CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
daktylek wrote:A nie myslalas o laparo? Jak mi ten cykl zakończy się @ to też chce zrobić droznosc. Ale myślę czy nie lepiej jechac z grubszej rury i machnąć laparo.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kinga40 wrote:Dzwoniłam i tak Gameta: 500+250 jak ktoś chce w znieczuleniu ogólnym no i +180 wizyta u tamtejszego gina. A Invimed 600+380 w znieczuleniu + 160 gin. Drogie te sono hsg.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Ojoj, drogo. W Opolu 500 (bez znieczulenia) i to łącznie z wizytą i wymazem.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke ech
-
Aniu, trzymaj się Kochana
i bądź z nami w kontakcie.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
AniaStaraczka85 wrote:Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke ech31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyAniaStaraczka85 wrote:Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke ech
Aniu trzymaj się ciepło :* -
AniaStaraczka85 wrote:Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke ech
Ja nie mam przez pozamaciczna jednego jajowodu tylko u mnie to juz beta była w tysiącach i krwotok wewnętrzny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 20:53
-
Opolanka 85 wrote:Hej laseczki:) Posłuchajcie mojej historii: w poniedziałek wybrałam się lekarza na kontrolę po łyżeczce, w związku z moimi dość dziwnymi plamieniami. Poszłam prywatnie do ginka, który ma bardzo dobre opinie na necie, a potem jeszcze do mojego gina w klinice, bo akurat miałam umówioną wizytę. I teraz hit - pierwszy ginek, młody, przystojny, na oko przed 40-stką, zrobił usg i badanie na samolociku i powiedział (cytuję) - "nie jest źle, ale nie jest też dobrze, [...] niby nie ma resztek po poronieniu, ale nie jestem do końca pewien, [...] nie widzę tu żadnej infekcji, ale jeśli jednak by była, to dam antybiotyk,[...] endometrium 7,4mm i nieco niejednorodne - niby cienkie lecz jednak nie za bardzo, nie do końca jestem w stanie powiedzieć, czy to dobrze", hmmmm... po czym zadał pytanie "a piersi ma Pani dzisiaj spięte, czy raczej luźne? Bo nie wiem czy Pani wie, ale ja się również specjalizuję w badaniu chorób sutka, więc mogę Pani dodatkowo zaproponować takie badanie"... A ja przecież przyszłam z konkretnym problemem i otrzymałam ogólną odpowiedź "nie wiem"... Potem poszłam do kliniki, a mój kochany ginek powiedział, że endometrium 4,5mm i jest jednorodne, nie ma żadnego stanu zapalnego, a plamienie jest, bo jajniki jeszcze nie ruszyły po poronieniu. Plamienie może być nawet do miesiączki, więc jak będzie mnie denerwowało, to mam przyjść w następny poniedziałek i zapisze mi estrogeny, żeby pobudzić leniwe jajniki. Ale widzę od wczoraj, że jest ono coraz mniejsze:) W ogóle z tym lekarzem, to całkiem inna rozmowa, konkrety, a nie taki bełkot...
Nie no dla mnie to totalny odjazd ty o chlebie on o wodzie.Az nie chce sie wierzyc ze takich lekarzy mamy na porzàdku dziennym do dyspozycjiAntoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Aniu, ja na Twoim miejscu pojechałabym jak najszybciej. Im wcześniejsza reakcja tym większe szanse na zachowanie nienaruszonego jajowodu.Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke echAntoś IVF,Julisia natural
-
Ania przykro mi
Ten Twój ból z jednej strony mnie właśnie niepokoił... Może uda się to usunąć metotreksatem. Trzymaj się dzielnie :*
Po 3 latach starań, w końcu z namiPola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
AniaStaraczka85 wrote:Tak jest coś w jajowodzie 25 mmm, m owi lekarz ze raczej zachowawczo,wykapalam się, spakowalam i znów jadę w to miejsce gdzie miałam laparo, mam nadzieję że następny raz to już będzie na porodowke echAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Juz jestem Kochane na oddziale,potwierdzona ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie,mam nadzieję że uda się zachowawczo bo w ostateczności grozi mi laparoskopia
((nie pozwolili mi nawet poza oddział wychodzić bo jak to powiedzieli w każdym momencie mogę zasłabnac z moim.rozpoznaniem.ech dziewczyny co za pech ale wyczytałam ze techniki wspomaganego rozrodu predysponuja do ciąży pozamacicznej
-
Ladybird:) wrote:Wspolczuje. Nie miałaś podczas starań hsg ?
Ja nie mam przez pozamaciczna jednego jajowodu tylko u mnie to juz beta była w tysiącach i krwotok wewnętrzny. -
AniaStaraczka85 wrote:Juz jestem Kochane na oddziale,potwierdzona ciąża pozamaciczna w lewym jajowodzie,mam nadzieję że uda się zachowawczo bo w ostateczności grozi mi laparoskopia
((nie pozwolili mi nawet poza oddział wychodzić bo jak to powiedzieli w każdym momencie mogę zasłabnac z moim.rozpoznaniem.ech dziewczyny co za pech ale wyczytałam ze techniki wspomaganego rozrodu predysponuja do ciąży pozamacicznej
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
AniaStaraczka85 wrote:Właśnie miałam podczas laparo ostatniej przedmuchanie jajowodow,rzekomo były drozne
(
Także jesteś kolejnym przykładem ze nie warto robić bety chyba ze sa wskazania.
Ja w ostatniej ciąży robiłam z 6 raz i buło idealnie i nagle bumWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 23:10
-
Nawet branie leków stymulujacych owu, może zakończyć się ciążą pozamacicznaAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤