X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj no miało byc:)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny :) Mam pytanie do was dotyczące leku Clostillbegyt... Dokładnie może chodzi mi o to, jak sprawa wyglądała na monitoringu u was bo wzięciu określonej dawki w miesiącu... Wiem, że ten lek przyjmuje się gdy nie dochodzi do owulacji i wg nie ma pęcherzyków dominujących, ale chciałabym poznać wasze historie z tym lekiem no i w którym cyklu udało wam się zajść w ciążę:) z góry dziękuję za wypowiedzi :) Ja jestem na tym leku po raz pierwszy i dziś wzięłam trzecią tabletkę, zostały jeszcze dwie i w czwartek monitoring. Zobaczymy co u mnie tak wyniknie ... Mam Pco ale na jednym jajniku i już sama nie wiem czy te owulkę mam czy nie :/ Wydaje mi się, że mam ale za każdym razem się nie udaje i eh :( Z tym termometrem też u mnie różnie, bo mam taką pracę, że nie jestem w stanie mierzyć codziennie dokładnie o tej samej porze i też poprzednie cykle wykresy wychodziły dziwne:/
    Witaj u nas. Ja biorę clo już trzeci cykl. Owulację miałam swoje i pęcherzyk zawsze pekal, no ale nic nie wychodziło, dlatego gin postanowił trochę podstymulowac mnie, aby polepszyć moje jajeczka. W ciążę jeszcze narazie nie zaszłam, ale mam nadzieję że w końcu się uda :)

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh no !

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna wita Jagusie :-) :-) :-)
    Z clo sprawa wygląda róznie,róznie sie na ten lek reaguje ale przewaznie jak juz sie reaguje to raczej z dobrym efektem.
    Jesli chodzi o mnie to naturalne cykle mam bezowulacyjne,regularne jak w zegarku,mierzylam temperature i na wykresie OF zawsze zaznaczal mi ovulacje,jednak po monitoringach i badaniach hormonów lekarz nie potwierdzał ovu.Dlatego mimo iz moje wykresy byly idealne to jednak prawdy nie powiedzialy.
    Mój pierwszy cykl z clo byl szczęsliwy,oczywiscie na pèknięcie dostalam ovitrelle inaczej do ovu by nie doszlo.Niestety tylko do 7 tygodnia udalo sie cieszyc moim serduszkiem,ale nie trace nadzieji.
    Potem dwa cykle z clo nic nie daly,obecnie koncze pusty cykl z powodu cysty.Mimo iz mialam zastrzyk pècherzyk nie pęknąl i nie zapadł sie.
    Co do monitoringu...biore clo od 3dc po 1 tabl,w 10dc mam monitoring wtedy lekarz ocenia wielkosc pęcherzyka/ków i oblicza kiedy mam zastosowac zastrzyk.Po takim zastrzyku po 36 godzinach powinna byc ovu(w tych dniach serduszkujemy przez trzy dni)Potem to juz czekam albo na cud albo na @ i znów w 3dc mam monitoring i jesli jest ok to mam zielone swiatlo na kolejną porcje clo..
    Zycze ci powodzenia <3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Witam wszystkie dziewczyny :) Mam pytanie do was dotyczące leku Clostillbegyt... Dokładnie może chodzi mi o to, jak sprawa wyglądała na monitoringu u was bo wzięciu określonej dawki w miesiącu... Wiem, że ten lek przyjmuje się gdy nie dochodzi do owulacji i wg nie ma pęcherzyków dominujących, ale chciałabym poznać wasze historie z tym lekiem no i w którym cyklu udało wam się zajść w ciążę:) z góry dziękuję za wypowiedzi :) Ja jestem na tym leku po raz pierwszy i dziś wzięłam trzecią tabletkę, zostały jeszcze dwie i w czwartek monitoring. Zobaczymy co u mnie tak wyniknie ... Mam Pco ale na jednym jajniku i już sama nie wiem czy te owulkę mam czy nie :/ Wydaje mi się, że mam ale za każdym razem się nie udaje i eh :( Z tym termometrem też u mnie różnie, bo mam taką pracę, że nie jestem w stanie mierzyć codziennie dokładnie o tej samej porze i też poprzednie cykle wykresy wychodziły dziwne:/
    Hejka;)
    Ja brałam clo 7 miesięcy, za 7 razem się udało, ale teraz w 6 tc najprawdopodobniej jestem w trakcie poronienia.
    U Mnie pęcherzyki same raz rosły raz nie,dość późno była owu,mało wartosciowa,dlatego zapadła decyzja o clo,reaguje na niego dobrze,pęcherzyki rosna,potem z reguły dostaje zastrzyk na pękniecie i luteine.w międzyczasie okazało się ze jest też problem z nasieniem,nie jakiś ogromny ale lekarz mówi ze naturalne poczęcie może być w naszym przypadku trochę utrudnione dlatego zdecydowaliśmy się na IUI

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania,tak trzymaj,głowa do góry,jeszcze nam zaswieci slonce.Tak jak i ja masz teraz swiadomosc ze mozesz zajsc w ciąze,dlugo na to czekalysmy :-)
    Oh no! :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 19:18

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jagna wita Jagusie :-) :-) :-)
    Z clo sprawa wygląda róznie,róznie sie na ten lek reaguje ale przewaznie jak juz sie reaguje to raczej z dobrym efektem.
    Jesli chodzi o mnie to naturalne cykle mam bezowulacyjne,regularne jak w zegarku,mierzylam temperature i na wykresie OF zawsze zaznaczal mi ovulacje,jednak po monitoringach i badaniach hormonów lekarz nie potwierdzał ovu.Dlatego mimo iz moje wykresy byly idealne to jednak prawdy nie powiedzialy.
    Mój pierwszy cykl z clo byl szczęsliwy,oczywiscie na pèknięcie dostalam ovitrelle inaczej do ovu by nie doszlo.Niestety tylko do 7 tygodnia udalo sie cieszyc moim serduszkiem,ale nie trace nadzieji.
    Potem dwa cykle z clo nic nie daly,obecnie koncze pusty cykl z powodu cysty.Mimo iz mialam zastrzyk pècherzyk nie pęknąl i nie zapadł sie.
    Co do monitoringu...biore clo od 3dc po 1 tabl,w 10dc mam monitoring wtedy lekarz ocenia wielkosc pęcherzyka/ków i oblicza kiedy mam zastosowac zastrzyk.Po takim zastrzyku po 36 godzinach powinna byc ovu(w tych dniach serduszkujemy przez trzy dni)Potem to juz czekam albo na cud albo na @ i znów w 3dc mam monitoring i jesli jest ok to mam zielone swiatlo na kolejną porcje clo..
    Zycze ci powodzenia <3

Dziękuję, ale się rozpisałaś Jagna :> hmm ja żadnego narazie zastrzyku nie dostaje, tylko duphaston od 16 dnia, ale to chyba lekarz zadecyduje tego 10 dnia cyklu na monitoringu co dalej hm?:) czy jak np. "odpukać" nic się nie będzie działo to czekam na @ ... i kolejny cykl z clo ?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "AniaStaraczka85" ja słyszałam, że CLO tylko pół roku się bierze, ale to różnie bywa chyba ... Przykro mi z powodu poronienia :( ale mam nadzieję, że niedługo uda Ci się donosić do samego końca ciąże :**

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    "AniaStaraczka85" ja słyszałam, że CLO tylko pół roku się bierze, ale to różnie bywa chyba ... Przykro mi z powodu poronienia :( ale mam nadzieję, że niedługo uda Ci się donosić do samego końca ciąże :**
    Tak teoretycznie nie powinno się dłużej niż 6 miesięcy, a le słyszałam tez o dziewczynach co rok biorą, no tak naprawdę to straciłam u pierwszego gina 4 miesiące i bez sensu byłam stymulowana clo,bo on nic nie zbadał,nic nie zlecił i tak naprawdę nie mogłam wtedy zajść w ciążę. ..wiec te 4 razy z clo u niego to były trochę na pale.
    Powinno być tak że idziesz na monit na początku cyklu żeby zobaczył gin na usg czy nie ma.przeciwwskazań do clo,czy nie ma np.jakichś cyst,potem ja np chodzę kolo 10 dc,ostatnio kazał mi przyjść tez w 13 dc bo akurat tak rosły pęcherzyki, wtedy też zalecił zastrzyk na pękniecie i w 15 dc miałam IUI,dzień po byłam na kontrolę czy pęcherzyki pękły i wtedy od 18 dc brałam juz luteine

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Tak teoretycznie nie powinno się dłużej niż 6 miesięcy, a le słyszałam tez o dziewczynach co rok biorą, no tak naprawdę to straciłam u pierwszego gina 4 miesiące i bez sensu byłam stymulowana clo,bo on nic nie zbadał,nic nie zlecił i tak naprawdę nie mogłam wtedy zajść w ciążę. ..wiec te 4 razy z clo u niego to były trochę na pale.
    Powinno być tak że idziesz na monit na początku cyklu żeby zobaczył gin na usg czy nie ma.przeciwwskazań do clo,czy nie ma np.jakichś cyst,potem ja np chodzę kolo 10 dc,ostatnio kazał mi przyjść tez w 13 dc bo akurat tak rosły pęcherzyki, wtedy też zalecił zastrzyk na pękniecie i w 15 dc miałam IUI,dzień po byłam na kontrolę czy pęcherzyki pękły i wtedy od 18 dc brałam juz luteine

Rozumiem,rozumiem:) kurcze,mam nadzieje, że u mnie będą te pęcherzyki w miarę duże,bo ostatnio i jeszcze przed to same maluśkie :(

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Rozumiem,rozumiem:) kurcze,mam nadzieje, że u mnie będą te pęcherzyki w miarę duże,bo ostatnio i jeszcze przed to same maluśkie :(
    Napewno będzie dobrze,clo potrafi podrasowac jajeczka:)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kurde przykro mi, że u Ciebie się nie powiodło.. trzymam kciuki żeby szybko udało się zajść w szczęśliwą ciążę :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po badaniach połówkowych. Moja dzidzia jest bardzo wstydliwa i na 100% nie jestem pewna płci, natomiast najprawdopodobniej będzie dziewczynka :)

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Aniu kurde przykro mi, że u Ciebie się nie powiodło.. trzymam kciuki żeby szybko udało się zajść w szczęśliwą ciążę :*
    Ale fajnie ze u Ciebie wszystko gra:)) juz 20 tydzień? ??o matko jak to zlecialo:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Roma,brakuje mi ciebie,odezwij siè słonce :-) <3
    Jestem Jagienko, jestem :-) czytam Was cały czas ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać. Czas leci jak przez palce, na wszystko go brakuje. Mam nadzieję że urlop był udany, że odpoczęłaś i naładowałaś bateryjki. Ja nabrałem już pewności co do słuszności mojej decyzji, czuję się z nią dobrze i jakoś czuję że będzie dobrze. Czekam na badania hormonalne w sierpniu i mam nadzieję że dostaniemy zielone światło i wrócę do walki z clo u boku :-)

Aniu strasznie mi przykro. Tak dobrze to znam :-(

Angie ja tam wierzę w to że niemożliwe może stać się rzeczywistością i życzę Ci żeby to było to czego wszystkie pragniemy.

Amc cieszę się i zdrówka życzę :-) Głaszczę wirtualnie brzusio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:11

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jestem Jagienko, jestem :-) czytam Was cały czas ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać. Czas leci jak przez palce, na wszystko go brakuje. Mam nadzieję że urlop był udany, że odpoczęłaś i naładowałaś bateryjki. Ja nabrałem już pewności co do słuszności mojej decyzji, czuję się z nią dobrze i jakoś czuję że będzie dobrze. Czekam na badania hormonalne w sierpniu i mam nadzieję że dostaniemy zielone światło i wrócę do walki z clo u boku :-)

Aniu strasznie mi przykro. Tak dobrze to znam :-(

Angie ja tam wierzę w to że niemożliwe może stać się rzeczywistością i życzę Ci żeby to było to czego wszystkie pragniemy.

Amc cieszę się i zdrówka życzę :-) Głaszczę wirtualnie brzusio.
    Roma dzięki! Pozdrawiam Cie:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Dziękuję, ale się rozpisałaś Jagna :> hmm ja żadnego narazie zastrzyku nie dostaje, tylko duphaston od 16 dnia, ale to chyba lekarz zadecyduje tego 10 dnia cyklu na monitoringu co dalej hm?:) czy jak np. "odpukać" nic się nie będzie działo to czekam na @ ... i kolejny cykl z clo ?
    Wszystkiego dowiesz sie teraz na monitoringu,czy pècherzyki bedą i jakiej wielkosci,ile ma endometrium,kiedy przypuszczalna ovu...o zastrzyk mozesz zapytac...
    Ja dupka mialam dwa dni po ovu przez 10 dni.Jesli nie kaze potem przyjsc po ovu to naciskaj by wizyta byla w tym dniu nowego cyklu od kiedy bedziesz brac kolejne clo,by wykluczyc pozostalosci po poprzednim cyklu typu torbiel,cysta..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Dziewczyny, mnie moj doktor powiedzial, ze msksymalnie na 6 cykli, bo zwieksza ryzyko tworzenia sie nowotwora. Ale na koniec po trzech podejciach skonczyl z clostikem.
    Clostik mnie nie pomogl. Cos slabo reagovalam- bo tylko jedno jajo...
    A próbowalas letrozole?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dziewczyny ja jestem po badaniach połówkowych. Moja dzidzia jest bardzo wstydliwa i na 100% nie jestem pewna płci, natomiast najprawdopodobniej będzie dziewczynka :)
    Jak wstydliwa dzidzia to z pewnoscià baba :-) zdróweczka!

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1695 1696 1697 1698 1699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ