X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Hej nie chce Ci zamieszać ale ja w 10 dniu po ovu miałam beta hcg 3.80 a testy z rossmana domowe laboratorium biel vizira, drugi strumieniowy z firmy check and go cień cienia a po 48 h beta ładnie poszła do góry także testy domowe na wczesnym etapie nie dają żadnej wiedzy przynajmniej w moim przypadku. Może zanim odstawisz lutke zrób betę dla pewnosci.
    Trzymam kciuki żeby i w Twoim przypadku siusiane testy oszukiwaly :)
    No właśnie wiem jak jest z testami, moja znajoma.przez 2 miesiące ciąży nie miała testu pozytywnego,dlatego nie wpadło jej do głowy beta.poszła do lekarza po leki na wywołanie okresu a tu się okazało ze.ciaza

michasia-K lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie wiem jak jest z testami, moja znajoma.przez 2 miesiące ciąży nie miała testu pozytywnego,dlatego nie wpadło jej do głowy beta.poszła do lekarza po leki na wywołanie okresu a tu się okazało ze.ciaza
    No a ja w styczniu test z apteki wyszedł bladzioch a beta juz wtedy byla 560,wiec czary mary sie działy

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Apropo testów to w sumie też mam zagadkę. Robiłam dziś znów test i po dwóch godzinach wyszedł jakiś minimalny cień. Ja wiem, że te testy powinno się wyrzucać max 10 min po zrobieniu, cholera jasna.. a teraz człowiek się zastanawia.
    Jutro wyjeżdżam i chciałam wiedzieć w razie czego przed.. Szczerze mówiąc to nie wierzę, że mogło się udać i dlatego nie widziałam sensu, żeby iść na betę. Cały czas czekałam na @, bo prawdę mówiąc nawet nie wiem kiedy dokładnie była ovu i czy mamy w ogóle szanse na coś liczyć. Teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą betą..
    Chociaż, kalkulując na chłodno to pewnie reakcja chemiczna w teście a ja się nakręcam. Paradoksalnie chyba bardziej boję się tej bety i rozczarowania po wynikach. Nie wiem też który to dpo i nie wiem czy jest sens robić..
    Sory dziewczyny za marudzenie z rana
    Życzę Wam miłego dnia!
    Aniu trzymam kciuki!

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej dziewczyny.

Apropo testów to w sumie też mam zagadkę. Robiłam dziś znów test i po dwóch godzinach wyszedł jakiś minimalny cień. Ja wiem, że te testy powinno się wyrzucać max 10 min po zrobieniu, cholera jasna.. a teraz człowiek się zastanawia.
    Jutro wyjeżdżam i chciałam wiedzieć w razie czego przed.. Szczerze mówiąc to nie wierzę, że mogło się udać i dlatego nie widziałam sensu, żeby iść na betę. Cały czas czekałam na @, bo prawdę mówiąc nawet nie wiem kiedy dokładnie była ovu i czy mamy w ogóle szanse na coś liczyć. Teraz zaczęłam się zastanawiać nad tą betą..
    Chociaż, kalkulując na chłodno to pewnie reakcja chemiczna w teście a ja się nakręcam. Paradoksalnie chyba bardziej boję się tej bety i rozczarowania po wynikach. Nie wiem też który to dpo i nie wiem czy jest sens robić..
    Sory dziewczyny za marudzenie z rana
    Życzę Wam miłego dnia!
    Aniu trzymam kciuki!
    Kurde dobrze wiedzieć że ktoś tak samo się zastanawia juz myślałam że coś ze mną nie tak:) nawet męża posadziłam tyłem do okna żeby zobaczył, to on z dystansem ze to może być miejsce gdzie są odczynniki jakieś czy cos:)no nic ja TE trzymam kciuki za Ciebie!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi wyszedł cień cienia ale naprawdę to był tylko cień a beta była 106. Także z tą czułością testów naprawdę różnie bywa :)
    W każdym razie ja Wam wysyłam mnóstwo wiruskow, może trochę pomogą! :)
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 30 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dziewczyny mi wyszedł cień cienia ale naprawdę to był tylko cień a beta była 106. Także z tą czułością testów naprawdę różnie bywa :)
    Matko zaczęłam czytać Twoja wiadomość i myślę sobie- ale się fajnie tydzień zaczyna same cienie cienia:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

Monia, a ten cień cienia wyszedł u Ciebie od razu czy też dopiero po jakimś czasie? Pamiętasz który dpo to był?

Chłoniemy wiruski jak gąbka wodę :D może coś dadzą :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Monia, a ten cień cienia wyszedł u Ciebie od razu czy też dopiero po jakimś czasie? Pamiętasz który dpo to był?

Chłoniemy wiruski jak gąbka wodę :D może coś dadzą :)

W ulotce jest napisane że do 5 minut powinno wyjść ale u mnie dopiero po tych 5 minutach coś można było zauważyć, chyba z 10 minut minęło :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta

Wysłany: 30 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No a ja w styczniu test z apteki wyszedł bladzioch a beta juz wtedy byla 560,wiec czary mary sie działy
    No właśnie pamietam:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zrobiłam dwa dni przed @ test z południowego moczu najpierw wyszła jedna kreska po jakimś czasie zarknelam iao był cień cienia widziany tylko pod światło, i a i to był czułości 10. Nawet mężowi nie pokazałam bo stwierdziłam że wezmie za wariatke,no i zrobiłam na drugi dzień z rana i wyszła już blada bo blada ale kkreska, dziś kreska ma 3,5 roku

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Życzę wam miłego dnia. Ja mam przerwe w lekach do września. Mam nadzieje że jak wrócę do was za kilka miesięcy to już wszystkie będziecie zaciązone.

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Życzę wam miłego dnia. Ja mam przerwe w lekach do września. Mam nadzieje że jak wrócę do was za kilka miesięcy to już wszystkie będziecie zaciązone.
    Hej Agnes . A ta przerwa to z zalecenia lekarza czy sama sobie robisz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:43

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka zrobila chyba z trzy testy i wychodzil cień cienia dopiero po jakims dłuższym czasie wiec stwietdzila, ze ciazy nie ma.

Mi przy becie ok 100 wyszla rozowa krecha. Widoczna, ale nie bordowa

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Hej Agnes . A ta przerwa to z zalecenia lekarza czy sama sobie robisz ?
    Z zalecenia lekarza, ale też i sama chciałam

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Czekamy tu na ciebie,zaglądaj bo z nami razniej ten czas minie.Moze wrócisz do nas z brzuszkiem,kto wie co tam sie wydarzy do tego czasu.Ja ten cykl mam pusty i powiem wam ze dobrze mi z tym,nie meczy mnid to liczenie dni cyklu,tabletek,jezdzenie do kliniki...jest super,mam głowe lźejszą.Poza tym jak nie rozmyslam o tym to dni zapierdzielajà ze ha ha

Tak wiec odzywaj sie bo niby wątek z clo a rózne rózniste tematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:12

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM
    U MNIE JUZ 4 CYKL Z CLO I W TYM CYKLU MAM PRZERWE OD LEKOW I BADANNIE HSG. BADANIE MAM W CZWARTEK I STRASZNIE SIE BOJE ALE CO SIE NIE ROBI DLA BYCIA MATKA... CZY KTORAS Z WAS MIAŁA BADANIE BEZ ZNIECZULENIA I CZY TO TAKIE STRASZNE????? DZIEWCZYNY JESTESCIR MEGA POZYTYWNE I BARDZO LUBIE WAS CZYTAC;O MOZE W KONCU UDA NAM SIE ZAŁOZYC JAKIS WĄTEK CIĄZOIWY:)

w4sqyx8db6pby0vm.png

Wysłany: 30 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czekamy tu na ciebie,zaglądaj bo z nami razniej ten czas minie.Moze wrócisz do nas z brzuszkiem,kto wie co tam sie wydarzy do tego czasu.Ja ten cykl mam pusty i powiem wam ze dobrze mi z tym,nie meczy mnid to liczenie dni cyklu,tabletek,jezdzenie do kliniki...jest super,mam głowe lźejszą.Poza tym jak nie rozmyslam o tym to dni zapierdzielajà ze ha ha

Mówiłam Ci ze to nie jest takie straszne i ze czas szybko leci:) tez się wtedy czułam taka wyluzowana bez żadnej napinki,bez liczenia.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, to mój 2 cykl z clo. Byłam dziś na monitoringu - 11 dzień cyklu i okazało się, że są 2 pęcherz po 13mm, endo 4mm, lekarz kazał mi "działać" za 2-3 dni. Ogólnie moim problemem był brak owulacji :-( Mam nadzieje, że clo mi pomoże i ze coś z tego będzie :-) Pozdrawiam Was mocno w ten gorący dzień :-)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Będę się odzywac :)

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    WITAM
    U MNIE JUZ 4 CYKL Z CLO I W TYM CYKLU MAM PRZERWE OD LEKOW I BADANNIE HSG. BADANIE MAM W CZWARTEK I STRASZNIE SIE BOJE ALE CO SIE NIE ROBI DLA BYCIA MATKA... CZY KTORAS Z WAS MIAŁA BADANIE BEZ ZNIECZULENIA I CZY TO TAKIE STRASZNE????? DZIEWCZYNY JESTESCIR MEGA POZYTYWNE I BARDZO LUBIE WAS CZYTAC;O MOZE W KONCU UDA NAM SIE ZAŁOZYC JAKIS WĄTEK CIĄZOIWY:)
    Ja miałam hsg, ale ze znieczuleniem- tzn dostałam zastrzyk,po którym miałam mega kręćka w głowie. Na pewno coś dostaniesz. Trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ