CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
niedoświadczona 32 wrote:Dziewczyny choć widzę, że temat odszedł od CLO, to mam pytanie.. zauważyłam pogorszenie cery (trądzik
(( ), jestem w pierwszym cyklu na CLO + pregnyl.. myślicie, że to od tego? ciepło się zrobiło, chciałam się wydekoltować a tu patrzę szyja i dekolt słabo wygląda
Miałyście tak?
-
Ladybird:) wrote:U mnie juz 6 dc. Lametta jeszcze dziś i jutro
Kiedy powinnam iść na monitoring biorąc pod uwagę ze mam większa dawkę niż zwykle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:07
Antoś IVF,Julisia natural
-
czesc Dziewczyny! zaczelam swoj pierwszy cykl z clo ale niestety nie idzie wszystko ksiazkowo... otoz o dziwo endometrium ladnie roslo ale pecherzyki nie za bardzo, tzn w 13 dc byly jakies 2 po ok. 11 mm czyli nic konkretnego. w piatek 16 dc musialam isc gdzie indziej na monit ze wzgledu na urlop mojego gina ale babka byla niekumata, widziala pecherzyk ale raz mowila ze ma 16 mm a potem ze 19 mm. mysle ze pecherzyk byl poniewaz endo ladnie uroslo 11 mm ale nie wiadomo bylo ile dokladnie ten pecherzyk ma. mimo wszystko wzielam zastrzyk a do dzisiaj nie czuje jajnika i nie sadze aby owulka nastapila. dodam ze naturalnie mam mialam owu ok 20 dc i pecherzyki zawsze pekaly, kiedys dodatkowo wzielam pregnyl i od razu podzialalo. powiedzcie co w przypadku jesli wzielam zastrzyk za wczesnie, czy jest opcja ze pecherzyk jeszcze sam pozniej peknie? i czy jest sens robic testy owu czy wyjda zafalszowane przez zastrzyk?
bede bardzo bardzo wdzieczna jesli ktoras bardziej doswiadczona Staraczka moglaby mi cos podpowiedziec...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
marzusiax wrote:Dziewczyny, a co daje przyspieszenie brania clo? W sensie - branie od 3dc a nie od 5? Bo widzę, że różnie lekarze zalecają
Edit Ania nie wiem czy ja bym sikałanie wolisz poczekac do 32? Może tam dopiero cos sie wgryza?
Ale u mnie i od 3dc i od 4dc bylo ok
-
MonaLiza wrote:Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. W tym czasie miałam kolejne badania, kolejne wizyty u nowych ginekologów, lekarzy. No i co się okazało. Gdyby nie internet i moje naciski na lekarzy to nadal bym stała w miejscu. Nadal by mi każdy kolejny gadał, że dwa poronienia to wszystko w porządku. Zrobiłam sobie badania na przeciwciała kardiolipinowe ( zespół antyfosfolipidowy ), ANA 1, ANA2, antykoaguulant tocznia. Jak ANA wyszły dodatnie to poszłam do reumatologa. Reumatolog dał skierowanie na ANA2, toczeń i kardiolipinowe. I niestety ANA 2 wyszły słabo dodatnie, kardiolipinowe nie wykryte, toczeń też nie. Ale jestem już niemal pewna , że moje poronienia były przez te dodatnie ANA. We wtorek mam kolejną wizytę u reumatologa, więc zobaczę co dalej. Mój ginekolog od przypadków ciężkich rozłożył ręce.. Ordynator szpitala również. Ale chociaż dał mi skierowanie na HSG, którego póki co się boję i na razie mam dosyć badań itd i nie idę na to. Ale znalazłam jednego gina, który powiedział, że da mi Heparynę jak zajdę w ciążę, by rozrzedzić krew. I już zaczęłam brać Acard 75, plus kolejny cykl jadę na wspomaganiu + monitoring. Szkoda, że człowiek z internetu musi sam się dowiadywać o wszystkim i szkoda, że nie kładą do szpitala celem kompletnej diagnozy, trzeba płacić, czekać , ech..
Ja tez mam ANA2 slabo dodatnie jednak immunolog(dobry) powiedział ze w tym mianie to nie jest zle ze ANA3 wyjdzie ujemne.Ja sie uparlam i zrobilam ANA3 i fakt ujemne.
Mój gin w klinice jest jednak zdania ze te ANA moze wskazywac na problem w implantacji.Kiedy przynioslam wynik dodatni z mutacjà mthfr od razu powiedzial ze w ciàzy jedziemy na clexane.
A robilas mutacje mthfr?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:18
-
Ja tez mam ANA slabo dodatnie konsultowalam z kilkoma lekarzami i twierdza ze to nic nie oznacza, szczegolnie ze wynik nie jest wiele podwyzszony. wiem ze niektorzy daja na to encorton ale jako tako jego dzialanie chyba nie jest udowodnione.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
niedoświadczona 32 wrote:Dziewczyny choć widzę, że temat odszedł od CLO, to mam pytanie.. zauważyłam pogorszenie cery (trądzik
(( ), jestem w pierwszym cyklu na CLO + pregnyl.. myślicie, że to od tego? ciepło się zrobiło, chciałam się wydekoltować a tu patrzę szyja i dekolt słabo wygląda
Miałyście tak?
Ja juz dawno z tràdzikiem sie pozegnalam,czasem krostka czy dwie podczas dni plodnych na dekoldzie teraz przez clo trądzik na klacie i za bardzo nie chce schodzic.Teraz wyjezdzam na wczasy,cykl mam pusty wiec pozwolilam sobie raz isc do solarium by pozbyc sie tràdziku,pomoglo.Mysle ze jak opalisz sie to skóra nie bedzie az tak wrazliwa.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
APS wrote:czesc Dziewczyny! zaczelam swoj pierwszy cykl z clo ale niestety nie idzie wszystko ksiazkowo... otoz o dziwo endometrium ladnie roslo ale pecherzyki nie za bardzo, tzn w 13 dc byly jakies 2 po ok. 11 mm czyli nic konkretnego. w piatek 16 dc musialam isc gdzie indziej na monit ze wzgledu na urlop mojego gina ale babka byla niekumata, widziala pecherzyk ale raz mowila ze ma 16 mm a potem ze 19 mm. mysle ze pecherzyk byl poniewaz endo ladnie uroslo 11 mm ale nie wiadomo bylo ile dokladnie ten pecherzyk ma. mimo wszystko wzielam zastrzyk a do dzisiaj nie czuje jajnika i nie sadze aby owulka nastapila. dodam ze naturalnie mam mialam owu ok 20 dc i pecherzyki zawsze pekaly, kiedys dodatkowo wzielam pregnyl i od razu podzialalo. powiedzcie co w przypadku jesli wzielam zastrzyk za wczesnie, czy jest opcja ze pecherzyk jeszcze sam pozniej peknie? i czy jest sens robic testy owu czy wyjda zafalszowane przez zastrzyk?
bede bardzo bardzo wdzieczna jesli ktoras bardziej doswiadczona Staraczka moglaby mi cos podpowiedziec...APS lubi tę wiadomość
-
Jagna robilam i nie bylo sladu kreski, a normalnie to ciemniala 2 dni przed owulka. tylko moj lekarz powiedzial ze jak juz test owu wychodzi pozytywnie to jest juz za pozno i powinno sie robic zastrzyk przed pikiem lh...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Jagna 75 i APS jak dobrze widzieć "swoich". Bardzo się tym wszystkim przejęłam tym bardziej jak gin, w którym pokładałam nadzieję, na moje pytania o heparynie rozkłada ręce. Poszukałam innego gina, ale takie skakanie z kwiatka na kwiatek mi nie pasuje. No ale cóż.. I gubię się w tym, bo zaczęłam również nawidzać reumatologa i nie wiem, kto tą heparynę właściwie powinien przepisać. Gin, czy reumatolog? Jagna mutacji jeszcze nie robiłam bo się zastanawiam, czy nie wyciągnąć skierowania od lekarza na kariotyp. Z tego co wiem po drugim poronieniu jest na NFZ? Czy w tym kariotypie robi się te mutacje? Czy jak właściwie. Jestem prawie już zdecydowana zakupić takie oto coś, ale nie wiem czy nie powinnam najpierw kariotypu, albo wizyty u genetyka, czy hematologa: http://www.testdna.pl/pakiet-badan-po-poronieniu/
ANA2 mi wyszło dokładnie : typ świecenia homogenny i ziarnisty w mianie 1:160. -
Jagna 75 wrote:Witaj w klubie
Ja juz dawno z tràdzikiem sie pozegnalam,czasem krostka czy dwie podczas dni plodnych na dekoldzie teraz przez clo trądzik na klacie i za bardzo nie chce schodzic.Teraz wyjezdzam na wczasy,cykl mam pusty wiec pozwolilam sobie raz isc do solarium by pozbyc sie tràdziku,pomoglo.Mysle ze jak opalisz sie to skóra nie bedzie az tak wrazliwa.
Dzięki za dobre słowo, ale na razie się boje iść na solarium bo jestem po inseminacji.. a jak się bierze takie leki można opalać się bez obaw, że pojawią się trwałe przebarwienia? Kiedyś chyba w solarium czytałam regulamin, dobrze nie pamiętam ale było coś o lekach hormonalnych..niedoświadczona 32 -
APS wrote:Jagna robilam i nie bylo sladu kreski, a normalnie to ciemniala 2 dni przed owulka. tylko moj lekarz powiedzial ze jak juz test owu wychodzi pozytywnie to jest juz za pozno i powinno sie robic zastrzyk przed pikiem lh...
APS lubi tę wiadomość
-
Marzusiax clo się podaje w zależności od długości cyklu, ale podobno im wcześniej tym lepiej . Ja brałam od 3 do 7 dc pół tabletki i skutek tego teraz smacznie śpi w łóżeczku. od marca mam zamiar zacząć starać się o drugie, więc zapewne wrócę na ten wątek.Trzymam kciuki za was dziewczyny, ja dokładnie rok temu miałam swoją ostatnią miesiączke przed ciążą, w końcu każdej z was się uda
niedoświadczona 32, marzusiax lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Jagna no mi normalnie to testy ciemnialy juz 2 dni przed bolem jajnika i skokiem tepmki. mimo to lekarz kazal wziac zastrzyk przed pozytywem bo to niby on powinien wywolac dopieto pik lh.
kurde nic juz z tego nie wiem.
boje sie czy ten pecherzyk jeszcze peknie a nie zamieni sie w jakas torbiel przez zastrzyk?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
MonaLiza wrote:Jagna 75 i APS jak dobrze widzieć "swoich". Bardzo się tym wszystkim przejęłam tym bardziej jak gin, w którym pokładałam nadzieję, na moje pytania o heparynie rozkłada ręce. Poszukałam innego gina, ale takie skakanie z kwiatka na kwiatek mi nie pasuje. No ale cóż.. I gubię się w tym, bo zaczęłam również nawidzać reumatologa i nie wiem, kto tą heparynę właściwie powinien przepisać. Gin, czy reumatolog? Jagna mutacji jeszcze nie robiłam bo się zastanawiam, czy nie wyciągnąć skierowania od lekarza na kariotyp. Z tego co wiem po drugim poronieniu jest na NFZ? Czy w tym kariotypie robi się te mutacje? Czy jak właściwie. Jestem prawie już zdecydowana zakupić takie oto coś, ale nie wiem czy nie powinnam najpierw kariotypu, albo wizyty u genetyka, czy hematologa: http://www.testdna.pl/pakiet-badan-po-poronieniu/
ANA2 mi wyszło dokładnie : typ świecenia homogenny i ziarnisty w mianie 1:160.
Kariotyp to co innego niz mutacje mthfr,poczytaj.
Jesli masz okazje wydębic skierowania to bierz i rób badania,ja po pierwszym poronieniu niestety z własnej kieszeni musiałam.Rozumiem cie co do lekarzy,musisz znalezc kogos kto prowadzi trudne ciąze (zagrozone) nie koniecznie w klinice.Nie wiem skąd jestes,Roma tu miała namiar na dobrych lekarzy nawet na nfz z krótkimi terminami...Antoś IVF,Julisia natural
-
niedoświadczona 32 wrote:Dzięki za dobre słowo, ale na razie się boje iść na solarium bo jestem po inseminacji.. a jak się bierze takie leki można opalać się bez obaw, że pojawią się trwałe przebarwienia? Kiedyś chyba w solarium czytałam regulamin, dobrze nie pamiętam ale było coś o lekach hormonalnych..
Raczej nic nie powinno sie stac,wiem ze zenszen i dziurawiec pozostawiają plamy ale podczas stymulacji owych ziół sie nie powinno uzywac bo leki nie działają tak jak powinny,po antybiotykach tez zero słonca..
Mysle że ze słoncem tez trzeba uwazac,dobry filtr i powoli stopniowo wystawiaj sie na słonce,toz to tez naturalna wit.D której wiekszosc ma niedobór a potrzebna od pierwszych dni ciązyniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 no chodzę po tych lekarzach, ale nikogo wprost nie poprosiłam o skierowanie na kariotyp, bo chodzę prywatnie. Ale chyba w końcu pójdę na NFZ i wydębię od nich. Jestem z Koszalina i niestety tutaj ciężko o specjalistów..
A co sądzisz o tych badaniach domowych? Ty w jaki sposób je wykonywałaś? -
APS wrote:Jagna no mi normalnie to testy ciemnialy juz 2 dni przed bolem jajnika i skokiem tepmki. mimo to lekarz kazal wziac zastrzyk przed pozytywem bo to niby on powinien wywolac dopieto pik lh.
kurde nic juz z tego nie wiem.
boje sie czy ten pecherzyk jeszcze peknie a nie zamieni sie w jakas torbiel przez zastrzyk?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Mam nadzieje ze ci sie uda,ja moze e następnym cykluAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤