X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczyny, ale mnie brzuch na @ napier..... a jutro muszę wyjść z domu 4 rano, bo do Krosna jadę - pozdrawiam Lejdis z Podkarpacia;)
    Chyba 4 w nocy! :p

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Chyba 4 w nocy! :p
    w sumie nie opłaca mi się kłaść, ale jak mam gadać 5 godzin i to do rzeczy to powinnam jednak uciąć komarka

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Witam się dziewczyny! Dawno mnie nie było, bo sajgon w pracy przedurlopowy miałam. Ale od dzisiaj mam urlopik!!!! Całe 18 dni kalendarzowych! W sobotę lecimy na Rodos na tydzień, a później laba w domu.
    Mam właśnie pierwszą @ po łyżeczkowaniu. Jest porównywalna do normalnych @, choć pierwsze dwa dni były dość obfite. Piersi nie bolą mnie wcale i trochę się dziwię, bo zawsze bolały. W tym cyklu jadę na naturalsie :P Może ovitrelkę ewentualnie przyjmę. A od przyszłego cyklu ruszam z clo!
    Jagna, trzymam kciuki za testowanie, jak przyjadę i zajrzę na forum, to ma być suwaczek ciążowy u Ciebie!!!!!
    AniaStaraczka, co u Ciebie, kochana??
    Mamakejti, gdzieś Ty się kobito tak wylegiwała na plaży? Awatar cudny!

Kochane, która była w Grecji w lipcu? Brać jakieś długie spodnie, kurtkę, bluzę? Doradźcie coś, bo w Grecji nigdy nie byłam.
    Opolanko ja spędziłam w Grecji 8 lat i powiem Ci że nic grubego nie bierz, bo nawet tego nie ubierzesz. Możesz wziąść spodni długie ale jakieś cienkie i przewiewne. Kurtki też raczej nie doradzam, tylko coś przewiewnego z długim rękawem. Miłego urlopu ci życzę, aż Ci zazdroszczę, bo pokochałam ten kraj jak tam mieszkałam

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Droga, nie zinterpretuję Ci wyniku, ale norma to chyba max 22 (oczywiście zależy w którym lab.), zapytasz gina to Ci wszystko wyjaśni
    Kochana, Ty się tutaj nie wyglupiaj z jakąś @. Ty masz nam tu oświadczyć, że beta jest pozytywna a @ wyjechała na długie wakacje :)

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

właśnie byłam u gina...jednak odstawiam antyki i modlę się o szybki okres bo za tydzień mam być w szpitalu a z krwawieniem nie ma szans by przyjęli...proszę więc o trzymanie kciuków by @ zjawiła się do końca tygodnia

Generalnie to dziś pobiłam własny rekord bo jak mi zmierzył ciśnienie to był w niezłym szoku 194/124 i ja przy tym całkiem przyzwoicie się dziś czułam...

chyba po szpitalu muszę ponownie wybrać do kardiologa bo jeszcze zawał gdzieś albo jakaś inna przyjemność z tego ciśnienia mnie spotka

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki troszkę mi sciemniala kreska na tescie owu ale dosłownie troszenke

f2w3k0s3plke7odf.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hejka,

właśnie byłam u gina...jednak odstawiam antyki i modlę się o szybki okres bo za tydzień mam być w szpitalu a z krwawieniem nie ma szans by przyjęli...proszę więc o trzymanie kciuków by @ zjawiła się do końca tygodnia

Generalnie to dziś pobiłam własny rekord bo jak mi zmierzył ciśnienie to był w niezłym szoku 194/124 i ja przy tym całkiem przyzwoicie się dziś czułam...

chyba po szpitalu muszę ponownie wybrać do kardiologa bo jeszcze zawał gdzieś albo jakaś inna przyjemność z tego ciśnienia mnie spotka

Sis, koniecznie zadbaj o siebie, dziecko musi mieć zdrową mamusię, na chodzie;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, masz cudownego pieska. A kotek jest śliczny, bierz go.
    Ja mam 6-letnia, czarną labradorke, która jest, kochanym, strasznym pieszczochem. Nazywa się Nala.

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Sis, koniecznie zadbaj o siebie, dziecko musi mieć zdrową mamusię, na chodzie;)

no muszę... najgorsze że ja nawet nie odczuwam kiedy mam takie ciśnienie :(

byłam kiedyś u kardiologa to powiedział że taka moja uroda skoro mam skoki to nic mi nie da na stałe i mogę doraźnie cos brać jak jest wysokie...czas na zmianę specjalisty :)

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja mam 6-letnia, czarną labradorke, która jest, kochanym, strasznym pieszczochem. Nazywa się Nala.

Nala - przyjaciółka i żona Simby;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    no muszę... najgorsze że ja nawet nie odczuwam kiedy mam takie ciśnienie :(

byłam kiedyś u kardiologa to powiedział że taka moja uroda skoro mam skoki to nic mi nie da na stałe i mogę doraźnie cos brać jak jest wysokie...czas na zmianę specjalisty :)

proponowałabym holter na 24 h i wtedy sprawdzisz co i jak, będziesz też niezależnie notowała swoje odczucia i sprawdzisz potem czy w tym czasie holter cos pokazywał niebezpecznego, prywatnie chyba z 60 pln kosztuje

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    proponowałabym holter na 24 h i wtedy sprawdzisz co i jak, będziesz też niezależnie notowała swoje odczucia i sprawdzisz potem czy w tym czasie holter cos pokazywał niebezpecznego, prywatnie chyba z 60 pln kosztuje

Sis miałam holter 2 razy ale pare lat temu mam go w abonamencie wychodzi że nawet w nocy mam podwyższone

no i rozkurczowe mam prawie zawsze powyżej 90 co podobno jest bardzo niebezpieczne, bo serce nie odpoczywa czy jakoś tak...

wezmę to wszystko i pójdę do innego lekarza zobaczymy co wymyśli

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Nala - przyjaciółka i żona Simby;)
    Jak dawałam imię mojej Nali, to kierowałam się tą bajką, najbardziej do niej to pasowało :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Sis miałam holter 2 razy ale pare lat temu mam go w abonamencie wychodzi że nawet w nocy mam podwyższone

no i rozkurczowe mam prawie zawsze powyżej 90 co podobno jest bardzo niebezpieczne, bo serce nie odpoczywa czy jakoś tak...

wezmę to wszystko i pójdę do innego lekarza zobaczymy co wymyśli

idź koniecznie, ja słyszałam, że nominalne wartości nie są takie istotne, ale aby różnica między dolnym a górnym nie przekraczała 60
    ja mam za to stale niskie, mój rekord w ciązy był 60/90, więc miałam zalecenie na 1 kawę bo bym padała na ryjek...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Jak dawałam imię mojej Nali, to kierowałam się tą bajką, najbardziej do niej to pasowało :)

Jestem na etapie króla lwa i królewskiej straży (tu już Simba i Nala mają swoje dzieci;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam fajny zestaw rodzinny od babci ciśnienie od mamy migreny od ojca kiepski wzrok...aż się boje co mi dojdzie z wiekiem :)

P.S może znacie jakiegoś dobrego kardiologa w LBN w Luxmedzie lub na NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:20

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Taki mam fajny zestaw rodzinny od babci ciśnienie od mamy migreny od ojca kiepski wzrok...aż się boje co mi dojdzie z wiekiem :)

jak to co? rozstępy po ciąży!

Wedmoczka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Hejka,

Moja koleżanka z pracy ma po antykach straszne jazdy z ciśnieniem, normalnie tez ma wysokie. Po długich poszukiwaniach okazało się że to nerki!! Klebuszkowe zapalenie nerek, zupełnie bezobjawowe.
    Wedmoczka takie ciśnienie trzeba zbijac bo jest bardzo niebezpieczne w ciąży.

A u mnie szaleństwo. Mam szcízeniaka, kupa radości. Trwa próba sił z kotem i walka o michę

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja mam biszkopta, 4 latka! Kochana przytulanka, boi się wszystkiego:)Ma na imię Rufus:)

mamakejti lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Opolanko ja spędziłam w Grecji 8 lat i powiem Ci że nic grubego nie bierz, bo nawet tego nie ubierzesz. Możesz wziąść spodni długie ale jakieś cienkie i przewiewne. Kurtki też raczej nie doradzam, tylko coś przewiewnego z długim rękawem. Miłego urlopu ci życzę, aż Ci zazdroszczę, bo pokochałam ten kraj jak tam mieszkałam
    8 lat? Pięknie!!! Ja tam nigdy nie byłam, ale słyszałam wiele dobrego:) Wezmę coś cieniutkiego z długim rękawem, po Twoim poście, wiem że wystarczy:)Kochana, pracowałaś tam?

iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ