X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam nadzieję będę w podobnej sytuacji za tydzień i obawiam się że będę lekko panikować... nie wiem czy nie zorganizować sobie na zapas opakowania dupka... bo nie zaszkodzi a pomoże raczej... ALBO SIĘ MYLĘ I MNIE UŚWIADOMCIE :P

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    To świetna wiadomość!!!! poczekaj jeszcze chwilkę i powtarzaj będzie ciemniejszy ;) a w końcu i cień cienia na testach bywało ciążą :D
    a bierzesz coś cały czas?? Bo ja usilnie próbuje się dowiedzieć czy jak się udaje to czymś wspomagacie?? ale nikt mi nie chce udzielić odpowiedzi :P
    Wspomagamy sie witaminkami i kwasami omega :-) plus to co lekarz zleci

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    No właśnie ja mam nadzieję będę w podobnej sytuacji za tydzień i obawiam się że będę lekko panikować... nie wiem czy nie zorganizować sobie na zapas opakowania dupka... bo nie zaszkodzi a pomoże raczej... ALBO SIĘ MYLĘ I MNIE UŚWIADOMCIE :P
    Z betà dobrze jednoczesnie sprawdzic progesteron,ja tak zrobiłam przy powtorce bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 11:52

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz :-) trzymam kciuki by wam sie udalo zreszta niema innej opcji :-) jeszcze raz dziekuje <3 i zycze wesolych swiat :-) <3

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ScarlettKate ale super!!normalnie wysyp ciąż!!! Ja też chcę ją też chcę, tylko u mnie za wcześnie na test bo to dopiero 4 dzień po owu a brałam zastrzyk na pękniecie wiec może być fałszywy wynik,zresztą pewnie jeśli coś jest to jeszcze się nie zagniezdzilo

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kurcze ScarlettKate ale super!!normalnie wysyp ciąż!!! Ja też chcę ją też chcę, tylko u mnie za wcześnie na test bo to dopiero 4 dzień po owu a brałam zastrzyk na pękniecie wiec może być fałszywy wynik,zresztą pewnie jeśli coś jest to jeszcze się nie zagniezdzilo
    Mam nadzieje ze tym razem ci sie uda.W koncu przeszłas metamorfoze calej aparatury wiec trzymam kciuki,bedzie dobrze. ☺☺☺☺

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    w ciąży odstawiłaś metę? a po samej mecie jakie mialas cykle?
    Tak mi kazała endokrynolog, więc nie biorę.
    Jeśli chodzi o cykle to przed pierwszą ciążą, a właściwie przed dwiema glucophage fajnie mi wyregulował cykle tak z około 40 dni ( raz mniej raz więcej) na około 32-33. Myślę że dużą rolę odegrało też pilnowanie indeksów glikemicznych i w miarę regularne jedzenie.
    Przed tą ciążą cykle miałam też rozchwiane, glucophage brałam praktycznie od skończenia karmienia czyli czerwca 2014. Cykle tak stanęły na około 37 dniach. Tylko tu już gorzej z dietą, bo zmieniły mi się godziny pracy, więcej stresu itp. Niby owu było, miałam monitoringi od października, ale dopiero.jak wzięłam clo to cykl się skrócił. Pierwszy 31 dni, drugi szczęśliwy, owulacja 17dc i ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ale ruszyłyście z kopyta :)
    ScarlettKate dla pewności leć na betę. Myślę że skoro sikaniec coś pokazał to po mału musisz oswajać się z myślą że jesteś w ciąży :)

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis znow pobolewaja jajniki. To dopiero 4dpo wiec nie ludze sie ze to znaki ciąży ale mnie to martwi. Ten bol jest taki klujacy pulsacyjny. Troche poboli i przestaje i tak ciagle. Do tego jak sie schyle to je czuje.

Miala tak ktoras?

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moj 11 dc. Bylam na monitoringu pecherzyk ma 18,1 . Endometrium 11. Ale sie cieszę :) w końcu moje jajniki dzialaja. W niedziele jade zobaczyc czy pekl jesli nie to dostane zastrzyk na pekniecie

Olcia1988 lubi tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    hej dziewczęta :D
    Zrobiłam rano test i wyszła mega mega bladzioch w sumie pół kreski ale nie dałam go jako pozytywu bo może to jakaś smuga się zrobiła nie wiem niepotrzebnie zrobiłam go tak wcześnie eh... ale powtórzę w poniedziałek :D
    dziś mam 10 dpo
    Kochana ja robiłam po południu 10 dpo i wyszedł bladzioch, ale wyraźny. Beta w tym dniu była 17.3 a ponieważ testy oficjalnie wykazują od 25 to miał pełne prawo nie wyjść w ogóle - ale trafił mi się po prostu bardziej czuły. Skoro też jesteś 10 dpo to pewnie i u Ciebie beta poniżej 20, więc bladzich jest zupełnie normalną rzeczą.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)

Wysłany: 24 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcIa my równo idziemy,ja miałam coś takiego przedwczoraj czyli 2 dni po owu,może nie tak intensywne jak Ty opisujesz ale też taki klujacy punktowy ból który sprawiał ze aż się fajnie było ziac w pol:) teraz już nie mam

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gin i zaleciła kwas foliowy 15 mg, Acard i dupka. Mówiła, że heparyny nie trzeba... Dodatkowo wyszperałam w necie namiary na immunologa u którego byłam i wysłałam mu maila (niech żyje internet!). Odpisał błyskawicznie, co wprawiło mnie w osłupienie bo to była wizyta na NFZ. Widać da się być lekarzem i człowiekiem jednocześnie :-) Oto co napisał:
    "W takim razie konieczna jest suplemnetacja wyzszych dawke kwasu
    foliowego - trzeba zglosic sie do lekarza (np. POZ) i poprosic o recepte
    na ACIDUM FOLICUM RICHTER 15mg i zazywac 1 tavletke dziennie od dzisiaj."

Spytałam go więc co z pozostałymi witaminami z grupy B, modulatorami homocysteiny Solgar które przyjmuję i heparyną. Odpisał:
    "Aktualnie na podsatwie dotychczasowych badana nie ma Pani wskazan do stosowania heparyny.

Oznaczanie poziomu homocytseiny u kobiet z niepowodzeniami polozniczymi rowniez jest bez sensu, jest to niezrozumienie problemu ze strony ginekologow. Tak sie sklada, ze enzym MTHFR dziala dwukanalowo - po pierwsze odpowiada za prawidlowe przemiany kwasu foliowego, ktorego dalsze produkty sa potrzebne do PRAWIDLOWYCH PODZIALOW KOMORKOWYCH, stad sa kluczowe na wczesnych etapach ciazy, kiedy jeszcze NIE MA LOZYSKA. Drugie dzialanie tego genu to utylizowanie homocysteiny, ktorej nadmiar promuje przedwczesna miazdzyce naczyn. I w tym kontekscie zadaje pytanie - w jaki sposob podwyzszony poziom homocytesiny mialby "zaszkodzi" pod tym wzgledem skoro lozysko w 8 tygodniu ciazy nie jest jeszcze wyksztalcone i nie ma naczyn krwionosnych, w ktorych proces miazdzycowy mialby sie dokonywac (lozysko zaczyna pelnic swoja funkcje po 12 tygodniu ciazy)? Poza tym ciaza trwa tylko 9 miesiecy, wiec nawet na pozniejszych etapach podwyzszony poziom homocysteiny "nie zdazy" zaszkodzic droznosci naczyn w lozysku, bo miazdzyca nie postepuje az tak szybko! Homocytseina daje o sobie znac w srednim wieku, poprzez przedwczesna miazdzyce tetnic wiencowych, doprowazdajac do zawalu serca w okolicy 40 roku zycia, ale nie u osob w Pani wieku i nie w kontekscie ciazy!

Podobnie te wszytskie suplemnety diety nie maja zadnego udokumnetowanego wiarygodnymi badaniami korzystnego wplywu na prezbieg ciazy.

Oczywiscie wszytskie te informacje przekazuje z zastrzezeniem ze absolutnie nie uzurpuje sobie "monopolu na wiedze". Jezeli ktos z moich kolegow lekarzy ma inne zdanie - jestem otwarty na dyskusje, ale merytoryczna i poparta publikacjami zamieszczonymi w uznanych czasopismach naukowych."

No to tyle. Idę dziś po receptę do rodzinnej i mam nadzieję, że przepisze. Skoczę też na betę, bo jutro nie będę miała kiedy. Trzymajcie kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:24

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy. Mowilam ze bedzie dobrze ;-)

nowy początek 12-2015
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a powiedz tak z ciekawosci ile wyzej masz temke? Od czerwonej kreski?

nowy początek 12-2015

Wysłany: 24 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlcIa nie mierze tempki juz bo mam stymulowany cykle i w momencie jak zaczynałam brać progesteron to się nakrecalam bo miałam wysoka temperaturę a potem się okazywało ze to progesteron ja podwyższa wiec skończyłam z tym;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w szufladzie test ciążowy bobo-test. Kusi mnie by sprawdzić, ale nie wiem czy 11dpo po południu coś wyjdzie - czy nie lepiej poczekać jutro na betę.

• roma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta 53 :-D

Amc, Wedmoczka, mamakejti, Kinga40, ScarlettKate, Adziulka92 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Znalazłam w szufladzie test ciążowy bobo-test. Kusi mnie by sprawdzić, ale nie wiem czy 11dpo po południu coś wyjdzie - czy nie lepiej poczekać jutro na betę.
    Sikaj kochana i dawaj cynk!

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Moja dzisiejsza beta 53 :-D

Gratulacje :) teraz spokojnej i bezproblemowej ciąży kochana. Mocno trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 17:35

roma lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ