X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh...u mnie dziewczyny 4 dzień z clo,ale troszke sie martwie w tamtym cyklu miałam bóle jajników w tym nic boje sie ze tym razem nie zadziałało jak myślicie czy brak bólu jajników może swiadczyc o tym ze clo nie zadziałało czy któras z Was tez przecvhodziła to bezobjawowo

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie może świadczyć.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę 3 dzień clo i chwilami czuję , że w lewym mnie boli jajniku choć piersi bardziej dokuczają ale ja też te plastry biorę więc nie wiem co i od czego :) moim zdaniem to 4dc to jeszcze masz czas do bóli owulacyjnych jeszcze ci dadzą popalić :)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • didi Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 Jak tam robilas juz test? ja tak niestety wyszedl negatywny kolejna porazka kolejny cykl do bani szczerze mowiac trace juz nadzieje ze wogle kiedy kolwiek sie uda :( czemu tak jest ze niktorym latwo zajsc w ciaze a niektorzy musza latami sie starac teraaz pozostalo czekac mi na okres ktory tez nie wiadomo kiedy nadejdzie odstawilam luteine ile po luteinie powinien sie pojawic?

• didi Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 Jak tam robilas juz test? ja tak niestety wyszedl negatywny kolejna porazka kolejny cykl do bani szczerze mowiac trace juz nadzieje ze wogle kiedy kolwiek sie uda :( czemu tak jest ze niktorym latwo zajsc w ciaze a niektorzy musza latami sie starac teraaz pozostalo czekac mi na okres ktory tez nie wiadomo kiedy nadejdzie odstawilam luteine ile po luteinie powinien sie pojawic?:(

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI nie pospieszyłaś sie z tym testem? kiedy miałaś owulację???
    z wykresu wynika że nie dawno.
    nie, nie robiłam jeszcze testu choć korci mnie żeby sprawdzić czy pregnyl przestał działać:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyście miały racje dziewczyny a póki co nie pozostaje mi nic innego jak czekac cierpliwie do piątku na pierwszy monitoring

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • didi Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie u mnie juz od owu minelo 14 dni takze mysle ze nie pospieszylam sie i jak zwykle przezylam rozczarowanie ;( po jakim czasie dziewczyny od odstawienia luteiny moze wystapic okres?

Madziara lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.troche mnie nie bylo,ale co jakis czas poczytuje wasze posty.
    ja chociaz jestem wlasnie w fazie ovu,juz wiem ze nic z tego.jutro m ma na badania nasienia,wiec wstrzemiezliwosc na calego,akurat w "te" dni.cierpliwie czekam do nastepnego cyklu. Trzymam kciuki za was wszystkie.
    A wogole czy ktoras z Was wie jak zinterpretowac wyniki meza? i co moze zaniepokoic? I ile czeka sie na wyniki?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie nietypowe pytanko jutro ostatni dzien biore clo jak myślicie czy mozna sie jutro poprzytulac czy lepiej zaczekac do środy?

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Mikoszka Znajoma

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka88 ja moge ci zinterpretować ci wyniki, mój małż też miał problemy i to tragiczne. Udało mi się u niego poprawić na tyle, na ile potrzeba :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi ja w poprzednim cyklu brałam luteine i niestety ale okres dostałam dopiero po 15 dniach od odstawienia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka ja chętnie pomogę w interpretacji. My czekaliśmy kilka dni. Najważniejsza jest ilość, odsetek prawidłowych i ruchliwość, ale tak na prawdę każdy parametr ma znaczenie. I nie martw się, jak na pierwszy rzut oka coś będzie nie tak. Wbrew pozorom z "męskim problemem" można często łatwiej dojść do ładu niż z babskim.
    Kiniaczek trudno powiedzieć. Ja mam owulkę nawet p 9 dniach od odstawienie clo, wiec to jest bardzo indywidualna sprawa. Jeśli macie dobre libido i nasienie, to na pewno nie zaszkodzi. A monitoringu nie masz?

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mam ale dopiero w piątek,ale do piątku jeszcze daleko a zadam Ci jeszcze jedno pytanie zakupiłam sobie testy owulacyjne pierwszy raz bede testowac jak myślisz od kiedy zacząc?

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc pewnie ginka wydumała, ze dopiero wtedy będzie owulka i pewnie ma rację. Jednak dla pewności, że nie zmarnujecie szansy warto by się było choć ze dwa razy przytulić do piątku (żeby sobie w brodę nie pluć, jakby było już po). A w cyklach niestymulowanych kiedy najczęściej miałaś owulację?

Jeśli chodzi o testy, to nie mam doświadczenia, bo nigdy nie stosowałam. Myślę, że możesz jutro zrobić jeden, a potem co drugi dzień, jeśli będzie negatywny. Kiedy się zacznie pojawiać druga kreska, to wtedy codziennie. Nie wiem jaka jest twoja sytuacja (jak dużo wiesz o swoich dniach płodnych, jak długo się obserwujesz), ale ja u siebie rozpoznaję płodne po obserwacji śluzu. Pokrywa się to z terminami wyznaczonymi przez ovufriend i monitoringiem.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wrote:
    Konwalia, a skąd wiesz, że "ma pęknąć"? Dostałaś ovitrelle/pregnyl? Generalnie jest tak, że progesteron wydzielający się po owulce hamuje dalszy wzrost i pękanie pozostałych pęcherzyków, więc chyba nie bardzo możemy mieć pewność, ze jak są dwa to na 100% pękną... Bywa oczywiście, ze tak się dzieje, ale chyba nie za często. W każdym razie życzę ci żeby tak było i żeby bliźniaki się z tego wykluły :D :D :D
    Powodzenia dziewczyny ! :*

Dziękuję Lili za wyczerpującą odpowiedź. Za bliźniaki bym się nie obrazila ;) Mój gin który prowadzi monitoring powiedział że w weekend może peknac drugi pęcherzyk. Może ale nie musi. Mam nadzieję że nie będzie torbieli i nie rozleguluje mi się cykl, bo na to jestem podatna. Mam po clo wzdęcie i zaparcie. Myślicie że zioła mi nie zaszkodza?
    Ja się nie nastawiam na ten cykl pozytywnie. Z resztą juz mam taki mechanizm obronny, żeby się nie rozczarować. Nie wierzę że się uda. Wole tak myśleć i przyznać potem sobie rację niż się zawieść. Z resztą z mojego męża zolnierzykami mamy mniejsze możliwości. Mój mąż uważa że to też tutaj leży problem - w moim nastawieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 17:04

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wrote:
    Więc pewnie ginka wydumała, ze dopiero wtedy będzie owulka i pewnie ma rację. Jednak dla pewności, że nie zmarnujecie szansy warto by się było choć ze dwa razy przytulić do piątku (żeby sobie w brodę nie pluć, jakby było już po). A w cyklach niestymulowanych kiedy najczęściej miałaś owulację?

Jeśli chodzi o testy, to nie mam doświadczenia, bo nigdy nie stosowałam. Myślę, że możesz jutro zrobić jeden, a potem co drugi dzień, jeśli będzie negatywny. Kiedy się zacznie pojawiać druga kreska, to wtedy codziennie. Nie wiem jaka jest twoja sytuacja (jak dużo wiesz o swoich dniach płodnych, jak długo się obserwujesz), ale ja u siebie rozpoznaję płodne po obserwacji śluzu. Pokrywa się to z terminami wyznaczonymi przez ovufriend i monitoringiem.

Dzięki za wyczerpująca odpowiedz.Powiem Ci szczerze ze dopoki nie zaczeliśmy starac się o Maluszka nie przywiązywałam do tego uwagi.To jest mój drugi cykl z Clo w tamtym cyklu owulacja miała nastąpic z tego co gin mówiła 13-14dc ale czy była nie wiem bo nie kazała mi sie zgłosic na monitoring po owulce ehh...byle do piątku,ale tak jak doradziłas zaczynam testowac od jutra.jeszcze raz dzięki za dobre słowo:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoszka wrote:
    No i dzisiejsza tempka spadła, no cóż....

To tak jak u mnie :(

relganli06k8eu81.png
  • Lili Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio nie sądzę, żeby ten mniejszy tak się rozhulał. Nie powinno być z niego torbieli, prędzej te bliźniaki (ciocie z ovu wpadną pobawić ;) ). Myślę czasem, ze negatywne myślenie mniej nas blokuje niż nieustanne nakręcanie się. Jeśli chodzi o żołnierzyki, to może zmieńcie trochę tryb życia. Nam się udało piękne wyniki wyhodować w ten sposób.
    kiniaczek84 wrote:
    w tamtym cyklu owulacja miała nastąpic z tego co gin mówiła 13-14dc ale czy była nie wiem bo nie kazała mi sie zgłosic na monitoring po owulce ehh
    Co jest z tymi lekarzami do cholery?!!! Przecież monitoring to podstawa udanej stymulacji, że nie wspomnę o zagrożeniach wynikających z przestymulowania. Skąd oni wiedzą, że dawka była właściwa i nie marnuje się kolejnego cyklu, biorąc ten syf (clo niestety w calej swej wspaniałości syfem jest) bez szansy na poprawę sytuacji. Ja przez niedomówienie miałam niedokładny monitoring na początku i żałuję straconej szansy, ale jakiś tam zawsze był. Powalcz z nim o porządny monitoring kochana, żeby mieć pewność, ze coś tam się u ciebie dzieje w ogóle po clo.

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wrote:
    Konwalio nie sądzę, żeby ten mniejszy tak się rozhulał. Nie powinno być z niego torbieli, prędzej te bliźniaki (ciocie z ovu wpadną pobawić ;) ). Myślę czasem, ze negatywne myślenie mniej nas blokuje niż nieustanne nakręcanie się. Jeśli chodzi o żołnierzyki, to może zmieńcie trochę tryb życia. Nam się udało piękne wyniki wyhodować w ten sposób.

Co jest z tymi lekarzami do cholery?!!! Przecież monitoring to podstawa udanej stymulacji, że nie wspomnę o zagrożeniach wynikających z przestymulowania. Skąd oni wiedzą, że dawka była właściwa i nie marnuje się kolejnego cyklu, biorąc ten syf (clo niestety w calej swej wspaniałości syfem jest) bez szansy na poprawę sytuacji. Ja przez niedomówienie miałam niedokładny monitoring na początku i żałuję straconej szansy, ale jakiś tam zawsze był. Powalcz z nim o porządny monitoring kochana, żeby mieć pewność, ze coś tam się u ciebie dzieje w ogóle po clo.

genaralnie miałam monitoring w 10 i 13dc tylko dziwi mnie ze nie kazałą przyjsc po przewidywanej owulacji kazała działac no i ze powinno sie udac o ile pęcherzyk pęknie.Tym razem jej chyba lekko zasugeruję ze może pregnyl na pęknięcie pęcherzyka ehh...juz sama nie wiemi odliczam dni do piątku

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ