Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A ja dziewczynki juz powoli kończę pobyt w Chorwacji,pojutrze się stąd zbieramy,nocleg po drodze w Austrii i w czwartek będziemy w domu,jeszcze piątek i weekend na ogarnięcie się i znów do pracy.
    Także Jagna żebyś przez te wrażenia z robotem nie zapomniałam uchylić w czwartek okien bo będę kichac na chrzanów :)))
    Pamietam i z pewnoscia bede wdychac,a i prosze po Krakowie kichac bo byc moze w którys dzien sie tam zjawie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A dziś po całych 7 dniach pięknego słońca jest zachmurzenie ale w sumie dobrze, troche odpoczynku :) jedziemy na krótki rejsik wokół wysepek
    Korzystaj Aniu,bo do kolejnych wakacji daleko.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Hej dziewczęta.
    Długo się nie odzywałam, ale w sumie nie miałam nic ciekawego do powiedzenia...
    Gratuluję wszystkich "nowych" ciąż - niech będą nuuudne i zdrowe :)
    Ja jestem pierwszy cykl na letrozolu, dziś 12dc i jajo 14mm, endo 8,3mm. Niestety teraz przez tydzień nie będzie mojego lekarza i nie będę miała potwierdzonej owu. Mamy działać. Jak przyjdzie @ to robimy miesiąc przerwy od stymulacji. Od dwóch tygodni biorę metforminę i teraz jeszcze polecił miovarian i mam dać czas temu zadziałać :)Cieszę się z tej przerwy.
    Miłego dnia :)
    Oby przerwa byla ale z innego powodu,powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    cześć dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starań:) Jutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.

poradzicie coś na zabicie stresu?
    Dobra ksiàzka :-) powodzenia,trzymsm kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:34

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
    ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a Ty nie betujesz jutro?

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 będę trzymać kciuki za betę!

A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
    Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
    W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
    Będę tu do was zaglądać i kibicować :)

Justyna911 lubi tę wiadomość

• ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    ania1985 będę trzymać kciuki za betę!

A ja dziewczyny chyba przedłużam swoją przerwę w staraniach do przyszłego roku.
    Dobrze mi tak jak jest. Póki co nie jestem gotowa na kolejne rozczarowania.
    W tym czasie zamierzam zainwestować w swoje zdrowie, trochę schudnąć i rozwinąć się zawodowo. Wiem, że niektóre z was mogą być innego zdania -ale ja już długo się z tym zastanawiałam i czuję, że to dobrze zrobi mi i mężowi.
    Będę tu do was zaglądać i kibicować :)
    Agnes87 jeśli tak czujesz to dobrze robisz. Nie ma sensu działacz na siłę. Zaglądaj, zaglądaj czekamy cały czas:)

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• panan12 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przestałam plamic bo zazylam wczoraj luteine bo już nie miałam sil do tego . Temperatura się podniosła i gorzej się czuje

f2w3k0s3plke7odf.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Gratulacje dla wszystkich którym się udało.
    ja wróciłam dziś do pracy po 3 tygodnia urlopu:( Teraz chwile usiadłam, żeby poczytać ale naprodukowałyście tyle, że chwile mi się zejdzie. Ja jutro jadę na bete. Z objawów to od kilku dni czuje metaliczny posmak w buzi i wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie. Ale nie wiem czy to czasem nie może jakieś odczucia dziwne.
    Kurcze metaliczny smak w ustach to może być to!!! Jeden z dość charakterystycznych objawów ciażowych,choć nie wszyscy go maja,trzymam kciuki aby to było to!!

ania1985 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 5 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Pamietam i z pewnoscia bede wdychac,a i prosze po Krakowie kichac bo byc moze w którys dzien sie tam zjawie
    Jagna ale robisz super torty!! Skoro na zamówienie to żałuję że nie mieszkasz w Krakowie hahaha ja piekę czasem ale tortów jeszze nie robiłam,ale muszą być pyszne,a z figurkami tez robisz? ?? Hihuhuhu

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    cześć dziewczyny :)
    To mój pierwszy cykl z clo + ovitrelle i 14 cykl starań:) Jutro robię pierwszy test (12 dpo) i strasznie się denerwuję.

poradzicie coś na zabicie stresu?
    Jagna ma racje-książka!! Ja uwielbiam czytać bo to tak jakbym się przenosila do innego świata,nieraz w pracy nawet sobie myślę jak jest jakis stres-ale fajnie, w ieczokrem sobie poczytam:)
    Trzymam kciuki za testowanie owocne!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 5 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !;))))

cookiemonster lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-) mnie też dawno nie było. Oczywiście gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie krechy na teście :-)
    Ja jestem po urlopie... i badaniu hsg - oba jajowody drożne. Jutro idę sprawdzić, czy była owulacja. To był mój już chyba 6 cykl clo, więc zobaczymy co dalej :-)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cookie my chyba musimy kiedyś wpaść do tej Jagny jak ona takie pyszności ciasteczkowe robi,co Ty na to???wpadniemy i jeszcze na bezczela coś se zamówimy na drogę a co! !;))))
    Powiedz tylko kiedy i gdzie :)
    Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna ale robisz super torty!! Skoro na zamówienie to żałuję że nie mieszkasz w Krakowie hahaha ja piekę czasem ale tortów jeszze nie robiłam,ale muszą być pyszne,a z figurkami tez robisz? ?? Hihuhuhu
    Torty to nic trudnego,tylko dekorowanie zajmuje troche czasu

http://static.pokazywarka.pl/i/6887988/531130/received-1138387046233542.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6887986/158397/received-1138388232900090.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6887985/271257/received-1138388552900058.jpg

nick nieaktualny, Parsleyek, Justyna911, Monia85, cookiemonster, nick nieaktualny, Kinga40, CzterolistnaKoniczyna, ana1122 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, przyspieszyła mi się bo doktorkowi wypadła operacja i dzwonili że mam być wcześniej. No i w środku czysto :-) nie potrzeba żadnego łyżeczkowania, endometrium jednorodne 5.3 mm, mówił że nie ma się czego przyczepić. No ale jest druga sprawa która wprawiła mnie w lekką dezorientację - doktorek zaproponował clo od 5 dc przez 10 dni! Monitoring po 7 dniach, potem kolejny aż będzie pęcherzyk dominujacy i wtedy zastrzyk. Czy któraś z Was brała tak długo clo? Ja zawsze brałam przez 5 dni ale jakie były efekty to nie wiem bo nigdy nie miałam monitoringu. Przy pierwszym podejściu do cło brałam 1 tabl. 3-7 dc i miałam bardzo wysoki progesteron i cykl 29 dni wiec chyba zadziałało. W drugim cyklu progesteron był niski, jak się @ spóźniała tydzień to ją dupkiem wywołałam. W 3 cyklu clo chyba w ogóle nie zadziałało bo zaszłam w ciążę ale owu była w okolicach 30 dc. W drugim podejściu do clo brałam 0.5 tabletki, zaszłam w ciążę a owu była w 18 dc wg testów owu. Widać zatem że różnie na mnie działa. Powiedział że przy tak długich cyklach obrałby taką drogę. Ale czy aż tyle mi potrzeba? I po co mi ten zastrzyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:59

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna piekne!!!!!

34 cykl starań, 7 z CLO
    Syn 12.11.17 Krystian

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,na wątku stymulacja letrozole jest dziewczyna ktora letrozole bierze przez 12dni,a csla reszta przez 5dni,moze to dlatego ze masz zbyt dlugie te cykle

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Powiedz tylko kiedy i gdzie :)
    Jagna, zarzuć przepisem na ten tort tiramisu, please:)
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na bolesny okres? Dopadło mnie strasznie, skurcze takie, że mnie skręca, a muszę do 20 jeszcze mieć zajęcia - dobrze, że to pierwsze spotkania po wakacjach i moge ich pomęczyć testami powtórzeniowymi, bo najchętniej zwinęłabym się w kłębek.
    Link pierwszy to tort od którego wszystko sie zaczęlo,potem trzymalsm sie tego przepisu tzn.Skladników lecz zamienilam truskawki na kawe czyli link drugi

http://m.talerzpokus.tv/przepis/tort_z_kremem_z_mascarpone_i_truskawkami.html
    http://przepisyjoli.com/2014/03/tort-tiramisu/

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ