CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
cookiemonster wrote:Powiedz tylko kiedy i gdzie
Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek. -
Jagna 75 wrote:Torty to nic trudnego,tylko dekorowanie zajmuje troche czasu
http://static.pokazywarka.pl/i/6887988/531130/received-1138387046233542.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6887986/158397/received-1138388232900090.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6887985/271257/received-1138388552900058.jpg -
panan12 wrote:Ja już przestałam plamic bo zazylam wczoraj luteine bo już nie miałam sil do tego . Temperatura się podniosła i gorzej się czujeStarania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Jagna coraz bardziej Cie lubie:) Jak ja lubie torty i w ogóle słodycze:) Moglabym jesc na kazdy posiłek coś słodkiego i ciężko mnie przesłodzic
A ja dziś wysłałam moje badanka genetyczne do laboratorium i czekam na wyniki. Maja być za około 2 tygodnie. No i wciąż czekam na wizytkę u ekstra gina. Ten cykl jadę na czysto. Badam temperaturkę, jem suplementy i luzik ogólnie. Mam czas okołoowulacyjny i czuję brzuszek. No zobaczymy co tam będzie. I apropos czytania to jestem molem ksiazkowym:) Ale ja to raczej poradniki zyciowo motywacyjno rozwojowe:) Czytam kilka naraz i w sumie chyba nie kończe ksiazek -
roma wrote:Ja juz po wizycie, przyspieszyła mi się bo doktorkowi wypadła operacja i dzwonili że mam być wcześniej. No i w środku czysto
nie potrzeba żadnego łyżeczkowania, endometrium jednorodne 5.3 mm, mówił że nie ma się czego przyczepić. No ale jest druga sprawa która wprawiła mnie w lekką dezorientację - doktorek zaproponował clo od 5 dc przez 10 dni! Monitoring po 7 dniach, potem kolejny aż będzie pęcherzyk dominujacy i wtedy zastrzyk. Czy któraś z Was brała tak długo clo? Ja zawsze brałam przez 5 dni ale jakie były efekty to nie wiem bo nigdy nie miałam monitoringu. Przy pierwszym podejściu do cło brałam 1 tabl. 3-7 dc i miałam bardzo wysoki progesteron i cykl 29 dni wiec chyba zadziałało. W drugim cyklu progesteron był niski, jak się @ spóźniała tydzień to ją dupkiem wywołałam. W 3 cyklu clo chyba w ogóle nie zadziałało bo zaszłam w ciążę ale owu była w okolicach 30 dc. W drugim podejściu do clo brałam 0.5 tabletki, zaszłam w ciążę a owu była w 18 dc wg testów owu. Widać zatem że różnie na mnie działa. Powiedział że przy tak długich cyklach obrałby taką drogę. Ale czy aż tyle mi potrzeba? I po co mi ten zastrzyk?
Dobrze ze Olalas tamta doktorke ze się nie poddalas zabiegowi bez badania... -
No jakbym jej posłuchała to już w piątek mi chciała robić zabieg. Gdzie ja miałam wcześniej oczy - 16 lat się u niej leczyłam! Nie byłam obyta z tematem clo i pozwoliłam się stymulować bez monitoringu. No ale człowiek uczy się na błędach i głupi umiera... Boję sie trochę tych 10 dni ale chyba mu zaufam. Chyba będzie widział po tych 7 dniach co się dzieje, co nie? Mówił że takie dawkowanie ze względu na tak długie cykle. Jak.mu mówiłam że mam cykle po 70 dni to kręcił głową i mówił że zachodzą w ciążę wbrew wszelkim regułom. No i powiedział że jak się w tym cyklu nie uda to nie będzie mnie stymulował tylko zajmiemy się regulacją moich cylki bo tak nie może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 18:51
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jagna, ocieram rękawem telefon ze śliny. Pyyyycha!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 19:06
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:No jakbym jej posłuchała to już w piątek mi chciała robić zabieg. Gdzie ja miałam wcześniej oczy - 16 lat się u niej leczyłam! Nie byłam obyta z tematem clo i pozwoliłam się stymulować bez monitoringu. No ale człowiek uczy się na błędach i głupi umiera... Boję sie trochę tych 10 dni ale chyba mu zaufam. Chyba będzie widział po tych 7 dniach co się dzieje, co nie? Mówił że takie dawkowanie ze względu na tak długie cykle. Jak.mu mówiłam że mam cykle po 70 dni to kręcił głową i mówił że zachodzą w ciążę wbrew wszelkim regułom. No i powiedział że jak się w tym cyklu nie uda to nie będzie mnie stymulował tylko zajmiemy się regulacją moich cylki bo tak nie może być.
-
Też tak myślę, przecież nie zostawia mnie samopas tylko będę monitorowana. Wręczył mi od razu numer bezpośrednio do niego, w zależności od tego czy będzie w którymś gabinecie czy w szpitalu umówi się ze mną i zobaczy co tam się dzieje. To chyba rozsądne podejście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 19:16
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
roma wrote:Też tak myślę, przecież nie zostawia mnie samopas tylko będę monitorowana. Wręczył mi od razu numer bezpośrednio do niego, w zależności od tego czy będzie w którymś gabinecie czy w szpitalu umówi się ze mną i zobaczy co tam się dzieje. To chyba rozsądne podejście?
a takich lekarzy to malutko, oj malutko...Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Dziewczyny, czy faktycznie jest taka różnica w cenie Pregnyl i Ovitrelle? Z czego to wynika?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Roma to super!!! Ja mam właśnie teraz takiego lekarza do którego jak mam problem mogę zadzwonić czy napisać i on zawsze oddzwania,nawet byłam w szoku bo kilka dni temu napisał mi sms z pytaniem jak się czuje,pamiętając jakie akcje z ciążą były jeszcze kilka tygodni temu...
-
Jagna 75 wrote:Nie,jestem pewna ze @ przyjdzie34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Lonia1990 wrote:to jedno jest lepsze od drugiego? ja za pregnyl płaciłam 22 zł
Kiedy kupowalam u znajomego w aptece zastrzyk na zaś bo w dzień podania miało być święto i balam się ze nie dostane to sprowadził mi pregnyl bo pow.ze tańszy a to to samo i gin w klinice najpierw pow.ovitrelle a jak zapytałam cży może być pregnyl bo akurat mam to pow ze oczywiście i nie ma problemu -
Jagna 75 wrote:Link pierwszy to tort od którego wszystko sie zaczęlo,potem trzymalsm sie tego przepisu tzn.Skladników lecz zamienilam truskawki na kawe czyli link drugi
http://m.talerzpokus.tv/przepis/tort_z_kremem_z_mascarpone_i_truskawkami.html
http://przepisyjoli.com/2014/03/tort-tiramisu/
Wypróbujębo tortów się boję, pawlową, babeczki, kołacz nawet upiekę, ale biszkoptów się boję jak diabeł świeconej wody.