ja w pracy niestety dziś całe popołudnie.

Ja tez kochana w pracy do 20ej,nie jestes sama

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie do idiotycznych pytań o potomstwo, ja nauczyłam się odpowiadać "nie zawsze jest tak jak się planuje".
    Oczywiście szlag mnie trafia na mało empatyczne pytania ze strony rodziny/znajomych, wówczas zdarza mi się odpalić, że "jak będę miała dobrą nowiną, to będziecie jednymi z pierwszych, których poinformuję".
    Trzeba ubrać grubą skórę, mnie koleżanka poprosiła "po", żebym wzięła udział w badaniu psychologicznym prowadzonym przez jej znajoma do pracy mgr dotyczącej par po poronieniu, myślałam, że zęby wybiję....ale z bezsilności nic nie zrobiłam.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti witamy Cię serdecznie, tutaj raźniej niż samemu :-) czy Twoje poronienia wynikały z hashi, czy też jest jakaś dodatkowa przyczyna?

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma, dziękuję za powitanie;) wredne Hashimoto splądrowało mi tarczycę doszczętnie, u nas diagnostyka jest raczej ok, drożność super, armia męża w normie, regularne @, także lekarze obstawiają hashi, teraz po raz poerwszy dostałam przy staraniach Encorten, zobaczymy jak to się potoczy.

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczyny, dołączam! Nie tylko dlatego, że dzisiaj też gotowałam rosół;)
    to mój 1 cykl z CLO, dostałam zastrzyk z ovitrelle 8 lutego, 23 lutego mam testować.
    2 poronienia za mną, prawie 4-letnie szczęście biega w salonie;)
    Hashimoto, więc biorę encorten, oprócz tego Acard i Duphaston.

Aż się boję tego testowania za dwa dni, oczywiście o ile nie przyjdzie @
    generalnie nie potrafię sobie miejsca znaleźć, słabo sypiam,
    trzymam kciuki za Wasze starania!

Nie ma co sie bac testowania,strach jest wiekszy dopiero potem,kiedy zobaczy sie te dwie kreski..strach przed utratą tego szczèscia
    Bedziemy trzymac kciuki,oby sie udało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:56

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie ma co sie bac testowania,strach jest wiekszy dopiero potem,kiedy zobaczy sie te dwie kreski..strach przed utratą tego szczèscia"

.....faktycznie moje podwójne doświadczenie poronienia podszeptuje mi, że dwie kreski nie oznaczają szczęśliwego rozwiązania.....

To pokazuje jak wielkie są nasze pragnienia, pomimo mórz łez, strachu, bólu, rozczarowań .....my nadal próbujemy i nie tracimy nadziei.

f2w3skjotzzbwk43.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti ja też mam chorą tarczycę - od lat leczę się na niedoczynność, przeciwciała anty TPO podwyższone, a teraz okazało się, że nadnercza też coś nie wyrabiają i mam za niski kortyzol. Lekarz obstawia, że właśnie to było przyczyną moich ostatnich 2 poronień. W sumie poroniłam 3 razy, ale po pierwszym poronieniu zaszłam w totalnie bezproblemową ciążę z której też mam 4 latka. Jeśli jesteś z okolic śląska to służę namiarami na bardzo dobrego endokrynologa.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma, dzięki za wiadomość, ja po pierwszym poronieniu zaszłam w ciążę, jednak nie bezproblemową, gdyż miałam nawracające plamienia i szew okrężny na szyjce od 17 t.c., ale rozwiązanie poszło za t błyskawicznie w 38 t.c. potem było 2 poronienie i już prawie 2 lata starań....
    jestem z Lublina, także na Śląsk mam daleko;) - chociaż będę na wyjeździe służbowym 10 marca w Katowicach;), wtedy połączę się z Tobą ciepłymi myślami

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    "Nie ma co sie bac testowania,strach jest wiekszy dopiero potem,kiedy zobaczy sie te dwie kreski..strach przed utratą tego szczèscia"

.....faktycznie moje podwójne doświadczenie poronienia podszeptuje mi, że dwie kreski nie oznaczają szczęśliwego rozwiązania.....

To pokazuje jak wielkie są nasze pragnienia, pomimo mórz łez, strachu, bólu, rozczarowań .....my nadal próbujemy i nie tracimy nadziei.

Nie ma co sluchac tych mysli,tylko wciàz pragnàc tego szczèscia mimo iz doswiadczenie mówi co innego.
    Strach zawsze bedzie,ale pragnienie jest silniejsze,ja mimo wszystko nigdy sie nie poddam,zawsze bede czekac na moją iskierke szczęscia

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ