CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem szczerze że trochę się bałam odstawiac kwasy foliowe ale skoro lekarz kazał to muszę mu zaufać. Jak do tej pory wygląda że dziecko dobrze się rozwija więc już chyba mu tym odstawieniem nie zaszkodze. Zresztą chyba kwasu nie bierze się całą ciąże?03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:Powiem szczerze że trochę się bałam odstawiac kwasy foliowe ale skoro lekarz kazał to muszę mu zaufać. Jak do tej pory wygląda że dziecko dobrze się rozwija więc już chyba mu tym odstawieniem nie zaszkodze. Zresztą chyba kwasu nie bierze się całą ciąże?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Kwasy foliowe potrzebne najbardziej w pierwszym trymestrze,potem juz mniejsze dawki sie bierze.
No właśnie lekarz powiedział że teraz wystarczy już to co jest w witaminach prenatalnych:)03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Jagna 75 wrote:Roma a to badanie wit B to takie ogólne jest?
Mi homocysteina spadla ale w przyszlym miesiącu znów zbadam bo mi skacze.Sprawdzam raz na 3 miesiące25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Tak sobie mysle ze skoro Anie tak niespodziewanie los obdarzył tym cudem to czekam teraz na cud Angie i Biedronki bo jestescie dluzej na wàtku niz ja
A wlasnie Biedronka odezwij sie,jest sierpien a ty cos wspominalas ze procedura do IUI teraz powinna ruszycAntoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Jestem po wizycie u lekarza,jest pęcherzyk co najważniejsze w macicy,wg usg póki co to 5 tydzień, i naszej nie mamy jak obliczyć bo nie miałam @ po laparo,jutro idę na powtórka bete
. Życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kinga40 wrote:Aniu serdeczne gratulacje
. Życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Jagna 75 wrote:Acha,to zrobie jak bede robic bete
Zrób sobie zrób może uda Ci się w tym cykluoby
już się nie mogę doczekać twojej pozytywnej bety:)
p.s. przyszedł płytkarz i będę miała od soboty możliwość kąpieli;) będziemy działać na nowym może coś się wykluje -
panan12 wrote:Zrób sobie zrób może uda Ci się w tym cyklu
oby
już się nie mogę doczekać twojej pozytywnej bety:)
p.s. przyszedł płytkarz i będę miała od soboty możliwość kąpieli;) będziemy działać na nowym może coś się wyklujepanan12 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Hej dziewczyny.
Niestety pierwszy cykl z clo nie dał upragnionego efektu.. Trzeba walczyć dalej..!
Mam pytanie czy robiłyście badania hormonów przy braniu clo? Czy są wtedy miarodajne? Chodzi mi m.in o takie jak prolaktyna, fsh, lh, estradiol?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Z tego co pamiętam to clo obniża estradiol podczas brania i podwyższa fsh ale jak się mylę niech ktoś mnie poprawi
mi lekarz zlecał przed braniem clo
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Z tego co pamiętam to clo obniża estradiol podczas brania i podwyższa fsh ale jak się mylę niech ktoś mnie poprawi
mi lekarz zlecał przed braniem clo
Dzięki za odp. Xaxa...
Właśnie nie miałam badanych hormonów a chciałabym to sprawdzić. A będę teraz drugi cykl na clo i nie wiem czy jest sens tych badań jak wyniki będą zmienione przez tabletki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:17
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Katka80 wrote:Kinga co u Ciebie? Kiedy masz następny termin hsg?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Jagna 75 wrote:Kwasy foliowe potrzebne najbardziej w pierwszym trymestrze,potem juz mniejsze dawki sie bierze.
)
-
Jagna 75 wrote:Na nowym masz pewnosc ze sie uda
oby....a tak ogólnie to mi najbardziej zależy żeby płytki dobrze ułożył bo przyszedł taki paprok i wszystko trzeba było odrywać kilka płytek się złamało;/ . W sobotę będzie woda i łazienka także jestem zadowolonałóżka już mamy
chłodzimy się w upały w nowym domu bo u teściów mieszkamy na poddaszu to niezła sauna w lecie:)
ja idę koło połowy cyklu na usg sprawdzać jajeczkatesty owu zacznę po 10 dniu cyklu też koło połowy cyklu jakoś tak:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny