X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Hej nie chce Ci zamieszać ale ja w 10 dniu po ovu miałam beta hcg 3.80 a testy z rossmana domowe laboratorium biel vizira, drugi strumieniowy z firmy check and go cień cienia a po 48 h beta ładnie poszła do góry także testy domowe na wczesnym etapie nie dają żadnej wiedzy przynajmniej w moim przypadku. Może zanim odstawisz lutke zrób betę dla pewnosci.
    Trzymam kciuki żeby i w Twoim przypadku siusiane testy oszukiwaly :)
    No właśnie wiem jak jest z testami, moja znajoma.przez 2 miesiące ciąży nie miała testu pozytywnego,dlatego nie wpadło jej do głowy beta.poszła do lekarza po leki na wywołanie okresu a tu się okazało ze.ciaza

michasia-K lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie wiem jak jest z testami, moja znajoma.przez 2 miesiące ciąży nie miała testu pozytywnego,dlatego nie wpadło jej do głowy beta.poszła do lekarza po leki na wywołanie okresu a tu się okazało ze.ciaza
    No a ja w styczniu test z apteki wyszedł bladzioch a beta juz wtedy byla 560,wiec czary mary sie działy

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Apropo testów to w sumie też mam zagadkę. Robiłam dziś znów test i po dwóch godzinach wyszedł jakiś minimalny cień. Ja wiem, że te testy powinno się wyrzucać max 10 min po zrobieniu, cholera jasna.. a teraz człowiek się zastanawia.
    Jutro wyjeżdżam i chciałam wiedzieć w razie czego przed.. Szczerze mówiąc to nie wierzę, że mogło się udać i dlatego nie widziałam sensu, żeby iść na betę. Cały czas czekałam na @, bo prawdę mówiąc nawet nie wiem kiedy dokładnie była ovu i czy mamy w ogóle szanse na coś liczyć. Teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą betą..
    Chociaż, kalkulując na chłodno to pewnie reakcja chemiczna w teście a ja się nakręcam. Paradoksalnie chyba bardziej boję się tej bety i rozczarowania po wynikach. Nie wiem też który to dpo i nie wiem czy jest sens robić..
    Sory dziewczyny za marudzenie z rana
    Życzę Wam miłego dnia!
    Aniu trzymam kciuki!

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej dziewczyny.

Apropo testów to w sumie też mam zagadkę. Robiłam dziś znów test i po dwóch godzinach wyszedł jakiś minimalny cień. Ja wiem, że te testy powinno się wyrzucać max 10 min po zrobieniu, cholera jasna.. a teraz człowiek się zastanawia.
    Jutro wyjeżdżam i chciałam wiedzieć w razie czego przed.. Szczerze mówiąc to nie wierzę, że mogło się udać i dlatego nie widziałam sensu, żeby iść na betę. Cały czas czekałam na @, bo prawdę mówiąc nawet nie wiem kiedy dokładnie była ovu i czy mamy w ogóle szanse na coś liczyć. Teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą betą..
    Chociaż, kalkulując na chłodno to pewnie reakcja chemiczna w teście a ja się nakręcam. Paradoksalnie chyba bardziej boję się tej bety i rozczarowania po wynikach. Nie wiem też który to dpo i nie wiem czy jest sens robić..
    Sory dziewczyny za marudzenie z rana
    Życzę Wam miłego dnia!
    Aniu trzymam kciuki!
    Kurde dobrze wiedzieć że ktoś tak samo się zastanawia juz myślałam że coś ze mną nie tak:) nawet męża posadziłam tyłem do okna żeby zobaczył, to on z dystansem ze to może być miejsce gdzie są odczynniki jakieś czy cos:)no nic ja TE trzymam kciuki za Ciebie!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi wyszedł cień cienia ale naprawdę to był tylko cień a beta była 106. Także z tą czułością testów naprawdę różnie bywa :)
    W każdym razie ja Wam wysyłam mnóstwo wiruskow, może trochę pomogą! :)
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 30 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dziewczyny mi wyszedł cień cienia ale naprawdę to był tylko cień a beta była 106. Także z tą czułością testów naprawdę różnie bywa :)
    Matko zaczęłam czytać Twoja wiadomość i myślę sobie- ale się fajnie tydzień zaczyna same cienie cienia:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

Monia, a ten cień cienia wyszedł u Ciebie od razu czy też dopiero po jakimś czasie? Pamiętasz który dpo to był?

Chłoniemy wiruski jak gąbka wodę :D może coś dadzą :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Monia, a ten cień cienia wyszedł u Ciebie od razu czy też dopiero po jakimś czasie? Pamiętasz który dpo to był?

Chłoniemy wiruski jak gąbka wodę :D może coś dadzą :)

W ulotce jest napisane że do 5 minut powinno wyjść ale u mnie dopiero po tych 5 minutach coś można było zauważyć, chyba z 10 minut minęło :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 30 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No a ja w styczniu test z apteki wyszedł bladzioch a beta juz wtedy byla 560,wiec czary mary sie działy
    No właśnie pamietam:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zrobiłam dwa dni przed @ test z południowego moczu najpierw wyszła jedna kreska po jakimś czasie zarknelam iao był cień cienia widziany tylko pod światło, i a i to był czułości 10. Nawet mężowi nie pokazałam bo stwierdziłam że wezmie za wariatke,no i zrobiłam na drugi dzień z rana i wyszła już blada bo blada ale kkreska, dziś kreska ma 3,5 roku

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Życzę wam miłego dnia. Ja mam przerwe w lekach do września. Mam nadzieje że jak wrócę do was za kilka miesięcy to już wszystkie będziecie zaciązone.

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Życzę wam miłego dnia. Ja mam przerwe w lekach do września. Mam nadzieje że jak wrócę do was za kilka miesięcy to już wszystkie będziecie zaciązone.
    Hej Agnes . A ta przerwa to z zalecenia lekarza czy sama sobie robisz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:43

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka zrobila chyba z trzy testy i wychodzil cień cienia dopiero po jakims dłuższym czasie wiec stwietdzila, ze ciazy nie ma.

Mi przy becie ok 100 wyszla rozowa krecha. Widoczna, ale nie bordowa

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Hej Agnes . A ta przerwa to z zalecenia lekarza czy sama sobie robisz ?
    Z zalecenia lekarza, ale też i sama chciałam

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Czekamy tu na ciebie,zaglądaj bo z nami razniej ten czas minie.Moze wrócisz do nas z brzuszkiem,kto wie co tam sie wydarzy do tego czasu.Ja ten cykl mam pusty i powiem wam ze dobrze mi z tym,nie meczy mnid to liczenie dni cyklu,tabletek,jezdzenie do kliniki...jest super,mam głowe lźejszą.Poza tym jak nie rozmyslam o tym to dni zapierdzielajà ze ha ha

Tak wiec odzywaj sie bo niby wątek z clo a rózne rózniste tematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:12

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM
    U MNIE JUZ 4 CYKL Z CLO I W TYM CYKLU MAM PRZERWE OD LEKOW I BADANNIE HSG. BADANIE MAM W CZWARTEK I STRASZNIE SIE BOJE ALE CO SIE NIE ROBI DLA BYCIA MATKA... CZY KTORAS Z WAS MIAŁA BADANIE BEZ ZNIECZULENIA I CZY TO TAKIE STRASZNE????? DZIEWCZYNY JESTESCIR MEGA POZYTYWNE I BARDZO LUBIE WAS CZYTAC;O MOZE W KONCU UDA NAM SIE ZAŁOZYC JAKIS WĄTEK CIĄZOIWY:)

w4sqyx8db6pby0vm.png

Wysłany: 30 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czekamy tu na ciebie,zaglądaj bo z nami razniej ten czas minie.Moze wrócisz do nas z brzuszkiem,kto wie co tam sie wydarzy do tego czasu.Ja ten cykl mam pusty i powiem wam ze dobrze mi z tym,nie meczy mnid to liczenie dni cyklu,tabletek,jezdzenie do kliniki...jest super,mam głowe lźejszą.Poza tym jak nie rozmyslam o tym to dni zapierdzielajà ze ha ha

Mówiłam Ci ze to nie jest takie straszne i ze czas szybko leci:) tez się wtedy czułam taka wyluzowana bez żadnej napinki,bez liczenia.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, to mój 2 cykl z clo. Byłam dziś na monitoringu - 11 dzień cyklu i okazało się, że są 2 pęcherz po 13mm, endo 4mm, lekarz kazał mi "działać" za 2-3 dni. Ogólnie moim problemem był brak owulacji :-( Mam nadzieje, że clo mi pomoże i ze coś z tego będzie :-) Pozdrawiam Was mocno w ten gorący dzień :-)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Będę się odzywac :)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    WITAM
    U MNIE JUZ 4 CYKL Z CLO I W TYM CYKLU MAM PRZERWE OD LEKOW I BADANNIE HSG. BADANIE MAM W CZWARTEK I STRASZNIE SIE BOJE ALE CO SIE NIE ROBI DLA BYCIA MATKA... CZY KTORAS Z WAS MIAŁA BADANIE BEZ ZNIECZULENIA I CZY TO TAKIE STRASZNE????? DZIEWCZYNY JESTESCIR MEGA POZYTYWNE I BARDZO LUBIE WAS CZYTAC;O MOZE W KONCU UDA NAM SIE ZAŁOZYC JAKIS WĄTEK CIĄZOIWY:)
    Ja miałam hsg, ale ze znieczuleniem- tzn dostałam zastrzyk,po którym miałam mega kręćka w głowie. Na pewno coś dostaniesz. Trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ