X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,życzę Wam miłego dnia, u mnie dziś piękne słońce i juz kilkanaście stopni:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny,życzę Wam miłego dnia, u mnie dziś piękne słońce i juz kilkanaście stopni:))

Dzien dobry.Dzis jest pièknie ale mocno wieje,jutro jednak deszcz i od srody zimno,tak więc trzeba sie dzis nacieszyc słoncem

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Iwona92 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tez ciągle pytają kiedy ja będe w ciąży. chociaż nikt poza mną i moim mężem nie wie o Naszych problemach, ja znam 3 koleżanki które mają na lipca termin, a do tego siostra urodziła w sobote już drugie bez żadnych wspomagaczy....

km5stgf676mwvjht.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona92 wrote:
    Mi się tez ciągle pytają kiedy ja będe w ciąży. chociaż nikt poza mną i moim mężem nie wie o Naszych problemach, ja znam 3 koleżanki które mają na lipca termin, a do tego siostra urodziła w sobote już drugie bez żadnych wspomagaczy....

Mysle ze takie wydarzenia jak poród w rodzinie czy ciàza powinny pozytywną energie nam dawac,wiec trzeba sie cieszyc tym szczèsciem innych bo to szczęscie wróci do nas.Dlatego nie dołowac sie z tego powodu kochane

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, to nie jest tak, że poród w bliskim otoczeniu nie cieszy. Mnie cieszy i to bardzo. Przyjaciółka urodziła w grudniu, w terminie kiedy ja miałam rodzić mojego Aniołka, i cieszę się razem z nią, nie jest mi przykro, nie czuję zazdrości. Boli mnie tylko jak ktoś kto wie jaka jest sytuacja zadaje durne pytania udając, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że jest to co najmniej nietaktowne. Boli mnie to, bo przecież robię co mogę, a słyszę "a Ty kiedy?".

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, podrzuć mi namiary na tego endokrynologa ze śląska ;)

Gosposia
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj u ginekologa - potwierdził moje przypuszczenia. Ciąży nie będzie w tym cyklu. Macica przygotowuje się do okresu. Dostałam skierowanie na HSG do szpitala. Czy któraś z was miała może to badanie? Czy boli naprawdę mocno?

• roma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:
    Roma, podrzuć mi namiary na tego endokrynologa ze śląska ;)
    Ja chodzę do dr Janusza Klajnowicza. Przyjmuje w Mysłowicach na Janowskiej 3, tel 32 316 41 35. Lekarza polecam, minus jest taki, że wizyta 250 zł a mimo to terminy długie (ok 3 miesiące). Ale jak jesteś zapisana na termin i zadzwonisz sobie od czasu do czasu czy coś się nie zwolniło to jest szansa załapać się szybciej. No i zawsze jak dzwonię z pilną sprawą (np że w ciąży jestem) to zawsze mnie wciśnie.

Gosposia, Jagna 75 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Gosposia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, terminy ma mega długie jak na prywatną wizytę u endo ;) Ja znalazłam lekarza na LUXmed, pójdę do niego i zobaczę co powie na moje wcześniejsze wyniki badań. Wtedy wszystkie badania będę miała za darmo i z wynikami wszelkimi będę mogła zgłosić się do tego dr ;) To jest dobry plan ;) Dzięki za namiary. Sprawdziłam opinie na znanylekarz.pl i muszę przyznać, że 90% pacjentów go chwali :)

Gosposia
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny troche mnie tu nie było..musiałam zrobić reset..ale widzę ze watek kwitnie i ze już są nowe szczęściary. Gratuluje.. i tak sobie myślę ze ten CLO jednak działa, chyba tylko ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem który pomimo CLO nie udaje się ...w tym cyklu oczywiście pęcherzyki miałam dwa w 10dc miała zastrzyk, staranie były ale w 14 dc zachorowałam i myślę ze ta grypa co mnie dopadła mogła wszystko tym razem zaprzepaścić  ....to takie „szczęście”
    Pozdrawiam Was cieplo

1. 19.02.2017 IUI :(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja chodzę do dr Janusza Klajnowicza. Przyjmuje w Mysłowicach na Janowskiej 3, tel 32 316 41 35. Lekarza polecam, minus jest taki, że wizyta 250 zł a mimo to terminy długie (ok 3 miesiące). Ale jak jesteś zapisana na termin i zadzwonisz sobie od czasu do czasu czy coś się nie zwolniło to jest szansa załapać się szybciej. No i zawsze jak dzwonię z pilną sprawą (np że w ciąży jestem) to zawsze mnie wciśnie.
    Moze ja tez skorzystam jak pozwolisz,do Myslowic mam niedaleko

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:
    Hej dziewczyny troche mnie tu nie było..musiałam zrobić reset..ale widzę ze watek kwitnie i ze już są nowe szczęściary. Gratuluje.. i tak sobie myślę ze ten CLO jednak działa, chyba tylko ja jestem takim beznadziejnym przypadkiem który pomimo CLO nie udaje się ...w tym cyklu oczywiście pęcherzyki miałam dwa w 10dc miała zastrzyk, staranie były ale w 14 dc zachorowałam i myślę ze ta grypa co mnie dopadła mogła wszystko tym razem zaprzepaścić  ....to takie „szczęście”
    Pozdrawiam Was cieplo
    Fajnie ze znów jestes,czasem trzeba zrobic krok w tył by znow zrobic ze trzy do przodu.Wazne ze dzislasz ze cos sie dzieje,u nas tez widzisz epidemia ciàz,byc moze ze zmagałas sie z chorobà cykl nie bedzie stracony,trzymam kciuki.Ile jestes dni po ovu?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Byłam dzisiaj u ginekologa - potwierdził moje przypuszczenia. Ciąży nie będzie w tym cyklu. Macica przygotowuje się do okresu. Dostałam skierowanie na HSG do szpitala. Czy któraś z was miała może to badanie? Czy boli naprawdę mocno?

Raczej to krótki ból,da sie przezyc,dziewczyny pisaly ze wziely dwie tabletki przeciw bolowe,nie martw sie,badanie znosne :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak tam po weekendzie ?
    Zdarzyło wam się że ovufriend źle zaznaczył wam owulacje? U mnie dziś niby 16dpo ...gdzie jest @?!?! Myślę że 2 dni się machnął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:55

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moze ja tez skorzystam jak pozwolisz,do Myslowic mam niedaleko
    Warto spróbować, a nóż pomoże. Wiedzę ma ogromną :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Też jestem ze Śląska i pozwolę sobie zapisać:)
    ja byłam do tej pory u dr Siemińskiej, a dobrymi opiniami cieszy się też dr Lazar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:08

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster czytałam Twoje wcześniejsze posty i widzę że podobnie jak u mnie "zdjęcie profilowe" świadczy o miłości do słodkości:) widzę ze problemy ginekologiczne tez mamy podobne...

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 - ja miałam badanie HSSG, to dodatkowe s w nazwie oznacza sono, czyli pod kontrolą usg, a nie rtg, mnie nic nie bolało, żadnych skutków ubocznych, tylko trzeba było wkładkę wymieniać częściej, bo kontrast z pianką wypływają;) po badaniu wróciłam do pracy

Drogie, widzę, że Śląsk rządzi;) ja z drugiej strony naszego kraju raju;)

jutro idę na betę, ufffff, ale brzuch boli jak na okres, strach iść do toalety....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti - a miałaś możliwość wyboru hsg czy hssg? Czy od razu miałaś skierowanie na hssg? Czy musiałaś wcześniej przygotować jakieś wyniki badań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:53

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje badanie było prywatnie, więc w klinice, w której je robiłam robią już tylko hssg, klasyczne hsg robi się w szpitalach jeszcze, ale naczytałam się oczywiście o barbarzyńskim przebiegu badania;) i wykluczyłam taką opcję...chociaż pewnie nie byłoby tak źle
    przed badaniem - obowiązkowy wymaz na czystość pochwy, żeby sobie nie zainfekować macicy

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ