X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Dnia zmykam do pracy

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.Ana.I wrote:
    Ania- wiec pewnie bede miec tak samo. Troche czytalam o tym i sie przerazilam jak na jakims forum opisywaly dziewczyny swoj "stan" po tym zabiegu. Jak by im pol wnetrzosci powyciagali.

No to ja się z tym nie zgodzę absolutnie,może one miały coś usuwane no cyste,ja miałam sprawdzenie,uwolnienie zrostów i pobranie wycinka z jajnika i na drugi dzień wyszłam ze szpitala,tydzień byłam w domu,na początku troszkę mnie tylko ciągnęło do przodu jakbym chroniła brzuch i dzień po bola zebra i klatka piersiowa od dwutlenku węgla który wpuszczają do jamy brzusznej podczas zabiegu żeby oddzielić od siebie narządy ale to tylko dzień po.
    Także inaczej jest jak jest badanie a inaczej jak się coś usuwa

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy moje blizny na macicy nie są powodem mojego problemu. Czytałam że przez to może być problem z zagniezdzeniem zarodka.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Właśnie planuję jutro skoczyć na betę, bo testom nie ufam :) Jaki miałaś wynik bety w 12dpo?
    26 z groszami :)

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh ja mam zamiar przytestować za tydzień... będę co prawda w 28dc... czyli właśnie 12dpo... i tu rozpocznie się w razie co moja panika czy mam od razu biec po dupka?? bo będę właśnie wtedy 1 dzień bez niego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:12

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było, bo zmieniłam CLO na Lamette ze względu na skutki uboczne po CLO - złe samopoczucie, mizerne endo i nie rosnące pęcherzyki. Potrzebuję waszej pomocy. Czy przy leczeniu CLO albo Lamettą któraś z was stosowała także Metforminę? Ja mam PCO i podobno w standardzie przy tym schorzeniu podaje się Metforminę, ale czy wtedy powinno się zrezygnować ze stymulacji? Macie jakieś doświadczenia, opinie swoich lekarzy w tym zakresie?

Gosposia
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jeden gin kazał połączyć clo i metformine. jednak zdecydowalam ze bede brala samą metę i sprawdzę jak moje jajniki bede na nią reagowac.
    na samo clo dobrze reaguję.

poza tym są badaia naukowe chyba z USA ze najlepsze skutki są po łącznym stosowaniu mety i clo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:01

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było, bo zmieniłam CLO na Lamette ze względu na skutki uboczne po CLO - złe samopoczucie, mizerne endo i nie rosnące pęcherzyki. Potrzebuję waszej pomocy. Czy przy leczeniu CLO albo Lamettą któraś z was stosowała także Metforminę? Ja mam PCO i podobno w standardzie przy tym schorzeniu podaje się Metforminę, ale czy wtedy powinno się zrezygnować ze stymulacji? Macie jakieś doświadczenia, opinie swoich lekarzy w tym zakresie?
    Ja co prawda tylko 2 cyklw z clo miałam, a na metforminie byłam i przed pierwsza ciążą i teraz. Miałam przyjmować leki cały czas, do czasu zajścia w ciążę i tak też robiłam. A przyjmowałam sporą dawkę, bo 2 tabletki glucophage xr 1000 (glucophage=metformina)

daktylek lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

moja @ sabotowała wyjazd chyba, bo biuro splajtowało...

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to będzie mój 2 cykl z clo (a może jednak nie będzie) i od poniedziałku biorę glucophage 1x1 po wynikach mojej insuliny... i mam zamiar to wszystko łączyć...
    Dziewczyny czegoś chyba nie rozumiem... Czemu Wy tak kombinujecie? nie ufacie swoim lekarzom? Coś Wam daje coś przepisuje zaleca jak brać a Wy kombinujecie po swojemu to trochę tak jakby sabotować kurację :P Tylko po co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:29

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Pszczczółka Znajoma

Wysłany: 24 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) dziś mam 11dpo i temp. wzrosła mi o 0,4stopnia. Proszę o trzymanie kciuków bo jutro testowanie

Podobno z Clo bardzo szybko się udaje. Pozdrawiam
    Życzę powodzenia

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka mam nadzieje ze i mi się uda,ja już po 6 stymulacji clo...;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • rybka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) mam do was kochane pytanie :-\ a wiec tak ginekolog kazal mi brac od piatego dnia cyklu Clo -moje pytanie to chodzi o to ze wczoraj zaczelam se plamic (bardzo delikatnie) dzis juz leci wiecej..pytanie me czy liczyc od wczoraj pierwszy dzien cyklu czy od dzis??? 8-) powodzenia wam wszystkim zycze :-) bede zagladac jak moge :-) a przy okazji zycze wesolych swiat <3 pozdrawiam <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:25

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    Hejka :-) mam do was kochane pytanie :-\ a wiec tak ginekolog kazal mi brac od piatego dnia cyklu Clo -moje pytanie to chodzi o to ze wczoraj zaczelam se plamic (bardzo delikatnie) dzis juz leci wiecej..pytanie me czy liczyc od wczoraj pierwszy dzien cyklu czy od dzis??? 8-) powodzenia wam wszystkim zycze :-) bede zagladac jak moge :-) a przy okazji zycze wesolych swiat <3 pozdrawiam <3

Moim zdaniem skoro wczoraj coś się działo a dziś dzieje się więcej tzn że wczoraj był 1 dzień więc POWODZENIA trzymam kciuki :)

rybka lubi tę wiadomość

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta :D
    Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek :D
    dziś mam 10 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:33

roma lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    hej dziewczeta :D
    Zrobiłam rano test i wyszł mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakas smuga sie zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wczesnie eh... ale powtórze w poniedziałek :D

To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszy ;) a w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą :D
    a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedzi :P

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• daktylek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Ja co prawda tylko 2 cyklw z clo miałam, a na metforminie byłam i przed pierwsza ciążą i teraz. Miałam przyjmować leki cały czas, do czasu zajścia w ciążę i tak też robiłam. A przyjmowałam sporą dawkę, bo 2 tabletki glucophage xr 1000 (glucophage=metformina)
    w ciąży odstawiłaś metę? a po samej mecie jakie mialas cykle?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszy ;) a w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą :D
    a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedzi :P

Nie mam nic na wspomaganie bo czekałam na @ by zacząć cykl z clo :P.
    Jedyne co biore to kwas foliowy i kompleks wit b

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    Plamienie to jeszcze nie pierwszy dzien cyklu,jak sie rozkrèca to dopiero jest,czyli dzis

rybka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    hej dziewczęta :D
    Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek :D
    dziś mam 10 dpo
    To trzymam kciuki aby test byl pozytywny ale juz nie na pól gwizdka:-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ