CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ściskam kciukasy, żeby Ci się udało - teraz z Clo szanse większe
no a z nami jeszcze bardziej, bo tu wirusy straszliwie zaraźliwe krążą i ekran telefonu / monitora wypuszcza ciążowe fluidy jak tylko wchodzi się na wątek
mamakejti lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Dziewczyny, nie mam sił do ludzi... Właśnie dostałam smsa od mojej szwagierki w którym napisała, że nasza znajoma wraz ze swoją brątową są w ciąży i obie mają termin na października. I pyta mnie "a kiedy Ty?". No kur... Jakby nie wiedziała że w ciągu ostatniego roku straciłam 2 ciąże, ostatnią niespełna 2 miesiące temu. A może ja jestem przewrażliwiona?
Kochana bardzo mi przykro. Ale niestety są na świecie tacy ludzie co widzą tylko i wyłącznie czubek swojego nosa. Nie patrzą na to co może czuć drugi człowiek. Mnie to naprawdę dziwi, teraz bardzo dużo się mówi o tym, że dużo kobiet ma problemy z zajściem w ciąże, a jednak pojawiają się te bzdurne pytania:/. Też często mnie pytano i zawsze odpowiadałam "wszystko w swoim czasie" i koniec pytań był.
Natomiast w pracy jedna Pani zapytała mnie nawet wprost "ale chyba z mężem się już nie zabezpieczacie?", myślałam, że padnę!
Ludzie nie mają wyczucia. Dopóki ich to bezpośrednio nie dotknie - nie zrozumieją. -
Ehhh no przykre to, no jednym smsem załatwiła mi całą niedzielę...
Mało nas coś dzisiaj tu, ciekawe co porabia reszta wesołej gromadki. Nagotowały rosołu, pojadły i teraz odpoczywają25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Tak poza tym aby się oderwać polecam film Planeta singli:) bardzo fajny:) można się uśmiac do łez, popłakac ze wzruszenia,nie spodziewałam się ze aż tak nam się spodoba:))
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Byłam wczoraj na nim w kinie. Pod koniec najpierw się uryczałam ze wzruszenia a potem ze śmiechu25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma - odeślij bratowej smsa z selfie w maseczce i z kieliszkiem wina, z podpisem relax
Aniastaraczka85 - profilaktyka przeciwzakrzepowa, lubelscy ginekolodzy lubią ją stosować, nie zaszkodzi a pomóc może na początku ciaży, biorę 2x1 Acard 75roma lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Mamakejti słyszałam że bierze się też żeby endometroium było lepsze,ze wtedy lepiej się zarodek zagnieżdża,ja nie gadalam jeszcze o tym z lekarzem,zaczęłam brać w zeszła niedziele ale przestałam chwilowo bo mam laparoskopie w przyszłym tygodniu
-
Cześć kochane.
Ja w tym cyklu robię przerwe od CLO. Niestety gin nie wytłumaczyła mi dlaczego moje dwa cykle po poronieniu pomimo stwierdzonej owulacji w 14 dniu trwaly tylko 24 dni.
Jakos trace do niej zaufanie. Zlecila badania na przeciwciala przeciwplemnikowe, ale przeciez 2 razy bylam w ciąży.
Zmieniam lekarza chyba, jutro idę do innej i zobaczymy. Zmęczyłam się tymi badaniami, monitoringami.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
AniaStaraczka85 - roli Acardu w remasterowaniu endometrium nie znałam, dzięki, ufam mojemu lekarzowi i biorę co zaleci;) wcześniej też dostawałam Acard z przeznaczeniem własnie przeciwzakrzepowym
atat - zbadaj te ciała przeciplemnikowe, mój gin, guru od niepłodności, zalecił mi też badanie, ponieważ nasze ciało zmienia się, zestaw genetyczny też, więc przeciwciała mogą się ujawnić w mało dogodnym dla nas momencie
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
dziwne, że zalecenie jest "na czczo", bo ja oddawałam krew ok 17:00 i na czczo nie byłam
faktycznie, listopadowa ciąża i badanie przeciwciał jakoś mi nie pasuje, u mnie były prawie dwa lata przerwy od ciąży
mój mąż robił to badanie, ale materiałem była nie krew, ale sperma
zabiłaś mi ćwieka, jedyna rozsądna rada, to jak nie ufasz do końca gince, to zmień
mój aktualny powiedział: "moja etyka zawodowa nie pozwala mi okradać Panią z czasu reprodukcyjnego", czym podbił me serce;) i póki co jestem mu wierna, tłumaczy wszystko i odpowiada na każde moje pytanie, a łatwo ze mną nie ma, oj nie"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
listopadowa ciąża skończyła się poronieniem w 7 tyg.
jakoś mi to nie pasuje wszystko.
Sama mam zabitego ćwieka.
Poza tym nie mam od niej odpowiedzi dlaczego te cykle takie krótkie. Skoro była owulacja to czemu faza lutealna trwała 10 dni tylko?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
ku pokrzepieniu:
"Czas trwania cyklu miesiączkowego zależy zatem od długości fazy poprzedzającej jajeczkowanie. Faza lutealna, a więc poowulacyjna faza wyższych temperatur ciała, powinna być zawsze taka sama. Jak sprawdzić, jak długa jest faza lutealna? Należy prowadzić dzienniczek obserwacji, w którym zapisywane będą codzienne pomiary temperatury ciała. Faza lutealna obejmuje dni z podwyższoną wartością temperatur w cyklu i trwa aż do ostatniego dnia przed krwawieniem miesiączkowym. Jeśli nie trwa ona przynajmniej dziesięć dni, w przypadku problemów z płodnością należy zgłosić się do lekarza"
skoro u Ciebie to 10 dni, to może nie jest tak skrajnie źle..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
atat wrote:to były stymulowane cykle. Oba na CLO. Owulacja potwierdzona monitoringiem. pierwszy z nich na duphastonie, drugi na luteinie.
ZGłupiłam.
Czytalam posty na innym wątku,sà dziewczyny które mają krótkie cykle 23-25dni i kolo 10 dnia majà ovu potwrdzone monitoringiem,niektóre stymulowane niektore naturalne cykle,są tez ciąze z takich krótkich cykli.Wiec Atat czasem tak dziewczyny majà i jest dobrze.Jedna dziewczyna miala potwierdzonà ovu a jeszcze @ sie nie skonczyła,i to u niej bylo normalne.Moze CLO tak ci skrócilo cykl,ale skoro ovu mialas to tez chyba dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:57
Antoś IVF,Julisia natural