CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:A moja szwagierka prawdopodobnie jest w ciąży, póki co jeszcze nie wiem do końca bo owiane jest to tajemnica,najlepsze jest to,ze kategorycznie nie chciała mieć drugiego dziecka z tego co kiedyś gadaliśmy... ech.. kiedyś mówiła ze ona to by mogła już dziecko dostać,a nie przechodzić ciąży ech takim to się udaje
zaraz zarazisz się od niej
Antoś IVF,Julisia natural

-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie, mam PCOS, w bieżącym cyklu dostałam clo, na monitoringu w 12 dc pęcherzyk 12,4 mm , w 14 13,7mm. Pani doktor powiedziała, że raczej nic z tego w tym cyklu nie będzie. Ostatni cykl miałam 48-dniowy, czy to możliwe aby owu była dużo później ? dzisiaj 30 dc i ani widu ani słychu @ , od kilku dni boli mnie jedynie prawy jajnik.
-
nick nieaktualny
-
ja Was dziewczyny podziwiam że macie taką wiarę i pewność siebie. Jak jak się dowiedziałam o chorobach i że czasem nie mam owulacji w ogóle to się załamałam, chociaż teraz już jest lepiej i na nowo zaczynam wierzyć że się uda, bo bardzo chcę mieć maleństwo:) tak jak wszystkie tutaj:D
-
Iwona92 wrote:ja Was dziewczyny podziwiam że macie taką wiarę i pewność siebie. Jak jak się dowiedziałam o chorobach i że czasem nie mam owulacji w ogóle to się załamałam, chociaż teraz już jest lepiej i na nowo zaczynam wierzyć że się uda, bo bardzo chcę mieć maleństwo:) tak jak wszystkie tutaj:D
najwazniejsza to siła i wiara w to do czego dązysz.Ja równiez nie mam ovu,dzieki ovitrelle miałam i zaszłam w ciąze.Moze nie udało się -poroniłam,ale nastepnym razem z pewnoscią sie uda.Teraz mam pewnosc ze moge byc w ciązy,kilku lekarzy stwierdziło ze mi sie nie uda.Głowa do góry,tylko do odwaznych swiat nalezy.Antoś IVF,Julisia natural

-
Karollka wrote:Dziewczyny mam pytanie, mam PCOS, w bieżącym cyklu dostałam clo, na monitoringu w 12 dc pęcherzyk 12,4 mm , w 14 13,7mm. Pani doktor powiedziała, że raczej nic z tego w tym cyklu nie będzie. Ostatni cykl miałam 48-dniowy, czy to możliwe aby owu była dużo później ? dzisiaj 30 dc i ani widu ani słychu @ , od kilku dni boli mnie jedynie prawy jajnik.
z pewnoscią ovu była ale troche pózniej,powinien lekarz wiedziec kiedy wyłapac moment ovu,jesli nie było dnia 14ego to spróbowac trzy dni pózniej a nie od razu mówic ze jej nie było.Cykl stracony,a ja nie dałabym sie spławic tylko poswieciła czas by monitorowac cykl od 14dnia do 20ego i wiedziec czy faktycznie ona była....jezeli nie było,to proste ze pęcherzyki nie pękają wiec trzeba podac zastrzyk,a kiedy-to juz lekarz powinien wiedziec.Jak przyjdzie @ to my cie tu pokierujemy z monitoringiem,tylko czy masz mozliwosc tak sobie ustawic by co dwa trzy dni isc na usg?Antoś IVF,Julisia natural

-
Jestem chodzącym przykładem tego, że owu po Clo nie musi być w terminie. Też mam PCO, równie długie, a nawet dłuższe cylke niż Ty. Mam Synka z bardzo późnej owu, bez wspomagaczy. Gdy zaczęliśmy starać się o rodzeństwo gin wprowadziła clo. W 3 cyklu zaszłam w ciążę mimo, że clo najprawdopodobniej w tym cyklu w ogóle nie zadziałało i owu miałam bardzo późno, tak jak zwykle swoje naturalne. Ciążę niestety straciłam. Potem było drugie podejście z Clo i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu. I tym razem owu była później, 19-20 dc. Niestety ciążę znów straciłam ale jestem na tropie przyczyn swoich poronień i następnym razem wierzę, że będzie ok. Wiem też, że jak wrócę do clo to nie będę sugerować się tym co piszą w ulotce o terminie owu, bo przekonałam się dwukrotnie że NIE MA REGUŁY. Nawet jak lekarz mówi, że w tym cylku nic z tego to działaj. Jak się nie uda to pewnie w kolejnym cylku zwiększy dawkę. Powodzenia!Karollka wrote:Dziewczyny mam pytanie, mam PCOS, w bieżącym cyklu dostałam clo, na monitoringu w 12 dc pęcherzyk 12,4 mm , w 14 13,7mm. Pani doktor powiedziała, że raczej nic z tego w tym cyklu nie będzie. Ostatni cykl miałam 48-dniowy, czy to możliwe aby owu była dużo później ? dzisiaj 30 dc i ani widu ani słychu @ , od kilku dni boli mnie jedynie prawy jajnik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 18:31
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
Jak chcesz poczytać moją historię pierwszej ciąży bardziej szczegółowo to zachęcam do przeczytania mojego pierwszego postu na forum - wejdź w mój profil i będzie
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
roma wrote:minions a jak u Ciebie z plamieniami? Przeszło?
Tak przeszło - dzięki Bogu!
Ale co przeżyłam to moje - jak to się mówi:(.
Teraz czekam jak na szpilkach na środę.
Ogólnie to dzisiejszy dzień nie należy do najlepszych dla mnie, źle się czuję, brak apetytu, ogólne osłabienie:(
-
Opolanka 85 wrote:Ja się nauczyłam postępowania od jednej takiej Pani ode mnie z pracy, która za każdym razem, kiedy jakaś franca była dla niej niemiła, chamska, wulgarna, zadawała proste pytanie - "ale dlaczego Pani jest taka nieuprzejma/niemiła?". Uwierz, że nie trafiłam na chama, który by się nie zmieszał i nie zmienił nastawienia. Takie proste pytanie, a każdemu robi się głupio, bo się nie spodziewa:)chyba właśnie o to chodzi, żeby uświadomić tej drugiej stronie złe zachowanie, zrozumienie tego jest szalenie wstydliwe.
A propo:
https://www.google.pl/search?q=demotywatory+lekarz&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiuib_0jofLAhXsNJoKHZ37B54Q_AUIBigB#imgrc=CplYothyilwBFM%3A
"Polscy lekarze starają się być jak dr House.
Chamstwo i arogancję już opanowali, teraz pora nabyć wiedzę i umiejętności"

-
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyna zaczyna mnie dogadać lekki stresik związany z narkoza,czy się obudze i jak to wogole będzie!
Kochana nie stresuj się!
Też miałam kiedyś wykonane badanie pod narkozą i człowiek szybko się wybudza:)
Tylko musisz pamiętać, że ktoś musi Cię odebrać po badaniu bo człowiek jest skołowany i senny:) Ja dużo rzeczy nie kojarzyłam:).
Chyba że po wykonaniu badania zostaniesz w szpitalu na obserwacji?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH