X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Agnes temperatura juz podkoczyla? Była owulka? Może to ból owulacyjny, nie zawsze musi boleć tak samo
    Właśnie dzisiaj spadła i tak z doświadczenia wiem że jutro pewnie podskoczy

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Cześć Dziewczyny! orientujecie sie czy przy Clo można brać Castagnusa?
    Ja biore,nie wpływa na jego działanie

APS lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Właśnie dzisiaj spadła i tak z doświadczenia wiem że jutro pewnie podskoczy
    Coraz blizej wakacji...gdzie sie wybieracie?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ogarniam dom bo zapowiada sie siostra z kolezankà...jeszcze murzynka mi sie zachciało..nie mylic z murzynem :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Coraz blizej wakacji...gdzie sie wybieracie?
    W tym roku w PL- a dokładniej Karpacz, ale może też skoczymy do Pragi

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Jagna dziękuję:)

Szkoda, że nie zapytałam wcześniej bo akurat ovu przede mną,a w weekend nie mam szans na wizytę...No cóż w następnym miesiącu w razie co postaram się o ten monitoring. Życzę udanego weekendu jak narazie zapowiada się słonecznie i ciepło. A na wakacje zapraszam do 3-miasta!:):)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Czuje się zadziwiająco dobrze, dzisiaj zdjęłam szwy i jestem prawie jak nowa :) Przeglądałam letnie ubrania, musiałam je wyciągnąć z pudeł bo spakowalam jak byłam w ciąży. Juz odliczam dni do wakacji, 4.06 jadę nad nasze morze z koleżankami na 2 tyg :)
    Pozazdroscic :-)
    W zeszlym roku tez poraz pierwszy nad nasze polskie pijechalismy(Sarbinowo)dla odmiany,Grecja nam nie wypaliła ale ja bylam zadowolona z tej zmiany.W tym roku tez nie chce nigdzie leciec tylko marzy mi sie Sopot bo dawno nie byłam w Trójmiescie,chyba ze 25 lat :-) ewentualnie Mazury albo gdzies nad Soline.
    Kolo 20 maja na kilka dni do Wroclawia do kuzynki,w planach zwiedzanie do bólu miasta,zoo,kolejkowo i Panorame Racławicką bo nigdy jakos nie skladało sie do zwiedzania.A wczasy to tez jakos czerwiec albo lipiec,jeszcze nie zdecydowane,mąz marudzi bo chciałby leciec za granice.Mam nadzieje ze zajde w ciàzy to postawie go pod scianą,bo w ciązy nie latam :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:49

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja obecnie zaczynam już 3 cykl z clo i dupkiem. Pierwszy cykl z tymi lekami trwał 26 dni a drugi 32 dni....trochę długi :/ ale z tego co czytałam to tak ponoć jest przy dupku zanim wszystko się unormuje. Jeśli macie jakieś doświadczenia odnośnie tego bądź posiadacie jakąś pomicna wiedza to napiszcie ,będę wdzięczna :)

Dziś przyszła @ więc umowilam się do nowego giną na wizytę z usg. Po prostu czuje ze potrzebuje jakiejś innej konsultacji....póki co nigdy lekarza nie zmienialam a teraz idę do nowego a leki będę brała przepisane przez innego. Nie będzie to jakoś źle wyglądało? Nie będzie dziwnie patrzyła na mnie ta kobitka? Może mieliście takie sytacje bo w sumie nie wiem jak to ogarnąć pod tym względem...niedługo minie rok jak się staramy...i nic...a mój obecny ginekolog nawet nic o badaniach nie wspomniał....

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Monia, Jagna dziękuję:)

Szkoda, że nie zapytałam wcześniej bo akurat ovu przede mną,a w weekend nie mam szans na wizytę...No cóż w następnym miesiącu w razie co postaram się o ten monitoring. Życzę udanego weekendu jak narazie zapowiada się słonecznie i ciepło. A na wakacje zapraszam do 3-miasta!:):)
    Mozesz isc po ovu,sprawdzic czy pecherzyk pęknął,to tez dobry moment

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) fajnie tu was tak cieplutko :) mam pytanie czy miałyście może robiony zastrzyk ovitrelle? Jestem po CLO byłam na monitoringu pęcherzyki były w 13 dc 17 mm w prawym 15mm w lewym. Lekarz przepisał mi ten lek na 16 dc nie byłam przygotowana i nie zapytałam o nic- nie wiecie czy pora dnia jest ważna czy można go zrobić obojętnie rano lub wieczorem? Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Pozdrawiam

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mozesz isc po ovu,sprawdzic czy pecherzyk pęknął,to tez dobry moment

Chyba masz rację. Zadzwonię jutro i umówię się na poniedziałek lub wtorek.
    A w weekend czas na serduszkodowanie:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Hej dziewczyny :) fajnie tu was tak cieplutko :) mam pytanie czy miałyście może robiony zastrzyk ovitrelle? Jestem po CLO byłam na monitoringu pęcherzyki były w 13 dc 17 mm w prawym 15mm w lewym. Lekarz przepisał mi ten lek na 16 dc nie byłam przygotowana i nie zapytałam o nic- nie wiecie czy pora dnia jest ważna czy można go zrobić obojętnie rano lub wieczorem? Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Pozdrawiam

Cześć Goja88, mi lekarz zawsze wskazywał godzinę podania ovitrelle, na Twoim miejscu, jeśli nie możesz podpytac lekarza, obliczyłabym sobie doby od godziny wizyty monitorującej i podałabym w okolicach tej godziny w 16dc, w której miałaś monitoring;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Laseczki, raportuję:
    w 9dc pęcherzyk na lewym jajniku 16 mm, endo tylko 9
    jutro oznaczam LH i estradiol i od tego zależy kiedy podam ovitrelle i kiedy będzie IUI

kurna, mam nadzieję, że to jajo jeszcze trochę urośnie.....no nic, porażające te wyniki nie są, ale trzeba walczyć!
    Jak mawiał Wałęsa, trzeba mieć twardą charyzmę;)

Ladybird:) lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Laseczki, raportuję:
    w 9dc pęcherzyk na lewym jajniku 16 mm, endo tylko 9
    jutro oznaczam LH i estradiol i od tego zależy kiedy podam ovitrelle i kiedy będzie IUI

kurna, mam nadzieję, że to jajo jeszcze trochę urośnie.....no nic, porażające te wyniki nie są, ale trzeba walczyć!
    Jak mawiał Wałęsa, trzeba mieć twardą charyzmę;)
    Jak na 9 dc pecherzyk jak i endo bardzo ładne, wiec skąd wniosek że za małe.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Jak na 9 dc pecherzyk jak i endo bardzo ładne, wiec skąd wniosek że za małe.

bo po stymulacji GonalemF w 9dc w poprzednim cyklu miałam 22 mm i endo 16 chyba...na pewno o wiele lepsze wyniki niż w tym cyklu, no nic, widocznie nie ten cykl....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może do IUI są inne wymagania niż w normalnym cyklu.
    Co do wakacji, to zależy czy czy uda mi się zajść w ciążę. Jak się nie uda tez mi się marzy Grecja, jak uda to może wyskoczymy do ciotki do Gdyni.

8p3oskjorung1yyh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co z tymi wakacjami i ciążą to ja też sobie planuję, że jak nie-to gdzieś samolotem, a jak tak - Polska albo bliska Europa.

Najlepiej sobie założyć, że nie, wykupić wczasy gdzieś daleko, ale z opcją bezkosztowej rezygnacji;) w razie pozytywnego testu - spontaniczny wypad gdzieś niedaleko, z dobrą opieką zdrowotną;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Może do IUI są inne wymagania niż w normalnym cyklu.
    Co do wakacji, to zależy czy czy uda mi się zajść w ciążę. Jak się nie uda tez mi się marzy Grecja, jak uda to może wyskoczymy do ciotki do Gdyni.

Do IUI jajo ma byc po prostu dojrzałe, czyli tak jak w naturalnym podejściu, a dojrzałe jajo to ponoć pęka przy około 25 mm, więc jeszcze trochę mi brakuje;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie jeszcze podrośnie, jajo rośnie 1-2 mm na dobę,a dojrzałe są juz od 20mm.w którym dniu cyklu masz mieć IUI?

8p3oskjorung1yyh.png
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Goja88, mi lekarz zawsze wskazywał godzinę podania ovitrelle, na Twoim miejscu, jeśli nie możesz podpytac lekarza, obliczyłabym sobie doby od godziny wizyty monitorującej i podałabym w okolicach tej godziny w 16dc, w której miałaś monitoring;)

Hmm to masz fajnego lekarza ja na takiego jeszcze nie trafiłam. Ale podpowiedź jest dobra i chyba tak właśnie zrobie.
    Dziękuje :)

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ