X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jagna 75 no chodzę po tych lekarzach, ale nikogo wprost nie poprosiłam o skierowanie na kariotyp, bo chodzę prywatnie. Ale chyba w końcu pójdę na NFZ i wydębię od nich. Jestem z Koszalina i niestety tutaj ciężko o specjalistów..

A co sądzisz o tych badaniach domowych? Ty w jaki sposób je wykonywałaś?
    wszystkie robiłam z krwi i chyba te mutacje mozna w pakiecie zrobic i są wtedy tansze w diagnostyce,nie wiem jak u ciebie.Daleko mieszkasz...albo ja ha ha
    zawsze mozesz spróbowac na nfz,ja to nawet jak zaniosłam ginowi na nfz wyniki to powiedział ze nie mają one znaczenia,ze co innego gdybym była po trzecim poronieniu i on nie moze pomóc..chore.Mam poprostu pecha do lekarzy na nfz,dlatego chodze prywatnie do kliniki,tam lekarz inaczej sie do tego wszystkiego odniósł,przy ciązy bede na clexane a obecnie kwas foliowy 5mg na rp. i formy metylowane.
    Licze jeszcze ze los bedzie mi przychylny kiedy pójde do immunologa na nfz,ponoc super lekarz wiec zobaczymy czy leczy jednakowo prywatnie czy na nfz

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie lekarz zadecydował, że będziesz na clexane ? Chodzisz do kliniki niepłodności? Też rozważam dojazdy do Szczecina, ode mnie jakieś 180 km.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Chciałabym bardzo, bo momentami już nie mam siły walczyć. Jeżeli się nie uda to chyba zrobię sobie odpoczynek z miesiąc. Chyba że pociagne jeszcze jeden cykl i wtedy urlop
    sis wiem i rozumiem cie,bo stymulacja potrafi byc męcząca,trudno o spontan,wszystko obliczone kiedy i jak,czasem człowiek musi sie zmuszac,a przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi.
    Trzymam kciuki kochana....tak po cichu mam nadzieje ze razem zaciązymy ale nie bedzie mi przykro kiedy sie wybijesz :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jakie lekarz zadecydował, że będziesz na clexane ? Chodzisz do kliniki niepłodności? Też rozważam dojazdy do Szczecina, ode mnie jakieś 180 km.
    tak,lekarz w klinice...ja jestem z małopolski,do Krakowa jezdze
    Dobra ginekolog poradziła mi klinike ze względu na mój wiek,mimo iz sama pracuje w klinice i ma gabinet prywatny to sugerowała ze bedą bardziej dyspozycyjni w trakcie monitoringów czy zabiegów bo ona tylko trzy dni w tygodniu przyjmuje.Podała mi trzy kliniki które moze mi polecic,w tych trzech szukałam lekarza z w miare dobrymi opiniami i wykształceniem w kierunku leczenia niepłodnosci oraz stazem i praktyką w dziedzinie rozwoju pozaustrojowego oraz leczeniu problematycznych ciąz...znalazłam lekarza i dlatego jestem w tej klinice a nie innej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te mutacje na własną rękę robiłaąś, czy jakiś lekarz Cię skierował?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A te mutacje na własną rękę robiłaąś, czy jakiś lekarz Cię skierował?
    Sama robiłam,kazdy lekarz po pierwszym poronieniu nie uwaza za sluszne robic jakichkolwiek badan,mój gin z kliniki tez tak uwaza.Ja jednak spróbowalam cos poszukac i cos znalazłam.Nie wiem czy ta mutacja wpłynèla na poronienie,immunolog twierdzi ze tak wiec warto bylo...moze jeszcze cos znajde..
    Tak wiec niby bez sensu jest robic a jednak jak juz sie cos znajdzie to lekarz powaznie je traktuje choc nadal twierdzi ze nic nie trzeba robic,ze to juz wystarczy.Wirm ze gdybym drązyla temat to jeszcze cos znajde,tylko na razie brak orientacji w którym kierunku uderzyc,moze immunolog w czerwcu mi podpowie,doradzi..
    Teraz patrze ze masz haszimoto,te Ana mozesz miec przez haszi dodatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 00:14

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny u mnie biel wizira,test negatyw.Zrobiłam go szybciej nic planowałam w 28 dniu bo od wczoraj i przez całą noc boli mnie brzuch jak na @,nie wiem teraz co mam robić luteina bo gin kazał. Brać do piątku, moze powinnam zrobić bete i dopiero wtedy odstawiac?co myślicie?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 30 maja 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że robiłam testu rosmanowy czyli o zmniejszonej czułości 25

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 30 maja 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam rady

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny u mnie biel wizira,test negatyw.Zrobiłam go szybciej nic planowałam w 28 dniu bo od wczoraj i przez całą noc boli mnie brzuch jak na @,nie wiem teraz co mam robić luteina bo gin kazał. Brać do piątku, moze powinnam zrobić bete i dopiero wtedy odstawiac?co myślicie?
    Zrób hcg i odstawiaj luteinę:)

niedoświadczona 32
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    nie,no solarium to ja omijam szerokim łukiem gdy jestem stymulowana,jakos boje sie ze nawet jajkom zaszkodzi.Teraz mam pusty cykl przez cyste wiec mogłam sobie ozwolic na jeden raz by poznikały ochydztwa
    Raczej nic nie powinno sie stac,wiem ze zenszen i dziurawiec pozostawiają plamy ale podczas stymulacji owych ziół sie nie powinno uzywac bo leki nie działają tak jak powinny,po antybiotykach tez zero słonca..
    Mysle że ze słoncem tez trzeba uwazac,dobry filtr i powoli stopniowo wystawiaj sie na słonce,toz to tez naturalna wit.D której wiekszosc ma niedobór a potrzebna od pierwszych dni ciązy

Witaminę D suplementuję od marca bo miałam 22, a norma 30. A dziurawiec to wiem, bo w zeszłym roku piłam na wątrobę, ale latem musiałam przestać bo miałam właśnie taką reakcje na skórze-jakby setki drobnych pęcherzyków i swędziało jak diabli :( na szczęście plam nie było :)

niedoświadczona 32
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny z rana.
    Aniu trzymam nadal kciuki!!!
    U mnie znowu leje.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny wiem ze się nie powinno tego robić ale po godzinie wzięłam test do światła dziennego bo to ten strumieniowy i ma ta pieprzona szybkę co się w niej światło odbija i jest jakość cień cienia,wiem ze po godzinie już nieważne ale chyba jutro pójdę na betę bo dziś nie dam rady
    Aniu najlepiej zrób betę, będziesz miała pewność. Ja trzymam kciuki mocno <3

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Aniu,szkoda wydawac kase na sikance,beta to konkretna odpowiedz,z tymi sikancami róznie jest

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :).
    Ja trochę odpuściłam i nie wsluchiwalam się w mój organizm i nie wiem czy już po owu czy przed. Ale jutro mam wizytę u gina i zobaczymy.

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,kiedy dokladnie mialas IUI?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Witajcie dziewczyny :).
    Ja trochę odpuściłam i nie wsluchiwalam się w mój organizm i nie wiem czy już po owu czy przed. Ale jutro mam wizytę u gina i zobaczymy.
    Moze taka chwila zapomnienia dobrze wrózy...

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 30 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    17 maja,jak nie uda mi się dziś wyrwać na betę to jeszcze mąż ma mi kupić taki test o czułości 10.zrobię go rano a jutro już i tak pójdę na betę. I wtedy juz będę wiedziała na 100 proc. I odstawie luteine bądź nie.Najgorsze ze ten brzuch mnie od wczoraj cały czas boli a okresu nie ma,czasem takie beżowe (sorry za szczegóły ) plamienie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No zobaczymy. W zeszłym roku jak przestałam zwracać uwagę na starania i kiedy trzeba bo się może udać to zaszłam w ciążę. Test robiłam tylko dlatego że @ się spozniala, ale nawet wtedy nie nastawialam się na pozytyw.
    No nic poczekamy, zobaczymy :).

• Goja88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Hej nie chce Ci zamieszać ale ja w 10 dniu po ovu miałam beta hcg 3.80 a testy z rossmana domowe laboratorium biel vizira, drugi strumieniowy z firmy check and go cień cienia a po 48 h beta ładnie poszła do góry także testy domowe na wczesnym etapie nie dają żadnej wiedzy przynajmniej w moim przypadku. Może zanim odstawisz lutke zrób betę dla pewnosci.
    Trzymam kciuki żeby i w Twoim przypadku siusiane testy oszukiwaly :)

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ