X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To bedziemy razem startowac
    Jagna, Ty jesteś dobrym duchem tego forum, więc szalenie się cieszę!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak powiedziałam dziś mężusiowi, że może powinniśmy się poświęcić i serduszkować trzy razy dziennie w trakcie owulacji, tak jak nasza forumowa Elina, której się udało, to stwierdził, że ok, ale on raz, a na te dwa razy zaprosi sąsiada:) Demony seksu z nas hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:58

minions, Misia 69, poziomkowa, Dea28 lubią tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki. W pn idę po dupka, w obu ciążach brałam ze względu na niski progesteron. Teraz też nisko 13,4
    Wyjęłam jakieś pozostałości po poprzedniej ciąży, rano i wieczorem biorę, akurat do pn starczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni Ci nasi panowie w trakcie starań ;) mój jak powiedziałam mu któregoś dnia że seksu nie będzie ucieszył się jak dziecko :)

Jagna 75, Angie 31, Misia 69, poziomkowa, agnes87 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Jak powiedziałam dziś mężusiowi, że może powinniśmy się poświęcić i serduszkować trzy razy dziennie w trakcie owulacji, tak jak nasza forumowa Elina, której się udało, to stwierdził, że ok, ale on raz, a na te dwa razy zaprosi sąsiada:) Demony seksu z nas hehehe

Raz dziennie tez,ewentualnie z samego rana i wieczorem,sprawdziłam i działa :-)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Moze ducha mam dobrego bo ja to aniołem nie jestem he he

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale każdy ma swojego aniola i Twoj jest baaardzo aktywny

Marti2015 lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Chyba wyszłabym z siebie i stanèła obok,chyba napisałabym skarge na te lekarke,nie zostawiłabym tego.Przykro mi ze w wiekszosci szpitali czy osrodków zdrowia majà wlasnie takie podejscie do pacjenta,warto czasem uswiadomic ich ze nie są bogami,ze prace majà opłacaną z naszych podatków.
    Kiedy przypuszczałam ze poronie,prosiłam Boga bym nie musiala wylądowac w szpitalu i wysluchal mnie.Czytalam wiele postów jak byly traktowane dziewczyny ktore czekaly na zabieg,rzeznia nic dodac nic ując

masz rację, moja koleżanka powiedziała dokładnie to samo.
    byłam przerażona i bałam się rozkręcać, aby bardziej się nie denerwować.
    ale jeżeli będę musiała ją drugi raz zobaczyć to poproszę o innego lekarza i wprost powiem jak było poprzednim razem.
    ważne jest nastawienie, to co Roma napisała to święta prawda, ale niestety ja chyba raczej należę do tych co kulą ogon:(

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale co do ilości seksu to chyba nie ma reguły.
    Mi zawsze lekarz mówił kiedy mamy się przytulać bo pęcherzyk ma pęknąć wtedy i wtedy (codziennie raz). Ale w tym udanym cyklu jak byłam na wizycie - pęcherzyk już pękł sam, a przytulaliśmy się dwa dni przed, no i tego dnia - po wizycie:) i się udało:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja też taka byłam. A kiedy ktoś mnie tak potraktował a ja się nie obroniłam to potem czułam się strasznie źle i miałam spieprzoną resztę dnia. Za którymś razem obiecałam sobie, że to był ostatni raz i że kolejnym razem powiem co myślę. I kiedy przyszedł taki moment, że "Pani z okienka" zaczęła na mnie wyładowywać swoje frustracje zebrałam w sobie wszystkie siły i grzecznie ale dobitnie przywołałałam ją do porządku. Pamiętam ile mnie to kosztowało stresu, serce waliło jak szalone i ręce mi się trzęsły jak już z tamtąd wyszłam bo to zupełnie niepodobne do mojej osobowości i na prawdę musiałam się do tego zmusić. Ale wiesz co? Pierwszy raz czułam, że zareagowałam tak jak powinnam i nie pozwoliłam traktować się jak popychadło. Złóż sobie taką samą obietnicę i dotrzymaj jej dla samej siebie, bo jesteś warta tego, żeby dobrze Cię traktować i żaden lekarz, aptekarz, prawnik, czy sklepikarz nie jest lepszy od Ciebie i nie ma prawa się na Tobie wyżywać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 20:49

minions lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiesz, ja też taka byłam. A kiedy ktoś mnie tak potraktował a ja się nie obroniłam to potem czułam się strasznie źle i miałam spieprzoną resztę dnia. Za którymś razem obiecałam sobie, że to był ostatni raz i że kolejnym razem powiem co myślę. I kiedy przyszedł taki moment, że "Pani z okienka" zaczęła na mnie wyładiwywać swoje frustracje zabrałam w sobie wszystkie siły i grzecznie ale dobitnie przywołałałam ją do porządku. Pamiętam ile mnie to kosztowało stresu, serce waliło jak szalone i ręce mi się trzęsły jak już z tamtąd wyszłam bo to zupełnie niepodobne do mojej osobowości i na prawdę musiałam się do tego zmusić. Ale wiesz co? Pierwszy raz czułam, że zareagowałam tak jak powinnam i nie pozwoliłam traktować się jak popychadło. Złóż sobie taką samą obietnicę i dotrzymaj jej dla samej siebie, bo jesteś warta tego, żeby dobrze Cię traktować i żaden lekarz, aptekarz, prawnik, czy sklepikarz nie jest lepszy od Ciebie i nie ma prawa się na Tobie wyżywać!

Dziękuję, jesteś kochana! Obiecuję, że się postaram. Masz absolutną rację. I wiem, że też będzie mnie to dużo kosztowało, tak jak Ciebie.
    Ale niestety tak już jest, jak się nie jest stanowczym i pewnym siebie to w życiu się nic nie uzyska. Człowiekowi miłemu można zawsze naubliżać, bo przecież nie zareaguje na to. Zupełnie jak w pracy - dobrego pracownika zawsze będą wykorzystywać, bo wiedzą, że i tak wykona wszystkie powierzone zadania.
    Tak sobie teraz myślę, że już nawet nie musiałam w trakcie tej całej "wizyty" wchodzić z babskiem w dyskusję tylko na końcu dodać parę słów od siebie.

roma lubi tę wiadomość

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiesz, ja też taka byłam. A kiedy ktoś mnie tak potraktował a ja się nie obroniłam to potem czułam się strasznie źle i miałam spieprzoną resztę dnia. Za którymś razem obiecałam sobie, że to był ostatni raz i że kolejnym razem powiem co myślę. I kiedy przyszedł taki moment, że "Pani z okienka" zaczęła na mnie wyładowywać swoje frustracje zebrałam w sobie wszystkie siły i grzecznie ale dobitnie przywołałałam ją do porządku. Pamiętam ile mnie to kosztowało stresu, serce waliło jak szalone i ręce mi się trzęsły jak już z tamtąd wyszłam bo to zupełnie niepodobne do mojej osobowości i na prawdę musiałam się do tego zmusić. Ale wiesz co? Pierwszy raz czułam, że zareagowałam tak jak powinnam i nie pozwoliłam traktować się jak popychadło. Złóż sobie taką samą obietnicę i dotrzymaj jej dla samej siebie, bo jesteś warta tego, żeby dobrze Cię traktować i żaden lekarz, aptekarz, prawnik, czy sklepikarz nie jest lepszy od Ciebie i nie ma prawa się na Tobie wyżywać!

tez kiedys byłam taką cichą myszką,bałam sie odezwac...teraz wiem ze jesli ktos zle mnie traktuje to zupełnie odwrotnie reaguje,bardzo grzecznie ale stanowczo mówie co mysle,czasem nawet sie usmiecham,są momenty kiedy pokazuje tez swoje pazurki,jednak wiem ze zdecydowanie ale spokojnie warto powiedziec tej osobie kim jest i w jakim celu,nie warto dac sie sprowokowac.Najgorzej zniżyc sie do poziomu przeciwnika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 21:11

roma lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna... uwielbiam określnie "jajca" :D
    Co do demonów seksu --> w środowisku krążą też opinie, że czasem "raz a porządnie" jest lepiej niż "7 razy po troszeczku". Nie wiem ile w tym prawdy, natomiast mam taką znajomą, która przez jakieś 7 lat myślała o dziecku, ale nie chciała się diagnozować i uznała co będzie to będzie, zmieniła pracę na wyjazdową i w domu bywała tylko w weekendy --> po 2ch miesiącach weekendowego seksu efektem była książkowa ciąża i zajebiaszczy syn :-)

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę kochana! Pierwszy raz jest najtrudniejszy ale warto! Oszczędzisz sobie zespsutego humoru i odtwarzania w głowie scenki, jak mogłaś się zachować. Matko, jak ja to dobrze znam... Każdy mógł wryć się przede mną do kolejki, odesłać mnie z kwitkiem kiedy szłam do sklepu z uzasadnioną reklamacją i warczeć na mnie bo sam miał zły dzień. Musisz się zmusić do tej zmiany - zobaczysz, że poczujesz się lepiej. A teraz olej to głupie babsko i powiedz sobie, że przecież ona nie jest dla Ciebie nikim ważnym wiec nie warta jest Twoich nerwów.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions no to naprawdę na wredną babe trafiłaś!! wrrrr...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dasz radę kochana! Pierwszy raz jest najtrudniejszy ale warto! Oszczędzisz sobie zespsutego humoru i odtwarzania w głowie scenki, jak mogłaś się zachować. Matko, jak ja to dobrze znam... Każdy mógł wryć się przede mną do kolejki, odesłać mnie z kwitkiem kiedy szłam do sklepu z uzasadnioną reklamacją i warczeć na mnie bo sam miał zły dzień. Musisz się zmusić do tej zmiany - zobaczysz, że poczujesz się lepiej. A teraz olej to głupie babsko i powiedz sobie, że przecież ona nie jest dla Ciebie nikim ważnym wiec nie warta jest Twoich nerwów.
    Ja się nauczyłam postępowania od jednej takiej Pani ode mnie z pracy, która za każdym razem, kiedy jakaś franca była dla niej niemiła, chamska, wulgarna, zadawała proste pytanie - "ale dlaczego Pani jest taka nieuprzejma/niemiła?". Uwierz, że nie trafiłam na chama, który by się nie zmieszał i nie zmienił nastawienia. Takie proste pytanie, a każdemu robi się głupio, bo się nie spodziewa:)chyba właśnie o to chodzi, żeby uświadomić tej drugiej stronie złe zachowanie, zrozumienie tego jest szalenie wstydliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:07

ScarlettKate, roma, Jagna 75, minions lubią tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Marti2015 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Zdecydowanie się zgadzam i cieszę się, że będziemy wszystkie razem "działać" i się motywować już niebawem :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cos lekko plamie,taki brudny sluz,tylko jeszcze za wczesnie na @ bo piec dni temu pokazał sie sluz płodny.Tak miałam cykl wczesniej kiedy zaszłam w ciąze,tez zaraz po dniach płodnych przez kilka dni plamiłam,potem było pare dni czysto i potem juz @ przyszła.Troszke czuje jajniki,poza tym jeszcze bez objawów na @.Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie...mam nadzieje ze @ dopiero za tydzien zawita.Dzis 21 dni po por.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ja cos lekko plamie,taki brudny sluz,tylko jeszcze za wczesnie na @ bo piec dni temu pokazał sie sluz płodny.Tak miałam cykl wczesniej kiedy zaszłam w ciąze,tez zaraz po dniach płodnych przez kilka dni plamiłam,potem było pare dni czysto i potem juz @ przyszła.Troszke czuje jajniki,poza tym jeszcze bez objawów na @.Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie...mam nadzieje ze @ dopiero za tydzien zawita.Dzis 21 dni po por.
    Jagna to my razem będziemy @ przyjmowac. Będzie raźniej

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Iwona92 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam napisać coś o sobie i o moich problemach, a wiec w maju poszłam do ginekologa i po usg stwierdził że jest wszystko dobrze, skierował mnie na badania krwi czy wszystkie hormony itd sa w normie, po badaniach stwierdził że musze brac euthyrox 50. Jak zapytalam czy wszystko jest dobrze i czy to nie przeszkadza jak bym chciała sie starać o dziecko to mi powiedział ze jestem jeszcze młoda i że nie będzie u mnie żadnego problemu z zajściem w ciążę. Jak poszłam na kontrole przepisał mi luteine na wyregulowanie cyklu i siofor 500 bo stwierdził że jest gruba i to mi pomoże schudnać. Modelką co prawda nie jestem, mam kilka kilo wiecej ale nie żeby od razu że za gruba. Więcej już nie poszłam do niego, bo tylko raz mi zrobił usg, a tak to tylko rozmowa ok. 5 min i koniec wizyty. 25grudnia miałam okres i następny miałam już miałam 1 stycznia, i to był pow9d dla którego zdecydowałam sie iść do innego lekarza. On już po pierwszej wizycie powiedział mi że mam zespół policystycznych jajników i prawdopodomnie chorobe hashimoto co się później potwierdziło, wtedy miałam robiony monitoring i była owulacja ale bardzo późno, w sumie miałam nadzieje że się udało bo okres nie przychodził, ale jednak sie zjawił. Dalej biore euthyrox 50 i jeszcze bromergon. W tym tyg byłam u niego, teraz czekam na okres i zaczynam z CLO w 10-12 dc mam do niego iść na usg i mam dostac zastrzyk na pęknięcie pęchęrzyka. Mam nadzieje że się uda

km5stgf676mwvjht.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ