X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A moja szwagierka prawdopodobnie jest w ciąży, póki co jeszcze nie wiem do końca bo owiane jest to tajemnica,najlepsze jest to,ze kategorycznie nie chciała mieć drugiego dziecka z tego co kiedyś gadaliśmy... ech.. kiedyś mówiła ze ona to by mogła już dziecko dostać,a nie przechodzić ciąży ech takim to się udaje

zaraz zarazisz się od niej :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    minions a jak u Ciebie z plamieniami? Przeszło?

no własnie,jak tam sytuacja u ciebie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik. Beta 116 :) na szczęście rośnie.

Dea28 lubi tę wiadomość

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc super wiadomość! Oby tak dalej:))

Amc lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna powinnaś być psychoterapeuta:) o ile już nie jestes:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Karollka Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, mam PCOS, w bieżącym cyklu dostałam clo, na monitoringu w 12 dc pęcherzyk 12,4 mm , w 14 13,7mm. Pani doktor powiedziała, że raczej nic z tego w tym cyklu nie będzie. Ostatni cykl miałam 48-dniowy, czy to możliwe aby owu była dużo później ? dzisiaj 30 dc i ani widu ani słychu @ , od kilku dni boli mnie jedynie prawy jajnik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak najbardziej może być później ovu. Ja tez mam pco. Teraz w cyklu jak mialam monitoring w 11 dc pęcherzyk 12mm w 15dc 16mm a w 17dc ovu i udało się :) także głowa do góry

• Iwona92 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Was dziewczyny podziwiam że macie taką wiarę i pewność siebie. Jak jak się dowiedziałam o chorobach i że czasem nie mam owulacji w ogóle to się załamałam, chociaż teraz już jest lepiej i na nowo zaczynam wierzyć że się uda, bo bardzo chcę mieć maleństwo:) tak jak wszystkie tutaj:D

km5stgf676mwvjht.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona92 wrote:
    ja Was dziewczyny podziwiam że macie taką wiarę i pewność siebie. Jak jak się dowiedziałam o chorobach i że czasem nie mam owulacji w ogóle to się załamałam, chociaż teraz już jest lepiej i na nowo zaczynam wierzyć że się uda, bo bardzo chcę mieć maleństwo:) tak jak wszystkie tutaj:D

najwazniejsza to siła i wiara w to do czego dązysz.Ja równiez nie mam ovu,dzieki ovitrelle miałam i zaszłam w ciąze.Moze nie udało się -poroniłam,ale nastepnym razem z pewnoscią sie uda.Teraz mam pewnosc ze moge byc w ciązy,kilku lekarzy stwierdziło ze mi sie nie uda.Głowa do góry,tylko do odwaznych swiat nalezy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:

będzie dobrze,rosnijcie sobie zdrowo

Amc lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Iwona92 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz też mam nadzieje że z tym CLO i zastrzykiem co mam dostac to że się uda, ale musze czekać na okres żeby zacząć. A z Wami mam coraz wieksze nadzieje ;D

km5stgf676mwvjht.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, mam PCOS, w bieżącym cyklu dostałam clo, na monitoringu w 12 dc pęcherzyk 12,4 mm , w 14 13,7mm. Pani doktor powiedziała, że raczej nic z tego w tym cyklu nie będzie. Ostatni cykl miałam 48-dniowy, czy to możliwe aby owu była dużo później ? dzisiaj 30 dc i ani widu ani słychu @ , od kilku dni boli mnie jedynie prawy jajnik.

z pewnoscią ovu była ale troche pózniej,powinien lekarz wiedziec kiedy wyłapac moment ovu,jesli nie było dnia 14ego to spróbowac trzy dni pózniej a nie od razu mówic ze jej nie było.Cykl stracony,a ja nie dałabym sie spławic tylko poswieciła czas by monitorowac cykl od 14dnia do 20ego i wiedziec czy faktycznie ona była....jezeli nie było,to proste ze pęcherzyki nie pękają wiec trzeba podac zastrzyk,a kiedy-to juz lekarz powinien wiedziec.Jak przyjdzie @ to my cie tu pokierujemy z monitoringiem,tylko czy masz mozliwosc tak sobie ustawic by co dwa trzy dni isc na usg?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka wrote:
    Jestem chodzącym przykładem tego, że owu po Clo nie musi być w terminie. Też mam PCO, równie długie, a nawet dłuższe cylke niż Ty. Mam Synka z bardzo późnej owu, bez wspomagaczy. Gdy zaczęliśmy starać się o rodzeństwo gin wprowadziła clo. W 3 cyklu zaszłam w ciążę mimo, że clo najprawdopodobniej w tym cyklu w ogóle nie zadziałało i owu miałam bardzo późno, tak jak zwykle swoje naturalne. Ciążę niestety straciłam. Potem było drugie podejście z Clo i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. I tym razem owu była później, 19-20 dc. Niestety ciążę znów straciłam ale jestem na tropie przyczyn swoich poronień i następnym razem wierzę, że będzie ok. Wiem też, że jak wrócę do clo to nie będę sugerować się tym co piszą w ulotce o terminie owu, bo przekonałam się dwukrotnie że NIE MA REGUŁY. Nawet jak lekarz mówi, że w tym cylku nic z tego to działaj. Jak się nie uda to pewnie w kolejnym cylku zwiększy dawkę. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:31

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz poczytać moją historię pierwszej ciąży bardziej szczegółowo to zachęcam do przeczytania mojego pierwszego postu na forum - wejdź w mój profil i będzie :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Trzymam mocno kciuki

Amc lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Szyjka wysoko miekka i średnio otw. Śluz wodnisty teraz tylko czekać na skok temp.Caly czas działamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:07

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    minions a jak u Ciebie z plamieniami? Przeszło?

Tak przeszło - dzięki Bogu!
    Ale co przeżyłam to moje - jak to się mówi:(.
    Teraz czekam jak na szpilkach na środę.
    Ogólnie to dzisiejszy dzień nie należy do najlepszych dla mnie, źle się czuję, brak apetytu, ogólne osłabienie:(

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja się nauczyłam postępowania od jednej takiej Pani ode mnie z pracy, która za każdym razem, kiedy jakaś franca była dla niej niemiła, chamska, wulgarna, zadawała proste pytanie - "ale dlaczego Pani jest taka nieuprzejma/niemiła?". Uwierz, że nie trafiłam na chama, który by się nie zmieszał i nie zmienił nastawienia. Takie proste pytanie, a każdemu robi się głupio, bo się nie spodziewa:)chyba właśnie o to chodzi, żeby uświadomić tej drugiej stronie złe zachowanie, zrozumienie tego jest szalenie wstydliwe.

A propo:
    https://www.google.pl/search?q=demotywatory+lekarz&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiuib_0jofLAhXsNJoKHZ37B54Q_AUIBigB#imgrc=CplYothyilwBFM%3A

"Polscy lekarze starają się być jak dr House.
    Chamstwo i arogancję już opanowali, teraz pora nabyć wiedzę i umiejętności"

:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyna zaczyna mnie dogadać lekki stresik związany z narkoza,czy się obudze i jak to wogole będzie!

Kochana nie stresuj się!
    Też miałam kiedyś wykonane badanie pod narkozą i człowiek szybko się wybudza:)
    Tylko musisz pamiętać, że ktoś musi Cię odebrać po badaniu bo człowiek jest skołowany i senny:) Ja dużo rzeczy nie kojarzyłam:).
    Chyba że po wykonaniu badania zostaniesz w szpitalu na obserwacji?

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    U mnie Szyjka wysoko miekka i średnio otw. Śluz wodnisty teraz tylko czekać na skok temp.Caly czas działamy

owocnych staran,juz ci zazdroszcze :-)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ