X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak, to inny suplement. Ja brałam wtedy classic. Teraz nie biorę żadnego zestawu tylko wszystko osobno. Zamiast 1 tabletki biorę 10 i czuję się jak lekoman ;-)
    Ja dlateg szukalam jakiegos kompleksu bo w pracy juz zaczeli cos gadac o watrobie :-D

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    nie było mnie od piątku bo musiałam trochę się oderwać od tematu starać i ogarnąć z ta dolina która miałam, jiż nie mam na szczescie;)
    Nawet Wide mały plus antyków-poprawa cery która troszkę się zepsuła przez te wszystkie leki:)
    Jak dobrze pójdzie to może w weekend majowy będę mieć usg na początku cyklu ale zapomniałam kiedy powinnam dostać okres jeśli jest jedno tylko opakowanie antyków? Bo tabletek jest 21,jeśli dostałabym w trakcie 7 dniowej przerwy to cykl byłby krótszy. ..pamiętacie może jak to bylo??:)
    Po odstawieniu antyków 2-3 dni @
    Juz sie martwiłam ze cie nie bedzie gdy bede testowac,juz mi sie razniej zrobilo kochana.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Prenatal występuje też w formie Uno, przed ciążą i do 12 tyg. Chyba, że to inny preparat, bo właśnie sprawdzałam skład i zawiera zwykły kwas foliowy, a nie metylowany.
    Femibion 1 zawiera 0,4 metylowego kwasu i tyle samo zwyklego i ten polecam,jest dla staraczek i do 12 tyg ciazy.
    Tak ogolnie to polecam te forme metylową bo róznie jest,lepiej dmuchac na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:14

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna pamiętam pamiętam ze 18:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... Mam nadzieję że u Was wszystko ok mnie dopadła wiosenna alergia... i klops oczytałam się na takie dolegliwości nic brać nie moge bo a nóż... zostaje mi tylko wapno... Ohhh cholera jasna.
    Pozytywnego dnia laseczki

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Cześć dziewczyny... Mam nadzieję że u Was wszystko ok mnie dopadła wiosenna alergia... i klops oczytałam się na takie dolegliwości nic brać nie moge bo a nóż... zostaje mi tylko wapno... Ohhh cholera jasna.
    Pozytywnego dnia laseczki
    Doskonale Cię rozumiem. Mi pomaga trochę wapno i zimne okłady na oczy. Staram się też nie wychodzić na łąkę czy do lasu podczas wietrznego dnia, żeby mnie nie zapyliło. Trzymaj się.
    Kiedyś brałam Avamys - niestety przy staraniach odpada.

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały HSG. Czy w cyklu podczas którego było to badanie, opóźniła wam się lub w ogóle nie wystąpiła owulacja?
    Już mam 20dc, a ovufriend nadal nie wyznaczyło mi owulacji. Wydaje mi się,że była 14dc - jednak po niej nie miałam żadnego skoku temp (tylko 3 dni tą samą wyższą temp). Nie wiem czy antybiotyk nie zaburzył mi owulacji.

link do mojego wykresu
    https://ovufriend.pl/graph/5ada6900f8cffa57754b66b1ccc171cf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:51

• atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agnes, idę do mojego gina w następny czwartek to zagadam może jest jakiś magiczny i bezpieczny środek na takie dolegliwości... Wścieknę się , nie przepadam za wiosną... toż to aż się STARAĆ nie chcę... chociaż i tak uważam że u mnie z tego cylku to będą nici, za dużo strasów i szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyć :P

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Dzięki Agnes, idę do mojego gina w następny czwartek to zagadam może jest jakiś magiczny i bezpieczny środek na takie dolegliwości... Wścieknę się , nie przepadam za wiosną... toż to aż się STARAĆ nie chcę... chociaż i tak uważam że u mnie z tego cylku to będą nici, za dużo strasów i szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyć :P
    Ja robiłam HSG w szpitalu i jestem zadowolona. Wynik jest od razu - czyli wiadomo na czym się stoi :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna pamiętam pamiętam ze 18:)))
    Kochana,ze wzgledu na te mutacje to juz w piątek zatestuje,bedzie 13 dni po zastrzyku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Koszt nie powala ale przynajmniej bedzie pewnosc ze z tym nie ma problema

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy na HSG na NFZ długo się czeka... jak patrze po prywatnych opcjach w Warszawie to tak koło 1000 zł jeszcze nie jest źle ale pół darmo też nie jest :P

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    ciekawe czy na HSG na NFZ długo się czeka... jak patrze po prywatnych opcjach w Warszawie to tak koło 1000 zł jeszcze nie jest źle ale pół darmo też nie jest :P

Najlepiej zadzwoń na oddział ginekologiczny i się spytaj.
    Ja miałam w Kościanie. Zadzwoniłam i chciałam się umówić na kolejny cykl, ale lekarz powiedział mi,że nie ma takiej potrzeby - wystarczy zadzwonić 2/3dni przed planowanym przyjściem do szpitala. Nie wiem jak to jest w Warszawie - ale może też nie trzeba długo czekać.

• Olcia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem szczerze ze ja ten 1tys odkladalabym pewnie tak dlugo jak czekala na nfz :-D takie realia

nowy początek 12-2015
    03-2016 pierwszy cykl z Clo
    04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
    05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem zaczynam się lekko wkurzać na tą cała sytuację-po tym jak trzymała mnie na duchu myśl "pierwszy cykl z clo często bywa ostatnim..." i mi się nie pofarciło... Wszyscy mówią by poczekać jeszcze do pół roku... a jeśli te pół roku będzie zmarnowanym czasem?? Nie wiem mam chyba zjazd psychiczny... i wkurza mnie to że de facto jak zlokalizowałam jedną niemoc mojego układu rozrodczego i ją jako tako opanowałam to boję się że to jednak nie jest tylko jedyna jego nie moc...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    Trzeba podzwonic,popytac ale chyba nie są dlugie terminy,mysle ze ok 2 miesiace ale nie jestem pewna

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    1tys. to bardzo dużo, w Lublinie zrobisz za ok 500 w narkozie, a do szpitala czeka się ok 2 cykle
    Tez mi sie wydawalo ze któras pisala ok.600zl

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

ja w Lublinie skierowanie miałam z 10.12 a zabieg na początku stycznia wszystko zależy od szpitala chyba :)

U mnie wyjazd przełożony na następny tydzień o ile w ogóle pojedziemy :(( pozostaje mi czekanie razem z Wami :) Miłego dnia wszystkim:)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hejka :)

ja w Lublinie skierowanie miałam z 10.12 a zabieg na początku stycznia wszystko zależy od szpitala chyba :)

U mnie wyjazd przełożony na następny tydzień o ile w ogóle pojedziemy :(( pozostaje mi czekanie razem z Wami :) Miłego dnia wszystkim:)
    Zycze by jednak do wyjazdu doszlo,moze jeszcze sie pozmienia cos.Zmiana jest wam troche potrzebna :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyć :P

Też się nad tym poważnie zastanawiam, jeśli w tym cyklu się nie uda to chyba się zdecyduje. W Katowicach w klinice robią sono-HSG za 500zł więc tyle jestem w stanie wyłożyć :) Tymbardziej że jeśli kolejne wyniki nasienia meża w najbliższych miesiącach będą słabe to chce podejść do IUI a tam wymagane jest badanie na drożność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:55

7v8rvfxm9g809w25.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ