CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:Tak, to inny suplement. Ja brałam wtedy classic. Teraz nie biorę żadnego zestawu tylko wszystko osobno. Zamiast 1 tabletki biorę 10 i czuję się jak lekomannowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć dziewczyny!
nie było mnie od piątku bo musiałam trochę się oderwać od tematu starać i ogarnąć z ta dolina która miałam, jiż nie mam na szczescie;)
Nawet Wide mały plus antyków-poprawa cery która troszkę się zepsuła przez te wszystkie leki:)
Jak dobrze pójdzie to może w weekend majowy będę mieć usg na początku cyklu ale zapomniałam kiedy powinnam dostać okres jeśli jest jedno tylko opakowanie antyków? Bo tabletek jest 21,jeśli dostałabym w trakcie 7 dniowej przerwy to cykl byłby krótszy. ..pamiętacie może jak to bylo??
Juz sie martwiłam ze cie nie bedzie gdy bede testowac,juz mi sie razniej zrobilo kochana.Antoś IVF,Julisia natural
-
Monia85 wrote:Prenatal występuje też w formie Uno, przed ciążą i do 12 tyg. Chyba, że to inny preparat, bo właśnie sprawdzałam skład i zawiera zwykły kwas foliowy, a nie metylowany.
Tak ogolnie to polecam te forme metylową bo róznie jest,lepiej dmuchac na zimne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:14
Antoś IVF,Julisia natural
-
Cześć dziewczyny... Mam nadzieję że u Was wszystko ok mnie dopadła wiosenna alergia... i klops oczytałam się na takie dolegliwości nic brać nie moge bo a nóż... zostaje mi tylko wapno... Ohhh cholera jasna.
Pozytywnego dnia laseczkiCo ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
atena87 wrote:Cześć dziewczyny... Mam nadzieję że u Was wszystko ok mnie dopadła wiosenna alergia... i klops oczytałam się na takie dolegliwości nic brać nie moge bo a nóż... zostaje mi tylko wapno... Ohhh cholera jasna.
Pozytywnego dnia laseczki
Kiedyś brałam Avamys - niestety przy staraniach odpada. -
Mam pytanie do dziewczyn, które miały HSG. Czy w cyklu podczas którego było to badanie, opóźniła wam się lub w ogóle nie wystąpiła owulacja?
Już mam 20dc, a ovufriend nadal nie wyznaczyło mi owulacji. Wydaje mi się,że była 14dc - jednak po niej nie miałam żadnego skoku temp (tylko 3 dni tą samą wyższą temp). Nie wiem czy antybiotyk nie zaburzył mi owulacji.
link do mojego wykresu
https://ovufriend.pl/graph/5ada6900f8cffa57754b66b1ccc171cfWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:51
-
Dzięki Agnes, idę do mojego gina w następny czwartek to zagadam może jest jakiś magiczny i bezpieczny środek na takie dolegliwości... Wścieknę się , nie przepadam za wiosną... toż to aż się STARAĆ nie chcę... chociaż i tak uważam że u mnie z tego cylku to będą nici, za dużo strasów i szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyćCo ma być to będzie!!! I już!!!
jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
atena87 wrote:Dzięki Agnes, idę do mojego gina w następny czwartek to zagadam może jest jakiś magiczny i bezpieczny środek na takie dolegliwości... Wścieknę się , nie przepadam za wiosną... toż to aż się STARAĆ nie chcę... chociaż i tak uważam że u mnie z tego cylku to będą nici, za dużo strasów i szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyć
-
atena87 wrote:Dzięki Agnes, idę do mojego gina w następny czwartek to zagadam może jest jakiś magiczny i bezpieczny środek na takie dolegliwości... Wścieknę się , nie przepadam za wiosną... toż to aż się STARAĆ nie chcę... chociaż i tak uważam że u mnie z tego cylku to będą nici, za dużo strasów i szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyćAntoś IVF,Julisia natural
-
ciekawe czy na HSG na NFZ długo się czeka... jak patrze po prywatnych opcjach w Warszawie to tak koło 1000 zł jeszcze nie jest źle ale pół darmo też nie jestCo ma być to będzie!!! I już!!!
jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
atena87 wrote:ciekawe czy na HSG na NFZ długo się czeka... jak patrze po prywatnych opcjach w Warszawie to tak koło 1000 zł jeszcze nie jest źle ale pół darmo też nie jest
Najlepiej zadzwoń na oddział ginekologiczny i się spytaj.
Ja miałam w Kościanie. Zadzwoniłam i chciałam się umówić na kolejny cykl, ale lekarz powiedział mi,że nie ma takiej potrzeby - wystarczy zadzwonić 2/3dni przed planowanym przyjściem do szpitala. Nie wiem jak to jest w Warszawie - ale może też nie trzeba długo czekać. -
Nie wiem zaczynam się lekko wkurzać na tą cała sytuację-po tym jak trzymała mnie na duchu myśl "pierwszy cykl z clo często bywa ostatnim..." i mi się nie pofarciło... Wszyscy mówią by poczekać jeszcze do pół roku... a jeśli te pół roku będzie zmarnowanym czasem?? Nie wiem mam chyba zjazd psychiczny... i wkurza mnie to że de facto jak zlokalizowałam jedną niemoc mojego układu rozrodczego i ją jako tako opanowałam to boję się że to jednak nie jest tylko jedyna jego nie moc...Co ma być to będzie!!! I już!!!
-
atena87 wrote:ciekawe czy na HSG na NFZ długo się czeka... jak patrze po prywatnych opcjach w Warszawie to tak koło 1000 zł jeszcze nie jest źle ale pół darmo też nie jestAntoś IVF,Julisia natural
-
Hejka
ja w Lublinie skierowanie miałam z 10.12 a zabieg na początku stycznia wszystko zależy od szpitala chyba
U mnie wyjazd przełożony na następny tydzień o ile w ogóle pojedziemy( pozostaje mi czekanie razem z Wami
Miłego dnia wszystkim:)
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Hejka
ja w Lublinie skierowanie miałam z 10.12 a zabieg na początku stycznia wszystko zależy od szpitala chyba
U mnie wyjazd przełożony na następny tydzień o ile w ogóle pojedziemy( pozostaje mi czekanie razem z Wami
Miłego dnia wszystkim:)
Antoś IVF,Julisia natural
-
atena87 wrote:szczerze powiem Wam że zaczynam myśleć o sprawdzeniu drożności jajowodów... nie jest to jakiś powalający koszt a wynik badania już dużo mówi bo już serio zaczyna mnie to męczyć
Też się nad tym poważnie zastanawiam, jeśli w tym cyklu się nie uda to chyba się zdecyduje. W Katowicach w klinice robią sono-HSG za 500zł więc tyle jestem w stanie wyłożyćTymbardziej że jeśli kolejne wyniki nasienia meża w najbliższych miesiącach będą słabe to chce podejść do IUI a tam wymagane jest badanie na drożność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:55