X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i trzymam za Was wszystkie kciuki :*

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,fajnie ze jestes :-) bez obrazy innych dziewczyn ale z tobà,Anią,Biedronką,Ladybird,Opolanką i innymi dziewczynami z którymi wspieram sie od grudnia czuje sie jak w domu,taki swojski klimat.Jest mi razniej kiedy jestescie tutaj.
    Amc ciesze sie ze o nas nie zapominasz,wiele dziewczyn odeszlo wraz z pozytywną betą i cisza,dzièki ze jestes i dajesz nadzieje

Opolanka 85, AniaStaraczka85 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Jagna, mam podobnie. Zaglądam na aniołkowe mamy i na wątek o wznowieniu starań u choć te dziewczyny przeszły to samo co my i znajduje u nich zrozumienie bo wiedzą ci czuję, to jednak z Wami tutaj czuję największą więź i tutaj czuję się najlepiej.

A tak z innej beczki - kupiłam wczoraj rolki, dziś pierwszy raz w życiu jeździłam i podoba mi się! :-)

Ladybird:), Opolanka 85 lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wszystkiego dowiesz sie teraz na monitoringu,czy pècherzyki bedą i jakiej wielkosci,ile ma endometrium,kiedy przypuszczalna ovu...o zastrzyk mozesz zapytac...
    Ja dupka mialam dwa dni po ovu przez 10 dni.Jesli nie kaze potem przyjsc po ovu to naciskaj by wizyta byla w tym dniu nowego cyklu od kiedy bedziesz brac kolejne clo,by wykluczyc pozostalosci po poprzednim cyklu typu torbiel,cysta..

Zapytam,zapytam :) dziękuje Ci za tak obszerną odp :) a ten zastrzyk to jak to wygląda? normalnie tak w gabinecie?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ten wątek dał mi tyle pozytywnej energii i wiary, że się uda. Czytam niemal codziennie i liczę, że szczęście, po kolei albo i hurtem, również do Was się niebawem uśmiechnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:56

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Wiesz Jagna, mam podobnie. Zaglądam na aniołkowe mamy i na wątek o wznowieniu starań u choć te dziewczyny przeszły to samo co my i znajduje u nich zrozumienie bo wiedzą ci czuję, to jednak z Wami tutaj czuję największą więź i tutaj czuję się najlepiej.

A tak z innej beczki - kupiłam wczoraj rolki, dziś pierwszy raz w życiu jeździłam i podoba mi się! :-)
    Ja marze o rolkach ale jakos jeszcze nie przelamałam sie do ich kupna.Szkoda ze nie mieszkasz gdzies blisko,zmotywowalabys mnie do tego :-)
    Łyzwy uwielbiam,jednak latem nie mozna wiec ciągle mysle o tych rolkach.
    Daj znac jak ci jazda idzie :-) :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Zapytam,zapytam :) dziękuje Ci za tak obszerną odp :) a ten zastrzyk to jak to wygląda? normalnie tak w gabinecie?
    To taka ampułkostrzykawka,cieniutka krótka igiełka,nic nie boli.
    Ja robie w domu zawsze,a ovitrelle dostaje w klinice.Lekarze czesto przepisują na rp. i mozna w aptece wykupic.
    Na youtube mozna zobaczyc jak robi sie takie zastrzyki...bierze sie fałd skóry brzucha i wbija sie igle w poblizu pępka,zastrzyk nie boli,uklucie tez nie,lekko szczypie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Jagna, wszystkie te leki na rska piersi, maja to samo ryzyko zwiazane z rakiem. Ale jezeli bedzie jeszcze potrzeba...tak zaczne z fostimonem....a dopiero potem bede sie wypytywac o inne tansze ewentualnosci.
    Mam tego swiadomosc,jak większosc leków ma te swoje zle skutki uboczne.Niestety w nich moja nadzieja,bez nich nie mam szans bez stymulacji mnie sie nie uda...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was, co w sumie łatwo nie było, bo tak dużo piszecie! :D :D

U mnie dziś 6dpo, nie mogę się doczekać testowania :D

Co do ilości cykli z Clo, to mój gin powiedział, że spróbujemy 3-4 razy i później skieruje mnie do kliniki niepłodności, żeby tam ewentualnie zrobić jeszcze ze dwa cykle z iui i później ivf.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To taka ampułkostrzykawka,cieniutka krótka igiełka,nic nie boli.
    Ja robie w domu zawsze,a ovitrelle dostaje w klinice.Lekarze czesto przepisują na rp. i mozna w aptece wykupic.
    Na youtube mozna zobaczyc jak robi sie takie zastrzyki...bierze sie fałd skóry brzucha i wbija sie igle w poblizu pępka,zastrzyk nie boli,uklucie tez nie,lekko szczypie.

okej :) tak pytam tylko bo bylam ciekawa, poczekajmy do czwartku i wszystkiego się dowiem:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ovitrelle jest do samodzielnego wykonania ale jeśli przepisze pregnyl to lepiej żeby podała go pielęgniarka bo trzeba samemu wymieszać dwie ampułki, wiedzieć jakie kupić igły, dużo pieprzEnia choć ja za pierwszym razem.zrobiłam sobie go sama do lustra, wszak jestem córka pielęgniarki hahahah

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Aniu trzymaj się.. Co do tych poronień to ja mam wrażenie , że to jakaś plaga. Kiedyś chyba tak nie było..

Jagna miło Cię widzieć, piękne zdjęcie wrzuciłaś. Ja obecnie się zastanawiam nad wakacjami, ale chyba zostanę w PL, bo moje arabskie klimaty niebezpieczne, Grecja mnie nie kręci, a reszta świata póki co nie mam tyle oszczedności.

I miło widzieć, że kolezżanki rolkowe są:) Ja jeżdżę chyba już z 20 lat, w zeszłym roku kupiłam sobie panczenówki szybkie, więc jak coś służę radą ;)

No a wracając do tematu, to się zastanawiam kiedy mam iść do gina sprawdzić, czy nie została cysta. W 15 dc pęcherzyk miał 31mm i nie pękł po pregnylu. Gin powiedział, że mam znowu wziąć letrozol i przyjść 10 dc. Ale tutaj się dowiedziałam, że należałoby sprawdzić jeszcze tą cystę. Trochę głupio wchodzić lekarzowi w kompetencje.. Ale cóż przyzwyczaiłam się. To kiedy teraz po koniec cyklu zrobić badanie, czy już w nowym?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cześć Dziewczyny:)

Aniu trzymaj się.. Co do tych poronień to ja mam wrażenie , że to jakaś plaga. Kiedyś chyba tak nie było..

Jagna miło Cię widzieć, piękne zdjęcie wrzuciłaś. Ja obecnie się zastanawiam nad wakacjami, ale chyba zostanę w PL, bo moje arabskie klimaty niebezpieczne, Grecja mnie nie kręci, a reszta świata póki co nie mam tyle oszczedności.

I miło widzieć, że kolezżanki rolkowe są:) Ja jeżdżę chyba już z 20 lat, w zeszłym roku kupiłam sobie panczenówki szybkie, więc jak coś służę radą ;)

No a wracając do tematu, to się zastanawiam kiedy mam iść do gina sprawdzić, czy nie została cysta. W 15 dc pęcherzyk miał 31mm i nie pękł po pregnylu. Gin powiedział, że mam znowu wziąć letrozol i przyjść 10 dc. Ale tutaj się dowiedziałam, że należałoby sprawdzić jeszcze tą cystę. Trochę głupio wchodzić lekarzowi w kompetencje.. Ale cóż przyzwyczaiłam się. To kiedy teraz po koniec cyklu zrobić badanie, czy już w nowym?
    Najlepiej między 1 a 3 dniem cyklu,żeby sprawdzić żeby był czas na rozpoczęcie stymulacji na spokojnie.Lepiej idź do niego,mój pierwszy gin nawet nie sprawdzał czy pekaly i zawsze mnie odsyłal z karte czka ze w razie braku ciąży clo i przyjść między 12 a 14 dc... teraz wiem ze takie podejście jest błędem, cale szczęście ze nie zdarzyła mi się u niego żadna cysta,bo jakby se clo do cysty dołożyć to niezły może być cyscior:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poprzedni też nie sprawdzał czy pękają. Dlatego w sumie 3 cykle mam można powiedzieć zmarnowane. 1-3 dc, badanie podczas @ ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza,idz w dzien lub dwa przed wzięciem letrozolu,po @ dobrze jasny obraz sytuacji,choc ponoc po letrozolach rzadziej cysty czy torbiele sie robią.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mój poprzedni też nie sprawdzał czy pękają. Dlatego w sumie 3 cykle mam można powiedzieć zmarnowane. 1-3 dc, badanie podczas @ ?
    To nie dobrze ze nie bylo pewnosci czy ovu byla,bez sensu faszerowac sie lekami a nie wiedziec czy w ogóle najwazniejsza ovu jest.
    Badanie niestety podczas @,ja zazwyczaj jade w 3dc to juz nie wali tak krew,wlasciwie mam juz plamienia wtedy,jednak po kilku cyklach juz tak bardzo sie nie krępuje,badanie jak kazde u gina.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze od razu dostalam letrozole zadzialal ladnie ale wlasnie po nim wyczulam malego guza na piersi dostalam skierowanie zrobili mi biopsje i wyszlo ze to wlokniak.nic nie groznego i moze sie wchlonac lub zostanie ze mna do konca zycia.jestem 4 m-ce bez stymulacji i guzka nie ma a tak byl przez caly czas jak bralam letrozole.

jutro testowac nie bede boli mnie dol brzucha i w szyjce takze @ tuz tuz

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie :-( :-( :-( <3 <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,ja juz ziewanie na calego wiec mykam pod prysznic i w pizame sie pakuje.Spokojnej nocy <3
    http://static.pokazywarka.pl/i/6673085/472247/dobrej-nocy-23.jpg

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ