CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja mam nadzieję będę w podobnej sytuacji za tydzień i obawiam się że będę lekko panikować... nie wiem czy nie zorganizować sobie na zapas opakowania dupka... bo nie zaszkodzi a pomoże raczej... ALBO SIĘ MYLĘ I MNIE UŚWIADOMCIECo ma być to będzie!!! I już!!!
jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
atena87 wrote:To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszy
a w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą
a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedziplus to co lekarz zleci
Antoś IVF,Julisia natural
-
atena87 wrote:No właśnie ja mam nadzieję będę w podobnej sytuacji za tydzień i obawiam się że będę lekko panikować... nie wiem czy nie zorganizować sobie na zapas opakowania dupka... bo nie zaszkodzi a pomoże raczej... ALBO SIĘ MYLĘ I MNIE UŚWIADOMCIE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:52
Antoś IVF,Julisia natural
-
Kurcze ScarlettKate ale super!!normalnie wysyp ciąż!!! Ja też chcę ją też chcę, tylko u mnie za wcześnie na test bo to dopiero 4 dzień po owu a brałam zastrzyk na pękniecie wiec może być fałszywy wynik,zresztą pewnie jeśli coś jest to jeszcze się nie zagniezdzilo
Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Kurcze ScarlettKate ale super!!normalnie wysyp ciąż!!! Ja też chcę ją też chcę, tylko u mnie za wcześnie na test bo to dopiero 4 dzień po owu a brałam zastrzyk na pękniecie wiec może być fałszywy wynik,zresztą pewnie jeśli coś jest to jeszcze się nie zagniezdziloAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnydaktylek wrote:w ciąży odstawiłaś metę? a po samej mecie jakie mialas cykle?
Jeśli chodzi o cykle to przed pierwszą ciążą, a właściwie przed dwiema glucophage fajnie mi wyregulował cykle tak z około 40 dni ( raz mniej raz więcej) na około 32-33. Myślę że dużą rolę odegrało też pilnowanie indeksów glikemicznych i w miarę regularne jedzenie.
Przed tą ciążą cykle miałam też rozchwiane, glucophage brałam praktycznie od skończenia karmienia czyli czerwca 2014. Cykle tak stanęły na około 37 dniach. Tylko tu już gorzej z dietą, bo zmieniły mi się godziny pracy, więcej stresu itp. Niby owu było, miałam monitoringi od października, ale dopiero.jak wzięłam clo to cykl się skrócił. Pierwszy 31 dni, drugi szczęśliwy, owulacja 17dc i ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:32
-
nick nieaktualny
-
Mnie dzis znow pobolewaja jajniki. To dopiero 4dpo wiec nie ludze sie ze to znaki ciąży ale mnie to martwi. Ten bol jest taki klujacy pulsacyjny. Troche poboli i przestaje i tak ciagle. Do tego jak sie schyle to je czuje.
Miala tak ktoras?nowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
ScarlettKate wrote:hej dziewczęta
Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek
dziś mam 10 dpo25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
OlcIa my równo idziemy,ja miałam coś takiego przedwczoraj czyli 2 dni po owu,może nie tak intensywne jak Ty opisujesz ale też taki klujacy punktowy ból który sprawiał ze aż się fajnie było ziac w pol:) teraz już nie mam
-
Dzwoniłam do gin i zaleciła kwas foliowy 15 mg, Acard i dupka. Mówiła, że heparyny nie trzeba... Dodatkowo wyszperałam w necie namiary na immunologa u którego byłam i wysłałam mu maila (niech żyje internet!). Odpisał błyskawicznie, co wprawiło mnie w osłupienie bo to była wizyta na NFZ. Widać da się być lekarzem i człowiekiem jednocześnie
Oto co napisał:
"W takim razie konieczna jest suplemnetacja wyzszych dawke kwasu
foliowego - trzeba zglosic sie do lekarza (np. POZ) i poprosic o recepte
na ACIDUM FOLICUM RICHTER 15mg i zazywac 1 tavletke dziennie od dzisiaj."
Spytałam go więc co z pozostałymi witaminami z grupy B, modulatorami homocysteiny Solgar które przyjmuję i heparyną. Odpisał:
"Aktualnie na podsatwie dotychczasowych badana nie ma Pani wskazan do stosowania heparyny.
Oznaczanie poziomu homocytseiny u kobiet z niepowodzeniami polozniczymi rowniez jest bez sensu, jest to niezrozumienie problemu ze strony ginekologow. Tak sie sklada, ze enzym MTHFR dziala dwukanalowo - po pierwsze odpowiada za prawidlowe przemiany kwasu foliowego, ktorego dalsze produkty sa potrzebne do PRAWIDLOWYCH PODZIALOW KOMORKOWYCH, stad sa kluczowe na wczesnych etapach ciazy, kiedy jeszcze NIE MA LOZYSKA. Drugie dzialanie tego genu to utylizowanie homocysteiny, ktorej nadmiar promuje przedwczesna miazdzyce naczyn. I w tym kontekscie zadaje pytanie - w jaki sposob podwyzszony poziom homocytesiny mialby "zaszkodzi" pod tym wzgledem skoro lozysko w 8 tygodniu ciazy nie jest jeszcze wyksztalcone i nie ma naczyn krwionosnych, w ktorych proces miazdzycowy mialby sie dokonywac (lozysko zaczyna pelnic swoja funkcje po 12 tygodniu ciazy)? Poza tym ciaza trwa tylko 9 miesiecy, wiec nawet na pozniejszych etapach podwyzszony poziom homocysteiny "nie zdazy" zaszkodzic droznosci naczyn w lozysku, bo miazdzyca nie postepuje az tak szybko! Homocytseina daje o sobie znac w srednim wieku, poprzez przedwczesna miazdzyce tetnic wiencowych, doprowazdajac do zawalu serca w okolicy 40 roku zycia, ale nie u osob w Pani wieku i nie w kontekscie ciazy!
Podobnie te wszytskie suplemnety diety nie maja zadnego udokumnetowanego wiarygodnymi badaniami korzystnego wplywu na prezbieg ciazy.
Oczywiscie wszytskie te informacje przekazuje z zastrzezeniem ze absolutnie nie uzurpuje sobie "monopolu na wiedze". Jezeli ktos z moich kolegow lekarzy ma inne zdanie - jestem otwarty na dyskusje, ale merytoryczna i poparta publikacjami zamieszczonymi w uznanych czasopismach naukowych."
No to tyle. Idę dziś po receptę do rodzinnej i mam nadzieję, że przepisze. Skoczę też na betę, bo jutro nie będę miała kiedy. Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:24
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
OlcIa nie mierze tempki juz bo mam stymulowany cykle i w momencie jak zaczynałam brać progesteron to się nakrecalam bo miałam wysoka temperaturę a potem się okazywało ze to progesteron ja podwyższa wiec skończyłam z tym;)
-
Moja dzisiejsza beta 53
Amc, Wedmoczka, mamakejti, Kinga40, ScarlettKate, Adziulka92 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
agnes87 wrote:Znalazłam w szufladzie test ciążowy bobo-test. Kusi mnie by sprawdzić, ale nie wiem czy 11dpo po południu coś wyjdzie - czy nie lepiej poczekać jutro na betę.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Moja dzisiejsza beta 53
Gratulacjeteraz spokojnej i bezproblemowej ciąży kochana. Mocno trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:35
roma lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04....