CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Mamskejti a gdzie lecisz?Na jskich piaskach bedziesz smazyc poślady?
miejscowość Elenite na bułgarskim wybrzeżu;) nigdy nie byłam w Bułgarii, więc jak małż zakomunikował, że na konferencje leci, to ja kupiłam bilety dla siebie i młodej i też jedziemy, tatuś do roboty, a dziewczyny na plażędobre i 5 dni oderwania...
ale za to dziś mam urwanie dooopy, bo oczywiście robotę muszę dokończyć zanim wyjadę;(
weny w quchni Jagienko! Ja zrobiłam rok temu młodej tort szpinakowo malinowy i goście trochę narzekali;) a dla mnie był pyszny i jakie wrażenia wizualne!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
agnes87 wrote:Witam was dziewczyny po weekendzie
co tam u was?
praca, praca, praca (spałam 3,5 godz) a do tego młoda zakatarzona, więc siedzi w domu...i jeszcze leje..., pociesza mnie, że jak to wykończę to się rozerwę!
miłego dnia Agnes87!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witam się z pracy w deszczowy poniedziałek znad filiżanki kawy. Mój małposzon po 2.5 na prawdę istnego potopu wczoraj po południu odpuścił. Serio, myślałam że się wykrwawię. Teraz już tylko plamienia a o 18 wizyta więc będę wiedzieć co tam słychać u mojej macicy i jajcorów.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
A ja dziewczynki juz powoli kończę pobyt w Chorwacji,pojutrze się stąd zbieramy,nocleg po drodze w Austrii i w czwartek będziemy w domu,jeszcze piątek i weekend na ogarnięcie się i znów do pracy.
Także Jagna żebyś przez te wrażenia z robotem nie zapomniałam uchylić w czwartek okien bo będę kichac na chrzanów))
-
Hej dziewczyny
ja tez śmigam do pracy a tak mi sie nie chce ze szok... Do tego w nocy obudził mnie tak mocny ból jajnika ze myślałam ze zejdę.. Teraz tez chwilami jak złapie to aż mam łzy w oczach z bólu
wzięłam ze sobą nospe do pracy w razie jakbym nie mogła wytrzymać. Nie miałam monitoringu w tym miesiącu i tak sobie myśle ze moze jakaś franca tam powstała na tym jajniku i uciska
biorę duphaston od dwóch dni to moze sie wchłonie jeśli faktycznie to jakaś torbiel
-
A dziś po całych 7 dniach pięknego słońca jest zachmurzenie ale w sumie dobrze, troche odpoczynku
jedziemy na krótki rejsik wokół wysepek
-
Mamakejti jeśli mogę doradzić to we tez ciepłe ciuszki bo kiedyś byłam w Bułgarii na przełomie sierpnia/września na dwa tygodnie mieliśmy 4 dni plażowania a resztę zmarzlismy,nie żebym straszyla bo może mnie akurat tak się trafiło ale weź coś cieplejszego bo ja miałam wtedy same krótkie spodenki i bluzeczki na ramiączkach i trochę cierpiałam!
Życzę żeby u Ciebie faktycznie można było zdążyć dupe!! -
Hej dziewczęta.
Długo się nie odzywałam, ale w sumie nie miałam nic ciekawego do powiedzenia...
Gratuluję wszystkich "nowych" ciąż - niech będą nuuudne i zdrowe
Ja jestem pierwszy cykl na letrozolu, dziś 12dc i jajo 14mm, endo 8,3mm. Niestety teraz przez tydzień nie będzie mojego lekarza i nie będę miała potwierdzonej owu. Mamy działać. Jak przyjdzie @ to robimy miesiąc przerwy od stymulacji. Od dwóch tygodni biorę metforminę i teraz jeszcze polecił miovarian i mam dać czas temu zadziałać :)Cieszę się z tej przerwy.
Miłego dniaJagna 75 lubi tę wiadomość
-
Hejka
trochę mnie nie było Katka80 i mrik - gratulację
U mnie najnudniejszy okres ok tyg do końca cyklu...
wróciliśmy wczoraj z wypadu do Wilna było cudownie tylko w sobotę pogoda sie popsuła i na Zamku w Trokach padało...sporo zostało do zwiedzania ale będzie okazja wrócić
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:02
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Dzień dobry w poniedziałeczek!
Ja dziś mam plan by pojechać na trening...nie wiem czy jednak pogoda nie przeszkodzi.
Bardzo się cieszę do powrotu bo na czas starań we wcześniejszych cyklach zrezygnowałam ...teraz wiem że nie trzba było tak robić.
Dziewczyny gratulacje nowin!
Mamakejti, ja robiłam na NFZ kariotyp w Genmedicu w Kielcach. Na wizytę czekałam ok miesiąca, więc poszło dość szybko. Wystarczy mieć od lekarza pierwszego kontaktu skierowanie. Do Genmedicu dzowniłam by się dowiedzieć na termin i miła Pani powiedziała że ok miesiąca ale będzie potwierdzać dokładny termin sms.
Trochę km zrobiliśmy ale przynajmniej termin był dość szybki, więc nie przeszkadzało mi toJustyna911 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
U mnie w końcu @ zawitała dziś. Mam nadzieję, że ten cykl będzie krótszy niż poprzedni (34 dni).
Mam pytania na dzień dobry: czy któraś z Was miała robioną histeroskopię?
Mamakejtki, zrób lepiej te kariotypy, zawsze to jedna rzecz, którą można wykreślić z listy.
Roma, podziwiam, że udało Ci się zrobić badania na NFZ - ja robiłam 95% prywatnie. Dla mnie np. dojazd do Bytomia do immunologa po jedne dwa badania kompletnie nie kalkulował się - musiałam odwoływać zajęcia, plus ok 80km w jedną stronę, więc on zlecał mi co mógł, a resztę robiłam prywatnie. Druga kwestia to pobieranie krwi - mam dziwne żyły i jeżeli nie ma pani, która jest bardzo dobra w pobieraniu to różnie się to kończy - albo ogromnym siniakiem, albo poddaniem się pani: wołaniem o pomoc i szukaniem kogoś innego do pobrania, albo krzyczeniem na mnie, że to moja wina, bo kto to widział, żeby takie głębokie żyły były. Także to jest trauma dla mnie od dzieciństwa i wolę teraz jechać raz do sprawdzonego miejsca i mieć pobrane np 10 probówek niż po kilka razy. Teraz w sumie już nie muszę nic badać poza kontrolą prolaktyny - wszystko co było do sprawdzenia mam sprawdzone.
Jagienko, okres się rozkręcił? -
cookiemonster wrote:Hej Dziewczyny!
U mnie w końcu @ zawitała dziś. Mam nadzieję, że ten cykl będzie krótszy niż poprzedni (34 dni).
cookie, u mnie też 1 dc;) za po poprzedni "cykl" lub cokolwiek to było to ...20 dni....więc niż w przyrodzie nie ginie, mój się z Twoim wyrównał
kariotyp zrobie na NFZ, to pewne....."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
My w tym tygodniu badamy nasienie, nawet nie wiecie jak się boję. Jak dostanę @ to idę powtórzyć adrostendion, testosteron, LH, FSH i dodatkowo dla witaminy D3, żelazo, ferrytynę. Zastanawiam się czy rezerwę jajników - ale chyba odpuszczę, w tym miesiącu bo już tego za wiele.
Tak swoją drogą, byłam u trychologa i poznałam przyczyny nadmiernego wypadania włosów, otóż - Łojotok skórny + zakwaszenie organizmu
Na łojotok dostałam peeling+szampon+ampułki. Na zakwaszenie organizmu dieta + różne witaminy z firmy LR za które dałam 500 zł... za chwilę z mężem zbankrutujemy
Więc jeśli macie problem z włosami to ratujcie się, bo u mnie na badaniu wyszło, że problem trwa długo z racji pustych cebulek.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
mamakejti wrote:cookiemonster wrote:Hej Dziewczyny!
cookie, u mnie też 1 dc;) za po poprzedni "cykl" lub cokolwiek to było to ...20 dni....więc niż w przyrodzie nie ginie, mój się z Twoim wyrównał
kariotyp zrobie na NFZ, to pewne.....20+34=54 54/2=27 i proszę wychodzi idealny cykl:)
-
cookiemonster wrote:ewidentnie nasze cykle się zsynchronizowały i równowaga w przyrodzie znowu jest
20+34=54 54/2=27 i proszę wychodzi idealny cykl:)
toć ja właśnie o tym cookie;)
jesteśmy częścią naturalnego cyklu;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:miejscowość Elenite na bułgarskim wybrzeżu;) nigdy nie byłam w Bułgarii, więc jak małż zakomunikował, że na konferencje leci, to ja kupiłam bilety dla siebie i młodej i też jedziemy, tatuś do roboty, a dziewczyny na plażę
dobre i 5 dni oderwania...
ale za to dziś mam urwanie dooopy, bo oczywiście robotę muszę dokończyć zanim wyjadę;(
weny w quchni Jagienko! Ja zrobiłam rok temu młodej tort szpinakowo malinowy i goście trochę narzekali;) a dla mnie był pyszny i jakie wrażenia wizualne!
Ja robie tort tiramisu z masą smietanowo-mascarpone,nie ma osoby której by nie smakował,czesto go robie na zamówienie choc tez straciatella i owocowe tez sà pycha ale nie kazdy lubi i moze.
Udanego wiec wypoczynku,szczesliwej drogi a raczej lotuAntoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Witam się z pracy w deszczowy poniedziałek znad filiżanki kawy. Mój małposzon po 2.5 na prawdę istnego potopu wczoraj po południu odpuścił. Serio, myślałam że się wykrwawię. Teraz już tylko plamienia a o 18 wizyta więc będę wiedzieć co tam słychać u mojej macicy i jajcorów.Antoś IVF,Julisia natural