CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladybird:) wrote:Wróciłam z monitoringu do domu i dostałam brązowego plamienia mialyscie kiedyś tak ?
Monitoringu jeszcze nigdy nie miałam, nie wiem czym i czy różni się od USG jajników, ale kiedyś po "zwykłym" usg miałam plamienie, zadzwoniłam do lekarza i stwierdził że to nic niepokojącego że tak się może wydarzyć i jeśli samo nie przejdzie przez 24h to mam dać z nać, przeszło samo bardzo szybko.
Spokojnie na pewno nic się złego nie dzieje.Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Olcia1988 wrote:Tu czytalam o tym syropie nprtech.ehost.pl/Sluz_jakosc.html
Dziękinajciekawsze to światło... w życiu bym nie pomyślała. Ja to coś czuję że chyba muszę iść na urlop odciąć się od wszystkiego, nałapać nowej, swieżej energii, zrobić przemeblowanie w głowie i będzie dobrze
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Jak ja się ciesze że trafiłam na to forum, Boże w końcu znalazłam osoby, które podzielają moje bolączki i rozumieją, ja w koło nie mam z kim nawet pogadać, wszystkie koleżanki i znajome zachodziły w ciąże jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki...
Biedronka7 lubi tę wiadomość
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Olcia1988 wrote:Tu czytalam o tym syropie nprtech.ehost.pl/Sluz_jakosc.html
Też właśnie to czytałam - stosuje się praktycznie do każdego punktu.
Wiesiołka stosuje w prawdzie 2 miesiąc dopiero więc może musze jeszcze poczekać.
Ale coś czuje, że problemem może być woda - zalecane pic 1,5-2l dziennie ale ja naprawde musze się przemóc żeby tyle wypićStraszny mam problem z piciem wody nie rozumiem czemu
Ale mnie odtrąca:P
Syrop dojdzie w przyszłym cyklu.
Chociaż kusi mnie kupić żel conceive plus - nie dlatego że wierze w jego cudowne działanie - ale jest jedynym ktorego można stosować przy przytulanku a u mnie problem z kompletną suszą jest ogromny.
Może faktycznie do pełni szcześnia brakuje mi tylko tego śluzu? "Nośnika" dla żołnierzyków?Olcia1988 lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki, ja już po badaniu! Okazało się, że miałam sono hsg, czyli bez użycia rentgenu, pod obserwacją usg 3D, przy pomocy pianki kontrastującej. Badanie prawie nic nie bolało. Jeśli można tak powiedzieć i nie zabrzmi to idiotycznie, to lekarz był cudowny!
Delikatny, zagadywał mnie i studentkę (wyraziłam zgodę na jej obecność przy badaniu), cały czas mówił - "jeszcze nie przeprowadzam badania, dopiero się przygotowuję" - i tak aż do końca badania:) Wszystko pięknie pokazywał mi na usg, ale ja nie wiedziałam, że to już ten kontrast, myślałam, że coś się wpuszcza przed kontrastem, dlatego nic nie boli:)Jajowody całkowicie drożne, pięknie widoczne na usg z kontrastem, jako biała smuga, przesuwająca się aż do otrzewnej, macica też piękna, jak to lekarz stwierdził
Jeden malutki raz się kontrast zatrzymał, ale zaraz się przebił i popłyną dalej. Generalnie lekarz powiedział, że zdjęcia są książkowe i dziękował mi, że zgodziłam się na obecność studentki, bo dzięki temu miała okazję zobaczyć "idealny obraz drożności"
Bella93, Adziulka92, Ladybird:), Biedronka7, mamakejti, Olcia1988 lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jacie kręcę ile wy tu tego produkujecie
nie nadążam
Wczoraj nie dałam rady zajrzeć. Poniedziałki niestety są u nas w pracy najgorsze.
AMC gratulacje ! Niech dzidzinka sobie rośnie zdrowo i radosnych miesięcy oczekiwań !
Ladybird no to teraz czekam na komunikat u ciebie typu "są dwie krechy "
Poziomkowa ty kanibalutruskawki wcinalaś ? Jak tam monit ? Daj znać cos tam wychodowala !
Sayuri no szkoda ale trzeba być twardym a nie mientkim! Uda sie w przyszłym miesiącu!
Opolanka ja tez sie tak stresowałam tym badaniem, bo poczytałam internet ( samo zło ) i tam jedna dziewczyna opisała to jakby to jakaś totalna rzeźnia była !!! A tez mnie nic nie bolało, tylko ze tu w uk nie mowią z reguły jaki jest wynik i trzy miesiące sie stresowałam ze niedrożneAmc, Ladybird:), sayuri lubią tę wiadomość
Będzie córeczka -
ScarlettKate to my razem sobie poczekamy
trzymam kciuki by sie udało !!!
Holly dziwne to z tymi pęcherzykami u ciebieciekawe czemu tak jest ... Tak sobie pomyslałam ze moze akurat clo nie jest odpowiednie dla ciebie, moze dobrzeby było inny lek zastosować. To tylko takie moje rozważania ale zapytaj moze gina bo dziewczyny tu niektóre cos innego biorą.
A u mnie 17 dc i juz mnie zaczynaja cycki bolec, czyli pierwszy objaw @ jest
Będzie córeczka -
No to ja już po monitoringu...
Przez chwilę było nieciekawie bo bardzo miły Pan Doktor pytał 2x czy na pewno 12 dc bo jest trochę drobnych pęcherzyków i nic, już miałam zacząć się martwić kiedy przeszliśmy do jajnika nr 2
W lewym aktualnie zamieszkuje 22mm okrąglutki pęcherzyk - szkoda że jeden ale 1 to zawsze szansa > 0
Oglądam sobie właśnie go na wydruku i muszę Wam powiedzieć, że bardzo go lubię, roboczo nazywa się ping-pongiem.
Zalecenia, dzisiaj odpuścić od jutra co drugi dzień ciężka pracasugerować się bólem lewego jajnika.
Powiedział też, że jak nic tym razem nie wyjdzie to nie ma się czym martwić bo ogólnie od tego momentu szanse wynoszą w okolicach 25% - niezależnie od czegokolwiek.
No to u mnie tyledzisiaj lody pistacjowe, żeby nie być sądzoną o kanibalizm na truskawkach
:D
a tak w ogóle, to już drugi lekarz mówił żeby koniecznie pić infolic lub inofem bo ten mio-inozytol (chyba tak to się pisze) na prawdę pomaganie wiem, nie wnikam, piję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:04
Ladybird:), Biedronka7 lubią tę wiadomość
W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy
Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
Orzeł --> Ja wygrywam
Reszka --> Ty przegrywasz