X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    A ja zastrzyku nie miałam bo mieszkam w Londynie a tutaj aby dostać receptę na zastrzyk trzeba być w programie leczenia niepłodności... Wczesniej byłam u ginekologa w Polsce i dlatego dostałam zastrzyk. Dzisiaj 15dc wczoraj śluz płodny ale tylko jeden dzien i test owulacyjny z leciutko bladsza kreska niż testowa. Dzisiaj juz na teście owulacyjnym kreska druga blada i bolące sutki no i ból w podbrzuszu. Zastanawia mnie czy owulacja była.. Czy jajeczko pelko mimo braku zastrzyku... Nie wiem co mam myślec juz. Poszłabym na monitoring ale tutaj za każda wizytę muszę płacić grube pieniądze :/
    Niestety takie uroki mieszkania za granicą,wiele dziewczyn ma z tym problem.Trzeba miec nadzieje ze ovu byla.Ja tez mimo braku ovu,lekarz zdecydował ze w tym cyklu bedxie bez zastrzyku.Mialam zal do niego ze tak eksperymentuje,jednak ovu byla o dziwo,jednak z zastrzykiem czuje sie pewniej.Powodzenia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Niestety takie uroki mieszkania za granicą,wiele dziewczyn ma z tym problem.Trzeba miec nadzieje ze ovu byla.Ja tez mimo braku ovu,lekarz zdecydował ze w tym cyklu bedxie bez zastrzyku.Mialam zal do niego ze tak eksperymentuje,jednak ovu byla o dziwo,jednak z zastrzykiem czuje sie pewniej.Powodzenia

Przyznam szczerze ze opieka zdrowotna w Uk jest straszna... Jest sie zdanym tylko na siebie :( myśle ze jutro pójdę do tego gin prywatnie.. Wydam te 100£ ale bede chociaż wiedziała czy owulacja była i nie bede sie stresowała niepotrzebnymi myślami..

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wiem,ale dlaczego u Panan nie moze byc identycznie...moze to pomylka lekarza,moze zle zrozumiala,najwazniejsze ze ovu byla i wykorzystali z męzem ten czas.Teraz trzeba trzymac kciuki zeby jej sie udało.I tak jest wielka bo w tym cyklu nie swiruje jak w poprzednim,z tego sie ciesze.Czasem emocje,stres na wizycie sprawiaja ze skupiamy sie na jednym i wiele rzeczy które lekarz mowi umyka,potem czlowiek sie zastanawia dlaczego tak,czemu lekarz to powiedział,co miał na mysli.Dla mnie kazda wizyta to stres,czesto wracam do gabinetu by jeszcze o cos zapytac.Czesto przylapuje sie ze na wizycie lekarz zbyt szybko mówi a ja przez emocje nie nadàzam za nim...

Różnie bywa i naturą różne figle płata. Czasem kobiety szły na usg lekarz mówił cykl bezowulacyjny a tu dwie kreseczki

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też ta cholerna koniczynka więcej z siebie dać nie może!

ana1122 sprawdzałaś bete?
    mamakejti ten wynik ma urosnąć!i urośnie kochanie❤
    Jagienko co tam się u ciebie narobiło? jest nadzieja czy jedziemy z kolejnym cyklem z cyckami na przedzie?
    roma z tego co pamiętam u ciebie już biega jeden fasolek z bardzo późnej owulacji może to powtórka? może właśnie tak ma być? trzymam kciuki☺
    panan dzielnie się trzymasz i jestem pod wrażeniem super tak trzymać i niech natura Cię zaskoczy❤
    AniaStaraczka...to jakiś głupi chyba żart! trzymaj się i dzielna bądź zresztą ty już jesteś z tych silnych babek ale wierzę że wszystko jeszcze się ułoży❤

Ja za dwa dni znikam na wyczekany urlop i lecę smażyć tyłek może coś przywiozę z tych wakacji☺ w końcu bedziemy na mojego lubego rodowitej ziemii☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nie było mnie na forum ale stęskniłam się :-) Chciałam się pochwalić, że w końcu miałam owulację. Po raz pierwszy od kilku miesięcy, a teraz 4 cykl brałam clo i pregnyl (drugi cykl). Ginekolog potwierdził owu, pęcherzyk w 11 dc miał 27 mm, badania hormonów też wyszły OK :-) Normalnie cieszę się z tej owulacji, jakbym w ciąży już była :-D ale kto wie, może w końcu się udało :-) ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 21:44

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuśka87 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy to wynik IUI i cos sie uszkodzilo czy zbieg okolicznosci. Dzis plamienie sie uspokilo, ale mam nieprzyjemne uczucie w podbrzuszu. Takiego napompowania i napiecia. Zwlaszcza przy podciagnietych nogach. To nie może byc zwiazane z zaplodnieniem, bo za wczesnie.
    Pewnie to skutek zastrzyku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Przyznam szczerze ze opieka zdrowotna w Uk jest straszna... Jest sie zdanym tylko na siebie :( myśle ze jutro pójdę do tego gin prywatnie.. Wydam te 100£ ale bede chociaż wiedziała czy owulacja była i nie bede sie stresowała niepotrzebnymi myślami..
    Ja tez ostatnio poszlam sprawdzic czy ovu byla,gdyby jej nie bylo to nigdy nie pozwolilabym doktorkowi na stymulacje bez zastrzyku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A mnie mdli jak fIX od paru dni popołudniami a znieść takie mdłości w tej sytuacji to masakra ale już nie Biadole no!!! Anka ogarnij się, bądź twarda jak Jagna!!!;))
    Oj nie wiem czy przy mdłosciach bylabym twarda,mam chorobe lokomocyjną i jak tylko jade jako pasazer w samochodzie to mam mdlosci,czasem haftuje :-) a potem zdycham po takiej podrózy pare godzin,okropnosc...i nienawidze samolotów po alkoholu,dlatego pije male ilosci ha ha

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno nie było mnie na forum ale stęskniłam się :-) Chciałam się pochwalić, że w końcu miałam owulację. Po raz pierwszy od kilku miesięcy, a teraz 4 cykl brałam clo i pregnyl (drugi cykl). Ginekolog potwierdził owu, pęcherzyk w 11 dc miał 27 mm, badania hormonów też wyszły OK :-) Normalnie cieszę się z tej owulacji, jakbym w ciąży już była :-D ale kto wie, może w końcu się udało :-) ściskam
    To juz sukces,mnie tez cieszą ovulacje,powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie,ja wystartowałam dzis :-) 1dzien cyklu mam :-) :-)
    Udanego urlopu i zycze wlasnie takiej pamiątki fasolkowej z urlopu tylko nie po bretonsku ha ha

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Udanego urlopu i zycze wlasnie takiej pamiątki fasolkowej z urlopu tylko nie po bretonsku ha ha
    Ja też 1 dc. Jagna wracamy do gry i walczymy dalej.
    Mamakejti trzymam kciuki za przyrost i Aniu mam nadzieję że sprawy potocza się W dobrym kierunku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 22:51

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wiem,ale dlaczego u Panan nie moze byc identycznie...moze to pomylka lekarza,moze zle zrozumiala,najwazniejsze ze ovu byla i wykorzystali z męzem ten czas.Teraz trzeba trzymac kciuki zeby jej sie udało.I tak jest wielka bo w tym cyklu nie swiruje jak w poprzednim,z tego sie ciesze.Czasem emocje,stres na wizycie sprawiaja ze skupiamy sie na jednym i wiele rzeczy które lekarz mowi umyka,potem czlowiek sie zastanawia dlaczego tak,czemu lekarz to powiedział,co miał na mysli.Dla mnie kazda wizyta to stres,czesto wracam do gabinetu by jeszcze o cos zapytac.Czesto przylapuje sie ze na wizycie lekarz zbyt szybko mówi a ja przez emocje nie nadàzam za nim...
    Oczywisie masz tez racje, ale ja osobiscie uważam, ze nie tylko powinnysmy sie wspierać, ale szczerze doradzac wg naszego doswiadczenia. Uwazam, ze pecherzyk prawdopodobnie nie urósł do odpowiedniej wielkosci. Sama tak mialam i dobre kolezanki z tego forum doradzily mi, ze mam zmienic lekarza. Bo owszem moj pecherzykl pękł, a w zatoce duglasa byl plyn, ale z takiego pecherzyka ciezko o ciaze. Dziewczyny wylaly na mnie kubeł zimnej wody- nie powiem calkowicie nie bylam z tego zadowolona bo wolałam uslyszec co innego, ale gdyby nie one nie trafilabym tam gdzie trafiłam...nadzieje powinno sie miec zawsze i tego nikt Wam nie odbierze. I to nie jest tak, ze chce komus na zlosc tylko wrecz przeciwnie.
    Mozliwe jest, ze panan zle uslyszala jaki jest obwod i moj wywod nie ma sensu. Oby tak bylo. Bo lazdej z Was zycze ciazy

mamakejti lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia oczywiscie ze kubeł zimnej wody nikomu nie zaszkodzi,czasem nawet kazdy czegos takiego potrzebuje :-)
    Mnie tylko utkwiło ze AniStaraczce tak wlasnie jaja dostały povera i podrosły w ktoryms cyklu tak bardzo szybko i to bylo nie tak dawno moze z dwa cykle wstecz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 07:56

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja też 1 dc. Jagna wracamy do gry i walczymy dalej.
    Mamakejti trzymam kciuki za przyrost i Aniu mam nadzieję że sprawy potocza się W dobrym kierunku

Miło mi bedzie kroczyc w tej walce razem z tobà :-) powodzenia
    http://static.pokazywarka.pl/i/6820737/286304/powodzenia-21.jpg

ana1122 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka trzymam kciuki. Jeszcze wszystko możliwe. Może lekarz coś źle zobaczył. Beta u Ciebie piękna. Ja na początku ciąży zaczęłam plamić, byłam na usg wg rozmiarów pęcherzyka 5t3d, w pęcherzyku tylko mała kreseczka bez akcji serca, beta wówczas około 28tys. Pęcherzyk nie podobał się lekarzowi, bo był wydłużony z cechami odklejania.. 2-tyg później zarodek 1cm z bijącym serduszkiem, teraz ma około 1kg. Mam nadzieję że i u Ciebie tak będzie :*

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

z moim szczęściem i wynikami pewnie wyjdzie ta po bretonsku hihihi ale poludzic się można a co tam☺

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1122 masz dalszy plan działania? kurcze bardzo ci kibicowałam ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oczywiście mam. Biorę się na siebie I za odchudzanie po drodze muszę zgłosić się na histeroskopie. No A później zostaje nam tylko ivf

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Tak oczywiście mam. Biorę się na siebie I za odchudzanie po drodze muszę zgłosić się na histeroskopie. No A później zostaje nam tylko ivf

plan konkretny i życzę ci szybciutkiego zrealizowania❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    AniaStaraczka dzis wizyta?Trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ