X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Aj to może jakiś znak :D

Ale żebym żadnych objawów nie miała? :(

No jak nie masz... grube endo, brak obolałych piersi...

sayuri lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri to czekamy :) ja dziś 30 dc. Wczoraj miałam wrażenie, że zbliża się @, dziś mniej. Do jutra :)

sayuri lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pogesteron mogę sprawdzić 5 dpo czy jest lepiej 12 dpo?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, ze szczyt osiąga 7 dpo...

• sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No jak nie masz... grube endo, brak obolałych piersi...

A to piersi nie powinny boleć? bo ja jestem święcie przekonana, że tak...

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Ja czytałam, ze szczyt osiąga 7 dpo...
    Ja nie mogę zrobić 7 dpo mogę Aby W te dni więc jak lepiej?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

cholercia, a to nie Ty pisałaś, że Cię nawet piersi przy luteinie/dupku nie bolą jak zazwyczaj w nieudanym cyklu?
    jeśli się pomyliłam, to sorry najmocniejsze!!!!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moga bolec albo i nie (na początku) to tak jak jedne maja mldlosci i zachcianki a innej nie

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly wrote:
    Gin mówi że możliwe że któryś z nich uwolnił komórkę i jakoś mi to medycznie opowiedział jakby reszta dostała impuls ze jeden pęcherzyki pękł i robota załatwiona i reszta zaczęła się zapadac.
    Możliwe, ze jeden pecherzyk pekl i przyblokowal resztę. Skoro pekl to musialo dojsc do owulacji. Lekarz nie widzial plynu w zatoce duglusa?
    Chyba, ze jeszcze cis innego...

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Mnie nigdy piersi nie bolały, ani przed okresem, ani w udanym cyklu :-)

sayuri lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może pisałam,bo to prawda,że przy luteinie nie bolały. Kurde do środy chyba zejde na zawał....
    Michasia dałaś mi nadzieję. Mnie czasem bolały od któregoś dnia po owulce.. Ale teraz nic. Jak jutro nie przyjdzie @ to w środę idę na betę. Pierwszy raz w życiu :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór,piękne cztery strony do przeczytania miałam,fiu fiu :-) w pracy nie było czasu zerknąc w telefon no i zaleglosci mam...

Ja chyba po dupku miałam taki brzuch jak balon,bolały piersi jak cholera,biustonosza nie mogłam sciągnąc i podbrzusze dziwnie bolało(na okres inny ból).Ponoc po lutce nie ma sie przewaznie tych objawów,albo nie az tak odczuwalne.
    Dziewczyny,jesli testujecie to wazne by czekac na termin @,ewentualnie poczekac ze dwa dni jeszcze albo zrobic bete,bo w moim przypadku test wyszedł negatywny w terminie @ a za trzy dni dopiero pozytyw

To nie prawda ze rzadko pierwszy cykl z clo konczy się ciązą,nie ma reguły,tutaj na naszym wątku sporo dziewczyn nie zaczęło drugiego cyklu w tym i ja,tak więc szansa jak kazda.Dobry monitoring to podstawa,przynajmniej pierwszy cykl powinien byc tak monitorowany aby wiedziec w którym dniu cyklu przynajmniej jeden jajec osiągnie swą dojrzałosc,no i czy pękają nasze jajusia.Oczywiscie nasze endo tez wazne więc nie zapominajcie pytac o jego wymiary.

MonaLiza,mój mąz ma do wszystkiego dystans,nawet jak na tescie były dwie kreski to cieszył sie jak odbierał bete dopiero,na wizyty jezdzi ale za kazdym razem musze tłumaczyc to co do mnie lekarz mówił bo on nie rozumie nic z tego.Poza tym im mniej wie tym spokojniejszy,chciałabym tak.Choc ja i tak nie nakręcam sie tak jak niektóre dziewczyny...życie ucieka zyjąc tylko staraniami od testu do testu,a im mniej bedzie sie o tym myslało,szybciej spełni sie nasze pragnienie.

Mamakejti twój mąz z pewnoscią zasłuzył na te odznake,moze któregos dnia dostanie ją z samych rąk pani premier :-)

Atena,jesli twój lekarz nie ma czasu by przyjąc cię w trakcie stymulacji na monitoring to lepiej zmien tego lekarza,bo z pewnoscią duzo stracisz.Moze efekty po clo będą ale z takim lekarzem to wiele przegapisz.CLO to jedno,ale monitoring w tym wszystkim najwazniejszy by wiedziec kiedy,gdzie i jak :-)

Wedmoczka,dziwne te twoje wizyty,dziwni lekarze chyba,znajdz jakiegos konkretnego bo ci to za duzo czegos wąchają..
    Ja na pierwszym cyklu z clo dostałam Ovitrelle,clo brałam 4-8dc i 11dc był monitoring,12dc miałam sobie zrobic zastrzyk.Chyba intuicyjnie mi go dał,bo nie było mozliwosci zrobic usg i sprawdzic czy pęknął jajec bo były swięta.
    Jedyne co ci moge rzec to by @ do ciebie nie przyszła,bys zaciązyła mimo tych dziwnych zwidów lekarzy

Natkac jesli skonczyłas lutke to do trzech dni powinna przyjsc @ najpózniej do 10 dni,jesli nie przyjdzie a bety nie będzie pozytywnej trzeba jechac na wizyte zrobic usg,ale w większosci przypadkach jesli ciązy nie ma to @ po trzech dniach jest.Test zrób cztery dni po ostatniej tabl.lutki,a najlepiej bete

Sayuri,nadzieje trzeba miec póki @ nie przyjdzie,wszystko jest mozliwe bo kazda z nas jest inna i u kazdej z nas będzie to inaczej się działo.Dobrze ze dopiero beta po terminie @ będzie robiona,mądra dziewczyna jestes :-)

Amc,kurczaczki gdzie u ciebie cos takiego,nawet nie wiem co to...ropa to tylko jako paliwo mi sie kojarzy z Arabami dosłownie ewentualnie pod zębem i nic poza tym.Az poczytam z ciekawosci..tez pojutrze ide na posiew,oby u mnie jaka benzyna nie wyszła :-(

Ana zrób progesteron 5 dpo,tylko powiedz lekarzowi w którym dniu go robiłas zeby miał swiadomosc ze teoretycznie moze byc wyzszy

sayuri lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna nasza bogini mądrości :) piszę z telefonu i trudno mi napisać wszystko,co myślę, ale ogółem pocieszylas mnie i uspokoilas. Mam ogromną nadzieje,że to już, ale z drugiej strony jestem tak pechową osobą, że to za dużo byłoby szczęścia dla mnie. Wytrzymać jutro....

MonaLiza kiedy testujesz?

poziomkowa lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri,ja całe zycie mam pod górke,staram sie o dziecko od czterech lat,w koncu jak zaszłam to poroniłam ale nie ustępuje i wciąz z podniesioną głową ide przed siebie.Wszystko zawdzieczam sobie,swej uparosci bo trudno o cierpliwosc,więc nawet to mnie nie złamało.Wiem ze warto czekac,warto cos zrobic w tym kierunku,nie siedziec z załozonymi rękoma i tylko czekac na cud.Cuda sie zdarzają ale ludziom wytrwałym i silnym.Jesli nie bedziemy bac sie porażek,nasz los sie odmieni,spełni sie to czego pragniemy najmocniej.

Uciekam do łózeczka,wczesnie musze wstac do pracy,pewnie popołudniu sie odezwe.
    Zabieram sie jutro za pieczenie zajączków z ciasta,moze starczy czasu by koszyczek z ciasta zrobic,swięta juz tuz tuz.Spokojnej nocy,niech mój aniołek nad wami czuwa.

Jesli dobrze pójdzie to poswięce i swoje jajca w wielką sobote,prawie będą rosły przez swięta,z takich poswięconych z pewnoscia cos wyjdzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 00:08

atena87 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do clo i szans na zajscie. Mam dwie kolezanki co sie staraly o drugie dziecię i obie w trakcie clo zaszly. Jedna z nich starala sie rok i w drugim cyklu zaszla

nowy początek 12-2015
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ciąża u kogoś innego to nadzieja dla Nas. Jak komuś sie udało to w końcu Nam też

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Każda ciąża u kogoś innego to nadzieja dla Nas. Jak komuś sie udało to w końcu Nam też

Wystarczy w to wierzyc :-)
    Miłego dnia.U mnie snieg,biało

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak. Nas jeszcze czeka badanie nasienia jak w tym cyklu nie bedzie zielono na wykresie.
    Nie wiem jak wasi panowie ale moj sie strasznie zestresowal tym badaniem. Poczatkowo myslalam ze sama procedura go przeraza ale sie otworzyl i sie okazalo ze boi sie wyniku. A co jesli to jego wina? Co jesli "strzela slepakami"? No to bedziesz musial sie podkurowac proste. Ale i tak sie boi ;-) no bo jak z winy kobiety sie nie udaje no to trudno troche lekow stymulacji itd no ale jak facet ma cos nie tak z nasieniem to dla nich to jest jak wyrok. Plama na honorze...

nowy początek 12-2015
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Robiłam wczoraj te głupawe testy owulacyjne dwa razy... i nic nie wychodziło. Ohhh idę za waszą radę dziś podźwonię po innych lekarza może uda mi się gdzieś wcisnąć na ten monitoring wcześniej. Niby chyba coś się dzieje bo czuje mój prawy (silniejszy) jajnik i jest śluz ;) A słuchajcie jak to jest z tym siemieniem lnianym? mogę go pić/jeść cały czas?? bo wiesiołek to ponoć tylko do owulacji... wymyśliłam sobie że będę siemieniem zapijać Infoem może zneutralizuje ten okropny smak... Jak czytam o jakiś zastrzykach, które robicie sobie same to jestem lekko przerażona... ale staram się nie nakręcać.
    Miłego dnia Kobietki, głowy do góry idzie wiosna ;) Ona zawsze przynosi coś dobrego :D

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie 31dc, 15 dni po owu. W brzuszku ćmi, ale @ nadal brak. Dziś mam wyjazd, więc mnie nie będzie, ale zapewne do domu wrócę z testem. Albo może poczekam jeszcze jeden dzień.

A jak u Ciebie sayuri ?

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:08

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ