CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Byłam Jagienko w klinice od IUI jak.mi wyszła pozytywna beta.dali leki i kazali przyjść w 7 tc,ta wizytę mam w środę i zostawiam ja.we wtorek mój drugi gin ze szpitala kazał mi przyjść na usg a jutro zrobić bete.także czekają mnie dwie wizyty w przyszłym tygodniu.Antoś IVF,Julisia natural
-
MonaLiza wrote:Cześć,
Hashimoto diagnozuje się na podstawie badania anty TPO, to są przeciwciała przeciwtarczycowe. Obie moje poprzednie ciąże były przypadkowe, w ogóle się nie starałam i w pierwszym przypadku dopiero poronienie powiedziało mi , że byłam w ciąży. W tym roku postanowiłam się starać i porobiłam wiele badań, oczywiście na własną rękę, bo lekarze trochę bagatelizują. Pierwszy gin na PCOS dał mi metforminę, inofolic. Oprócz tego biorę Euthyrox 100 od endo, witaminę D, omegę 3, folik. Zrobiłam ANA1 wyszły dodatnie, zsrobiłam ANA 2 i wyszło słabo dodatnie ( stwierdzono obecność przeciwciał typ świecenie homogenny i ziarnisty w mianie1:160). Badania na zespół antyfosfolipidowy wyszły ujemne ( kardiolipinowe i toczeń ), zatem reumatolog powiedziała, że te dodatnie ANA2 mogły wykazać po prostu hashimoto. Nic specjalnego to nie wnosi. I te wszystkie wyniki nie są podstawą do podania clexane. Chociaż mój nowy gin powiedział, że mógłby mi dać, a reumatolog mówi kategoryczne nie. I nie wiem.. Jeszcze chciałam zrobić badania genetyczne, ale póki co nie mam $$. Byłam u wielu ginekologów w moim mieście by znależć takiego, który się podejmie walki z tymi ANA. Znalazł się właśnie jeden, ale też nie do końca pewny, a wielu rozkłada ręce.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja wizyty mialam co tydzien w klinice,tak prowadzil mnie mój lekarz,jesli sie cos dzialo mialam dzwonic i przyjechac na drugi dzien na wizyte nie czekac na termin nastepnej
Z moim ginem ze szpitala łatwiej mi się skontaktować,w zasadzie natychmiast mogę do niego przyjechać do szpitala, a do kliniki jest jazda na drugi koniec miasta i komory tez nie mam do tego gina -
syringe wrote:Mam pytanie czy clo skrócily wam cykle? Wczoraj miałam dziwne plamienie to byl 26dc - więc myślę że @ się zaczyna. Ostatnio moje cykle trwały 32-34 dni.Antoś IVF,Julisia natural
-
Poza tym u mnie w klinice ciąży nie prowadzą idzie się w 7 tc i potem już trzeba przechodzić do kogo innego,choć mam znajomych w Twojej klinice,oni są po IVF i prowadzi ich ciążę ten sam gin co ich prowadził od poczatku
-
AniaStaraczka85 wrote:U mnie był wieczór jak zaczęła się akcja z krwawieniem wiec pierwsze co to mogłam zadzwonić na komórkę do mojego gina tego ze szpitala i tak jakoś juz zostało ze u niego byłam,do niego idę we wtorek i to on mi pomagał,natomiast na ta wizytę do kliniki w środę tez oczywiście jadę żeby porozmawiać co dalej wogole.
Z moim ginem ze szpitala łatwiej mi się skontaktować,w zasadzie natychmiast mogę do niego przyjechać do szpitala, a do kliniki jest jazda na drugi koniec miasta i komory tez nie mam do tego ginaAniaStaraczka85 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Dziwnie w tej klinice,ja na pierwszej wizycie dostalam prywatny numer do doktorka,kazal mejlem lub dzwonic w razie jakichkolwiek pytan,powiedzial ze jak nie odbierze to oddzwoni i tak faktycxnie jest.
-
Hej dziewczyny !
Jak niedzielny poranek wam mija ? Ja mam dzis Mega lenianawet obiadu mi sie nie chce robic.
Aniu jestem myślami z Tobą! Podziwiam twoja postawę bo ja to chyba bym sie załamała, ale chociaz wiesz ze możesz byc w ciazy a to juz jest dużo! Ja jeszcze nigdy nie zobaczyłam tych magicznych 2 ||
Angie ty kobitko rób tego teściora a nie trzymaj nas w niepewności !!!
Będzie córeczka -
AniaStaraczka85 wrote:Poza tym u mnie w klinice ciąży nie prowadzą idzie się w 7 tc i potem już trzeba przechodzić do kogo innego,choć mam znajomych w Twojej klinice,oni są po IVF i prowadzi ich ciążę ten sam gin co ich prowadził od poczatkuAntoś IVF,Julisia natural
-
Biedronka7 wrote:Hej dziewczyny !
Jak niedzielny poranek wam mija ? Ja mam dzis Mega lenianawet obiadu mi sie nie chce robic.
Aniu jestem myślami z Tobą! Podziwiam twoja postawę bo ja to chyba bym sie załamała, ale chociaz wiesz ze możesz byc w ciazy a to juz jest dużo! Ja jeszcze nigdy nie zobaczyłam tych magicznych 2 ||
Angie ty kobitko rób tego teściora a nie trzymaj nas w niepewności !!!Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja tez mam Ana1 dodatnie i Ana2 slabo dodatnie identycznie jak ty.Immunolog powiedzial ze ten wynik nic nie wnosi,powiedzial ze Ana3 jak zrobie bedzie ujemne na 99,9%.Zrobilam dla pewnosci i faktycznie ujemne,czyli moze to miec zwiazek jedynie z tarczycą.Moj gin w klinice jednak twierdzi ze moze to oznaczac problem z zagniezdzeniem,ale co na to wplywa nie da sie okreslic,badania badania....niestety szukanie bez konca.Ja bede miec podane clexane przy pozytywnej becie,ze wzgledu na mutacje
Hej Jagna. Mam pytanie bo mam Ana tak jak u Ciebie i mutacje- lekarz proponuje Ci clexane przy pozytywnej becie czy po uwidocznieniu serduszka? Kurcze mam mętlik w głowie bo byłam u genetyka zapisał w zaleceniach clexane i acard zmieniłam też gina ale powiedział mi że clexane możemy włączyć dopiero po uwidocznieniu serduszka co mi się nie do końca podoba bo u mnie beta rosła przy 2 ciążach maksymalnie do 400 a później opadała. Robiłaś może jeszcze jakieś badania które mogłyby wskazywać na problemy z zagniezdzeniem? Ten nowy gin powiedział że u mnie to może być problemem ale jak zapytałam jakie badania mogę w tym kierunku zrobić to powiedział że na tym etapie żadne włączamy acard i zobaczymy. Nie wiem czy szukać gina który włączy wcześniej i czy w ogóle można włączyć wcześniej?Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Hej Jagna. Mam pytanie bo mam Ana tak jak u Ciebie i mutacje- lekarz proponuje Ci clexane przy pozytywnej becie czy po uwidocznieniu serduszka? Kurcze mam mętlik w głowie bo byłam u genetyka zapisał w zaleceniach clexane i acard zmieniłam też gina ale powiedział mi że clexane możemy włączyć dopiero po uwidocznieniu serduszka co mi się nie do końca podoba bo u mnie beta rosła przy 2 ciążach maksymalnie do 400 a później opadała. Robiłaś może jeszcze jakieś badania które mogłyby wskazywać na problemy z zagniezdzeniem? Ten nowy gin powiedział że u mnie to może być problemem ale jak zapytałam jakie badania mogę w tym kierunku zrobić to powiedział że na tym etapie żadne włączamy acard i zobaczymy. Nie wiem czy szukać gina który włączy wcześniej i czy w ogóle można włączyć wcześniej?
Mi jeden lekarz powiedział ze włączy mi clexane od 12 tygodnia jak ciąża się trochę rozwinie. Dwóch innych lekarzy stwierdziło ze to straszna głupota bo bez leków może się okazać że ciąża nie ma szans na rozwinięcie się. Biorę clexane od dnia kiedy zobaczyłam cień drugiej kreski na teście i lekarka mówi ze jeśli wszystko będzie dobrze to możliwe ze od 12 tygodnia nie będę musiała juz brać03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Jagna 75 wrote:Mi skrócil o 3 dni,wiec ovu automatycznie tez 3 dni wczesniej
Wiem że okres występuje 14 dni po owulacji. Tylko u mnie nic się nie zgadza. Co prawda nie miałam Usg w tym cyklu - wiem błąd. Ale testy owulacje były pozytywne 16dc. Więc ja już nie wiem. Głupia jestem od tego wszystkiego. Chyba za dużo o tym poprostu myślę. -
syringe wrote:Wiem że okres występuje 14 dni po owulacji. Tylko u mnie nic się nie zgadza. Co prawda nie miałam Usg w tym cyklu - wiem błąd. Ale testy owulacje były pozytywne 16dc. Więc ja już nie wiem. Głupia jestem od tego wszystkiego. Chyba za dużo o tym poprostu myślę.
U mnie w ostatnich kilku cyklach, które były stymulowane a owulacje potwierdzone w konkretnych dniach faza lutealna trwała tylko 10-12 dni. Zdarzało się nawet ze @ przychodziła mimo że brałam luteine.
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
moniaaa_1988 wrote:Mi jeden lekarz powiedział ze włączy mi clexane od 12 tygodnia jak ciąża się trochę rozwinie. Dwóch innych lekarzy stwierdziło ze to straszna głupota bo bez leków może się okazać że ciąża nie ma szans na rozwinięcie się. Biorę clexane od dnia kiedy zobaczyłam cień drugiej kreski na teście i lekarka mówi ze jeśli wszystko będzie dobrze to możliwe ze od 12 tygodnia nie będę musiała juz brać
Tak to z tymi lekarzami jest niestety:/ też mi się wydaje że u mnie ciąża się bez tego nie rozwinie i nie chce się o tym przekonać po raz trzeci jeśli można temu zapobiec więc będę dalej szukać gina który włączy wcześniej.
Fajnie że dostałas clexane tak wcześnie i że wszystko się dobrze ułożyło. Gratulacje
Jak się czujesz na tych lekach? Musiałas leżeć czy normalnie funkcjonujesz? Sorki że tak wypytuje ale nic nie wiem i ten fakt mnie przeraża.Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Tak to z tymi lekarzami jest niestety:/ też mi się wydaje że u mnie ciąża się bez tego nie rozwinie i nie chce się o tym przekonać po raz trzeci jeśli można temu zapobiec więc będę dalej szukać gina który włączy wcześniej.
Fajnie że dostałas clexane tak wcześnie i że wszystko się dobrze ułożyło. Gratulacje
Jak się czujesz na tych lekach? Musiałas leżeć czy normalnie funkcjonujesz? Sorki że tak wypytuje ale nic nie wiem i ten fakt mnie przeraża.
Ja oprócz clexane dostałam jeszcze acard i zapobiegawczo encorton bo żadnych badań w kierunku immunologii nie robiłam i lekarka chciała dmuchać na zimne. Oczywiście oprócz tego luteina, kwas foliowy 15mg mg i foliany, femibion 1 i witaminy b6 i b12 i wit.d.
Jeśli chodzi o leki to wydaje mi się ze nie dają żadnych skutków ubocznych, chociaż przyznam że brzuszek zaczyna robić się już większy i zastrzyki robi mi się coraz ciężej. Mam wrażenie ze skóra zrobiła się grubsza i czasami próbuje się kilka razy wbićbrzuch trochę obsiniaczony ale przynajmniej zastrzyki nie są już bolesne bo na początku to przez 5 minut od podania ruszyć się je mogłam z bólu
Jeśli chodzi o samopoczucie to różnie bywa. Ogolnie nie mam zalecenia zeby lezec ale mam sie oszczedzac.Między 7 a 8 tyg. wstać z łóżka nie mogłam, mdłości i kompletny brak sił. A teraz różnie - jeden dzień jest ok a na drugi nie czuję się za dobrze. W poprzedniej ciąży nie miałam zupełnie objawów i w porównaniu z tą czułam się super ale tamta w sumie od 6tyg. nie rozwijała się prawidłowo wiec teraz się pocieszam ze skoro tak się czuje to może wszystko będzie dobrze
Powodzenia! ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 14:22
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
Goja88 i moniaaaa 1988 a na jakiej podstawie dostajecie clexane? Bo mi reumatolog powiedziala, ze skoro mi nie wyszedł zespol antyfosfolipidowy to mi nie da. Ginekolog ostatecznie da, ale bez refundacji. A jak jest u Was? I ile kosztuja te leki , ze tak wazna jest ta refundacja?
-
Goja88 wrote:Hej Jagna. Mam pytanie bo mam Ana tak jak u Ciebie i mutacje- lekarz proponuje Ci clexane przy pozytywnej becie czy po uwidocznieniu serduszka? Kurcze mam mętlik w głowie bo byłam u genetyka zapisał w zaleceniach clexane i acard zmieniłam też gina ale powiedział mi że clexane możemy włączyć dopiero po uwidocznieniu serduszka co mi się nie do końca podoba bo u mnie beta rosła przy 2 ciążach maksymalnie do 400 a później opadała. Robiłaś może jeszcze jakieś badania które mogłyby wskazywać na problemy z zagniezdzeniem? Ten nowy gin powiedział że u mnie to może być problemem ale jak zapytałam jakie badania mogę w tym kierunku zrobić to powiedział że na tym etapie żadne włączamy acard i zobaczymy. Nie wiem czy szukać gina który włączy wcześniej i czy w ogóle można włączyć wcześniej?
Wlasciwie nie wiem czy tsk do konca problem z zagniezdzeniem,w sumie poronilam w 7 tygodniu,w szóstym bylo jeszcze wszystko ok,wiec zagniezdzeniem u mnie bylo raczej ok,tylko ta mutacja sprawila ze poronilam.Mozliwe ze jeszcze cos,alr jak ns razie z badan które do tej porobilam wszystko ok prócz mutacji.
23 czerwca mam wizytw u immunologa wiec moze jeszcze cos podpowie w jakim kierunku isc z badaniami jesli chodzi o najwczesniejszy etap ciàzyAntoś IVF,Julisia natural