CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:A ja dziewczynki juz powoli kończę pobyt w Chorwacji,pojutrze się stąd zbieramy,nocleg po drodze w Austrii i w czwartek będziemy w domu,jeszcze piątek i weekend na ogarnięcie się i znów do pracy.
Także Jagna żebyś przez te wrażenia z robotem nie zapomniałam uchylić w czwartek okien bo będę kichac na chrzanów))
Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulina_90 wrote:Hej dziewczęta.
Długo się nie odzywałam, ale w sumie nie miałam nic ciekawego do powiedzenia...
Gratuluję wszystkich "nowych" ciąż - niech będą nuuudne i zdrowe
Ja jestem pierwszy cykl na letrozolu, dziś 12dc i jajo 14mm, endo 8,3mm. Niestety teraz przez tydzień nie będzie mojego lekarza i nie będę miała potwierdzonej owu. Mamy działać. Jak przyjdzie @ to robimy miesiąc przerwy od stymulacji. Od dwóch tygodni biorę metforminę i teraz jeszcze polecił miovarian i mam dać czas temu zadziałać :)Cieszę się z tej przerwy.
Miłego dniaAntoś IVF,Julisia natural
-
lola1 wrote:cześć dziewczyny
To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starańJutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.
poradzicie coś na zabicie stresu?powodzenia,trzymsm kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:34
-
Cześć Dziewczyny,
Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 będę trzymać kciuki za betę!
A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
Będę tu do was zaglądać i kibicowaćJustyna911 lubi tę wiadomość
-
agnes87 wrote:ania1985 będę trzymać kciuki za betę!
A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
Będę tu do was zaglądać i kibicować34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Cześć Dziewczyny,
Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.ania1985 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Pamietam i z pewnoscia bede wdychac,a i prosze po Krakowie kichac bo byc moze w którys dzien sie tam zjawie
-
lola1 wrote:cześć dziewczyny
To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starańJutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.
poradzicie coś na zabicie stresu?
Trzymam kciuki za testowanie owocne!! -
Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !
)))
cookiemonster lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
mnie też dawno nie było. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie krechy na teście
Ja jestem po urlopie... i badaniu hsg - oba jajowody drożne. Jutro idę sprawdzić, czy była owulacja. To był mój już chyba 6 cykl clo, więc zobaczymy co dalej -
AniaStaraczka85 wrote:Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !
)))
Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek. -
AniaStaraczka85 wrote:Jagna ale robisz super torty!! Skoro na zamówienie to żałuję że nie mieszkasz w Krakowie hahaha ja piekę czasem ale tortów jeszze nie robiłam,ale muszą być pyszne,a z figurkami tez robisz? ?? Hihuhuhu
http://static.pokazywarka.pl/i/6887988/531130/received-1138387046233542.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6887986/158397/received-1138388232900090.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6887985/271257/received-1138388552900058.jpg
Alisa, Parsleyek, Justyna911, Monia85, cookiemonster, MisiaZ88, Kinga40, CzterolistnaKoniczyna, ana1122 lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie, przyspieszyła mi się bo doktorkowi wypadła operacja i dzwonili że mam być wcześniej. No i w środku czysto
nie potrzeba żadnego łyżeczkowania, endometrium jednorodne 5.3 mm, mówił że nie ma się czego przyczepić. No ale jest druga sprawa która wprawiła mnie w lekką dezorientację - doktorek zaproponował clo od 5 dc przez 10 dni! Monitoring po 7 dniach, potem kolejny aż będzie pęcherzyk dominujacy i wtedy zastrzyk. Czy któraś z Was brała tak długo clo? Ja zawsze brałam przez 5 dni ale jakie były efekty to nie wiem bo nigdy nie miałam monitoringu. Przy pierwszym podejściu do cło brałam 1 tabl. 3-7 dc i miałam bardzo wysoki progesteron i cykl 29 dni wiec chyba zadziałało. W drugim cyklu progesteron był niski, jak się @ spóźniała tydzień to ją dupkiem wywołałam. W 3 cyklu clo chyba w ogóle nie zadziałało bo zaszłam w ciążę ale owu była w okolicach 30 dc. W drugim podejściu do clo brałam 0.5 tabletki, zaszłam w ciążę a owu była w 18 dc wg testów owu. Widać zatem że różnie na mnie działa. Powiedział że przy tak długich cyklach obrałby taką drogę. Ale czy aż tyle mi potrzeba? I po co mi ten zastrzyk?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:59
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
cookiemonster wrote:Powiedz tylko kiedy i gdzie
Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek.
http://m.talerzpokus.tv/przepis/tort_z_kremem_z_mascarpone_i_truskawkami.html
http://przepisyjoli.com/2014/03/tort-tiramisu/Antoś IVF,Julisia natural