X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka1 wrote:
    Więcej do niej nie pójdę. Dzięki Olka30. A jak u Ciebie starania po CLO?

Sysia i Inusia znowu mnie skołowały :)
    ale chyba się wybiorę do dr Szymczakowskiego.

Spróbować Ci kochana nie zaszkodzi. A nóż pomoże. Przedstaw tylko dokładnie swój problem i oczekiwania i zobaczysz jak się do tego ustosunkuje. Tylko metodą prób i błędów można znaleźć dobrego dla siebie lekarza. U mnie akurat sprawdziło się powiedzenie "do trzech razy sztuka" :D Dwóch miałam beznadziejnych, przy trzecim zostałam i prowadzi mnie już 3 lata.

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie.. jestem dziś 3 dpo i złapało mnie przeziębienie. Mam katar, ból głowy i powoli rozkręca się ból gardła. Nie wiem czy mogę coś brać z lekarstw? Biorę tylko krople do nosa bo bez nich się uduszę. Piję mleko z czosnkiem i miodem i tyle. Najchętniej być coś na ból głowy wzięła ale co? Do tego nie mogę zostać na L4 w domu bo mega dużo pracy i poumawiane delegacje... buuu

relganli06k8eu81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz paracetamol wziasc napewno...nie polecam ibuprofenu ...chodz tak naprawde mozesz wziasc wszystko bo to nawet ewentualnej ciazy nie zagrozi ...bo cialko zolte chroni ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 10:47

• Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Mozesz paracetamol wziasc napewno...nie polecam ibuprofenu ...chodz tak naprawde mozesz wziasc wszystko bo to nawet ewentualnej ciazy nie zagrozi ...bo cialko zolte chroni ...
    Dziękuję za odpowiedź, ogólnie to stwierdzam, że jestem chyba stuknięta- nie jestem w ciąży a trzęsę się jakbym była i tak miesiąc w miesiąc :(

relganli06k8eu81.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingebjorg wrote:
    Dziewczyny poradźcie.. jestem dziś 3 dpo i złapało mnie przeziębienie. Mam katar, ból głowy i powoli rozkręca się ból gardła. Nie wiem czy mogę coś brać z lekarstw? Biorę tylko krople do nosa bo bez nich się uduszę. Piję mleko z czosnkiem i miodem i tyle. Najchętniej być coś na ból głowy wzięła ale co? Do tego nie mogę zostać na L4 w domu bo mega dużo pracy i poumawiane delegacje... buuu

Paracetamol najbardziej bezpieczny. Nie polecałabym leków typu Gripex itp. bo one w fazie pierwszej mogą hamować owulację, natomiast w fazie drugiej ponoć mogą troszkę utrudniać ewentualne zagnieżdżenie zarodka.
    Ogółem pierwsze tygodnie ciąży są bezpieczne jeśli chodzi o leki itd, dopiero gdy rolę przejmuje łożysko, dziecko zaczyna otrzymywać składniki pokarmowe od matki.

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 32 dc i cisza ehh...ja chyba oszaleje ratunku..

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze....;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis kolezanka pow ze w ciazy ...starali sie 3 miesiace ....i jej siostra tez w ciazy ...ciesze sie bo pracujemy razem robimy mgr i studiowalysmy ...i mialysmy wesela tydzien po tygodniu....

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniaczek a test może? :) Igebjorg tylko paracetamol, on jest bezpieczny, pij gorącą herbatę z miodem i sokiem z malin, pomoże, życzę dużo zdrówka.

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 testuj kochana:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    U mnie dzis 32 dc i cisza ehh...ja chyba oszaleje ratunku..

robilas test ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Was od owulacji tez tak sutki bolą?(teraz od 3 dni biore dupka)a bol zaczol sie od 15dc czyli 2 dni szybciej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek dziewczyny!nazywam sie Marta, mam 32 lata I 7 lat starania za soba:(w tym trzy poronienia:(.To jest moj pierwszy cykl z clomifenem (bralam od 31grudnia do 4 stycznia)I w 17 dniu cyklu zastrzyk ovitrelle puzniej przytulanko I teraz czekanie.Chociaz wmawiam sobie ze przeciez za pierwszym razem moze sie nie udac to I tak jestem pelna nadzieji!Czy udalo sie ktorejs z was za pierwszym razem?pozdrawiam serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciupek wrote:
    Dzien doberek dziewczyny!nazywam sie Marta, mam 32 lata I 7 lat starania za soba:(w tym trzy poronienia:(.To jest moj pierwszy cykl z clomifenem (bralam od 31grudnia do 4 stycznia)I w 17 dniu cyklu zastrzyk ovitrelle puzniej przytulanko I teraz czekanie.Chociaz wmawiam sobie ze przeciez za pierwszym razem moze sie nie udac to I tak jestem pelna nadzieji!Czy udalo sie ktorejs z was za pierwszym razem?pozdrawiam serdecznie
    Witamy nowa kolezanke!
    ja od kiedy tu jestem 2 cykl to udało sie 1 dziewczynie za pierwszym razem, ale moze wypowiedza sie dziewczyny ktore sa tutaj duzo duzo dłuzej:)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marta, wydaje mi się, patrząc na statystykę, że raczej większości dziewczyn się nie udaje za pierwszym razem (za to udaje nam się nakręcać za pierwszym razem dość mocno), ale oczywiście nie ma reguły.. Podziwiam cię, ja się staram 2 lata i już czasem wysiadam psychicznie, ostatnio się zastanawiam czy nie odpuścić i skupić się na czymś innym, bo zaczynam wszystko inne zaniedbywać :) Trzymam za ciebie kciuki :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marta, witamy :) ja też pierwszy cykl na clo :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja w pierwszym cyklu z clo w dzien ovulki myslalam ze zwariuje z bolu sutkow...kilka dni przed terminem @ chodzilam bez stanika a kazdy dotyk sprawial okropny bol.
    Witam nowa kolezanke! Zycze powodzenia i kciukam mocno.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakrecona jestem I to bardzo, wiem ze to nie dobrze bo jezeli sie nie uda to bedzie znowu smutek no ale to silniejsze ode mnie.Olka30 ja tez czasami siebie podziwiam ale chec posiadania dzidziusia jest we mnie tak silny ze chyba nigdy nie odpuszcze, po prostu nie wyobrazam sobie naszego zycia bez dziecka wiec bede probowac wszystkich mozliwych sposobow:)Ja tez trzymam mocno kciuki za was dziewczyny

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cie Marta...zycze powodzenia....

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ