CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
moniaaa_1988 wrote:Ja clexane dostałam ze względu na mutacje mthfr, ciążę biochemiczną i ciążę obumarla w 9tyg.
Jeżeli chodzi o refundację to niestety wszystko zależy od podejścia lekarza. Trzech poprzednich ginow uważało ze przy tej mutacji heparyna jak najbardziej jest wskazana ale refundacja się przy niej nie należy. Lekarka do której teraz chodzę przepisuje mi clexane bez zająkniecia od początku z refundacją. Także tylko i wyłącznie chęci lekarza się liczą.
A różnica jest ogromna - clexane 0,4mg 10 zastrzyków (czyli na 10 dni) z refundacją kosztuje ok.12 zł a bez ok.114 zł -
Opolanka 85 wrote:Dziękuję :* pocieszam się, że nic mnie nie boli, nie mam gorączki i nie ma czerwonej krwi, ale reszta to niestety niewiadoma. Jak bym miała mieć drugie czyszczenie, to wolę od razu, ale może jakiś lek wystarczy? Dam znać jutro, co tam w podwioziu słychać
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Angie ja też uważam że bladziochy nie są kwestią przypadku,szkoda ze nie możesz zrobić bety wtedy wszystko byłoby jasne. Może maluch nie może się dobrze wgryźć.
Ja jak zwykle czuję się źle po dupku, jakby ktoś mi odciął dopływ prądu. Jestem strasznie zmęczona, senna i zła. Strasznie woda mi się zbiera w organiźmie.
Opolanka, ja też płamiłam po łyżeczce. To normalne. Po poronieniu plami się znacznie dłużej.VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Angie 31 wrote:Polska 1-0 juhuuuuu emocje niesamowite szczegolnie jak sie oglada ze znajomymi roznej narodowosci☺ w takich chwilach bronie swego kraju jak lwica!a jaka dumna po meczyku!☺ naprawde swietnie grali gdzie ani ja ani mezulek nie jestesmy jakimis tam fanami.Wczoraj Chorwacja wygrala z Wegrami dzis nasi z Irlandczykami i przybilismy sobie piateczke☺
-
Katka80 wrote:Angie ja też uważam że bladziochy nie są kwestią przypadku,szkoda ze nie możesz zrobić bety wtedy wszystko byłoby jasne. Może maluch nie może się dobrze wgryźć.
Ja jak zwykle czuję się źle po dupku, jakby ktoś mi odciął dopływ prądu. Jestem strasznie zmęczona, senna i zła. Strasznie woda mi się zbiera w organiźmie.
Opolanka, ja też płamiłam po łyżeczce. To normalne. Po poronieniu plami się znacznie dłużej. -
AniaStaraczka85 wrote:Będę jutro trzymać kciuki:) wszystko Ci się jutro wyjaśni, podobnie jak mi,przynajmniej czesciowo:)wiec razem nam.będzie razniej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:10
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
MonaLiza wrote:A to różnica jest ogromna, a obecny gin mi powiedział, że refundacja jest, ale taka, że jakby jej nie było.. Ciekawe co im szkodzi dać receptę z refundacją. Mutacje robiłaś na własną rękę?
Myślę że po prostu boją się kontroli i tłumaczenia i wolą dać bez refundacji. Jeśli jednoznacznie wychodzi zespół antyfofolipidowy albo trombofilia to refundacja się należy ale z mutacją mthfr jest różnie - jedni traktują ją jako odmianę trombofilii a inni nie i dlatego wola dać bez refundacji. Mi ostatnio gin w klinice powiedział ze ta mutacja jest powszechna i to nic nadzwyczajnego
Różnica jest ogromna, jestem teraz na bieżąco bo kupuje..
Wszystkie badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i trombofili w tym te mutacje robiłam prywatnie bo na nfz po pierwszym poronieniu nie szans na skierowanie
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Angie 31 wrote:W drodze powrotnej kupilam tesciki.Dwa.Przed chwilka zrobilam i cien juz prawie znikł.Bylam gotowa na to ale troche nie daje mi to spokoju skad te bladzioszki.. czyzby cos chcialo sie tam zaczac ale nie moze czy taka moja natura...Antoś IVF,Julisia natural
-
Ladybird:) wrote:Hahaah czyli czesto ci sie nie zdarza bronić kraju lol
oj tak szczegolnie dochodzi do zwary kiedy wchodzimy na temat narodowosci naszego przyszlego bejbiska ☺
ja: no jak Polak!
M: upadlas na ... ? Chorwat! ojciec czystej krwi Chorwat to i junior!
ja: zeby nie moje polskie jajo to chocbys nie wiem co juniora nie bedzie!
cisza......
cieszcie sie ze My kury nioski znosimy jaja i przyjmujemy waszych zawodnikow pozniej toczymy walke przez 9 m_cy i jak dojdzie do wygranej to oczekujemy kwiatow fanfarow i wszystkiego co naj naj lepsze zebyscie sie rozmnazali Wy osobnicy plci slabszej mimo wszystko☺
My kobiety przechodzimy meke co miesiac zeby dac Wam szanse! i dlatego ja Polka matka 70% przyznaje dla juniora i BASTA! hihihihi
brak komentarza mina nieziemska no euphoria po prostu foch itd itp
po takiej konwersacji spanie w oddzielnych lozkach lub lądowanko w jednym w walce na gole klaty i znowu kto wygrywa? Ja!☺Jagna 75, Marti2015, Adziulka92 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie ha ha ha
Wesoło u was
Ja juz zmykam do lózka,rano wczesnie do pracy a popoludniu plewienie mnie czeka.Buziaki
http://static.pokazywarka.pl/i/6675486/312957/dobranoc-slodkich-snow-001-pies-kot.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:40
Adziulka92 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:oj tak szczegolnie dochodzi do zwary kiedy wchodzimy na temat narodowosci naszego przyszlego bejbiska ☺
ja: no jak Polak!
M: upadlas na ... ? Chorwat! ojciec czystej krwi Chorwat to i junior!
ja: zeby nie moje polskie jajo to chocbys nie wiem co juniora nie bedzie!
cisza......
cieszcie sie ze My kury nioski znosimy jaja i przyjmujemy waszych zawodnikow pozniej toczymy walke przez 9 m_cy i jak dojdzie do wygranej to oczekujemy kwiatow fanfarow i wszystkiego co naj naj lepsze zebyscie sie rozmnazali Wy osobnicy plci slabszej mimo wszystko☺
My kobiety przechodzimy meke co miesiac zeby dac Wam szanse! i dlatego ja Polka matka 70% przyznaje dla juniora i BASTA! hihihihi
brak komentarza mina nieziemska no euphoria po prostu foch itd itp
po takiej konwersacji spanie w oddzielnych lozkach lub lądowanko w jednym w walce na gole klaty i znowu kto wygrywa? Ja!☺
Ja Polka maz polskie korzenie ale pol na pol czując sie a dzieci Anglicy przynajmniej w paszporcie
A wasz junior to będzie kochany misio bądź misiunia z cudowna przyszłością jaka oboje mu nakreslicieAngie 31 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Przy najblizszej okazji pokazalabym te testy lekarzowi i zapytala co on na to
pokazywalam juz nie raz
moj lekarz tylko raz wyslal mnie na bete ale dopiero po trzech dniach gdzie test wychodzil pozytywny i wynik przyszedl po kolejnych dwoch dniach i wyszlo 2.moze cos bylo wczesniej moze nie ale w takim kraju jestem i nie mam slow.dzis rozmawialam z moja klientka i przyznala mi ze bardzo boi sie ciazy i w ostatnich 6 m_cach wziela tabletke na poronienie bo jej facet zapomina wyciagnac lub .... w koncu jej mowie to ty sie zabezpiecz skoro on jest tak nieodpowiedzialny ona na to: to wbrew mojej religii...pytam a jestes?ona:chrzescijanką! no rece mi opadlya aborcja to nie grzech? brak komentarza pip pip pip
ona: to jeszcze nie czlowiek!
i tak szybko zmienilam temat bo to moja klientka i co ja moge biedna zrobic.
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Ladybird:) wrote:Lol kochana. Ładny mix.
Ja Polka maz polskie korzenie ale pol na pol czując sie a dzieci Anglicy przynajmniej w paszporcie
A wasz junior to będzie kochany misio bądź misiunia z cudowna przyszłością jaka oboje mu nakreslicie
❤❤❤ kochana❤
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:pokazywalam juz nie raz
moj lekarz tylko raz wyslal mnie na bete ale dopiero po trzech dniach gdzie test wychodzil pozytywny i wynik przyszedl po kolejnych dwoch dniach i wyszlo 2.moze cos bylo wczesniej moze nie ale w takim kraju jestem i nie mam slow.dzis rozmawialam z moja klientka i przyznala mi ze bardzo boi sie ciazy i w ostatnich 6 m_cach wziela tabletke na poronienie bo jej facet zapomina wyciagnac lub .... w koncu jej mowie to ty sie zabezpiecz skoro on jest tak nieodpowiedzialny ona na to: to wbrew mojej religii...pytam a jestes?ona:chrzescijanką! no rece mi opadlya aborcja to nie grzech? brak komentarza pip pip pip
ona: to jeszcze nie czlowiek!
i tak szybko zmienilam temat bo to moja klientka i co ja moge biedna zrobic.
nie dodalam.juz 4 razy wziela tabletke na poronienie.Suka! sorki ale takie bylo moje odczucie
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
moniaaa_1988 wrote:Ja oprócz clexane dostałam jeszcze acard i zapobiegawczo encorton bo żadnych badań w kierunku immunologii nie robiłam i lekarka chciała dmuchać na zimne. Oczywiście oprócz tego luteina, kwas foliowy 15mg mg i foliany, femibion 1 i witaminy b6 i b12 i wit.d.
Jeśli chodzi o leki to wydaje mi się ze nie dają żadnych skutków ubocznych, chociaż przyznam że brzuszek zaczyna robić się już większy i zastrzyki robi mi się coraz ciężej. Mam wrażenie ze skóra zrobiła się grubsza i czasami próbuje się kilka razy wbićbrzuch trochę obsiniaczony ale przynajmniej zastrzyki nie są już bolesne bo na początku to przez 5 minut od podania ruszyć się je mogłam z bólu
Jeśli chodzi o samopoczucie to różnie bywa. Ogolnie nie mam zalecenia zeby lezec ale mam sie oszczedzac.Między 7 a 8 tyg. wstać z łóżka nie mogłam, mdłości i kompletny brak sił. A teraz różnie - jeden dzień jest ok a na drugi nie czuję się za dobrze. W poprzedniej ciąży nie miałam zupełnie objawów i w porównaniu z tą czułam się super ale tamta w sumie od 6tyg. nie rozwijała się prawidłowo wiec teraz się pocieszam ze skoro tak się czuje to może wszystko będzie dobrze
Powodzenia! ❤
Dzięki za informacje jakoś lżej mi się zrobiło...
Rośnijcie zdrowomoniaaa_1988 lubi tę wiadomość
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Ladybird:) wrote:Angie a ze zapytam. W jakim języku rozmawiasz ze swoim ukochanym Chorwatem ?
na poczatku tylko po angielsku bo tylko taki znalam.jak zaczelam chwytac szwedzki to mieszalam.teraz mamy taki mix ze znajomi maja ubaw.Staramy sie dopasowac do nich zeby nie czuli ze moze cos sobie ksuksamy.Chorwacki jest bardzo podobny do naszego☺ szybko poszlo jednak jego polski bardzo kuleje i wrecz rani moje uszy.niestety.
Tak wiec w domu mieszanka wszystkich 4 jezykow.Na dworzu ...to zalezy.W domu jak jestem sama gadam po polsku jak On to tylko po chorwacku miedzy soba ZAWSze po angielsku.Jakos jego kocham cie czy volim te nie rusza mnie a te I Love you jak najbardziej szwedzkie Jag älskar dig to wogole nie chce slyszec.
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
MonaLiza wrote:Goja88 i moniaaaa 1988 a na jakiej podstawie dostajecie clexane? Bo mi reumatolog powiedziala, ze skoro mi nie wyszedł zespol antyfosfolipidowy to mi nie da. Ginekolog ostatecznie da, ale bez refundacji. A jak jest u Was? I ile kosztuja te leki , ze tak wazna jest ta refundacja?
Hejja dostałam zalecenia od genetyka w związku z mutacja MTHFR C677T przed ciążą mam brać acard i femibion 1 a w ciąży włączyć clexane. Mam też zrobić badania w kierunku innych mutacji i kariotypy - mam nadzieję że reszta badań wyjdzie dobrze.
Wcześniej byłam u immunologa który napisał mi zalecenia że przy tej mutacji nie zaleca się włączenia tego leku a genetyk powiedział że ten człowiek nie wie widocznie nic o mutacjach.
Raczej będę mieć te leki bez refundacji niestety.
PozdrawiamMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Jagna 75 wrote:Z tego co wiem to od razu po pozytywie właczy,ale nie ze wzgledu na Ana tylko ze wzgledu mutacji mthfr.
Wlasciwie nie wiem czy tsk do konca problem z zagniezdzeniem,w sumie poronilam w 7 tygodniu,w szóstym bylo jeszcze wszystko ok,wiec zagniezdzeniem u mnie bylo raczej ok,tylko ta mutacja sprawila ze poronilam.Mozliwe ze jeszcze cos,alr jak ns razie z badan które do tej porobilam wszystko ok prócz mutacji.
23 czerwca mam wizytw u immunologa wiec moze jeszcze cos podpowie w jakim kierunku isc z badaniami jesli chodzi o najwczesniejszy etap ciàzy
To dobrze że wszystko wyszło ok oby tak dalejjakbyś się dowiedziała czegoś od immunologa to daj znać proszę. Ja byłam u dwóch i nie dowiedziałam się kompletnie nic niestety!
PowodzeniaMutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*