CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia, Jagna dziękuję
Szkoda, że nie zapytałam wcześniej bo akurat ovu przede mną,a w weekend nie mam szans na wizytę...No cóż w następnym miesiącu w razie co postaram się o ten monitoring. Życzę udanego weekendu jak narazie zapowiada się słonecznie i ciepło. A na wakacje zapraszam do 3-miasta!06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Monia85 wrote:Czuje się zadziwiająco dobrze, dzisiaj zdjęłam szwy i jestem prawie jak nowa
Przeglądałam letnie ubrania, musiałam je wyciągnąć z pudeł bo spakowalam jak byłam w ciąży. Juz odliczam dni do wakacji, 4.06 jadę nad nasze morze z koleżankami na 2 tyg
W zeszlym roku tez poraz pierwszy nad nasze polskie pijechalismy(Sarbinowo)dla odmiany,Grecja nam nie wypaliła ale ja bylam zadowolona z tej zmiany.W tym roku tez nie chce nigdzie leciec tylko marzy mi sie Sopot bo dawno nie byłam w Trójmiescie,chyba ze 25 latewentualnie Mazury albo gdzies nad Soline.
Kolo 20 maja na kilka dni do Wroclawia do kuzynki,w planach zwiedzanie do bólu miasta,zoo,kolejkowo i Panorame Racławicką bo nigdy jakos nie skladało sie do zwiedzania.A wczasy to tez jakos czerwiec albo lipiec,jeszcze nie zdecydowane,mąz marudzi bo chciałby leciec za granice.Mam nadzieje ze zajde w ciàzy to postawie go pod scianą,bo w ciązy nie latamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:49
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
ja obecnie zaczynam już 3 cykl z clo i dupkiem. Pierwszy cykl z tymi lekami trwał 26 dni a drugi 32 dni....trochę długi
ale z tego co czytałam to tak ponoć jest przy dupku zanim wszystko się unormuje. Jeśli macie jakieś doświadczenia odnośnie tego bądź posiadacie jakąś pomicna wiedza to napiszcie ,będę wdzięczna
Dziś przyszła @ więc umowilam się do nowego giną na wizytę z usg. Po prostu czuje ze potrzebuje jakiejś innej konsultacji....póki co nigdy lekarza nie zmienialam a teraz idę do nowego a leki będę brała przepisane przez innego. Nie będzie to jakoś źle wyglądało? Nie będzie dziwnie patrzyła na mnie ta kobitka? Może mieliście takie sytacje bo w sumie nie wiem jak to ogarnąć pod tym względem...niedługo minie rok jak się staramy...i nic...a mój obecny ginekolog nawet nic o badaniach nie wspomniał.... -
sunset06 wrote:Monia, Jagna dziękuję
Szkoda, że nie zapytałam wcześniej bo akurat ovu przede mną,a w weekend nie mam szans na wizytę...No cóż w następnym miesiącu w razie co postaram się o ten monitoring. Życzę udanego weekendu jak narazie zapowiada się słonecznie i ciepło. A na wakacje zapraszam do 3-miasta!Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej dziewczyny
fajnie tu was tak cieplutko
mam pytanie czy miałyście może robiony zastrzyk ovitrelle? Jestem po CLO byłam na monitoringu pęcherzyki były w 13 dc 17 mm w prawym 15mm w lewym. Lekarz przepisał mi ten lek na 16 dc nie byłam przygotowana i nie zapytałam o nic- nie wiecie czy pora dnia jest ważna czy można go zrobić obojętnie rano lub wieczorem? Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Pozdrawiam
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Jagna 75 wrote:Mozesz isc po ovu,sprawdzic czy pecherzyk pęknął,to tez dobry moment
Chyba masz rację. Zadzwonię jutro i umówię się na poniedziałek lub wtorek.
A w weekend czas na serduszkodowanie:)
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]
-
Goja88 wrote:Hej dziewczyny
fajnie tu was tak cieplutko
mam pytanie czy miałyście może robiony zastrzyk ovitrelle? Jestem po CLO byłam na monitoringu pęcherzyki były w 13 dc 17 mm w prawym 15mm w lewym. Lekarz przepisał mi ten lek na 16 dc nie byłam przygotowana i nie zapytałam o nic- nie wiecie czy pora dnia jest ważna czy można go zrobić obojętnie rano lub wieczorem? Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Pozdrawiam
Cześć Goja88, mi lekarz zawsze wskazywał godzinę podania ovitrelle, na Twoim miejscu, jeśli nie możesz podpytac lekarza, obliczyłabym sobie doby od godziny wizyty monitorującej i podałabym w okolicach tej godziny w 16dc, w której miałaś monitoring;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Laseczki, raportuję:
w 9dc pęcherzyk na lewym jajniku 16 mm, endo tylko 9
jutro oznaczam LH i estradiol i od tego zależy kiedy podam ovitrelle i kiedy będzie IUI
kurna, mam nadzieję, że to jajo jeszcze trochę urośnie.....no nic, porażające te wyniki nie są, ale trzeba walczyć!
Jak mawiał Wałęsa, trzeba mieć twardą charyzmęLadybird:) lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Laseczki, raportuję:
w 9dc pęcherzyk na lewym jajniku 16 mm, endo tylko 9
jutro oznaczam LH i estradiol i od tego zależy kiedy podam ovitrelle i kiedy będzie IUI
kurna, mam nadzieję, że to jajo jeszcze trochę urośnie.....no nic, porażające te wyniki nie są, ale trzeba walczyć!
Jak mawiał Wałęsa, trzeba mieć twardą charyzmęVI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Katka80 wrote:Jak na 9 dc pecherzyk jak i endo bardzo ładne, wiec skąd wniosek że za małe.
bo po stymulacji GonalemF w 9dc w poprzednim cyklu miałam 22 mm i endo 16 chyba...na pewno o wiele lepsze wyniki niż w tym cyklu, no nic, widocznie nie ten cykl...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Może do IUI są inne wymagania niż w normalnym cyklu.
Co do wakacji, to zależy czy czy uda mi się zajść w ciążę. Jak się nie uda tez mi się marzy Grecja, jak uda to może wyskoczymy do ciotki do Gdyni.
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
wiecie co z tymi wakacjami i ciążą to ja też sobie planuję, że jak nie-to gdzieś samolotem, a jak tak - Polska albo bliska Europa.
Najlepiej sobie założyć, że nie, wykupić wczasy gdzieś daleko, ale z opcją bezkosztowej rezygnacji;) w razie pozytywnego testu - spontaniczny wypad gdzieś niedaleko, z dobrą opieką zdrowotną"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Katka80 wrote:Może do IUI są inne wymagania niż w normalnym cyklu.
Co do wakacji, to zależy czy czy uda mi się zajść w ciążę. Jak się nie uda tez mi się marzy Grecja, jak uda to może wyskoczymy do ciotki do Gdyni.
Do IUI jajo ma byc po prostu dojrzałe, czyli tak jak w naturalnym podejściu, a dojrzałe jajo to ponoć pęka przy około 25 mm, więc jeszcze trochę mi brakuje;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Spokojnie jeszcze podrośnie, jajo rośnie 1-2 mm na dobę,a dojrzałe są juz od 20mm.w którym dniu cyklu masz mieć IUI?VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
-
mamakejti wrote:Cześć Goja88, mi lekarz zawsze wskazywał godzinę podania ovitrelle, na Twoim miejscu, jeśli nie możesz podpytac lekarza, obliczyłabym sobie doby od godziny wizyty monitorującej i podałabym w okolicach tej godziny w 16dc, w której miałaś monitoring;)
Hmm to masz fajnego lekarza ja na takiego jeszcze nie trafiłam. Ale podpowiedź jest dobra i chyba tak właśnie zrobie.
DziękujeMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*