CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
I.Ana.I wrote:Ania- wiec pewnie bede miec tak samo. Troche czytalam o tym i sie przerazilam jak na jakims forum opisywaly dziewczyny swoj "stan" po tym zabiegu. Jak by im pol wnetrzosci powyciagali.
No to ja się z tym nie zgodzę absolutnie,może one miały coś usuwane no cyste,ja miałam sprawdzenie,uwolnienie zrostów i pobranie wycinka z jajnika i na drugi dzień wyszłam ze szpitala,tydzień byłam w domu,na początku troszkę mnie tylko ciągnęło do przodu jakbym chroniła brzuch i dzień po bola zebra i klatka piersiowa od dwutlenku węgla który wpuszczają do jamy brzusznej podczas zabiegu żeby oddzielić od siebie narządy ale to tylko dzień po.
Także inaczej jest jak jest badanie a inaczej jak się coś usuwa -
Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy moje blizny na macicy nie są powodem mojego problemu. Czytałam że przez to może być problem z zagniezdzeniem zarodka.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualny
-
Ohhh ja mam zamiar przytestować za tydzień... będę co prawda w 28dc... czyli właśnie 12dpo... i tu rozpocznie się w razie co moja panika czy mam od razu biec po dupka?? bo będę właśnie wtedy 1 dzień bez niego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:12
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Cześć dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było, bo zmieniłam CLO na Lamette ze względu na skutki uboczne po CLO - złe samopoczucie, mizerne endo i nie rosnące pęcherzyki. Potrzebuję waszej pomocy. Czy przy leczeniu CLO albo Lamettą któraś z was stosowała także Metforminę? Ja mam PCO i podobno w standardzie przy tym schorzeniu podaje się Metforminę, ale czy wtedy powinno się zrezygnować ze stymulacji? Macie jakieś doświadczenia, opinie swoich lekarzy w tym zakresie?Gosposia
-
mi jeden gin kazał połączyć clo i metformine. jednak zdecydowalam ze bede brala samą metę i sprawdzę jak moje jajniki bede na nią reagowac.
na samo clo dobrze reaguję.
poza tym są badaia naukowe chyba z USA ze najlepsze skutki są po łącznym stosowaniu mety i cloWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:01
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnyGosposia wrote:Cześć dziewczyny. Dawno mnie u Was nie było, bo zmieniłam CLO na Lamette ze względu na skutki uboczne po CLO - złe samopoczucie, mizerne endo i nie rosnące pęcherzyki. Potrzebuję waszej pomocy. Czy przy leczeniu CLO albo Lamettą któraś z was stosowała także Metforminę? Ja mam PCO i podobno w standardzie przy tym schorzeniu podaje się Metforminę, ale czy wtedy powinno się zrezygnować ze stymulacji? Macie jakieś doświadczenia, opinie swoich lekarzy w tym zakresie?
daktylek lubi tę wiadomość
-
Cześć
moja @ sabotowała wyjazd chyba, bo biuro splajtowało...Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
to będzie mój 2 cykl z clo (a może jednak nie będzie) i od poniedziałku biorę glucophage 1x1 po wynikach mojej insuliny... i mam zamiar to wszystko łączyć...
Dziewczyny czegoś chyba nie rozumiem... Czemu Wy tak kombinujecie? nie ufacie swoim lekarzom? Coś Wam daje coś przepisuje zaleca jak brać a Wy kombinujecie po swojemu to trochę tak jakby sabotować kuracjęTylko po co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:29
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Hejka
mam do was kochane pytanie
a wiec tak ginekolog kazal mi brac od piatego dnia cyklu Clo -moje pytanie to chodzi o to ze wczoraj zaczelam se plamic (bardzo delikatnie) dzis juz leci wiecej..pytanie me czy liczyc od wczoraj pierwszy dzien cyklu czy od dzis???
powodzenia wam wszystkim zycze
bede zagladac jak moge
a przy okazji zycze wesolych swiat
pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:25
-
rybka wrote:Hejka
a wiec tak ginekolog kazal mi brac od piatego dnia cyklu Clo -moje pytanie to chodzi o to ze wczoraj zaczelam se plamic (bardzo delikatnie) dzis juz leci wiecej..pytanie me czy liczyc od wczoraj pierwszy dzien cyklu czy od dzis???
bede zagladac jak moge
pozdrawiam
Moim zdaniem skoro wczoraj coś się działo a dziś dzieje się więcej tzn że wczoraj był 1 dzień więc POWODZENIA trzymam kciukirybka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczęta
Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek
dziś mam 10 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:33
roma lubi tę wiadomość
-
ScarlettKate wrote:hej dziewczeta
Zrobiłam rano test i wyszł mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakas smuga sie zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wczesnie eh... ale powtórze w poniedziałek
To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszya w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą
a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedziScarlettKate lubi tę wiadomość
-
Amc wrote:Ja co prawda tylko 2 cyklw z clo miałam, a na metforminie byłam i przed pierwsza ciążą i teraz. Miałam przyjmować leki cały czas, do czasu zajścia w ciążę i tak też robiłam. A przyjmowałam sporą dawkę, bo 2 tabletki glucophage xr 1000 (glucophage=metformina)Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
atena87 wrote:To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszy
a w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą
a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedzi
Nie mam nic na wspomaganie bo czekałam na @ by zacząć cykl z clo.
Jedyne co biore to kwas foliowy i kompleks wit b
-
rybka wrote:Hejka
bede zagladac jak moge
pozdrawiam
rybka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
ScarlettKate wrote:hej dziewczęta
Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek
dziś mam 10 dpoAntoś IVF,Julisia natural