X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Ja mialam tak w 1 ciąży że myślałam że okres a że po 2 dniach plamienia tylko to zrobiłam test i byłam w szoku . Tego Ci życzę;)))

Dodam tylko, że u mojej przyjaciółki lekarz po badaniu usg stwierdził, że ma początki nowotworu w macicy, teraz nowotwór ma 7 lat, a jego mama ma się świetnie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To naprawdę fajny ten "nowotwór " ;)))

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki za wysoką bete!!

Jutro mam dostac okres, ale jakos brzuch tak nie boli okresowo.
    Dzisiaj rano wymioty- tlumacze sobie to wczorajszym mocnym drinkiem.
    Jedyne piersi takie "marne".
    Ciekawe, moze jeszcze bede sobie pluć w twarz, ze wypilam drinka.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    U mnie zalamka... Na usg lek stwierdził że owulacji nie bedzie. I zaproponował kuracje tabl. anty kolejny raz nie zgodziłam się (to na nfz) i zapytałam co z clo? a on że z tym do kliniki bezpłodności mam isc bo on nic nie poradzi nie wie co i jak i tyle..... załamka....:(

Od nast cyklu mam brac clo to zalecenie od prywatnej i gin i jak sie nie uda to potem klinika. Czy wszystkie są prywatne czy są jakieś na nfz?

Kurcze,do kogo ty poszłas dziewczyno,lekarz który nie wie albo boi sie Clo???Idz do innego,bo ten jakis z choinki sie zerwał

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny juz czekam na wypis,wczoraj się odzywałam bo leżałam na oiom-ie do 20,a jak mnie przywieźli na oddział to walczyłam z mdłościami i poszłam spać.

Jajowody mam drobne, ale doktor znalazł ogniska endometriozy małe i jeden jajnik wyglądał na po stanie zapalnym i z niego musieli pobrać wycinek do badania histopatol.powiedział ze wszystko będzie dobrze ze napewno mogę być w ciąży, z e stymulacja póki co czekamy na wyniki badania tego jajnika.
    Przebadal mnie chyba dokładnie bo mam aż 5 zalepionych dziurek,nic mnie nie boli,tylko klatka piersiowa po tych gazach i lekko krwawie,najgorszy dl
    a mnie był ten cewnik...

Dziękuję ze byliście myślami przy mnie!!!
    Ciesze sie ze juz po wszystkim,mam nadzieje ze teraz obraz lepszy bedzie miał lekarz i bedzie miał pomysł na ciebie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 12:31

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj lub jutro powinnam dostać @, a tu mnie jakoś dziwnie prawy jajnik kłuje. Nic już nie rozumiem. Czy to po CLO tak inaczej @ jest odczuwana?

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, oby to jednak była @, u mnie przychodziła obfita i bolesna po poronieniach...

AniaStaraczka - juhu, wszystko będzie dobrze! Musi być!

Dobrego dnia dla wszystkich Nas!

Ide zobaczyc dzis po pracy czy w osrodku jest jakis gin,zapisze sie na wizyte,sprawdze choc co we mnie siedzi.Jeszcze plamie a to juz 28dzien po por.Ten jajnik nadal czuje ale nie wydaje mi sie by to byl objaw @.Musze sprawdzic czy cos nie zostało jeszcze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    A ja dzisiaj lub jutro powinnam dostać @, a tu mnie jakoś dziwnie prawy jajnik kłuje. Nic już nie rozumiem. Czy to po CLO tak inaczej @ jest odczuwana?
    Tak samo.
    Ja nie odczuwalam roznicy :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dodam tylko, że u mojej przyjaciółki lekarz po badaniu usg stwierdził, że ma początki nowotworu w macicy, teraz nowotwór ma 7 lat, a jego mama ma się świetnie;)

Tez ci zycze takiego :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    U mnie zalamka... Na usg lek stwierdził że owulacji nie bedzie. I zaproponował kuracje tabl. anty kolejny raz nie zgodziłam się (to na nfz) i zapytałam co z clo? a on że z tym do kliniki bezpłodności mam isc bo on nic nie poradzi nie wie co i jak i tyle..... załamka....:(

Od nast cyklu mam brac clo to zalecenie od prywatnej i gin i jak sie nie uda to potem klinika. Czy wszystkie są prywatne czy są jakieś na nfz?

Ja też w cyklu niby bezowulacyjnym zaszłam w ciążę a dwóch lekarzy spisalo cykl na straty. Wiadomo że nie zawsze cykl jest owulacyjny ale nie zawsze jest tak jak lekarz mówi, wszystko zależy w którym dniu cyklu jesteś i czy w ogóle jest jakiś pecherzyk choćby malutki.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Tak samo.
    Ja nie odczuwalam roznicy :-)

Dobrze by bylo gdybyscie obie jakims pozytywnym testem zarzuciły bo dawno jakichs swieźynek nie bylo :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po CLO mam jakąś @ niekoniecznie w formule hmm....stałej, kurka nie miałam tak jeszcze,miałam 3 pęcherzyki, więc może stąd elementy "niepłynne".... jakoś tak dziwnie mi, ale to mój pierwszy cykl z CLO, więc nie wiedziałam, czego się mogę spodziewać, jak pójdę na monitoring do mojego gina to go wypytam

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dobrze by bylo gdybyscie obie jakims pozytywnym testem zarzuciły bo dawno jakichs swieźynek nie bylo :-)

Jagna - w moim przypadku to byłby prawdziwy cud! Bo jestem nastawiona na @ z tego względu, że byłam 7dpo u gina i powiedział mi, że nic nie będzie.

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane dawno mnie nie było,badania,badania,badania....mój segregator z badaniami grubszy niż z zeznaniami podatkowymi

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę hurtowo Bedziemy testować .Boże trzymam Za was kciuki mam nadzieję, że w końcu się Wam się uda, nie takie cuda tu się zdarzały

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po minutoringu, z prawej strony 2 pęcherzyki dominujące 15 mm i jeden 12-13 mm, z lewej sama malizna i duzo, endo ładne. Jeszcze dzisiaj ostatnia dawka clo więc pewnie troche podrosną pęcherzyki, ale liczymy na prawą stronę :)

Ladybird:) lubi tę wiadomość

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

na polnej w poznaniu jest na nfz, musisz miec skierowanie, terminy jakos na koniec czerwca teraz sa
    w bydgoszczy tez jest na nfz, tez potrzebujesz skierowania, terminy troche krotsze

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    Cześć kochane dawno mnie nie było,badania,badania,badania....mój segregator z badaniami grubszy niż z zeznaniami podatkowymi
    To tak jak u mnie...A wiadomo już coś?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Jagna - w moim przypadku to byłby prawdziwy cud! Bo jestem nastawiona na @ z tego względu, że byłam 7dpo u gina i powiedział mi, że nic nie będzie.

Tu sie cuda zdarzajà wiec nie bój nic :-)

mamakejti lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes to Twój gin jakiś jasnowidz ,że potrafi stwierdzić w 7dpo że cykl stracony. Szok . Myślę że szansę są duże

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ