CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:Jagna 75 no chodzę po tych lekarzach, ale nikogo wprost nie poprosiłam o skierowanie na kariotyp, bo chodzę prywatnie. Ale chyba w końcu pójdę na NFZ i wydębię od nich. Jestem z Koszalina i niestety tutaj ciężko o specjalistów..
A co sądzisz o tych badaniach domowych? Ty w jaki sposób je wykonywałaś?
zawsze mozesz spróbowac na nfz,ja to nawet jak zaniosłam ginowi na nfz wyniki to powiedział ze nie mają one znaczenia,ze co innego gdybym była po trzecim poronieniu i on nie moze pomóc..chore.Mam poprostu pecha do lekarzy na nfz,dlatego chodze prywatnie do kliniki,tam lekarz inaczej sie do tego wszystkiego odniósł,przy ciązy bede na clexane a obecnie kwas foliowy 5mg na rp. i formy metylowane.
Licze jeszcze ze los bedzie mi przychylny kiedy pójde do immunologa na nfz,ponoc super lekarz wiec zobaczymy czy leczy jednakowo prywatnie czy na nfzAntoś IVF,Julisia natural
-
Kinga40 wrote:Chciałabym bardzo, bo momentami już nie mam siły walczyć. Jeżeli się nie uda to chyba zrobię sobie odpoczynek z miesiąc. Chyba że pociagne jeszcze jeden cykl i wtedy urlop
Trzymam kciuki kochana....tak po cichu mam nadzieje ze razem zaciązymy ale nie bedzie mi przykro kiedy sie wybijeszAntoś IVF,Julisia natural
-
MonaLiza wrote:A jakie lekarz zadecydował, że będziesz na clexane ? Chodzisz do kliniki niepłodności? Też rozważam dojazdy do Szczecina, ode mnie jakieś 180 km.
Dobra ginekolog poradziła mi klinike ze względu na mój wiek,mimo iz sama pracuje w klinice i ma gabinet prywatny to sugerowała ze bedą bardziej dyspozycyjni w trakcie monitoringów czy zabiegów bo ona tylko trzy dni w tygodniu przyjmuje.Podała mi trzy kliniki które moze mi polecic,w tych trzech szukałam lekarza z w miare dobrymi opiniami i wykształceniem w kierunku leczenia niepłodnosci oraz stazem i praktyką w dziedzinie rozwoju pozaustrojowego oraz leczeniu problematycznych ciąz...znalazłam lekarza i dlatego jestem w tej klinice a nie innejAntoś IVF,Julisia natural
-
MonaLiza wrote:A te mutacje na własną rękę robiłaąś, czy jakiś lekarz Cię skierował?
Tak wiec niby bez sensu jest robic a jednak jak juz sie cos znajdzie to lekarz powaznie je traktuje choc nadal twierdzi ze nic nie trzeba robic,ze to juz wystarczy.Wirm ze gdybym drązyla temat to jeszcze cos znajde,tylko na razie brak orientacji w którym kierunku uderzyc,moze immunolog w czerwcu mi podpowie,doradzi..
Teraz patrze ze masz haszimoto,te Ana mozesz miec przez haszi dodatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 00:14
Antoś IVF,Julisia natural
-
Cześć Dziewczyny u mnie biel wizira,test negatyw.Zrobiłam go szybciej nic planowałam w 28 dniu bo od wczoraj i przez całą noc boli mnie brzuch jak na @,nie wiem teraz co mam robić luteina bo gin kazał. Brać do piątku, moze powinnam zrobić bete i dopiero wtedy odstawiac?co myślicie?
-
Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam rady
-
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny u mnie biel wizira,test negatyw.Zrobiłam go szybciej nic planowałam w 28 dniu bo od wczoraj i przez całą noc boli mnie brzuch jak na @,nie wiem teraz co mam robić luteina bo gin kazał. Brać do piątku, moze powinnam zrobić bete i dopiero wtedy odstawiac?co myślicie?niedoświadczona 32
-
Jagna 75 wrote:nie,no solarium to ja omijam szerokim łukiem gdy jestem stymulowana,jakos boje sie ze nawet jajkom zaszkodzi.Teraz mam pusty cykl przez cyste wiec mogłam sobie ozwolic na jeden raz by poznikały ochydztwa
Raczej nic nie powinno sie stac,wiem ze zenszen i dziurawiec pozostawiają plamy ale podczas stymulacji owych ziół sie nie powinno uzywac bo leki nie działają tak jak powinny,po antybiotykach tez zero słonca..
Mysle że ze słoncem tez trzeba uwazac,dobry filtr i powoli stopniowo wystawiaj sie na słonce,toz to tez naturalna wit.D której wiekszosc ma niedobór a potrzebna od pierwszych dni ciązy
Witaminę D suplementuję od marca bo miałam 22, a norma 30. A dziurawiec to wiem, bo w zeszłym roku piłam na wątrobę, ale latem musiałam przestać bo miałam właśnie taką reakcje na skórze-jakby setki drobnych pęcherzyków i swędziało jak diablina szczęście plam nie było
niedoświadczona 32 -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam radyAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam radyAntoś IVF,Julisia natural
-
Witajcie dziewczyny
.
Ja trochę odpuściłam i nie wsluchiwalam się w mój organizm i nie wiem czy już po owu czy przed. Ale jutro mam wizytę u gina i zobaczymy.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Jagna 75 wrote:Moze taka chwila zapomnienia dobrze wrózy...
-
Jagna 75 wrote:Moze taka chwila zapomnienia dobrze wrózy...
No nic poczekamy, zobaczymy.
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
AniaStaraczka85 wrote:Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam rady
Hej nie chce Ci zamieszać ale ja w 10 dniu po ovu miałam beta hcg 3.80 a testy z rossmana domowe laboratorium biel vizira, drugi strumieniowy z firmy check and go cień cienia a po 48 h beta ładnie poszła do góry także testy domowe na wczesnym etapie nie dają żadnej wiedzy przynajmniej w moim przypadku. Może zanim odstawisz lutke zrób betę dla pewnosci.
Trzymam kciuki żeby i w Twoim przypadku siusiane testy oszukiwalyMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*