CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka 85 wrote:Witam się dziewczyny! Dawno mnie nie było, bo sajgon w pracy przedurlopowy miałam. Ale od dzisiaj mam urlopik!!!! Całe 18 dni kalendarzowych! W sobotę lecimy na Rodos na tydzień, a później laba w domu.
Mam właśnie pierwszą @ po łyżeczkowaniu. Jest porównywalna do normalnych @, choć pierwsze dwa dni były dość obfite. Piersi nie bolą mnie wcale i trochę się dziwię, bo zawsze bolały. W tym cyklu jadę na naturalsieMoże ovitrelkę ewentualnie przyjmę. A od przyszłego cyklu ruszam z clo!
Jagna, trzymam kciuki za testowanie, jak przyjadę i zajrzę na forum, to ma być suwaczek ciążowy u Ciebie!!!!!
AniaStaraczka, co u Ciebie, kochana??
Mamakejti, gdzieś Ty się kobito tak wylegiwała na plaży? Awatar cudny!
Kochane, która była w Grecji w lipcu? Brać jakieś długie spodnie, kurtkę, bluzę? Doradźcie coś, bo w Grecji nigdy nie byłam.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
mamakejti wrote:Droga, nie zinterpretuję Ci wyniku, ale norma to chyba max 22 (oczywiście zależy w którym lab.), zapytasz gina to Ci wszystko wyjaśniAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Hejka,
właśnie byłam u gina...jednak odstawiam antyki i modlę się o szybki okres bo za tydzień mam być w szpitalu a z krwawieniem nie ma szans by przyjęli...proszę więc o trzymanie kciuków by @ zjawiła się do końca tygodnia
Generalnie to dziś pobiłam własny rekord bo jak mi zmierzył ciśnienie to był w niezłym szoku 194/124 i ja przy tym całkiem przyzwoicie się dziś czułam...
chyba po szpitalu muszę ponownie wybrać do kardiologa bo jeszcze zawał gdzieś albo jakaś inna przyjemność z tego ciśnienia mnie spotkaPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Hejka,
właśnie byłam u gina...jednak odstawiam antyki i modlę się o szybki okres bo za tydzień mam być w szpitalu a z krwawieniem nie ma szans by przyjęli...proszę więc o trzymanie kciuków by @ zjawiła się do końca tygodnia
Generalnie to dziś pobiłam własny rekord bo jak mi zmierzył ciśnienie to był w niezłym szoku 194/124 i ja przy tym całkiem przyzwoicie się dziś czułam...
chyba po szpitalu muszę ponownie wybrać do kardiologa bo jeszcze zawał gdzieś albo jakaś inna przyjemność z tego ciśnienia mnie spotka
Sis, koniecznie zadbaj o siebie, dziecko musi mieć zdrową mamusię, na chodzie;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Sis, masz cudownego pieska. A kotek jest śliczny, bierz go.
Ja mam 6-letnia, czarną labradorke, która jest, kochanym, strasznym pieszczochem. Nazywa się Nala.
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
mamakejti wrote:Sis, koniecznie zadbaj o siebie, dziecko musi mieć zdrową mamusię, na chodzie;)
no muszę... najgorsze że ja nawet nie odczuwam kiedy mam takie ciśnienie
byłam kiedyś u kardiologa to powiedział że taka moja uroda skoro mam skoki to nic mi nie da na stałe i mogę doraźnie cos brać jak jest wysokie...czas na zmianę specjalistyPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:no muszę... najgorsze że ja nawet nie odczuwam kiedy mam takie ciśnienie
byłam kiedyś u kardiologa to powiedział że taka moja uroda skoro mam skoki to nic mi nie da na stałe i mogę doraźnie cos brać jak jest wysokie...czas na zmianę specjalisty
proponowałabym holter na 24 h i wtedy sprawdzisz co i jak, będziesz też niezależnie notowała swoje odczucia i sprawdzisz potem czy w tym czasie holter cos pokazywał niebezpecznego, prywatnie chyba z 60 pln kosztuje"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:proponowałabym holter na 24 h i wtedy sprawdzisz co i jak, będziesz też niezależnie notowała swoje odczucia i sprawdzisz potem czy w tym czasie holter cos pokazywał niebezpecznego, prywatnie chyba z 60 pln kosztuje
Sis miałam holter 2 razy ale pare lat temu mam go w abonamencie wychodzi że nawet w nocy mam podwyższone
no i rozkurczowe mam prawie zawsze powyżej 90 co podobno jest bardzo niebezpieczne, bo serce nie odpoczywa czy jakoś tak...
wezmę to wszystko i pójdę do innego lekarza zobaczymy co wymyśliPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
mamakejti wrote:Nala - przyjaciółka i żona Simby;)Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Wedmoczka wrote:Sis miałam holter 2 razy ale pare lat temu mam go w abonamencie wychodzi że nawet w nocy mam podwyższone
no i rozkurczowe mam prawie zawsze powyżej 90 co podobno jest bardzo niebezpieczne, bo serce nie odpoczywa czy jakoś tak...
wezmę to wszystko i pójdę do innego lekarza zobaczymy co wymyśli
idź koniecznie, ja słyszałam, że nominalne wartości nie są takie istotne, ale aby różnica między dolnym a górnym nie przekraczała 60
ja mam za to stale niskie, mój rekord w ciązy był 60/90, więc miałam zalecenie na 1 kawę bo bym padała na ryjek..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Taki mam fajny zestaw rodzinny od babci ciśnienie od mamy migreny od ojca kiepski wzrok...aż się boje co mi dojdzie z wiekiem
P.S może znacie jakiegoś dobrego kardiologa w LBN w Luxmedzie lub na NFZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:20
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Wedmoczka wrote:Hejka,
chyba po szpitalu muszę ponownie wybrać do kardiologa bo jeszcze zawał gdzieś albo jakaś inna przyjemność z tego ciśnienia mnie spotka
Wedmoczka takie ciśnienie trzeba zbijac bo jest bardzo niebezpieczne w ciąży.
A u mnie szaleństwo. Mam szcízeniaka, kupa radości. Trwa próba sił z kotem i walka o michę
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Kinga40 wrote:Sis, masz cudownego pieska. A kotek jest śliczny, bierz go.
Ja mam 6-letnia, czarną labradorke, która jest, kochanym, strasznym pieszczochem. Nazywa się Nala.mamakejti lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Kinga40 wrote:Opolanko ja spędziłam w Grecji 8 lat i powiem Ci że nic grubego nie bierz, bo nawet tego nie ubierzesz. Możesz wziąść spodni długie ale jakieś cienkie i przewiewne. Kurtki też raczej nie doradzam, tylko coś przewiewnego z długim rękawem. Miłego urlopu ci życzę, aż Ci zazdroszczę, bo pokochałam ten kraj jak tam mieszkałam31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(