SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie! Postanowiłam podzielić się z Wami moim przemyśleniem. Ostatnio gadałam z ginem, że przy płodności ogromne znaczenie ma stres oksydacyjny (i dla jajek naszych i dla nasionek). Ja w moją szczęśliwą ciążę zaszłam na bardzo dalekich wakacjach, bez dostępu do laptopa i komórki i w ogóle mediów przez 15 dni. Nawet nie celowałam w ciążę, a przywiozłam pięknego souvenira z wakacji;) może to jest kurka klucz? Słońce, relax, drinki, odcięcie od świata.....to oczywiście jest aktualne dla dziewczyn z niepłodnością idiopatyczną, bo ja mamy już diagnozę, to trzeba działać zgodnie z zaleceniami gina!

pyatii, 230515 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam idiopatyczną :P I właśnie walcze o pozytywne nastawienie :) Mąż mi bardzo pomaga. Uda nam się :)

mamakejti, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Ja mam idiopatyczną :P I właśnie walcze o pozytywne nastawienie :) Mąż mi bardzo pomaga. Uda nam się :)

bez pomocy męża ani rusz;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    il
    cookiemonster wrote:
    Opolanka, może to Czarnobyl - miałyśmy wtedy roczek, kto wie, tak wiem, że to spiskowa teoria, ale faktycznie jest nas tu sporo z tego rocznika.
    Dokładnie o tym myślałam... Znam spiskową teorię... Zwiększona ilość chorób, wiąże się z większą profilaktyką badań. Im więcej i częściej przeprowadza się badania, tym więcej i częściej odnotowuje się przypadki zachorowań. Niby logiczne, jednak wydaje mi się, że coś w tym 85-86' jest... Rocznik mega wyżu demograficznego, ostatni rocznik ośmioklasowych podstawówek... no wyjątkowe jesteśmy:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Niezła fotka, pyatii :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana ja jestem w ciazy i mam torbiel to są torbiele krwotoczne tak mi mówił lekarz i mówił w środę.mi teraaz że taka torbiel.może się utrzymać do 3 miesięcy aale nie jest to groźne to się samo wchłonie jak siniak tak mi tłumaczył lekarz ja mam torbiele od 15 roku życia i wiem z doświadczenia ze bolą ale seks pomaga bo kutasek masuje torbiel i znika tak samo jak siniaka się masuje i znika szybciej

230515 czyli juz wiesz jak sie z nim rozprawic,kutasek w ruch i rano w poludnie i na wieczór... :-)

230515, Elina lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    No niby wiadomo ,wszystko na pograniczu normy, przez progesteron inne wyniki się trochę rozjeżdżają ,jeszcze czeka mnie endoskopia macicy, rezonans przysadki bo trochę fsh za niskie ach....czuje się jak królik doświadczalny, najśmieszniejsze ze ten cykl zupełnie bez niczego i takiej ładnej temperatury to w życiu nie mialam,możecie zerknąć- może jakiś cud hehe, a i jeszcze nie mam praktycznie Wit. d w organizmie:-(

Faktycznie ten twój wykres to do nieba az poszedł,nie mozliwe ze test negatyw

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Hej dziewczynki mało dziś pisze bo trochę jeszcze przysypiam po wczorajszym zabiegu,trochę mnie ta klatka jeszcze boli,najważniejsze że już jestem w domu.
    Teraz czekam na wynik badania histopatologicznego i zobaczymy co dalej działać:) ciesze się bo w karcie wypis owej napisali ze przeplukali jajowody,pozbycie się jakiś zrostów endometrialnych i pobrali wycinek jajnika oby wszytko wyszło z nim dobrze, ale gin mówił o stanie zapalnym,tylko zobaczyłam słowo biopsja i się przestraszyłam

Wszystko bedzie dobrze,a kiedy reszte wyniku bedzie?
    Odpoczywaj,ja tez dzis troche odpuscilam neta,z męzem filma oglądalismy-"San Andreas" polecam,wciàga od poczàtku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Niezła fotka, pyatii :)

to mój sierściuch kochany :D jeden z dwóch

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Opolanka, może to Czarnobyl - miałyśmy wtedy roczek, kto wie, tak wiem, że to spiskowa teoria, ale faktycznie jest nas tu sporo z tego rocznika.

Tez mysle ze te rózne mutacje chorób,nowotwory czy problemy z zajsciem i utrzymaniem ciàzy to efekt czarnobyla...chodzilam do szkoly kiedy przechodzilo sie kwarantanne,piło sie ochydny płyn lugola(mialam 11 lat)pamietam ten dzien....a teraz prawie kazda z nas ma problem z tarczycà...Z mojego rocznika jakies szesc lat temu przeszla fala zachorowan na nowotwór,kilku znajomych ze szkoly,z osiedla pozegnalo sie wtedy z zyciem.Od paru lat zbiera sie źniwo tej katastrofy,my równiez jestesmy poniekąd częscią niej...Teraz opisujà ze wtedy tak groznie nie bylo,ze skarzenie ma mniejszy promien a promieniowanie nie jest takie duze jak twierdzono.Potrafià ubarwnic historie by sie tego nie czepiano w dzisiejszych czasach

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:

Nie ma innej opcji :-) !!

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    to mój sierściuch kochany :D jeden z dwóch
    Ja swojego gangstera musiałam uspic,bardzo nas to dobiło...w sobote poroniłam a we srode kota jechałam uspic,zachorował na białaczke :-(
    Mój aniolek ma zatem swojego kotka w niebie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Który dzień cykl, ile miał największy widoczny pęcherzyk?
    Już kiedyś pisałam o swojej drugiej biochemicznej, ale powtórzę - byłam u ginekologa w 14dc (cykle mam długie ok 33-35 dni). Mówię mu, że dwa cykle temu miałam ciążę biochemiczną z owulacji w 24 dc, że ogólnie owulacja raczej jest później niż wcześniej. On patrzy w monitor i mówi - z tego nic nie będzie, nie ma szans na owulację w tym miesiącu. Trzy razy pytałam czy jest pewny - tak, na 100%. Ponieważ jestem uparta to i tak robiłam testy owu i za trzy dni test owu był pozytywny, a 13 dni po teście owu beta pozytywna (30). Także rób testy dalej, lekarz nie jest Bogiem.
    Co do klinik, słyszałam, że na Śląsku w Bytomiu jest jakaś darmowa, ale opinie są niezbyt dobre.

U mnie 11 dpo, testy neg, temp mocno w dół i wychodzi na to, że okres jest tuż-tuż. Czy to bromergon mógł skrócić fazę lutealną?
    Pnopowiedzialze w prawym wiele niedużych a w lewym jeden ok 1 cm. Ale mam dlugie cykle więc poczekam powalczebo organizm daje znac ze owu sie mimo wszystko zbliża i mam nadzieję ba! Wierzę że będzie. Walczę do konca a jak nie od nast cyklu clo. Trochę mi bylo przykro bo mialam urodziny wczoraj ale jest juz ok :-)
    Dobrej nocki :-*

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kurcze,do kogo ty poszłas dziewczyno,lekarz który nie wie albo boi sie Clo???Idz do innego,bo ten jakis z choinki sie zerwał
    Poszłam bo myslalam ze cos nowego w końcu powie. Na dodatek powiedział że maja stary sprzęt i ledwo znslazl jajniki. Porażka. Po waszych postach mam sile i nadzieje.
    Dziękuję ze jesteście :-*

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• silvia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Też mi ginekolog mówił coś od endoskopii macicy. A jaką masz prolaktynę? Też mam nisko wit.d i niski progesteron - ale za to za dużo prolaktyny:)
    Miałaś robione ureaplasmę, mycoplasmę, chlamydię?

Wiesz kurczę prolaktyna 95 wiec ładna, więc liczę ze ze jak nic nie wyjdzie to mize endoskopia cis pokaże

Starania od marca 2014
    4 ciążę biochemiczne[*],1poronienie
    Niski progesteron,niedobór wit.d3
    09.05.2016 hsg+laparoskopie,histeroskopie
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Faktycznie ten twój wykres to do nieba az poszedł,nie mozliwe ze test negatyw

No powiem ci Jagna że zgłupiałam już aż boję się dalej testować, dla mnie ta temperatura to też kosmos jakiś a dziś dalej 37,1

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Pnopowiedzialze w prawym wiele niedużych a w lewym jeden ok 1 cm. Ale mam dlugie cykle więc poczekam powalczebo organizm daje znac ze owu sie mimo wszystko zbliża i mam nadzieję ba! Wierzę że będzie. Walczę do konca a jak nie od nast cyklu clo. Trochę mi bylo przykro bo mialam urodziny wczoraj ale jest juz ok :-)
    Dobrej nocki :-*
    Kochana walcz i trzymaj się mocno No I STO LAT! ja za to mam urodziny dzisiaj ale numer życzę Tobie kochana samych pozytywnych myśli i przesyłam pozytywne fluidy

ScarlettKate lubi tę wiadomość

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • silvia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wszystko bedzie dobrze,a kiedy reszte wyniku bedzie?
    Odpoczywaj,ja tez dzis troche odpuscilam neta,z męzem filma oglądalismy-"San Andreas" polecam,wciàga od poczàtku

Nie martw się się na zapas, zrelaksuj się kochana przytul do męża i spędz miło Weekand. Na pewno wszystko będzie dobrze ,sciskam

Starania od marca 2014
    10.07.20016 [ *]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko ja miałam laparoskopie nie hsg.

Jagna wynik biopsji jajnika ma być za ok 2 tygodnie,jakiś jeszcze płyn pobrali z otrzewnowej do badania i tez wynik podobnie będzie.
    Przrstudiowalam raz jeszcze moja kartę wypisu i odszyfrowalam ze gruczolistość środmaciczna miednicy mniejszej to po prostu endometrioza,mówił mi gin ze znalazł jakieś pojedyncze ogniska endometriozy,w szoku jestem,nie przypuszczałam ze mogę mieć nawet lekka endometrioze.do tego ten zapalony jajnik i zrosty.ale ciesze się ze coś zostało zrobione i nawet gin mówił ze dobrze ze zadecydował poszerzyć ta diagnostykę, mam teraz czekać na wynik i zobaczymy co dalej ze stymulacja

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • 230515 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    230515 czyli juz wiesz jak sie z nim rozprawic,kutasek w ruch i rano w poludnie i na wieczór... :-)

Eee, tak jest! Wykonać! ;-)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Mama Krzysia z wadą serca 23.05.15 - 28.05.15 [*]
    Tęsknię.
    ......................................................................
    7u223e3kljsf91c9.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ