X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam 16 dc i było ok, jak pęknie pęcherzyk to widać parę dni, jak nie pęknie to wiadomo :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w 14 dc - i nic nie było jeszcze widać.

relganli06k8eu81.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, od jutra będę łykać CLO. Kilka lat temu miałam już styczność z tym lekiem, ale nie reagowałam na niego. Teraz będę go brać w połączeniu z dietą o niskim IG i metforminą (mam PCOS). Ciekawe czy coś wyhoduję :)

Chyba przeglądnę wątek, by zobaczyć ilu dziewczynom się udało. Musze się jakoś pozytywnie nastawić :)

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę Gosia, że lepiej się nie nastawiać :) Jednym się udaje innym nie, nie ma reguły.. Ale trzymam za ciebie kciuki :)

gosia81 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jedne zaszly w pierwszym cyklu chodz wiekszosc z tych co zaszla to po odstawieniu lekow ...ja bralam trzy miesiace przy dobrych wynikach meza i nie zaszlam...w wiekszosci Tu dziewczyny dalej walcza ...ale to nie powiedziane ze tobie ma sie nie udac!!! Wiec powodzenia !!!

gosia81, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja o drugie dziecko staram się już długo (od czerwca 2010), więc próba z CLO to dla mnie po prostu kolejny etap. Coś trzeba robić, no nie?

A tak na marginesie, czy spotkałyście się z tym, żeby ktoś brał CLO przez 10 dni? Na wątku PCOS jest taka debiutantka, której tak gin zalecił i ja osobiście jestem w szoku, ale może się nie znam?

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Tu bralysmy ...5 dni ..chodz byly co braly 5 dni rano i wieczorem...ja staram sie juz niestety prawie 3 lata z tym ze 2 lata z pomoca medyczna,, niestety w 2010 mialam ciaze martwa ....w maju 2012 poronienie w 11 tyg ciazy ...i tak sie ciagnie...az do adopcji...

• Inusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje kochane w nie najlepszym humorze niestety. Odebrałam wyniki, TSH i PRL w normie, ale progesteron mnie powalił na glebę...ja już nic z tego nie rozumiem.

Progesteron 0,607 ng/ml
    PRL 11,57 ng/ml
    TSH 1,906 uIU/ml

Co o tym myślicie? Że niby tej owulki jednak nie było???

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara - przykro mi, masz wyjątkowo wyboistą ścieżkę do macierzyństwa.
    Ja w ciążę zaszłam dopiero jak się poddałam po 4 latach walki. Powiedzieli nam w 2009 roku, że nie ma szans i tylko in vitro. Byliśmy biedni jak myszy kościelne, ale stwierdziliśmy, że może przez jakieś dwa-trzy lata uzbieramy... A tu miesiąc później zaszłam w ciążę. Teraz synek niedługo skończy 4 lata. Więc teraz też nie tracę nadziei, choć w czerwcu miną kolejne 4 lata starań... Ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 12:20

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.
    Witam Gosię.

MADZIARKA fajne kawały, akurat jestem świeżo po wizycie u takiego gienka mechanika:D:D

no więc moje pęcherze jeszcze nie pękły, sa oba duże i oba gotowe do pęknięcia, oba tez mają komórkę jajową;)
    dostałam zastrzyk i co.....i trzeba czekać....
    ja nie wiem ale te dni płodne to mnie przytłaczają....jakieś takie intensywne sa....
    jeszcze ginek kazał mi się kochac z męzem codziennie bo moewił że często jest tak że nasienie traci ruchliwośc już po 24 godzinach....
    ehhhh

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hej dziewczynki.
    Witam Gosię.

MADZIARKA fajne kawały, akurat jestem świeżo po wizycie u takiego gienka mechanika:D:D

no więc moje pęcherze jeszcze nie pękły, sa oba duże i oba gotowe do pęknięcia, oba tez mają komórkę jajową;)
    dostałam zastrzyk i co.....i trzeba czekać....
    ja nie wiem ale te dni płodne to mnie przytłaczają....jakieś takie intensywne sa....
    jeszcze ginek kazał mi się kochac z męzem codziennie bo moewił że często jest tak że nasienie traci ruchliwośc już po 24 godzinach....
    ehhhh

To chyba dobre wieści kochana, przynajmniej wiesz, że możesz na coś liczyć i mieć nadzieję ;) Starajcie się intensywnie, trzymam kciuki <3
    Jaką dawkę CLO brałaś?

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Madziara - przykro mi, masz wyjątkowo wyboistą ścieżkę do macierzyństwa.
    Ja w ciążę zaszłam dopiero jak się poddałam po 4 latach walki. Powiedzieli nam w 2009 roku, że nie ma szans i tylko in vitro. Byliśmy biedni jak myszy kościelne, ale stwierdziliśmy, że może przez jakieś dwa-trzy lata uzbieramy... A tu miesiąc później zaszłam w ciążę. Teraz synek niedługo skończy 4 lata. Więc teraz też nie tracę nadziei, choć w czerwcu miną kolejne 4 lata starań... Ech...

kazda Tu wiele przeszla ...i jak dla mnie bez sensu juz sie uzalac ...do roboty i tyle ...jak tak sie nie da to inaczej ...super ze po walce dlugiej sie udalo....ja odpuszczam .. Zlozylismy dokumenty i czekamy...na nasze malenstwo...

• Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    To mnie gin zapisała CLO od 5-14dc po 1 tabl. Dzięki Gosi81 prześledziłam wątek i żadna z Was tak długo nie brała. Gin dała mi 2opakowania na 2 miesiące (czyli 20sztuk). Stwierdzam, ze sie nie pomyliła. Mam nawet karteczkę z dawkowaniem także nie wymysliłam sobie tego. A na monitoring kazała przyjść podczas 2cyklu z CLO miedzy 13-15dc.

Najwyrażniej czas zmienić lekarza. Wcześniej też się nie popisała.

Co z pęcherzykami to nie wiem, bo próbowałam się dopytać ale powiedziała, że nie ma i musimy stymulowac.
    Czyli nie biorę CLO? Co sądzicie?

• Inusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka1 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    To mnie gin zapisała CLO od 5-14dc po 1 tabl. Dzięki Gosi81 prześledziłam wątek i żadna z Was tak długo nie brała. Gin dała mi 2opakowania na 2 miesiące (czyli 20sztuk). Stwierdzam, ze sie nie pomyliła. Mam nawet karteczkę z dawkowaniem także nie wymysliłam sobie tego. A na monitoring kazała przyjść podczas 2cyklu z CLO miedzy 13-15dc.

Najwyrażniej czas zmienić lekarza. Wcześniej też się nie popisała.

Co z pęcherzykami to nie wiem, bo próbowałam się dopytać ale powiedziała, że nie ma i musimy stymulowac.
    Czyli nie biorę CLO? Co sądzicie?

Ja osobiście pierwszy raz się spotykam z takim dawkowaniem i sposobem kuracji szczerze powiem.. a nie powiedziała Ci co ma na celu takowe dawkowanie i to żebyś dopiero w drugim cyklu przyszła na monitoring???

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ogólnie mało mówi. Taki styl. Myślałam, że na tym polega jej profesjonalizm. Początkowo napisała na recepcie CLO x3 ale skreśliła i napisała 2op. Za każdym razem jak jestem na wizycie przepisuje nowy lek a o poprzednim nic nie wspomina.
    Macie może gina godnego polecenia z wawy lub okolic?

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem możesz brać CLO w normalnych dawkach zgodnie z ulotką, a w międzyczasie poszukać gina lub też iść prosto na USG gdzieś pomiędzy 10 a 13 dc, by zobaczyć co się tam dzieje. Nie musi to oznaczać prywatnych wizyt, choć z pewnością łatwiej takie zaplanować jako monitoring.

Katarzynka1 lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka1 wrote:
    Ona ogólnie mało mówi. Taki styl. Myślałam, że na tym polega jej profesjonalizm. Początkowo napisała na recepcie CLO x3 ale skreśliła i napisała 2op. Za każdym razem jak jestem na wizycie przepisuje nowy lek a o poprzednim nic nie wspomina.

sama zdecydujesz ale ja bym nie mogla chodzic do ginka jak by nie byl kontaktowy i nie tlumaczyl wszystkiego ...ale ona chyba wie co robi..

ktoras pytala czy warto isc w 14 dc na monitoring ...ja w 14 dc mialam podany pregnyl..wiec ja bym szla lepiej tak niz wcale...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 13:22

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że gin nie chce się za każdym razem tłumaczyć co i jak...dlateko rzuca hasła typu: PCO, hiperprolaktymia itp. a reszte mam sobie sama poczytać. Ale ta kobieta chyba nie wie co robi a ja dawkowania raczej nie sprawdzam czy zgadza się z ulotką a to mój błąd. Chociaż wg zaleceń lekarza można się dopiero rozchorować.

Ufaj i kontroluj

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mowi dokladnie po co ile dlaczego tak ...rozmawia jak juz ta ciaza bedzie co zrobimy zeby tym razem ja utrzymac ...taki jest konkretny,..nie wstydze sie pytac ...ma chlop podejscie ...

• Inusia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka1 wrote:

W wawie nie wiem a z okolic jak najbardziej :) A skąd jesteś?

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ