X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Doznalam szoku!!! Wstałam do ubikacji patrzę a tu krew ,zywa jaskrawa. Jakby najbardziej człowiek nie patrzył to jestem ok 5 do 7 dni po owulacji . Wczoraj wzięłam progesteron. Nigdy w życiu tak nie miałam!! Czyżby te letrozole mi coś zakłócić mogło?! Ale wczoraj miałam usg przecież ginka by widziała..co myślicie?
    Moze to fasolka zapuszcza korzenie,pękło naczynko?

poziomkowa, Ladybird:) lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania mam już porobione, Amh fsh lh estradiol w 3dc i progesteron. Wszystkie były dobre nawet mąż zrobił badanie nasienia i jest ok. Cykle mam 30 dniowe. Wiem o monitorowaniu. Z resztą teraz też miałam monitoring tylko że bez wspomagany. Nowy cykl zaczynam od poniedziałku. Chyba że jednak coś się udało teraz w co ciężko mi uwierzyć po tylu porażkach. Więc się nie nastawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:19

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doznalam szoku!!! Wstałam do ubikacji patrzę a tu krew ,zywa jaskrawa. Jakby najbardziej człowiek nie patrzył to jestem ok 5 do 7 dni po owulacji . Wczoraj wzięłam progesteron. Nigdy w życiu tak nie miałam!! Czyżby te letrozole mi coś zakłócić mogło?! Ale wczoraj miałam usg przecież ginka by widziała..co myślicie?

Trzymam kciuki za legendarne plamienie implantacyjne!;) Nic innego! Trzymaj się Ladybird!

Ladybird:) lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Badania mam już porobione, Amh fsh lh estradiol w 3dc i progesteron. Wszystkie były dobre nawet mąż zrobił badanie nasienia i jest ok. Cykle mam 30 dniowe. Wiem o monitorowaniu. Z resztą teraz też miałam monitoring tylko że bez wspomagany. Nowy cykl zaczynam od poniedziałku. Chyba że jednak coś się udało teraz w co ciężko mi uwierzyć po tylu porażkach. Więc się nie nastawiam

Kinga, witaj wśród najdzielniejszych kobiet na OF! Trzymaj się nas, melduj, będziemy wspierać i dawać dobre rady! Głowa (i nie tylko) do góry i działamy!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz coś ode mnie, 21 dc, piersi zacznają boleć, staram się myśleć, że to przez luteinę, którą w tym sezonie polowań przyjmuję (w tamtym był dupek), dokładnie 8 dnia po IUI cholernie bolał mnie brzuch, naprawdę masakrycznie, aż chciałam nospę wziąć, ale zobaczyłam że wszystkie blistry mam ważne do października 2015....ech...czekanie wykancza psychicznie, testuję dopiero w poniedziałek....

ściskam Was mocno, kawowo i biorę się do pracy!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to ja się nie doszukuję - po tych kilkunastu cyklach ciąża wydaje mi się nierzeczywista. Poza tym każdy przechodzi to inaczej, a ja nigdy nie byłam zaciążona więc nie umiem się do niczego odnieść.

Powiem Wam, że mój mąż wczoraj ładnie zapytał co słychać, musiałam narysować schemat cyklu i drogę pęcherzyka - wyszło mi całkiem ładnie - ale potem skomentował, że jednak to wszystko przypomina mu Ptaka Dodo :D

A kwestii testowania to ja stawiam na 1 kwietnia - jak coś będzie nie tak zawsze mogę powiedzieć, że Prima Aprilis :D - to będzie jakiś 29 dc --> niestety u mnie z terminem spodziewanej @ mało to koresponduje, ze względu na cykle między ~30 a ~60 dni :)chociaż może po CLO i owulacji te cykle się trochę skrócą bo będzie jakiś ruch w hormonach a nie taki bezsens :D

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A teraz coś ode mnie, 21 dc, piersi zacznają boleć, staram się myśleć, że to przez luteinę, którą w tym sezonie polowań przyjmuję (w tamtym był dupek), dokładnie 8 dnia po IUI cholernie bolał mnie brzuch, naprawdę masakrycznie, aż chciałam nospę wziąć, ale zobaczyłam że wszystkie blistry mam ważne do października 2015....ech...czekanie wykancza psychicznie, testuję dopiero w poniedziałek....

ściskam Was mocno, kawowo i biorę się do pracy!

Musisz przerwac te cisze,swieze wirusy potrzebne,w tobie nadzieja

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 16 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Achciałam nospę wziąć, ale zobaczyłam że wszystkie blistry mam ważne do października 2015...

Mam znajomych chemików pracujących w firmie farmaceutycznej - ich zdaniem leki przez co najmniej 2 lata po upływie terminu ważności są w 100% zdatne do użytku. (nie licząc oczywiście tych w płynie krótkoterminowych --> zastrzyki, krople itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:41

Orzeł --> Ja wygrywam

Wysłany: 16 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

coś się kroi :D może mały wampirzaczek :D

Orzeł --> Ja wygrywam
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczynki tak bym chciała ale dużo tego i taka zywa jak z palca. W 1 ciąży miałam ale nie pamiętam jak wyglądała a teraz w tej co poronilam dopiero ok 10 dpo i to były brązowe plamienia bardziej. Dziś temp poszła wyżej niż wczoraj ale wzięłam progesteron . Dziś też wezmę ale myślicie że powinnam zadzwonić do ginki czy poczekać na rozwój sytuacji?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    mamakejti wrote:
    Achciałam nospę wziąć, ale zobaczyłam że wszystkie blistry mam ważne do października 2015... QUOTE]

Mam znajomych chemików pracujących w firmie farmaceutycznej - ich zdaniem leki przez co najmniej 2 lata po upływie terminu ważności są w 100% zdatne do użytku. (nie licząc oczywiście tych w płynie krótkoterminowych --> zastrzyki, krople itd.

Wszystko zalezy od przechowywania.Kiedy mialam praktyke w aptece,czesto bralysmy po terminie jakies suplementy,witaminy ale nie dluzej niz miesiąc po przekroczeniu daty.W Hurtowni czesto kupuje nabisl przeceniony z koncową datą jednak szybko go zuzywam,kto wie jakà droge to wszystko przeszlo i jak bylo przechowywane.Ale kiedy bylam w ciązy to juz nie tykalam produktów które byly po terminie.Tak wiec z lekami ostroznie,do miesiąca po terminue jeszcze jako tako lek mozna wziąc potem lepiej zachowac ostroznosc,czasem rózne czynniki mają wplyw i zwykla tabletka moze sie zamienic w trucizne albo dac niepozàdany skutek.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli to jednorazowe plum to normalnie nic innego jak implantacja! Zaciskam kciuki!
    Ja byłam trzy cykle na letrozolu i nic takiego się nie działo :-) to dobry znak!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczynki tak bym chciała ale dużo tego i taka zywa jak z palca. W 1 ciąży miałam ale nie pamiętam jak wyglądała a teraz w tej co poronilam dopiero ok 10 dpo i to były brązowe plamienia bardziej. Dziś temp poszła wyżej niż wczoraj ale wzięłam progesteron . Dziś też wezmę ale myślicie że powinnam zadzwonić do ginki czy poczekać na rozwój sytuacji?
    Wiesz,my mozemy tylko przypuszczac,ale z pewnoscià jesli mozesz zadzwonic do lekarza i zapytac to dzwon,bedziesz niec fachową ocene sytuacji.Bedziesz spokojniejsza

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 16 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew . Jesteście niezastąpione:**

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Witam Was przy kawusi :) ja chętnie zgłaszam sie na biorcę wirusków :)
    Angie ja ii tak trzymam kciuki za tego jednego Herkulesa, niech mu nie bedą straszne najodleglejsze czeluście bo niesie cenną przesyłkę :) moja kumpela od zawsze nazywa spermę listonoszami no i w końcu załapałam dlaczego :) wow kumata bestia ze mnie ;)

A ja rozmyślam co zrobic z tymi moimi wynikami i zdecydować sie nie moge. Najchętniej bym pojechała do pl ale juz mam cały urlop prawie zaplanowany, aj aj te dylematy :)

Haha dobre oby ten mój listonosz dostarczyl przesyłkę z dobrymi nowinami. Jeśli przyniesie mi @ to skarce go :-)
    Ok 2-3 dni przed @ mam takie libido że mogłabym cały czas i chcę jeszcze wtedy już wiem że z rana czeka na mnie krwawa marry :-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Musisz przerwac te cisze,swieze wirusy potrzebne,w tobie nadzieja

Jagna, czuję to brzemię odpowiedzialności;)

Ale tak serio jak już mnie cycuchy zaczęły boleć, to raczej już na @ czekam, byle nie do 33 dc jak ostatnio, bo się pochlastam....

Najchętniej juz bym pobiegła krwi spuścić na hcg, ale i tak wynik byłby niewiarygodny, więc normalnie porażka

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowcip dnia (choć ja się wkurzyłam)

Mój mąż oddał w mojej pracy moje zwolnienie z dnia, w którym miałam IUI, od ginekologa-położnika, dzwoni do mnie i mówi: dziwni ci ludzie u ciebie, Pani wzięła zwolnienie, zerknęła i mówi, GRATULACJE!!!!

Jakby kuźwa zwolnienie od gina dotyczyło tylko ciąży...ja pierdziele, a jaby o nowotwór chodziło, albo że bezpłodna jestem....

ludzie są jednak średnio rozgarnięci

f2w3skjotzzbwk43.png

Wysłany: 16 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 a gdzie Ty dokładnie mieszkasz w UK ?

H
    Mamakejkt nie przejmuj się.myślę że to nie po złości. Ludzie poprostu nie mają czasem pojęcia jaka to walka żeby mieć maluszka

mamakejti lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 16 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

Mój mąż oddał w mojej pracy moje zwolnienie z dnia, w którym miałam IUI, od ginekologa-położnika, dzwoni do mnie i mówi: dziwni ci ludzie u ciebie, Pani wzięła zwolnienie, zerknęła i mówi, GRATULACJE!!!!

Jakby kuźwa zwolnienie od gina dotyczyło tylko ciąży...ja pierdziele, a jaby o nowotwór chodziło, albo że bezpłodna jestem....

Wiesz co ..weź to jako przepowiednie, przecież nie możesz zawieść tej osoby hihi

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 16 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

no niestety - w takiej sytuacji ogólnie lepiej iść do rodzinnego i wyjęczeć L4 - nie powinien robić problemów - z drugiej strony ludzie są beznadziejni.

Orzeł --> Ja wygrywam
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ