X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A ja dziewczynki juz powoli kończę pobyt w Chorwacji,pojutrze się stąd zbieramy,nocleg po drodze w Austrii i w czwartek będziemy w domu,jeszcze piątek i weekend na ogarnięcie się i znów do pracy.
    Także Jagna żebyś przez te wrażenia z robotem nie zapomniałam uchylić w czwartek okien bo będę kichac na chrzanów :)))
    Pamietam i z pewnoscia bede wdychac,a i prosze po Krakowie kichac bo byc moze w którys dzien sie tam zjawie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A dziś po całych 7 dniach pięknego słońca jest zachmurzenie ale w sumie dobrze, troche odpoczynku :) jedziemy na krótki rejsik wokół wysepek
    Korzystaj Aniu,bo do kolejnych wakacji daleko.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Hej dziewczęta.
    Długo się nie odzywałam, ale w sumie nie miałam nic ciekawego do powiedzenia...
    Gratuluję wszystkich "nowych" ciąż - niech będą nuuudne i zdrowe :)
    Ja jestem pierwszy cykl na letrozolu, dziś 12dc i jajo 14mm, endo 8,3mm. Niestety teraz przez tydzień nie będzie mojego lekarza i nie będę miała potwierdzonej owu. Mamy działać. Jak przyjdzie @ to robimy miesiąc przerwy od stymulacji. Od dwóch tygodni biorę metforminę i teraz jeszcze polecił miovarian i mam dać czas temu zadziałać :)Cieszę się z tej przerwy.
    Miłego dnia :)
    Oby przerwa byla ale z innego powodu,powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    cześć dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starań:) Jutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.

poradzicie coś na zabicie stresu?
    Dobra ksiàzka :-) powodzenia,trzymsm kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:34

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
    ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a Ty nie betujesz jutro?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 będę trzymać kciuki za betę!

A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
    Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
    W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
    Będę tu do was zaglądać i kibicować :)

Justyna911 lubi tę wiadomość

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    ania1985 będę trzymać kciuki za betę!

A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
    Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
    W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
    Będę tu do was zaglądać i kibicować :)
    Agnes87 jeśli tak czujesz to dobrze robisz. Nie ma sensu działacz na siłę. Zaglądaj, zaglądaj czekamy cały czas:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• panan12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przestałam plamic bo zazylam wczoraj luteine bo już nie miałam sil do tego . Temperatura się podniosła i gorzej się czuje

f2w3k0s3plke7odf.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
    ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.
    Kurcze metaliczny smak w ustach to może być to!!! Jeden z dość charakterystycznych objawów ciażowych,choć nie wszyscy go maja,trzymam kciuki aby to było to!!

ania1985 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 5 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Pamietam i z pewnoscia bede wdychac,a i prosze po Krakowie kichac bo byc moze w którys dzien sie tam zjawie
    Jagna ale robisz super torty!! Skoro na zamówienie to żałuję że nie mieszkasz w Krakowie hahaha ja piekę czasem ale tortów jeszze nie robiłam,ale muszą być pyszne,a z figurkami tez robisz? ?? Hihuhuhu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    cześć dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starań:) Jutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.

poradzicie coś na zabicie stresu?
    Jagna ma racje-książka!! Ja uwielbiam czytać bo to tak jakbym się przenosila do innego świata,nieraz w pracy nawet sobie myślę jak jest jakis stres-ale fajnie, w ieczokrem sobie poczytam:)
    Trzymam kciuki za testowanie owocne!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !;))))

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) mnie też dawno nie było. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie krechy na teście :-)
    Ja jestem po urlopie... i badaniu hsg - oba jajowody drożne. Jutro idę sprawdzić, czy była owulacja. To był mój już chyba 6 cykl clo, więc zobaczymy co dalej :-)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !;))))
    Powiedz tylko kiedy i gdzie :)
    Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna ale robisz super torty!! Skoro na zamówienie to żałuję że nie mieszkasz w Krakowie hahaha ja piekę czasem ale tortów jeszze nie robiłam,ale muszą być pyszne,a z figurkami tez robisz? ?? Hihuhuhu
    Torty to nic trudnego,tylko dekorowanie zajmuje troche czasu

http://static.pokazywarka.pl/i/6887988/531130/received-1138387046233542.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6887986/158397/received-1138388232900090.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6887985/271257/received-1138388552900058.jpg

Alisa, Parsleyek, Justyna911, Monia85, cookiemonster, MisiaZ88, Kinga40, CzterolistnaKoniczyna, ana1122 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, przyspieszyła mi się bo doktorkowi wypadła operacja i dzwonili że mam być wcześniej. No i w środku czysto :-) nie potrzeba żadnego łyżeczkowania, endometrium jednorodne 5.3 mm, mówił że nie ma się czego przyczepić. No ale jest druga sprawa która wprawiła mnie w lekką dezorientację - doktorek zaproponował clo od 5 dc przez 10 dni! Monitoring po 7 dniach, potem kolejny aż będzie pęcherzyk dominujacy i wtedy zastrzyk. Czy któraś z Was brała tak długo clo? Ja zawsze brałam przez 5 dni ale jakie były efekty to nie wiem bo nigdy nie miałam monitoringu. Przy pierwszym podejściu do cło brałam 1 tabl. 3-7 dc i miałam bardzo wysoki progesteron i cykl 29 dni wiec chyba zadziałało. W drugim cyklu progesteron był niski, jak się @ spóźniała tydzień to ją dupkiem wywołałam. W 3 cyklu clo chyba w ogóle nie zadziałało bo zaszłam w ciążę ale owu była w okolicach 30 dc. W drugim podejściu do clo brałam 0.5 tabletki, zaszłam w ciążę a owu była w 18 dc wg testów owu. Widać zatem że różnie na mnie działa. Powiedział że przy tak długich cyklach obrałby taką drogę. Ale czy aż tyle mi potrzeba? I po co mi ten zastrzyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:59

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna piekne!!!!!

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,na wątku stymulacja letrozole jest dziewczyna ktora letrozole bierze przez 12dni,a csla reszta przez 5dni,moze to dlatego ze masz zbyt dlugie te cykle

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Powiedz tylko kiedy i gdzie :)
    Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek.
    Link pierwszy to tort od którego wszystko sie zaczęlo,potem trzymalsm sie tego przepisu tzn.Skladników lecz zamienilam truskawki na kawe czyli link drugi

http://m.talerzpokus.tv/przepis/tort_z_kremem_z_mascarpone_i_truskawkami.html
    http://przepisyjoli.com/2014/03/tort-tiramisu/

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ