X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Spokojnie jeszcze podrośnie, jajo rośnie 1-2 mm na dobę,a dojrzałe są juz od 20mm.w którym dniu cyklu masz mieć IUI?

jak zrobię jutro LH i estradiol to smskiem mam zapytać lekarza kiedy podajemy ovitrelle i kiedy IUI;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • atena87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Królowo Nieba ja się do mojego gina zapisałam na 23 mają będę ze dwa może trzy dni po ovu. Dzwoniąc pielęgniarka stanęła "Takie terminy bo wysyp ciężarnych na wiosnę" ha ha ha bardzo k***a zabawne... Czyli uda się do giną dostać tydzień przed moim wyjazdem, muszę się zastanowić jak to dobrze rozegrać ohhh

Jagna 75 lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie!!! I już!!! :) jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Hej dziewczyny :) fajnie tu was tak cieplutko :) mam pytanie czy miałyście może robiony zastrzyk ovitrelle? Jestem po CLO byłam na monitoringu pęcherzyki były w 13 dc 17 mm w prawym 15mm w lewym. Lekarz przepisał mi ten lek na 16 dc nie byłam przygotowana i nie zapytałam o nic- nie wiecie czy pora dnia jest ważna czy można go zrobić obojętnie rano lub wieczorem? Jakie macie doświadczenie z tym lekiem? Pozdrawiam
    Ja mam trzeci cykl z ovitrelle i zawsze lekarz kazał zrobic rano

Goja88 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Laseczki, raportuję:
    w 9dc pęcherzyk na lewym jajniku 16 mm, endo tylko 9
    jutro oznaczam LH i estradiol i od tego zależy kiedy podam ovitrelle i kiedy będzie IUI

kurna, mam nadzieję, że to jajo jeszcze trochę urośnie.....no nic, porażające te wyniki nie są, ale trzeba walczyć!
    Jak mawiał Wałęsa, trzeba mieć twardą charyzmę;)
    Jajo podrosnie jeszcze a z nim endo,nie panikuj,bedzie dobrze :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atena87 wrote:
    O Królowo Nieba ja się do mojego gina zapisałam na 23 mają będę ze dwa może trzy dni po ovu. Dzwoniąc pielęgniarka stanęła "Takie terminy bo wysyp ciężarnych na wiosnę" ha ha ha bardzo k***a zabawne... Czyli uda się do giną dostać tydzień przed moim wyjazdem, muszę się zastanowić jak to dobrze rozegrać ohhh
    No to jak wysyp to i ty jako cięzarna musisz isc na wizyte...tylko tak dwa trzy dni po ovulce to jeszcze nic nie zobaczy....w koncu który to juz wtedy dzien ciàzy będzie? :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejt ogolnie dobry wynik ale pewnie po zastrzykach bym sie spodziewała lepszego.
    Ile masz lat ze zapytam ? Przepraszam za wścibskość
    A co z iui czy będzie na niepeknietym ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 6 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie podlewam moje endo ;) czerwone winko góra ;) a jutro koło południa zastrzyk ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, spokojnie jeszcze podrosnie.
    Dziewczyny nie bójcie się latania samolotem w ciąży. Ja latalam jak byłam z moim Tomkiem kilka razy. Ostatni lot był na początku 8 miesiąca. Jeżeli lekarz nie ma zastrzeżeń do lotów to czemu nie lecieć. Co do Grecji to na ciążę trochę za gorąco latem. Strasznie tam wtedy duszno. Wiem coś o tym bo 7 lat tam bylam.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Mamakejt ogolnie dobry wynik ale pewnie po zastrzykach bym sie spodziewała lepszego.
    Ile masz lat ze zapytam ? Przepraszam za wścibskość
    A co z iui czy będzie na niepeknietym ?

Ladybird - 37 stuka w tym roku....
    też się lepszego wyniku po stymulacji spodziewałam, efekty jak naturalny cykl, po cholerę się zatem kłuć...
    IUI będzie na pękniętym, jak się nie powiedzie to zrobimy zmianę

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Mamakejti, spokojnie jeszcze podrosnie.
    Dziewczyny nie bójcie się latania samolotem w ciąży. Ja latalam jak byłam z moim Tomkiem kilka razy. Ostatni lot był na początku 8 miesiąca. Jeżeli lekarz nie ma zastrzeżeń do lotów to czemu nie lecieć. Co do Grecji to na ciążę trochę za gorąco latem. Strasznie tam wtedy duszno. Wiem coś o tym bo 7 lat tam bylam.

Dorzucę coś jeszcze o lataniu w ciąży, podobno na początku i na końcu (nie pytajcie o graniczne tygodnie, bo pojęcia nie mam) nie powinno się, bo różnica ciśnień może zaszkodzić, a ja nie wiedząc że jestem w ciąży przeleciałam Atlantyk i z ciążą było wszystko w porządku, a jak miałam lecieć do Rygi w 2014 i dowiedziałam się o ciąży, to odwołałam lot, a ciążę straciłam niestety ....
    wynika z tego, że co ma być to będzie i tyle

Misia 69 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak generalnie to: Dzień Dobry!
    coś spać nie mogę, a przed 8 ruszam do laboratorium spuścić krwi na LH i estradiol, chyba nabędę też czerwone wytrawne, będę pracować dzielnie nad endo;)
    Dobrego dnia!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Oj nie, jak zaszłam w ciążę to miałam pregnyl podany na pecherzyk 20mm, a w poprzednim cyklu badała estradiol i pecherzyk był dojrzały juz przy wielkosci 18mm

Monia85, chodzi mi o to, że w cyklu niestymulowanym, jak ma 25 mm to sam pęka (zazwyczaj), a pęknięcie świadczy o tym, że dojrzał

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,piękny dzień się zapowiada.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też od rana spać nie mogę. Wybieram się zaraz do laboratorium na druga betę i tak strasznie się denerwuje jej wynikiem, czy wszystko jest ok. Sen z powiek spędza mi tez ciągle myśl co się stało z tym drugim pęcherzykiem, bo nie byłam później sprawdzić czy pękł czy może się wchlonal i czy bliźniąt z tego nie bedzie

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Cześć dziewczyny, ja też od rana spać nie mogę. Wybieram się zaraz do laboratorium na druga betę i tak strasznie się denerwuje jej wynikiem, czy wszystko jest ok. Sen z powiek spędza mi tez ciągle myśl co się stało z tym drugim pęcherzykiem, bo nie byłam później sprawdzić czy pękł czy może się wchlonal i czy bliźniąt z tego nie bedzie
    Malowanka wszystko będzie dobrze, a od przybytku głowa nie boli. Pierwsza beta wysoka, więc może rozpoczniesz cykl majowych bliźniaków. Trzymam kciuki za wysoką betę

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja.U mnie super słonce i gorąco.Koncze sprzątanie i wypad do ogrodu kwiaty sadzic...szkoda ze dzis do pracy musze jeszcze na popoludniu :-(
    Pięknego udanego dzionka zycze,wysokiej bety Malowanka
    Msmakejti dobrych wyników :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 08:34

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pełna rekreacja - koszenie, odchwaszczanie i grill ;) Jutro podglądanko i może już ovitrelle - oby któryś z tych 2 pęcherzyków nadawał się do zakropkowania! Miłego dnia kobietki!

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3

Wysłany: 7 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ;) u nas tez pięknie słonko swieci !
    Zastrzyk podam około południa czyli ok godz tej kiedy miałam monitoring w czwartek. Trochę sie stresuje. To moj 2 i ostatni zastrzyk. Więcej brać nie będę ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Witam i ja ;) u nas tez pięknie słonko swieci !
    Zastrzyk podam około południa czyli ok godz tej kiedy miałam monitoring w czwartek. Trochę sie stresuje. To moj 2 i ostatni zastrzyk. Więcej brać nie będę ;)
    Dlaczego ostatni?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3

Wysłany: 7 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Dlaczego ostatni?
    Bo ja ich na prawde nie potrzebuje. Chyba zeby sis zdarzylo ze bedzie wiecej niz jeden pecherzyk to wtedy sie skusze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 09:14

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ